Moderators Malthador Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 16 minutes ago, laxanoulis said: Δεν ξέρω που είναι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα τα ~1200€, αλλά εγώ ξέρω πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και στην επαρχία αυτόν τον μισθό θα τον πάρεις μόνο εάν φτύσεις αίμα. Κυριολεκτικά. Με υπερωρίες και 6ημερη εργασία. Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες «επαρχία», αλλά επαρχία είναι και τα Τρίκαλα ή το Κιλκίς που έχουν τεράστιες μονάδες παραγωγής αρτοποιημάτων, επαρχία είναι και η Λάρισα που έχει εργοστάσιο παραγωγής ρομπότ, επαρχία είναι και η Πάτρα που έχει υποκατάστημα η Intracom, επαρχία είναι και τα Ιωάννινα που έχουν πολύ μεγάλη εταιρεία HR/ΙΤ. Random τα παραδείγματα, προφανώς υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές σε κάθε πόλη, μόνο αυτά που γνωρίζω αναφέρω. Αν όταν λες «επαρχία» εννοείς το Μικρό Πάπιγγο με 40 άτομα μόνιμους κατοίκους, ναι προφανώς, εκεί δεν μπορείς να βγάλεις 3Κ το μήνα, είναι περιορισμένες οι δυνατότητες της περιοχής. Φυσικά πάντα είναι περισσότερες οι ευκαιρίες στην Αθήνα, λόγω μεγέθους της πόλης, αυτό είναι αυτονόητο. Αλλά δεν είναι ότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα και κάποιος που μένει σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη της Ελλάδας. Και τα 800 και τα 1500 και τα 3000 θα πρέπει να φτύσεις αίμα για να τα βγάλεις, η κούραση και η προσπάθεια είναι αυτονόητες ότι μισθό και να παίρνεις. 1 1
Black Demis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 50 minutes ago, ProponitisTouKanape said: Σιγά μην είναι και το 120%. Μετά covid έχουν γίνει κι οι μεγαλύτερες αυξήσεις. Μέχρι και το Δημόσιο έδωσε που ηταν παγωμένο 10 χρονια Ναι παλαβες μηλαμε το 600 έγινε 800 με ενοίκια και όλα τα άλλα να έχουν πάει τημες Γερμανίας 1 hour ago, dbrillis said: Η λυση ειναι να κανεις κατι με τον εαυτο σου να βγεις απο αυτα που λες. Απο 14 ετων δουλευα σε ταβερνα, φοιτητης μοιραζα φυλλαδια και το καλοκαιρι ταβερνα, μεχρι τα 24 δεν ηξερα τι θα πει ελευθερη μερα το καλοκαιρι, τωρα δουλευω αυστηρα 8 ωρο πενθημερο. Ολοι οι γκρινιαριδες συναδελφοι της ταβερνας (που ηξεραν τα παντα καλυτερα απο ολους) δουλευουν ακομα εκει και εχουν περασει 20 χρονια. Ειχε καλα λεφτα η ταβερνα, προοπτικη δεν ειχε, εμενα παντα με ετρωγε το "μετα απο αυτο, τι;" οσοι δεν καταλαβαιναν εχουν γινει οι ταλαιπωροι του σημερα. Δεν μπορω να σου πω τι να κανουν αυτοι που δεν εξελιχθηκαν. Η ζωη δεν ειναι ευκολη ουτε δικαιη, αυτο. Μου ελεγαν οταν ημουν πιο μικρος και κατι συμβουλες φιλοι του πατερα μου και η απαντηση μου ηταν (τοτε), οταν εισαι ο 55χρονος που εχει παρει απο τις 100 αποφασεις της ζωη του, τις 90 λαθος, τι θες απο εμενα, να με συμβουλεψεις; Τελος παντων το θεμα εχει ξεφυγει και εχει πλατιασει, πολλοι δεν καταλαβαινουν, δεν μπορουμε να κανουμε κατι για ολους. Αν εχεις δει, οταν η νοοτροπια ειναι λαθος και 10 εκατομμυρια ευρω να σου δωσουν τα χανεις σε λιγους μηνες (δες αυτους που κερδισαν λαχεια κτλ κτλ) ποσο μαλλον να σου δωσουν δουλεια και να πρεπει να τα μαζεψεις μονος σου. Και εγώ 5 μέρες πλέον δουλεύω 8 ώρες κάποιες φορές 9 αν υπάρχει λόγος (προφανος με πλυρωμη) και? Πάλι ζωή δεν έχεις και πάλι το χρήμα δεν φτάνει με της αυξήσεις σε όλα που έγιναν, παλιά με 850 ευρώ πλυρωνα και σπίτι έβαζα και στην άκρη τώρα με 1300 βγαίνει ο μήνας με ψυχή στο στωμα και στερήσεις
