Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Εγώ ξέρω ότι στενό συγγενικό μου πρόσωπο που δουλεύει σε HR πολυεθνικής πασχίζει να βρει άτομα (με πτυχίο/προϋπηρεσία ή και χωρίς) ως Account Managers (πωλητές δηλαδή στην κοινή ελληνική) για να τους δίνει 1700 μικτά συν ένα κάρο παροχές (λάπτοπ, κινητό, αυτοκίνητο, καύσιμα, διόδια, πρόγραμμα υγείας, tickets και bonus) και δεν βρίσκει ούτε με σφαίρες. Σχετικά χαλαρή δουλειά, αυστηρά πενθήμερο οχτάωρο.

Τώρα τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε, ας συζητήσουμε για ντελιβεράδες και σερβιτόρες.

Πωλητης δεν ειναι καμια δουλεια ευκολη, αλλο πως το εχουν στο μυαλο τους ολοι. Σου βαζους στοχους, σε εχουν ολη την ωρα στην  πιεση. Οπως καθε επαγγελμα.

Αν δινει οσα λες και δεν βρισκει κατι γινεται γενικα. Χαλαρη δουλεια οπως λες και δεν εχει βρει, μαλλον κανουν αυτο που συνιθιζεται, που ειναι να σε φορτωνουν μετα πολλα ακομα. 

Τωρα ντελιβεραδες και σερβιτοροι αν κοιταξουμε μια δεκαετία πισω, τωρα ειναι πολλοι καλυτερα τα πραγματα. 

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Moderators
Δημοσ.
41 minutes ago, Liverpool89 said:

Πωλητης δεν ειναι καμια δουλεια ευκολη, αλλο πως το εχουν στο μυαλο τους ολοι. Σου βαζους στοχους, σε εχουν ολη την ωρα στην  πιεση. Οπως καθε επαγγελμα.

Καμία δουλειά δεν είναι εύκολη. Σε όλες πρέπει να δουλεύεις, δυστυχώς. Σε άλλες περισσότερο, σε άλλες λιγότερο.

41 minutes ago, Liverpool89 said:

Αν δινει οσα λες και δεν βρισκει κατι γινεται γενικα. Χαλαρη δουλεια οπως λες και δεν εχει βρει, μαλλον κανουν αυτο που συνιθιζεται, που ειναι να σε φορτωνουν μετα πολλα ακομα. 

Όχι, δεν είναι έτσι. Επειδή δεν μπορώ να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, θα αρκεστώ στο να πω ότι το «χαλαρή» πάει στο ότι στην συγκεκριμένη δουλειά δεν έχεις να δεις 30 πελάτες σε μια μέρα για 10 λεπτά, έχεις να δεις 3 πελάτες για δυο ώρες, λόγω της φύσης του αντικειμένου της εταιρείας.

Ο λόγος που απορρίπτουν οι εργαζόμενοι την θέση είναι γιατί τους φαίνεται χαμηλός ο μισθός και λίγες οι παροχές. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουν καλύτερες προσφορές σε άλλες εταιρείες. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Δεν ειναι θεμα μονο ποσα βγαζουν, αλλα και πως τα διαχειριζονται.

Με εξαιρεση ενα ατομο της παρεας που βγαζει ακραια λεφτα για την ηλικια του, ολοι οι υπολοιποι βγαζουν πολυ καλα λεφτα, αλλα δε τα πετανε σε μαλακιες. Τα εχουν επενδυσει ειτε στους αυτους τους σε γνωσεις, ειτε σε σπιτια, ειτε σε διαφορες μετοχες, crypto, και αλλα διαφορα.

Εχω αλλο φιλο που βγαζει καπου 6k ανα μηνα απο δουλεια και ενοικια, και εχει αμαξι που κοστιζει 2k. 

Και μετα λεφτα που εβγαλε αγορασε κι αλλο σπιτι.

Και κοιταω την αντιθετη πλευρα, η οποια ειναι μια φουλ μιζερη παρεα, κανουν γαμους fabulous, και ο,τι αγοραζουν ειναι high end, γιατι δε γινεται να πας στο χωριο σου το πασχα και να τους πεις οτι πηρες τηλεραση tcl, θα σε περασουν για φτωχο.

Ε, γι αυτο μια ζωη φτωχοι θα ειναι.

Δλδ βγαζει 6κ το μηνα... και εχει αμαξι 2κ??? Αυτος φιλε θελει γιατρο.. οχι γτ απλα εχει ενα φτηνο αυτοκινητο...αλλα γιατι ειναι μιζερος και ενω εχει τη δυνατοτητα να κινειται με ασφαλεια για αυτον και τους γυρο του.. δεν το επιλεγει... και το παραδοξο ειναι οτι εσενα σ φαινεται λογικο...

