Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 hours ago, Malthador said:

Μου κάνει κι εμένα εντύπωση αυτό, μιας και το έθιξες. Κι εμένα στον κύκλο μου κάπως έτσι πάει, οι φίλοι και οι γνωστοί μου (όσοι δεν είναι στην εστίαση) τσεπώνουν από 1500 έως 3500 το μήνα (χωρίς να υπολογίζω bonus σε αυτά τα χρήματα).

Και μετά βλέπω αυτό:

«Το 50% των φορολογουμένων έχουν ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως και 7.680 ευρώ, ενώ μόνο το 10% των φορολογουμένων έχει εισόδημα άνω των 20.842 ευρώ

Εγώ προσωπικά σίγουρα δεν νιώθω ότι ο κύκλος μου είναι στο 10% των πιο πλούσιων Ελλήνων.

Αφού ο μισθός δεν έχει σχέση με τον πλούτο.

Κάθεστε μιλάτε εσείς για έναν που φοροδιαφεύγει για 1 και 2 χιλιάρικα, αντί να σκέφτεται ότι και 5κ τον μήνα να βγάζεις, δεν θα φτάσεις ποτέ κάποιον που έχει κληρονομήσει 3-4 σπίτια και πόσα μετρητά, σχεδόν όσα χρόνια και να δουλεύει στην ζωή του…

• Like 1
  • Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κοίτα είναι όλα θέμα τι ηλικία έχεις κ αν είσαι παντρεμένος. Αν δεν είσαι κάντο αλλά έχει το ρίσκο του τι θα βρεις εκεί...
Περισσότερο θα διεκδικούσα με τόσα χρόνια στη πλάτη σου αύξηση εκεί που είσαι και θα τους έλεγα στα ίσα, πρακτικά δε ζητώ αύξηση για να είμαι ευτιχισμένος, ζητώαύξηση διότι έχουν ξεφύγει τα πάντα και δε βγαίνω και θα έπρεπε να τη δώσετε από μόνοι σας. 

Όσο περισσότερο το λες κ το ζητάς τόσο περισσότερο δείχνεις ότι το θες κτλ. αλλιώς θα σε αντιμετωπίζουν με cooldown tacs.

Μετά πάμε στο αν είσαι Παντρεμένος, εκεί ανάλογα τι έχεις δίπλα σου αποφασίζεις , π.χ αν η γυναίκα σου είναι τίμια και σωστή οκ, αν σου φαίρεται σα σκουπίδι ούτε καν, δε θα τα χαρείς κ όπως τα παίρνεις θα τα δίνεις.

«Το 50% των φορολογουμένων έχουν ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως και 7.680 ευρώ, ενώ μόνο το 10% των φορολογουμένων έχει εισόδημα άνω των 20.842 ευρώ

Εγώ προσωπικά σίγουρα δεν νιώθω ότι ο κύκλος μου είναι στο 10% των πιο πλούσιων Ελλήνων.

Σίγουρα νιώθεις όμως ότι είναι αρκετοί στο 41% έ ;  Αυτοί νιώθουν και να μην είναι στο 10% ότι θέλουν να πάνε νομίζω. Στην Ελλάδα πάρα πολλοί θέλουν όχι να νιώσουν αλλά να δείξουν όχι ότι είναι πλούσιοι αλλά ότι δεν είναι φτωχοί. Οπότε βλέπεις ότι όταν η αγοραστική δύναμη του βασικού μισθού δεν βγαίνει ούτε για πλάκα να ζήσεις, και βλέπεις ότι δεν υπάρχει έλεγχος κ όλα τα συναφή με τιμές Λονδίνου στο φαγητό, σούπερ κτλ.καταλαβαίνεις ότι σαν λαός δεν έχουμε καθόλου καταναλωτική συνείδηση και είμαστε έρμαιο , με δανεικά οι περισσότεροι (κάρτες κτλ.) αλλά το iphone, iphone θα κόψουμε από αλλού και η παροιμία 5 μέρες τρώς αγγούρι και το Σάββατο είσαι μούρη πάει σύννεφο.