NickTG Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 12 hours ago, Malthador said: Εγώ ξέρω ότι στενό συγγενικό μου πρόσωπο που δουλεύει σε HR πολυεθνικής πασχίζει να βρει άτομα (με πτυχίο/προϋπηρεσία ή και χωρίς) ως Account Managers (πωλητές δηλαδή στην κοινή ελληνική) για να τους δίνει 1700 μικτά συν ένα κάρο παροχές (λάπτοπ, κινητό, αυτοκίνητο, καύσιμα, διόδια, πρόγραμμα υγείας, tickets και bonus) και δεν βρίσκει ούτε με σφαίρες. Σχετικά χαλαρή δουλειά, αυστηρά πενθήμερο οχτάωρο. Τώρα τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε, ας συζητήσουμε για ντελιβεράδες και σερβιτόρες. Laptop και κινητό πάντως τα δίνουν για να κάνεις τη δουλειά σου. Το αυτοκίνητο αν το χρησιμοποιείς όποτε θες, γιατί έχω ακούσει για κάποιους λίγους που δεν επιτρέπουν, να το πιάσουμε ως παροχή. Αν και σε περίπτωση που δεν καλύπτει τις υπόλοιπες ανάγκες σου ίσως δεν γλιτώσεις να έχεις και το δικό σου. Αν είναι Αθήνα να τη σκεφτούμε τη δουλειά!
AntiCambeR Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Επειδή παρακολουθώ από την ημέρα που άνοιξε ο φίλος την κουβέντα, θέλω να γράψω κ εγώ την εμπειρία μου για όλα αυτά που διαβάζω. Γιατί βλέπω ακραία πράγματα να γράφονται είτε προς τη μια πλευρά είτε προς την άλλη. Ζω επαρχία. Και έχει σημασία αυτό που λέω! Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και δουλεύω από τότε που πήρα πτυχίο. Έχω 9 χρόνια προϋπηρεσία πάνω στο επάγγελμα μου. Το 2015 που ξεκίνησα στην πρώτη μου εργασία πήρα σαν πρώτο μισθό 550€ ως μηχανικός παραγωγής σε παραγωγική μονάδα με εργατικό δυναμικό 500 ατόμων. Έκανα κουμάντο 100 άτομα για 550€. Εν έτει 2024, κοντεύει να μπει 2025, παίρνω 900€. Ο κύκλος μου, που είναι μηχανικοί και αυτοί, με αρκετά χρόνια παραπάνω από εμένα προϋπηρεσία παίρνουν οριακά 1200€! Τι θέλω να πω. Όλα αυτά που λέγονται σε αυτό το thread, τα ποσά των 2κ€, 5κ€ και 8κ€ δεν μπορούν να παίξουν στην επαρχία! Τέλος! Μιλάμε για μετρημένα άτομα που μπορούν να το κάνουν αυτό. Και συνήθως με πλάτες που είχαν. Όταν έχεις περιορισμένες επιλογές για αλλαγή εργασίας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Άλλαξα 3 εργασίες μέσα στα 9 χρόνια που εργάζομαι. Στη μια έμεινα 6 χρόνια, στην δεύτερη περίπου 1 χρόνια και στην άλλη είμαι περίπου 2.5 χρόνια. Πρόσφατα έδωσα μια συνέντευξη για θέση φωτογραφική, κυριολεκτικά, στα προσόντα που ζητούσαν. Έμπαινα στη θέση και από την πρώτη ημέρα μπορούσα να δουλέψω χωρίς βοήθεια. Ζήτησα 1000€ ακατεβατα. Δεν με πήραν ποτέ πίσω. Μετέπειτα έμαθα, από φίλο που δουλεύει μέσα στην εν λόγω επιχείρηση, ότι δεν ήθελαν να δώσουν σε τα χρήματα που ζήτησα... Τους φάνηκαν πολλά. 