Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Δε θελω να σε απογοητευσω, αλλα δεν ειναι ολοι ντελιβεραδες, σερβιτοροι και παρκαδοροι.

Δε μας λες και τι είναι όμως.

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δε μας λες και τι είναι όμως.

Οι φιλοι μου? 

προγραμματιστης, οικονομολογος, project manager, marketing manager, event manager, business analyst. ολα αυτα σε ηλικιες λιγο ανω των 30. Και για να σε προλαβω, κανεις απο αυτους δεν ειχε πλουσιους γονεις.

• Like 1
  • Haha 1
  • Moderators
Δημοσ.
54 minutes ago, Ntinaras said:

Η αλλη μου παρεα ειναι ολοι στον ιδιωτικο τομεα, ψαγμενοι, αλλαζουν δουλειες τακτικα. Και τα λεφτα τους παιζουν απο 1.700 εως 8.000... Προφανως γκρινια δεν ακους.

Μου κάνει κι εμένα εντύπωση αυτό, μιας και το έθιξες. Κι εμένα στον κύκλο μου κάπως έτσι πάει, οι φίλοι και οι γνωστοί μου (όσοι δεν είναι στην εστίαση) τσεπώνουν από 1500 έως 3500 το μήνα (χωρίς να υπολογίζω bonus σε αυτά τα χρήματα).

Και μετά βλέπω αυτό:

«Το 50% των φορολογουμένων έχουν ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως και 7.680 ευρώ, ενώ μόνο το 10% των φορολογουμένων έχει εισόδημα άνω των 20.842 ευρώ

Εγώ προσωπικά σίγουρα δεν νιώθω ότι ο κύκλος μου είναι στο 10% των πιο πλούσιων Ελλήνων.

• Like 1
Δημοσ.

Καϋμένοι υδραυλικοί

Ο μεγαλύτερος κλέφτης είναι η εφορία

Ενα καφέ πάω να πιώ και πριν ξεκινήσω να ρουφάω, έχει ρουφήξει το 1/4 (24%)

Τα ίδια κάνει και στο μουσακά και στην χωριάτικη και σχεδόν σε οτιδήποτε αγοράσω.

Νόμιμοι απατεώνες κάτι σαν τους νόμιμους τοκογλύφους (τράπεζες)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Μου κάνει κι εμένα εντύπωση αυτό, μιας και το έθιξες. Κι εμένα στον κύκλο μου κάπως έτσι πάει, οι φίλοι και οι γνωστοί μου (όσοι δεν είναι στην εστίαση) τσεπώνουν από 1500 έως 3500 το μήνα (χωρίς να υπολογίζω bonus σε αυτά τα χρήματα).

Και μετά βλέπω αυτό:

«Το 50% των φορολογουμένων έχουν ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως και 7.680 ευρώ, ενώ μόνο το 10% των φορολογουμένων έχει εισόδημα άνω των 20.842 ευρώ

Και εγώ προσωπικά σίγουρα δεν νιώθω ότι ο κύκλος μου είναι στο 10% των πιο πλούσιων Ελλήνων.

Δεν ειναι θεμα μονο ποσα βγαζουν, αλλα και πως τα διαχειριζονται.

Με εξαιρεση ενα ατομο της παρεας που βγαζει ακραια λεφτα για την ηλικια του, ολοι οι υπολοιποι βγαζουν πολυ καλα λεφτα, αλλα δε τα πετανε σε μαλακιες. Τα εχουν επενδυσει ειτε στους αυτους τους σε γνωσεις, ειτε σε σπιτια, ειτε σε διαφορες μετοχες, crypto, και αλλα διαφορα.

Εχω αλλο φιλο που βγαζει καπου 6k ανα μηνα απο δουλεια και ενοικια, και εχει αμαξι που κοστιζει 2k. 

Και μετα λεφτα που εβγαλε αγορασε κι αλλο σπιτι.

Και κοιταω την αντιθετη πλευρα, η οποια ειναι μια φουλ μιζερη παρεα, κανουν γαμους fabulous, και ο,τι αγοραζουν ειναι high end, γιατι δε γινεται να πας στο χωριο σου το πασχα και να τους πεις οτι πηρες τηλεραση tcl, θα σε περασουν για φτωχο.

Ε, γι αυτο μια ζωη φτωχοι θα ειναι.

• Like 7
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Και για να σε προλαβω, κανεις απο αυτους δεν ειχε πλουσιους γονεις.

4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Εχω αλλο φιλο που βγαζει καπου 6k ανα μηνα απο δουλεια και ενοικια

Δεν είναι απαραίτητο να είναι πλούσιοι οι γονείς για να σου έχουν αφήσει σπίτι και να τσεπώνεις ενοίκιο/ενοίκια.

Μπορεί όμως να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά να ξεκινάς εντελώς ξεκρέμαστος και να πρέπει να ζήσεις, απ' το να έχεις καβάτζα εισόδημα ενώ ψάχνεσαι και βελτιώνεσαι.