Οσο στραβα της μοιρας τους εχουν αυτοι με τους fabulous γαμους που περιγραφεις... αλλο τοσο εχει κ ο φιλος σου π βγαζει ενα εξαιρετικα καλο εισοδημα. 

Επεξ/σία από ma3stros
  • Like 3
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 13/10/2024 στις 1:28 ΜΜ, Niko09 είπε

Σε αυτην που βρισκομαι δεν σε διωχνουν μεχρι και την συνταξη αλλα δεν μου εκανα αυξηση που ζητησα τελευταια.

Να ξερεις παντως,αν δεν παιρνεις αυξηση καθε χρονο, στην ουσια παιρνεις μειωση,με βαση τον πληθωρισμο.

8 ώρες πριν, Ntinaras είπε

προγραμματιστης, οικονομολογος, project manager, marketing manager, event manager, business analyst. ολα αυτα σε ηλικιες λιγο ανω των 30. Και για να σε προλαβω, κανεις απο αυτους δεν ειχε πλουσιους γονεις.

Ναι ρε,ολοι απο το μηδεν ξεκινησαν.
Σιγουρα.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, hf77 είπε

Σε καταστημα

Απλά ρώτησα αν υπάρχει κανένας εδώ να έχω καμία ιδέα πάνω κάτω τι γίνεται 

Δημοσ.
9 hours ago, Malthador said:

Εγώ ξέρω ότι στενό συγγενικό μου πρόσωπο που δουλεύει σε HR πολυεθνικής πασχίζει να βρει άτομα (με πτυχίο/προϋπηρεσία ή και χωρίς) ως Account Managers (πωλητές δηλαδή στην κοινή ελληνική) για να τους δίνει 1700 μικτά συν ένα κάρο παροχές (λάπτοπ, κινητό, αυτοκίνητο, καύσιμα, διόδια, πρόγραμμα υγείας, tickets και bonus) και δεν βρίσκει ούτε με σφαίρες. Σχετικά χαλαρή δουλειά, αυστηρά πενθήμερο οχτάωρο.

Τώρα τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε, ας συζητήσουμε για ντελιβεράδες και σερβιτόρες.

Που το αποδιδει αυτο, την μη ανταποκριση;

Μηπως ζητανε 'σκυλους' που θα δουλευουν απο το πρωι ως το βραδυ, να 'πιασουν στοχους'; Μηπως δεν ψαχνουν για ανθρωπους, αλλα για ρομποτ; Γιατι εγω σε οποια εταιρια δουλεψα, παντα εδινα μάχες, για να μπορω να φευγω στις 5.

Ή μηπως, σημερα υπαρχουν παιδια με 'πτυχία', αλλα επι της ουσιας....δεν κανουν για τη δουλεια;

Αν ομως δεν βρισκει η εταιρια, αν θελει να προσελκυσει ικανο προσωπικο, ισως θα επρεπε να 'λογικευσει' τις απαιτησεις της (γιατι συνηθως ειναι παραλογες, αλλο τι λενε προς τα εξω), ή να αυξησει το μισθο.

Αλλιως καλο θα ηταν να ακουσουμε την δικη του εκδοχη, αν σου την εχει πει.

• Like 2
Δημοσ.

TS, επειδη προσφατα βρεθηκα στο ιδιο σημειο, ακολουθησα μια συμβουλη που μου ειπε παλαιοτερος συναδελφος

Δεν εισαι δεντρο - μπορεις (και πρεπει) να μετακινησαι

Καταλαβαινω την βολη, ολοι την επιδιωκουμε (κι ας μην το λεμε) αλλα πρεπει να εξελισσομαστε στην ζωη. Εκτος και αν εισαι ΔΥ

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, mindreader said:

Αν ομως δεν βρισκει η εταιρια, αν θελει να προσελκυσει ικανο προσωπικο, ισως θα επρεπε να 'λογικευσει' τις απαιτησεις της (γιατι συνηθως ειναι παραλογες, αλλο τι λενε προς τα εξω), ή να αυξησει το μισθο.

Οι απαιτήσεις δεν είναι παράλογες, καμία σχέση, αλλά και να ήταν παράλογες, αυτό δεν είναι κάτι που το γνωρίζει κάποιος από τις συνεντεύξεις, στην πορεία προκύπτει. Για να γειώσεις το offer σημαίνει ότι δεν σου αρέσει το πακέτο.