9 χρόνια προϋπηρεσία, είχα όλα τα προσόντα, και πάλι τα 1000€ είναι πολλά. Ε συγγνώμη αλλά εδώ δεν φταίω εγώ ή ο εκάστοτε εγώ. Φταίνε και τα αφεντικά που πιστεύουν ότι θα βρούνε άτομα να τους κάνουν την δουλειά καλύτερα από κάποιον ήδη ψημένο με βασικό μισθό. Δεν ξέρω που είναι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα τα ~1200€, αλλά εγώ ξέρω πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και στην επαρχία αυτόν τον μισθό θα τον πάρεις μόνο εάν φτύσεις αίμα. Κυριολεκτικά. Με υπερωρίες και 6ημερη εργασία. Edit: Και για να πω την άποψη μου και στο κεντρικό ερώτημα του φίλου. Όπως έγραψαν και πάρα πολλοί σε προηγούμενα σχόλια, θεωρώ πως πρέπει να παίρνουμε ρίσκα και να μην μένουμε αδρανείς και παθητικοί. Ζυγίζεις τα δεδομένα σου και βλέπεις τα θετικά και τα αρνητικά. Από εκεί θα πάρεις και την απάντηση σου. Μα πώς είναι δυνατόν να ξεκινάς ως μηχανολόγος μηχανικός με 550€;Και σε θέση ευθύνης;Ναι, δεν είχες προϋπηρεσία, αλλά μια χαρά ήξεραν να σε βάλουν σε θέση ευθύνης. Και μετά απο 9 χρόνια στο 2024 παίρνεις 900€ σαν να σου λένε σου έχουμε κάνει και αύξηση ~+65% ; Δηλαδή τόσο μεγάλη προσφορά είχαν;Αν τους έλεγες ότι ξεκινάμε με 1000€ τι θα έλεγαν, θα έβρισκαν άλλον εύκολα; Αθήνα ρώτησες;Υποθέτω πως δεν το έψαξες, γιατί ήθελες να ζήσεις στην επαρχία, το καταλαβαίνω, η Αθήνα είναι ζόρικη, απο επαρχία κατάγομαι και έχω πάει Ηπειρο πολλά καλοκαίρια και λίγους χειμώνες. Τώρα να ρωτήσεις πχ 10 μηχανολόγους μηχανικούς σε εταιρίες, με 9/10 έτη προϋπηρεσίας, πιστεύεις ότι παίρνουν 900€; Εγώ πιστεύω το ελάχιστο 1200€ ως νέοι και 1500€ με προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη.Εκτός υπερωρίες. Θα είχα ψάξει εταιρίες στην Αθήνα και μετά εξωτερικό. Αυτά τα χρήματα (900€), τα παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζόμενων χωρίς καμία ειδίκευση ή πτυχίο. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου από AntiCambeR 3
christou Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) παρακολουθω και γω το νημα γιατι μου φανηκε ενδιαφερον και γιατι μαθαινω και γω καποια πραγματα αλλα δεν μπορω να μην το πω. να σπουδασει το παιδι μου μηχανολογος μηχανικος και να του πουνε παρε 550 η εστω 900 ευρω μισθο μετα απο καποια χρονια προυπηρεσιας θα το πλακωσω στις φαπες αν δεχτει. η φευγεις εξω αν μετρας και πιστευεις στον εαυτο σου η αλλιως deliveρας. οχι οτι εγω βγαζω τα εκατομυρια αλλα λιγο σεβασμο ρε φιλε στα χρονια που καθησες να διαβαζεις. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου από christou 6 1
phanispal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Και να ήταν η εξαίρεση στον κανόνα, θα σου έλεγα πάει στο διάολο. Αλλά θα πω για άλλη μία φορά ότι είναι πολύς ο κόσμος που πληρώνεται ανάλογα σήμερα.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 54 minutes ago, laxanoulis said: Επειδή παρακολουθώ από την ημέρα που άνοιξε ο φίλος την κουβέντα, θέλω να γράψω κ εγώ την εμπειρία μου για όλα αυτά που διαβάζω. Γιατί βλέπω ακραία πράγματα να γράφονται είτε προς τη μια πλευρά είτε προς την άλλη. Ζω επαρχία. Και έχει σημασία αυτό που λέω! Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και δουλεύω από τότε που πήρα πτυχίο. Έχω 9 χρόνια προϋπηρεσία πάνω στο επάγγελμα μου. Το 2015 που ξεκίνησα στην πρώτη μου εργασία πήρα σαν πρώτο μισθό 550€ ως μηχανικός παραγωγής σε παραγωγική μονάδα με εργατικό δυναμικό 500 ατόμων. Έκανα κουμάντο 100 άτομα για 550€. Εν έτει 2024, κοντεύει να μπει 2025, παίρνω 900€. Ο κύκλος μου, που είναι μηχανικοί και αυτοί, με αρκετά χρόνια παραπάνω από εμένα προϋπηρεσία παίρνουν οριακά 1200€! Τι θέλω να πω. Όλα αυτά που λέγονται σε αυτό το thread, τα ποσά των 2κ€, 5κ€ και 8κ€ δεν μπορούν να παίξουν στην επαρχία! Τέλος! Μιλάμε για μετρημένα άτομα που μπορούν να το κάνουν αυτό. Και συνήθως με πλάτες που είχαν. Όταν έχεις περιορισμένες επιλογές για αλλαγή εργασίας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Άλλαξα 3 εργασίες μέσα στα 9 χρόνια που εργάζομαι. Στη μια έμεινα 6 χρόνια, στην δεύτερη περίπου 1 χρόνια και στην άλλη είμαι περίπου 2.5 χρόνια. Πρόσφατα έδωσα μια συνέντευξη για θέση φωτογραφική, κυριολεκτικά, στα προσόντα που ζητούσαν. Έμπαινα στη θέση και από την πρώτη ημέρα μπορούσα να δουλέψω χωρίς βοήθεια. Ζήτησα 1000€ ακατεβατα. Δεν με πήραν ποτέ πίσω. Μετέπειτα έμαθα, από φίλο που δουλεύει μέσα στην εν λόγω επιχείρηση, ότι δεν ήθελαν να δώσουν σε τα χρήματα που ζήτησα... Τους φάνηκαν πολλά. 9 χρόνια προϋπηρεσία, είχα όλα τα προσόντα, και πάλι τα 1000€ είναι πολλά. Ε συγγνώμη αλλά εδώ δεν φταίω εγώ ή ο εκάστοτε εγώ. Φταίνε και τα αφεντικά που πιστεύουν ότι θα βρούνε άτομα να τους κάνουν την δουλειά καλύτερα από κάποιον ήδη ψημένο με βασικό μισθό. Δεν ξέρω που είναι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα τα ~1200€, αλλά εγώ ξέρω πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και στην επαρχία αυτόν τον μισθό θα τον πάρεις μόνο εάν φτύσεις αίμα. Κυριολεκτικά. Με υπερωρίες και 6ημερη εργασία. Edit: Και για να πω την άποψη μου και στο κεντρικό ερώτημα του φίλου. Όπως έγραψαν και πάρα πολλοί σε προηγούμενα σχόλια, θεωρώ πως πρέπει να παίρνουμε ρίσκα και να μην μένουμε αδρανείς και παθητικοί. Ζυγίζεις τα δεδομένα σου και βλέπεις τα θετικά και τα αρνητικά. Από εκεί θα πάρεις και την απάντηση σου. Ο λόγος που φεύγουμε όλοι από την επαρχία... 17 minutes ago, AntiCambeR said: Μα πώς είναι δυνατόν να ξεκινάς ως μηχανολόγος μηχανικός με 550€;Και σε θέση ευθύνης;Ναι, δεν είχες προϋπηρεσία, αλλά μια χαρά ήξεραν να σε βάλουν σε θέση ευθύνης. Και μετά απο 9 χρόνια στο 2024 παίρνεις 900€ σαν να σου λένε σου έχουμε κάνει και αύξηση ~+65% ; Δηλαδή τόσο μεγάλη προσφορά είχαν;Αν τους έλεγες ότι ξεκινάμε με 1000€ τι θα έλεγαν, θα έβρισκαν άλλον εύκολα; Αθήνα ρώτησες;Υποθέτω πωε δεν το έψαξες. Τώρα να ρωτήσεις πχ 10 μηχανολόγους μηχανικούς σε εταιρίες, με 9/10 έτη προϋπηρεσίας, πιστεύεις ότι παίρνουν 900€; Εγώ πιστεύω το ελάχιστο 1200€ ως νέοι και 1500€ με προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη.Εκτός υπερωρίες. Θα είχα ψάξει εταιρίες στην Αθήνα και μετά εξωτερικό. Αυτά τα χρήματα (900€), τα παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζόμενων χωρίς καμία ειδίκευση ή πτυχίο. Ίσως το 1200 είναι πολλά για νέος, 1500 λίγα για μια solid προϋπηρεσία. 