Και για να μη παρεξηγηθώ, στο Βουλή watch που έχουν ανέβει τα πόθεν έσχες στοιχεία από όλα τα χρώματα έως το 2021 που άρχισε η κατρακήλα πάλι και το φαγοπότι χωρίς όρια θα δεις - ψάξε μόνος σου ότι οι περισσότεροι πιλοτικοί μπήκαν με μερικές χιλιάδες κ κανα σπιτάκι και μέσα σε 2-3 χρονάκια είχαν 5-10-25 σπίτια και κανα εκατοντάδες χιλιάδες καταθέσεις. Δλδ λίγο πολύ το ίδιο είναι όλοι κ σίγουρα αυτοί δε θέλουν το καλό για εμάς αλλά για τη τσέπη τους να κάνουν τη δουλειά τους.

Cheers.

Επεξ/σία από Vasilius
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Black Demis είπε

80% Ελλάδας δουλεύει σαν υπάλληλοι στην εστίαση, λιανική πώληση καοιιες γραμμές παραγωγής κλπ όλοι τους δεν φτάνουν καν χίλια, το ότι μερικοί δουλεύουν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ κάνουν ράβουν δεν μας λει κάτι πάντα μηλαμε για πλειοψηφία η οποία χσροοαλευει με της αλλαγές που έχουν έρθει μετά το covid εποχή

Η λυση ειναι να κανεις κατι με τον εαυτο σου να βγεις απο αυτα που λες.
Απο 14 ετων δουλευα σε ταβερνα,  φοιτητης μοιραζα φυλλαδια και το καλοκαιρι ταβερνα, μεχρι τα 24 δεν ηξερα τι θα πει ελευθερη μερα το καλοκαιρι, τωρα δουλευω αυστηρα 8 ωρο πενθημερο. 
Ολοι οι γκρινιαριδες συναδελφοι της ταβερνας (που ηξεραν τα παντα καλυτερα απο ολους) δουλευουν ακομα εκει και εχουν περασει 20 χρονια.
Ειχε καλα λεφτα η ταβερνα, προοπτικη δεν ειχε, εμενα παντα με ετρωγε το "μετα απο αυτο, τι;" οσοι δεν καταλαβαιναν εχουν γινει οι ταλαιπωροι του σημερα.
Δεν μπορω να σου πω τι να κανουν αυτοι που δεν εξελιχθηκαν.
Η ζωη δεν ειναι ευκολη ουτε δικαιη, αυτο.
Μου ελεγαν οταν ημουν πιο μικρος και κατι συμβουλες φιλοι του πατερα μου και η απαντηση μου ηταν (τοτε), οταν εισαι ο 55χρονος που εχει παρει απο τις 100 αποφασεις της ζωη του, τις 90 λαθος, τι θες απο εμενα, να με συμβουλεψεις;

Τελος παντων το θεμα εχει ξεφυγει και εχει πλατιασει, πολλοι δεν καταλαβαινουν, δεν μπορουμε να κανουμε κατι για ολους.
Αν εχεις δει, οταν η νοοτροπια ειναι λαθος και 10 εκατομμυρια ευρω να σου δωσουν τα χανεις σε λιγους μηνες (δες αυτους που κερδισαν λαχεια κτλ κτλ) ποσο μαλλον να σου δωσουν δουλεια και να πρεπει να τα μαζεψεις μονος σου. 

• Like 5
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Τωρα καπως το εξηγεις καλυτερα, τα λεφτα που αναφερεις ειναι μαζι με τις παροχες. Χωρις μπονους. 

Αλλα σχεδον ολοι μας θελουμε να βλεπουμε καθαρο μισθο να μπαινει στην τραπεζα. Επιταγες κλπ. Ωραιες ειναι αλλα δεν σου δίνουν την δυνατοτητα για κατι αλλο, ουτε να τις ανταλλαξεις. Μια βλαβη στο αμαξι ή  κατι εκτακτο, με την επιταγη στο χερι δεν κανεις δουλεια, με λεφτα πολυ ευκολα.