Άρα λοιπόν όταν σε μία δουλειά σου προσφέρουν ένα πακέτο που σου βγαίνει κοντά στα 1700-1800 καθαρά (συμπεριλαμβανομένων των παροχών, χωρίς να υπολογίζω το bonus) και το απορρίπτεις γιατί δουλεύεις σε μία δουλειά που παίρνεις 1300-1400 γιατί είτε σε προβληματίζει η αλλαγή περιβάλλοντος, είτε σου κάνουν counter-offer από την δουλειά που βρίσκεσαι, τότε προφανώς και το μισθολογικό (ως πακέτο) είναι που ευθύνεται για την μη-ανταπόκριση.

Και αυτό ακριβώς έχω προτείνει, όταν δεν βρίσκεις κόσμο, αυξάνεις το offer.

Θες άλλη θέση σε άλλη εταιρεία; Field Engineer (προφανώς με πτυχίο και με μία μικρή προϋπηρεσία του τύπου δύο χρόνια) για 2600 μικτά, χώρια τις επιπλέον παροχές οι οποίες βγαίνουν κοντά στο 500αρικο και χωρίς να υπολογίζω bonus. Δεν βρίσκουν ούτε με σφαίρες. Και λογικό είναι: αν ένας μηχανικός για μια τακτοποίηση που την βγάζει σε πέντε μέρες μόνος του ενδέχεται να βγάλει δυο χιλιάρικα για πλάκα, σιγά μην κάτσει να πάει σε εταιρεία για να παίρνει 2500 ευρώ καθαρά το μήνα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις δουλειά, μην σκέφτεσαι ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, αλλά ΤΗΝ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ. Αν δεν υπάρχει μεθεπόμενη στον ορίζοντα, τότε κάτσε εκεί που είσαι στα σίγουρα.

• Like 2
Δημοσ.
On 15/10/2024 at 00:41, dbrillis said:

Δεν θελω να σε απογοητευσω δειχνοντας σου μισθους απο το μακρινο 2018, θα σου γραψω μονο οτι απο τα 1050 μεχρι το "3χιλιαρο" καθαρα, εχει πολλα ποσά ενδιαμεσα.
Δεν μενω Ελλαδα αλλα απο τους φιλους μου στην Ελλαδα κανεις δεν βγαζει κατω απο 1300 ευρω το μηνα καθαρα, σε διαφορα επαγγελματα, μην σου βαλω μεσα οσους ειναι υδραυλικοι κτλ γιατι εκει θα κλαψεις.

Υ.Γ. Για να βαλω τα πραγματα στη θεση τους, μιλαω για τους δικους μου φιλους. Στο κυκλο της γυναικας μου στην Ελλαδα, που δεν καταλαβαινουν απο συμβουλες, χαροπαλευουν με την "κακια" τους τη μοιρα.

80% Ελλάδας δουλεύει σαν υπάλληλοι στην εστίαση, λιανική πώληση καοιιες γραμμές παραγωγής κλπ όλοι τους δεν φτάνουν καν χίλια, το ότι μερικοί δουλεύουν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ κάνουν ράβουν δεν μας λει κάτι πάντα μηλαμε για πλειοψηφία η οποία χσροοαλευει με της αλλαγές που έχουν έρθει μετά το covid εποχή

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Malthador είπε

Οι απαιτήσεις δεν είναι παράλογες, καμία σχέση, αλλά και να ήταν παράλογες, αυτό δεν είναι κάτι που το γνωρίζει κάποιος από τις συνεντεύξεις, στην πορεία προκύπτει. Για να γειώσεις το offer σημαίνει ότι δεν σου αρέσει το πακέτο.

Άρα λοιπόν όταν σε μία δουλειά σου προσφέρουν ένα πακέτο που σου βγαίνει κοντά στα 1700-1800 καθαρά (συμπεριλαμβανομένων των παροχών, χωρίς να υπολογίζω το bonus) και το απορρίπτεις γιατί δουλεύεις σε μία δουλειά που παίρνεις 1300-1400 γιατί είτε σε προβληματίζει η αλλαγή περιβάλλοντος, είτε σου κάνουν counter-offer από την δουλειά που βρίσκεσαι, τότε προφανώς και το μισθολογικό (ως πακέτο) είναι που ευθύνεται για την μη-ανταπόκριση.