12 minutes ago, christou said: παρακολουθω και γω το νημα γιατι μου φανηκε ενδιαφερον και γιατι μαθαινω και γω καποια πραγματα αλλα δεν μπορω να μην το πω. να σπουδασει το παιδι μου μηχανολογος μηχανικος και να του πουνε παρε 550 η εστω 900 ευρω μισθο με τα απο καποια χρονια προυπηρεσιας θα το πλακωσω στις φαπες αν δεχτει. η φευγεις εξω η καλυτερα deliveρας. οχι οτι εγω βγαζω τα εκατομυρια αλλα λιγο σεβασμο ρε φιλε στα χρονια που καθησες να διαβαζεις. Διαφωνώ κάθετα εδώ. Ο εργοδότης πληρώνει τις ικανότητές σου. Αν τις έχεις από διάβασμα, ή επειδή είσαι ιδιοφυΐα ή επειδή έχεις μαζέψει εμπειρίες, δεν τον ενδιαφέρει. Όπως κι εσένα δεν σε νοιάζει ο λόγος που έχει αρκετά κέρδη ώστε να σε προσλάβει, αρκεί να σου δίνει τον μισθό που θες. (δεν θα ζητήσεις λιγότερα λεφτά επειδή ο εργοδότης ακμάζει στον τομέα, επειδή έχει γνώσεις από το phd του, ούτε περισσότερα επειδή είναι απόφοιτος ΕΠΑΛ) 1
laxanoulis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 40 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες «επαρχία», αλλά επαρχία είναι και τα Τρίκαλα ή το Κιλκίς που έχουν τεράστιες μονάδες παραγωγής αρτοποιημάτων, επαρχία είναι και η Λάρισα που έχει εργοστάσιο παραγωγής ρομπότ, επαρχία είναι και η Πάτρα που έχει υποκατάστημα η Intracom, επαρχία είναι και τα Ιωάννινα που έχουν πολύ μεγάλη εταιρεία HR/ΙΤ. Random τα παραδείγματα, προφανώς υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές σε κάθε πόλη, μόνο αυτά που γνωρίζω αναφέρω. Αν όταν λες «επαρχία» εννοείς το Μικρό Πάπιγγο με 40 άτομα μόνιμους κατοίκους, ναι προφανώς, εκεί δεν μπορείς να βγάλεις 3Κ το μήνα, είναι περιορισμένες οι δυνατότητες της περιοχής. Φυσικά πάντα είναι περισσότερες οι ευκαιρίες στην Αθήνα, λόγω μεγέθους της πόλης, αυτό είναι αυτονόητο. Αλλά δεν είναι ότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα και κάποιος που μένει σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη της Ελλάδας. Και τα 800 και τα 1500 και τα 3000 θα πρέπει να φτύσεις αίμα για να τα βγάλεις, η κούραση και η προσπάθεια είναι αυτονόητες ότι μισθό και να παίρνεις. Όχι, δεν ζω Πάπιγκο. Ζω Σέρρες. Με αρκετά μεγάλη βιομηχανική περιοχή και αρκετά μεγάλες επιχειρήσεις. Όπως και στο Κιλκίς έτσι και στις Σέρρες, οι μισθοί είναι παρόμοιοι. Ελάχιστα είναι τα άτομα που παίρνουν πάνω από 1000€. Σου το λέω εκ πείρας. Είχα πρόταση πέρυσι από Κιλκίς για να πηγαινοέρχομαι καθημερινά με 1300€. Αλλά ανοιχτά όλα και για ωράρια και για ημέρες κτλ κτλ. Και είπα όχι φυσικά γιατί δεν έβγαιναν τα κουκιά. Εσύ ανέφερες 5 πόλεις. Εγώ μπορώ να σου αναφέρω άλλες 20 που έχουν λιγότερες επιλογές σε θέσεις. Όσο για το ότι κάθε μισθός πρέπει να μοχθήσεις για να τον καταφέρεις, συμφωνώ, αλλά αν σου πω ότι φίλος για 1200€, υπεύθυνος παραγωγής, με 20 χρόνια προϋπηρεσία, δούλευε 9 και 10 ώρες 6ημερα, τι θα πεις? Και όχι, δεν είναι 10 χρόνια στην ίδια επιχείρηση. Τις αλλάζει σαν τα πουκάμισα. Αλλά παραπάνω χρήματα δεν παίρνει. Ξέρεις γιατί? Γιατί δεν δίνουν! 