Οποτε πρεπει να σκεφτουν αν ο μισθος που δινουν ειναι ανταγωνιστικος σε σχεση με αλλες εταιριες και να ριχνουν τις παροχες αυτες σαν τυρακι, γιατι μαντεψε, αυτες οι παροχες σε μια απολυση δεν μετρανε και στις κοβουν οποτε θελουν, οπως και τα μπονουν. Οπως και στα δωρα.

Τι να ανταλλάξεις ακριβως; Ακόμα και το μήνα που έστω ζοριστείς οικονομικά, δε κάνεις ούτε 120 ευρώ σουπερμάρκετ; Γιατί εμένα συνήθως η Ticket Restaurant μου τελειώνει το πρώτο δεκαήμερο του μήνα με τα ψώνια στο Σ/Μ και δεν έχω οικογένεια, δύο άτομα είμαστε. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Αφού ο μισθός δεν έχει σχέση με τον πλούτο.

Κάθεστε μιλάτε εσείς για έναν που φοροδιαφεύγει για 1 και 2 χιλιάρικα, αντί να σκέφτεται ότι και 5κ τον μήνα να βγάζεις, δεν θα φτάσεις ποτέ κάποιον που έχει κληρονομήσει 3-4 σπίτια και πόσα μετρητά, σχεδόν όσα χρόνια και να δουλεύει στην ζωή του…

Η συγκριση ειναι κακος συμβουλος. Δεν κοιταω αν ο αλλος κληρονομησε, κοιταω τι μπορω να κανω εγω για εμενα.
Ποσοι κληρονομοι εφαγαν τις κληρονομιες σε χρονο dt; ΠΟΛΛΟΙ.

• Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Να ξερεις παντως,αν δεν παιρνεις αυξηση καθε χρονο, στην ουσια παιρνεις μειωση,με βαση τον πληθωρισμο.

Ναι ρε,ολοι απο το μηδεν ξεκινησαν.
Σιγουρα.

Τους ξερω απο φοιτητες, οποτε ναι.

Το τι νομιζεις εσυ μου ειναι αδιαφορο.

Δημοσ.

καλημερα,
να κανω μια ερωτηση απο την αλλη πλευρα, αν οντως αλλαξει δουλεια,

θα ενημερωσεις σε ποσες μερες οτι θα παραιτηθεις σε δεκα μερες ενα μηνα η αυριο γεια σας?

η καινουργια δουλεια μπορει να περιμενει ενα μηνα για να σε κανει προσληψη?
πως γινεται η μεταβαση για να μην μεινεις ξεκρεμαστος?

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Black Demis είπε

80% Ελλάδας δουλεύει σαν υπάλληλοι στην εστίαση, λιανική πώληση καοιιες γραμμές παραγωγής κλπ όλοι τους δεν φτάνουν καν χίλια, το ότι μερικοί δουλεύουν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ κάνουν ράβουν δεν μας λει κάτι πάντα μηλαμε για πλειοψηφία η οποία χσροοαλευει με της αλλαγές που έχουν έρθει μετά το covid εποχή

Σιγά μην είναι και το 120%. 

Μετά covid έχουν γίνει κι οι μεγαλύτερες αυξήσεις. Μέχρι και το Δημόσιο έδωσε που ηταν παγωμένο 10 χρονια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, makiss8 είπε

καλημερα,
να κανω μια ερωτηση απο την αλλη πλευρα, αν οντως αλλαξει δουλεια,

θα ενημερωσεις σε ποσες μερες οτι θα παραιτηθεις σε δεκα μερες ενα μηνα η αυριο γεια σας?

η καινουργια δουλεια μπορει να περιμενει ενα μηνα για να σε κανει προσληψη?
πως γινεται η μεταβαση για να μην μεινεις ξεκρεμαστος?

Υπογράφεις πρώτα στην επόμενη και μετά παραιτείσαι απο την 1η.Safe mode, τα υπόλοιπα είναι για τους συναισθηματικούς.

Γιατί αν προειδοποιήσει και μετά η άλλη εταιρία δεν τον πάρει, θα έχει θέμα σε αυτήν που είναι τώρα.