Θες άλλη θέση σε άλλη εταιρεία; Field Engineer (προφανώς με πτυχίο και με μία μικρή προϋπηρεσία του τύπου δύο χρόνια) για 2600 μικτά, χώρια τις επιπλέον παροχές οι οποίες βγαίνουν κοντά στο 500αρικο και χωρίς να υπολογίζω bonus. Δεν βρίσκουν ούτε με σφαίρες. Και λογικό είναι: αν ένας μηχανικός για μια τακτοποίηση που την βγάζει σε πέντε μέρες μόνος του ενδέχεται να βγάλει δυο χιλιάρικα για πλάκα, σιγά μην κάτσει να πάει σε εταιρεία για να παίρνει 2500 ευρώ καθαρά το μήνα.

Τωρα καπως το εξηγεις καλυτερα, τα λεφτα που αναφερεις ειναι μαζι με τις παροχες. Χωρις μπονους. 

Αλλα σχεδον ολοι μας θελουμε να βλεπουμε καθαρο μισθο να μπαινει στην τραπεζα. Επιταγες κλπ. Ωραιες ειναι αλλα δεν σου δίνουν την δυνατοτητα για κατι αλλο, ουτε να τις ανταλλαξεις. Μια βλαβη στο αμαξι ή  κατι εκτακτο, με την επιταγη στο χερι δεν κανεις δουλεια, με λεφτα πολυ ευκολα.

Οποτε πρεπει να σκεφτουν αν ο μισθος που δινουν ειναι ανταγωνιστικος σε σχεση με αλλες εταιριες και να ριχνουν τις παροχες αυτες σαν τυρακι, γιατι μαντεψε, αυτες οι παροχες σε μια απολυση δεν μετρανε και στις κοβουν οποτε θελουν, οπως και τα μπονουν. Οπως και στα δωρα.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Liverpool89 said:

Τωρα καπως το εξηγεις καλυτερα, τα λεφτα που αναφερεις ειναι μαζι με τις παροχες. Χωρις μπονους. 

Αλλα σχεδον ολοι μας θελουμε να βλεπουμε καθαρο μισθο να μπαινει στην τραπεζα. Επιταγες κλπ. Ωραιες ειναι αλλα δεν σου δίνουν την δυνατοτητα για κατι αλλο, ουτε να τις ανταλλαξεις. Μια βλαβη στο αμαξι ή  κατι εκτακτο, με την επιταγη στο χερι δεν κανεις δουλεια, με λεφτα πολυ ευκολα.

Οποτε πρεπει να σκεφτουν αν ο μισθος που δινουν ειναι ανταγωνιστικος σε σχεση με αλλες εταιριες και να ριχνουν τις παροχες αυτες σαν τυρακι, γιατι μαντεψε, αυτες οι παροχες σε μια απολυση δεν μετρανε και στις κοβουν οποτε θελουν, οπως και τα μπονουν. Οπως και στα δωρα.

Σου κάνει διαφορά αν θα πάρεις 121 ευρώ σε επιταγή για να πας S/M αντί να τα πάρεις μετρητά; Ή αν θα σου δώσουν 100 ευρώ για βενζίνες σε Cotal Pass αντί να στα δώσουν σε μετρητά; Αφού είναι έξοδα που ούτως ή άλλως θα τα έκανες, όλα στο cost of living σου πάνε.

Συμφωνώ για την αποζημίωση, αλλά το είπα και πριν: το σκεπτικό είναι να μην απολυθείς ποτέ, αλλά στα 4-5 χρόνια να απαιτείς αλλαγή θέσης προς τα επάνω ή να αλλάζεις εταιρεία παραιτούμενος

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Malthador είπε

Όταν είσαι ικανοποιημένος απο τη δουλειά σου και μισθολογικά κι από θέμα κλίματος, τότε θες παραπάνω για να κάνεις την αλλαγή. Στην πρώτη μου δουλειά ήμουν δυσαρεστημενος από το φόρτο εργασίας και τα χρήματα και έφυγα στην πρωτη ευκαιρία, για 90 ευρώ καθαρά παραπάνω, την αλλαγή περιβάλλοντος ήθελα πιο πολύ. Τώρα που είμαι ευχαριστημένος με την καθημερινότητα μου στη δουλειά και με το μισθο που λαμβάνω, θα σκεφτώ πολύ περισσότερο να αλλάξω, μονο αν με ενδιαφέρει πραγματικά η θεση, έχει αντίστοιχες προοπτικές με τη τωρινή μου δουλειά, και μισθολογικά είναι μίνιμουμ ένα 25% πάνω στα καθαρά. Οπότε όσο περισσότερος κόσμος είναι ικανοποιημένος με αυτό που κάνει, τόσο θα πρέπει ακριβώς όπως λες να αυξάνεις το offer για να τραβήξεις άτομα που θα ρισκάρουν την αλλαγή αλλά τουλάχιστον θα επιβραβευτούν οικονομικά

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...