21 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Μα πώς είναι δυνατόν να ξεκινάς ως μηχανολόγος μηχανικός με 550€;Και σε θέση ευθύνης;Ναι, δεν είχες προϋπηρεσία, αλλά μια χαρά ήξεραν να σε βάλουν σε θέση ευθύνης. Και μετά απο 9 χρόνια στο 2024 παίρνεις 900€ σαν να σου λένε σου έχουμε κάνει και αύξηση ~+65% ; Δηλαδή τόσο μεγάλη προσφορά είχαν;Αν τους έλεγες ότι ξεκινάμε με 1000€ τι θα έλεγαν, θα έβρισκαν άλλον εύκολα; Αθήνα ρώτησες;Υποθέτω πως δεν το έψαξες, γιατί ήθελες να ζήσεις στην επαρχία, το καταλαβαίνω, η Αθήνα είναι ζόρικη, απο επαρχία κατάγομαι και έχω πάει Ηπειρο πολλά καλοκαίρια και λίγους χειμώνες. Τώρα να ρωτήσεις πχ 10 μηχανολόγους μηχανικούς σε εταιρίες, με 9/10 έτη προϋπηρεσίας, πιστεύεις ότι παίρνουν 900€; Εγώ πιστεύω το ελάχιστο 1200€ ως νέοι και 1500€ με προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη.Εκτός υπερωρίες. Θα είχα ψάξει εταιρίες στην Αθήνα και μετά εξωτερικό. Αυτά τα χρήματα (900€), τα παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζόμενων χωρίς καμία ειδίκευση ή πτυχίο. Γίνεται να ξεκινάς με 550€. Γιατί το 2015 ο βασικός ήταν τόσο! Και σου λέει, αν θέλεις... Αλλιώς πάμε στον επόμενο. Και ναι, αν και δεν είμαι στην ίδια επιχείρηση, είναι σαν να μου έκανα αύξηση ~65%. Δυστυχώς έτσι είναι. Και δεν είμαι μόνος μου σε αυτό. Βλέπω πολλούς στην ίδια κατάσταση με εμένα. Εάν του έλεγα 1000€, ναι. Απλά δεν θα με έπαιρναν. Ξεκάθαρα. Το γράφω και στο αρχικό μου σχόλιο. Ότι ζήτησα 1000€ ακατεβατα με 9 χρόνια προϋπηρεσία στο πτυχίο μου και έμαθα από άτομο μέσα από την επιχείρηση ότι δεν ήθελαν να τα δώσουν. Λες και ζήτησα κάτι εξωφρενικό. Την ίδια απορία είχε και ο φίλος μου που μου τα έλεγα. Αθήνα δεν έχω ψάξει, είναι η αλήθεια, γιατί η σύζυγος είναι από την πόλη που ζούμε και έχει δική της επιχείρηση. Μέχρι και Θεσσαλονίκη έχω ψάξει, όχι πολύ έντονα αλλά έχω κάνει κάποιες συνεντεύξεις, αλλά και εκεί η μετακίνηση κάθε μέρα 1 ώρα πήγαινε 1 ώρα έλα είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Τώρα για το εάν ρωτήσεις 10 μηχανικούς, εγώ θα πω 5/10 θα σου πούνε κοντά στα 1000€. Και είναι ανάλογα που θα ρωτήσεις. Σε ποια περιοχή της Ελλάδας. Θεωρώ πως εάν ήμουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ίσως να έπαιρνα 1500-2000€. Αλλά εάν. Αλλά Αθήνα και Θεσσαλονίκη πολύ χάος. Λόγω οικογένειας σίγουρα καλύτερα η επαρχία. Όσο για το εξωτερικό, το έχω σκεφτεί εννοείται αλλά για την ώρα είναι παγωμένο. 1
Xdanger Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 58 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Ζήτησα 1000€ ακατεβατα. Δεν με πήραν ποτέ πίσω. Μετέπειτα έμαθα, από φίλο που δουλεύει μέσα στην εν λόγω επιχείρηση, ότι δεν ήθελαν να δώσουν σε τα χρήματα που ζήτησα... Τους φάνηκαν πολλά. 9 χρόνια προϋπηρεσία, είχα όλα τα προσόντα, και πάλι τα 1000€ είναι πολλά. Αυτός ο φίλος ήταν μπροστά στις συζητήσεις για την πρόσληψή σου και είναι σίγουρος για τον λόγο? Να ξέρεις πάντως αν κάποια εταιρεία ζητάει εξειδικευμένο υπάλληλο με γνώσεις και στην συνέντευξη δώσεις χαμηλό ζητούμενο ποσό τότε θα θεωρήσουν πως τώρα παίρνεις χαμηλότερο και για να παίρνεις χαμηλό τότε θα θεωρήσουν πως υπερβάλεις στο βιογραφικό και πως δεν θα τους βγάλεις την δουλειά. Εκτός και οι μονάδες στην περιοχή σου που μπορείς να δουλέψεις είναι 2-3 οπότε ξέρουν πως έχουν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις.