Και αν παραιτηθεί χωρίς να έχει υπογράψει στην άλλη, είναι ρίσκο γιατί μπορεί να φάει άκυρο απο την 2η.

Δεν υπάρχει το "είμαστε 1 οικογένεια", γιατί αν ήταν έτσι, θα μας έδιναν ποσοστά απο τα κέρδη.

Υποτίθεται ότι πρέπει να προειδοποιήσεις 15 ημέρες πρίν, ίσως υπάρχει σχετικός νόμος, αλλά ποτέ δεν έχω ακούσει για υπάλληλο να είχε πρόβλημα που παραιτήθηκε σε οποιοδήποτε κλάδο.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Υπογράφεις πρώτα στην επόμενη και μετά παραιτείσαι απο την 1η.Safe mode, τα υπόλοιπα είναι για τους συναισθηματικούς.

Γιατί αν προειδοποιήσει και μετά η άλλη εταιρία δεν τον πάρει, θα έχει θέμα σε αυτήν που είναι τώρα.

Και αν παραιτηθεί χωρίς να έχει υπογράψει στην άλλη, είναι ρίσκο γιατί μπορεί να φάει άκυρο απο την 2η.

Δεν υπάρχει το "είμαστε 1 οικογένεια", γιατί αν ήταν έτσι, θα μας έδιναν ποσοστά απο τα κέρδη.

ναι καταλαβα, δηλαδη μπορει να υπογραψει προσληψη που να ξεκιναει σε ενα μηνα 3 βδομαδες για να εισαι σιγουρος?
και να δωσεις το χρονικο οριο στην παρων εργασια για την παραιτηση σου 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, makiss8 είπε

ναι καταλαβα, δηλαδη μπορει να υπογραψει προσληψη που να ξεκιναει σε ενα μηνα 3 βδομαδες για να εισαι σιγουρος?

Ναι μπορεις να υπογράψεις σύμβαση με μελλοντική ημερομηνία έναρξης. Το industry standard είναι να ειδοποιείς ένα μήνα νωρίτερα, τύπου σήμερα για να δουλέψεις τελευταία μέρα 15/11. Στην πράξη οι περισσότεροι κυμαίνονται στις 2 με 3 εβδομάδες. Το pattern που ακολουθείται είναι:

1. Συμφωνείς στο offer που σου γίνεται (πολλές φορές σου στέλνουν και τη σύμβαση ή την προσφορά επι τόπου να την υπογράψεις).

2. Δηλώνεις επίσημα παραίτηση με την επιθυμητή τελευταία μέρα. 

3. Πας τελευταία μέρα κύριος, σου κάνουν την εκκαθάριση σου, πληρώνεσαι ο,τι αναλογεί στον παλιό εργοδότη και μετά ξεκινάς στον επόμενο. 

Μεγάλες εταιρίες κάνουν onboarding σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, συνήθως πρώτη εργάσιμη του μηνα και μέσα του μήνα. Οπότε αν συμφωνήσεις και παραιτηθείς στις 10 του μήνα, θα σου πουν να ξεκινήσεις 1, άρα θα εχεις 3 εβδομάδες στον παλιο 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, makiss8 είπε

Αν η επόμενη εταιρία σου δώσει αυτή την δυνατότητα, ίσως νομικά να γίνεται, αλλά τι θα κερδίσεις;Το πιθανότερο, είναι να αλλάξει το περιβάλλον σε πολύ χειρότερο στην 1η μέχρι να φύγεις.

Εχει λογική να το κάνεις, αν με την 1η εταιρία έχεις καλές σχέσεις.Ο TS ήδη έχει γράψει, ότι το περιβάλλον δεν είναι καλό.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Moderators
Δημοσ.