laxanoulis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 22 λεπτά πριν, christou είπε παρακολουθω και γω το νημα γιατι μου φανηκε ενδιαφερον και γιατι μαθαινω και γω καποια πραγματα αλλα δεν μπορω να μην το πω. να σπουδασει το παιδι μου μηχανολογος μηχανικος και να του πουνε παρε 550 η εστω 900 ευρω μισθο μετα απο καποια χρονια προυπηρεσιας θα το πλακωσω στις φαπες αν δεχτει. η φευγεις εξω η καλυτερα deliveρας. οχι οτι εγω βγαζω τα εκατομυρια αλλα λιγο σεβασμο ρε φιλε στα χρονια που καθησες να διαβαζεις. Καταλαβαίνω την "οργή" που βγάζει το σχόλιο σου, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια. Και επειδή δεν υπάρχουν επιλογές, σε κάποιες περιπτώσεις, κάθεσαι και παράλληλα ψάχνεσαι. 1 λεπτό πριν, Xdanger είπε Αυτός ο φίλος ήταν μπροστά στις συζητήσεις για την πρόσληψή σου και είναι σίγουρος για τον λόγο? Να ξέρεις πάντως αν κάποια εταιρεία ζητάει εξειδικευμένο υπάλληλο με γνώσεις και στην συνέντευξη δώσεις χαμηλό ζητούμενο ποσό τότε θα θεωρήσουν πως τώρα παίρνεις χαμηλότερο και για να παίρνεις χαμηλό τότε θα θεωρήσουν πως υπερβάλεις στο βιογραφικό και πως δεν θα τους βγάλεις την δουλειά. Εκτός και οι μονάδες στην περιοχή σου που μπορείς να δουλέψεις είναι 2-3 οπότε ξέρουν πως έχουν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις. Ο φίλος ήταν μπροστά σε δεύτερη φάση που ζητούσαν πάλι άτομο στην ίδια επιχείρηση, στο τμήμα που δουλεύει ο φίλος, προώθησε προσωπικά το βιογραφικό μου με δική του εγγύηση για εμένα και του είπαν τον λόγο ξεκάθαρα. Ότι δεν μπορούν να δώσουν τα χρήματα που ζήτησα στην αρχική συνέντευξη με την HR. Όσο για το τελευταίο σκέλος του σχολίου σου, ισχύει το τελευταίο που έγραψες. Οι επιχειρήσεις μετριούνται στα δάχτυλα του χεριού σου και έχουν το πάνω χέρι και ελέγχουν τους μισθούς.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 5 minutes ago, laxanoulis said: Οι επιχειρήσεις μετριούνται στα δάχτυλα του χεριού σου και έχουν το πάνω χέρι και ελέγχουν τους μισθούς. Όσο τους ελέγχετε και οι μετρημένοι επαγγελματίες μηχανολόγοι (όχι οι απόφοιτοι, οι επαγγελματίες) των Σερρών βέβαια, έτσι; Αν είμαστε 5 εταιρίες, έχουμε ένα pool 10 ανθρώπων που πληρούν τις προϋποθέσεις και θέλουμε ο καθένας από 2, δεν έχουμε και πολύ έλεγχο στους μισθούς, ίσα βάρκα ίσα πανιά είμαστε, θα βρούμε μια ισορροπημένη λύση, γιατί αν ο 1 φύγει για εξωτερικό ή Αθήνα μένει κενή η θέση και τον ήπιαμε, θα βγουν οι άλλοι 9 σε δημοπρασία και θα τους πληρώσουμε διπλούς. Αν το pool είναι 100, τότε παίζει να μας παίρνει να δίνουμε και βασικό. Οπότε ελπίζεις ότι μια εταιρία θα κοιτάει σε ένα πιο "avant garde" pool και φυσικά προσπαθείς να ανήκεις σε αυτό. 5