Νομικά μιλώντας, με 15 χρόνια συμπληρωμένα στον ίδιο εργοδότη, θα πρέπει να ειδοποιήσει δυόμιση μήνες νωρίτερα ότι σκοπεύει να αποχωρήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή παρακολουθώ από την ημέρα που άνοιξε ο φίλος την κουβέντα, θέλω να γράψω κ εγώ την εμπειρία μου για όλα αυτά που διαβάζω. Γιατί βλέπω ακραία πράγματα να γράφονται είτε προς τη μια πλευρά είτε προς την άλλη.

Ζω επαρχία. Και έχει σημασία αυτό που λέω! Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και δουλεύω από τότε που πήρα πτυχίο. Έχω 9 χρόνια προϋπηρεσία πάνω στο επάγγελμα μου. Το 2015 που ξεκίνησα στην πρώτη μου εργασία πήρα σαν πρώτο μισθό 550€ ως μηχανικός παραγωγής σε παραγωγική μονάδα με εργατικό δυναμικό 500 ατόμων. Έκανα κουμάντο 100 άτομα για 550€. Εν έτει 2024, κοντεύει να μπει 2025, παίρνω 900€. Ο κύκλος μου, που είναι μηχανικοί και αυτοί, με αρκετά χρόνια παραπάνω από εμένα προϋπηρεσία παίρνουν οριακά 1200€! Τι θέλω να πω. Όλα αυτά που λέγονται σε αυτό το thread, τα ποσά των 2κ€, 5κ€ και 8κ€ δεν μπορούν να παίξουν στην επαρχία! Τέλος! Μιλάμε για μετρημένα άτομα που μπορούν να το κάνουν αυτό. Και συνήθως με πλάτες που είχαν. 

Όταν έχεις περιορισμένες επιλογές για αλλαγή εργασίας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Άλλαξα 3 εργασίες μέσα στα 9 χρόνια που εργάζομαι. Στη μια έμεινα 6 χρόνια, στην δεύτερη περίπου 1 χρόνια και στην άλλη είμαι περίπου 2.5 χρόνια. Πρόσφατα έδωσα μια συνέντευξη για θέση φωτογραφική, κυριολεκτικά, στα προσόντα που ζητούσαν. Έμπαινα στη θέση και από την πρώτη ημέρα μπορούσα να δουλέψω χωρίς βοήθεια. Ζήτησα 1000€ ακατεβατα. Δεν με πήραν ποτέ πίσω. Μετέπειτα έμαθα, από φίλο που δουλεύει μέσα στην εν λόγω επιχείρηση, ότι δεν ήθελαν να δώσουν σε τα χρήματα που ζήτησα... Τους φάνηκαν πολλά. 9 χρόνια προϋπηρεσία, είχα όλα τα προσόντα, και πάλι τα 1000€ είναι πολλά. Ε συγγνώμη αλλά εδώ δεν φταίω εγώ ή ο εκάστοτε εγώ. Φταίνε και τα αφεντικά που πιστεύουν ότι θα βρούνε άτομα να τους κάνουν την δουλειά καλύτερα από κάποιον ήδη ψημένο με βασικό μισθό.

Δεν ξέρω που είναι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα τα ~1200€, αλλά εγώ ξέρω πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και στην επαρχία αυτόν τον μισθό θα τον πάρεις μόνο εάν φτύσεις αίμα. Κυριολεκτικά. Με υπερωρίες και 6ημερη εργασία.

Edit: Και για να πω την άποψη μου και στο κεντρικό ερώτημα του φίλου. Όπως έγραψαν και πάρα πολλοί σε προηγούμενα σχόλια, θεωρώ πως πρέπει να παίρνουμε ρίσκα και να μην μένουμε αδρανείς και παθητικοί. Ζυγίζεις τα δεδομένα σου και βλέπεις τα θετικά και τα αρνητικά. Από εκεί θα πάρεις και την απάντηση σου.

Επεξ/σία από laxanoulis
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Το πιθανότερο, είναι να αλλάξει το περιβάλλον σε πολύ χειρότερο στην 1η μέχρι να φύγεις.

Σε πολυεθνικές δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ούτε κατα διάνοια. Μέχρι τελευταία μέρα είσαι κανονικά μέρος της ομάδας. Αν αλλάξει το περιβάλλον επειδή παραιτήθηκες, πάει να πει πως ήταν ήδη πολύ τοξικό. 

4 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

Επειδή παρακολουθώ από την ημέρα που άνοιξε ο φίλος την κουβέντα, θέλω να γράψω κ εγώ την εμπειρία μου για όλα αυτά που διαβάζω. Γιατί βλέπω ακραία πράγματα να γράφονται είτε προς τη μια πλευρά είτε προς την άλλη.

Ζω επαρχία. Και έχει σημασία αυτό που λέω! Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και δουλεύω από τότε που πήρα πτυχίο. Έχω 9 χρόνια προϋπηρεσία πάνω στο επάγγελμα μου. Το 2015 που ξεκίνησα στην πρώτη μου εργασία πήρα σαν πρώτο μισθό 550€ ως μηχανικός παραγωγής σε παραγωγική μονάδα με εργατικό δυναμικό 500 ατόμων. Έκανα κουμάντο 100 άτομα για 550€. Εν έτει 2024, κοντεύει να μπει 2025, παίρνω 900€. Ο κύκλος μου, που είναι μηχανικοί και αυτοί, με αρκετά χρόνια παραπάνω από εμένα προϋπηρεσία παίρνουν οριακά 1200€! Τι θέλω να πω. Όλα αυτά που λέγονται σε αυτό το thread, τα ποσά των 2κ€, 5κ€ και 8κ€ δεν μπορούν να παίξουν στην επαρχία! Τέλος! Μιλάμε για μετρημένα άτομα που μπορούν να το κάνουν αυτό. Και συνήθως με πλάτες που είχαν. 

Όταν έχεις περιορισμένες επιλογές για αλλαγή εργασίας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Άλλαξα 3 εργασίες μέσα στα 9 χρόνια που εργάζομαι. Στη μια έμεινα 6 χρόνια, στην δεύτερη περίπου 1 χρόνια και στην άλλη είμαι περίπου 2.5 χρόνια. Πρόσφατα έδωσα μια συνέντευξη για θέση φωτογραφική, κυριολεκτικά, στα προσόντα που ζητούσαν. Έμπαινα στη θέση και από την πρώτη ημέρα μπορούσα να δουλέψω χωρίς βοήθεια. Ζήτησα 1000€ ακατεβατα. Δεν με πήραν ποτέ πίσω. Μετέπειτα έμαθα, από φίλο που δουλεύει μέσα στην εν λόγω επιχείρηση, ότι δεν ήθελαν να δώσουν σε τα χρήματα που ζήτησα... Τους φάνηκαν πολλά. 9 χρόνια προϋπηρεσία, είχα όλα τα προσόντα, και πάλι τα 1000€ είναι πολλά. Ε συγγνώμη αλλά εδώ δεν φταίω εγώ ή ο εκάστοτε εγώ. Φταίνε και τα αφεντικά που πιστεύουν ότι θα βρούνε άτομα να τους κάνουν την δουλειά καλύτερα από κάποιον ήδη ψημένο με βασικό μισθό.

Δεν ξέρω που είναι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα τα ~1200€, αλλά εγώ ξέρω πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και στην επαρχία αυτόν τον μισθό θα τον πάρεις μόνο εάν φτύσεις αίμα. Κυριολεκτικά. Με υπερωρίες και 6ημερη εργασία.

Για επαρχία δε μου φαίνεται παράξενο. Κυρίως γιατί όπως λες έχεις περιορισμένες επιλογές εργασίας. Αλλά αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες, άλλους μισθούς έχει το Λονδινο και το Εδιμβούργο, άλλους το Μιντλσμπρο. Άλλους το Μόναχο, η Φρανκφουρτη και το Ντίσελντορφ, άλλους το Ροστοκ και το Κοτμπους. Όπου υπάρχει πληθώρα καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας και σε κυνηγάνε οι εργοδότες, οι μισθοί ανεβαίνουν. Όταν οι θέσεις είναι λίγες και η προσφορά εργαζομένων μεγάλη, ταβανιάζεις μισθολογικά πιο εύκολα 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...