Sorath Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 5 minutes ago, laxanoulis said: Γίνεται να ξεκινάς με 550€. Γιατί το 2015 ο βασικός ήταν τόσο! Και σου λέει, αν θέλεις... Αλλιώς πάμε στον επόμενο. Όπως το είπες: Ο βασικός! Μισθός ανειδίκευτου δηλαδή. Όσοι κατέχουν τέτοιο πτυχίο και δέχονται να εργαστούν με το minimum μισθό, καταστρέφουν τον κλάδο τους. Γιατί οι "επόμενοι" δεν είναι και τόσοι, όσοι οι ανειδίκευτοι και τυχάρπαστοι. Συνεπώς αν αρνιόταν ο κάθε πτυχιούχος, τιμώντας τον κόπο του και τις σπουδές του, οι εταιρίες δεν θα είχαν άλλη επιλογή απο το να δώσουν τους σωστούς μισθούς. Βασικά, το θεωρώ τεράστια προσβολή, να έχω ξοδέψει τόσα χρόνια για σπουδές και να με μεταχειρίζονται ως ανειδίκευτο. Και ακόμα χειρότερα, να με βάζουν και σε θέση ευθύνης με 100 άτομα απο κάτω, τα οποία αποκλείεται να έπαιρναν και χαμηλότερο μισθό, αφού ήδη μιλάμε για τον βασικό. Ο υπέρτατος παραλογισμός δηλαδή! 10
Aris_ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2 minutes ago, Sorath said: ....Γιατί οι "επόμενοι" δεν είναι και τόσοι, όσοι οι ανειδίκευτοι και τυχάρπαστοι. Συνεπώς αν αρνιόταν ο κάθε πτυχιούχος, τιμώντας τον κόπο του και τις σπουδές του, οι εταιρίες δεν θα είχαν άλλη επιλογή απο το να δώσουν τους σωστούς μισθούς...... Δυστυχώς ο αλλος σε πατάει στην ανάγκη εκει είσαι μόνος σου , διαπραγμάτευση ατόμου με ετερια = ανεργία , δεν εχεις την δύναμη και εχουν εναλλακτικές μόνο συλλογικά μπορείς να κάνεις κάτι
mindreader Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 8 minutes ago, Aris_ said: Δυστυχώς ο αλλος σε πατάει στην ανάγκη εκει είσαι μόνος σου , διαπραγμάτευση ατόμου με ετερια = ανεργία , δεν εχεις την δύναμη και εχουν εναλλακτικές μόνο συλλογικά μπορείς να κάνεις κάτι Δεν επρεπε να υπαρχει κατωτατος μισθος, θεσμοθετημενος, ανα κλαδο; Οτι για το συγκεκριμενο κλαδο, δεν μπορεις εσυ ως εταιρια να προσφερεις λιγοτερα απο τοσα;
Sorath Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Aris_ said: Δυστυχώς ο αλλος σε πατάει στην ανάγκη εκει είσαι μόνος σου , διαπραγμάτευση ατόμου με ετερια = ανεργία , δεν εχεις την δύναμη και εχουν εναλλακτικές μόνο συλλογικά μπορείς να κάνεις κάτι Δεν είναι θέμα συλλογικής δράσης, αλλά καθαρά ατομικής. Αν μου έκαναν τέτοια πρόταση, θα τους ξεφτίλιζα μπροστά τους. Ναι.. δεν θα έπαιρνα την δουλειά, αλλά και; Καλύτερα να πήγαινα να δουλέψω σερβιτόρος, ντελιβερας. Απλές δουλειές, χωρίς ευθύνες, σκοτούρες και κανα tip να συμπληρώνει. Και στο ενδιάμεσο θα έψαχνα για καμιά σοβαρή πρόταση. Το 2005 είχα πάει σε πασίγνωστη εταιρία για εύρεση δουλειάς. Πέρασα 4 συνεντεύξεις, και στην τελευταία, ο CEO(!) σου ανακοίνωνε αν σε έπαιρναν και με τι μισθό. Μου λέει ένα ποσό, το οποίο ήταν λογικό, αλλά μου διευκρινίζει οτι αυτό κυμαίνεται απο το 80% μέχρι το 110% ανάλογα τις μηνιαίες αποδόσεις τις εταιρίας, του τμήματος, τις δικές μου κτλ. Του εξήγησα οτι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και αποχώρησα... Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου από Sorath
Προτεινόμενες αναρτήσεις