Από εκεί και πέρα, 

12 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

οικονομολογος, project manager, marketing manager, event manager, business analyst

μπλα μπλα μπλα

Event manager (π.χ.). Και μετά κράζεις όσους κάνουν fabulous γάμους για να βγάζει η φίλη σου λεφτά (όχι ότι έχεις άδικο).

Νταξ μην τρελαθούμε κιόλας, τρέλα πουλάνε οι περισσότεροι, απλά υπάρχουν τα χαϊβάνια που κάνουν μπε.

Τώρα για τα άλλα που λες σχετικά με τον υπερκαταναλωτισμό, δεν έχεις άδικο, αλλά θα σου πω το άλλο που για κάποιους έχει εν μέρει μία βάση: η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Δεν είναι απαραίτητο να είναι πλούσιοι οι γονείς για να σου έχουν αφήσει σπίτι και να τσεπώνεις ενοίκιο/ενοίκια.

Μπορεί όμως να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά να ξεκινάς εντελώς ξεκρέμαστος και να πρέπει να ζήσεις, απ' το να έχεις καβάτζα εισόδημα ενώ ψάχνεσαι και βελτιώνεσαι.

Από εκεί και πέρα, 

μπλα μπλα μπλα

Event manager (π.χ.). Και μετά κράζεις όσους κάνουν fabulous γάμους για να βγάζει η φίλη σου λεφτά (όχι ότι έχεις άδικο).

Νταξ μην τρελαθούμε κιόλας, τρέλα πουλάνε οι περισσότεροι, απλά υπάρχουν τα χαϊβάνια που κάνουν μπε.

Τώρα για τα άλλα που λες σχετικά με τον υπερκαταναλωτισμό, δεν έχεις άδικο, αλλά θα σου πω το άλλο που για κάποιους έχει εν μέρει μία βάση: η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Παρολο που σε προλαβα και σου εγραψα οτι δεν ειχε πλουσιους γονεις, υπεθεσες οτι τα σπιτια του τα γραψανε.

Θα σε απογοητευσω αλλα μονος του τα αγορασε. 

Για τα υπολοιπα που γραφεις απλα γελαω. Καντε πανακριβους γαμους στα χωρια σας και υποχρεωστε τους φιλους σας να κανουν 300χλμ για να ερθουν να σας δωσουν λεφτα για να βγαλετε τα εξοδα του γαμου.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oλα ειναι θεμα επιλογων.Αλλοι κυνηγανε τον μισθο,αλλοι κυνηγανε τον τιτλο κ την εργασιακη σταθεροτητα κτλ και αλλοι κυνηγανε το τιποτα κ αφηνουν τα χρονια να τρεχουν.

Παραδειγμα....Υπαρχουν ατομα που ενω εργασιακα εχουν φτασει σε τελμα δεν θα καταδεχοντουσαν πχ να λενε οτι δουλευουν delivery παρα το γεγονος οτι ενας μεσος ντελιβερας μπορει να βγαζει κανα χιλιαρικο παραπανω ανα μηνα.

Δεν λεμε οτι στην Ελλαδα ειναι σε ολες τις δουλειες ροδινα προς Θεου,το αντιθετο ειναι.Απλα διαφωνω με καποιους που κραζουν κ δεν πιστευουν τα νουμερα μισθων που εχουν αλλοι ενω οι ιδιοι δεν εχουν κανει ισως τις καταλληλες κινησεις για ερθει αυτο.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Το τι παίρνει ο κύκλος σας sorry αλλά δεν λέει τίποτα. Στον δικό μου, ηλικίες λίγο πριν τα 40 μισθός από 600 ως 800, ωράρια part time και δουλειές ότι να ναι καθώς δουλειά στο αντικείμενο σπουδών ελάχιστοι βρήκαν. Δεν υπάρχουν αυτά με τα χιλιάρικα που λέτε εκτός αν σπουδασατε γιατροί, είστε Ελ.Επ. υδραυλικοί, έχετε κανέναν γνωστο κονε και σας έκανε manager. Για τον μέσο εργαζόμενο είναι άπιαστο όνειρο μισθοί πανω από χιλιάρικο. 

Σιγά... Πες του να βρει να την πιάσει με καμία παραμάνα στο πουκάμισο, 😁

Τι έχουν σπουδάσει οι φίλοι σου και δε βρήκαν ούτε καν full time δουλειά; Έχουν πτυχία STEM ή Οικονομικών και δε βρήκαν δουλειά;

Ο μέσος εργαζόμενος παίρνει περίπου στο χιλιάρικο. Οπότε καθόλου άπιαστο όνειρο δεν είναι πάνω απο το χιλιάρικο. Για minimum wage δουλειές ναι είναι όνειρο. 

3 ώρες πριν, phanispal είπε

Από εκεί και πέρα, 

μπλα μπλα μπλα

Δηλαδή κάποιος που δουλεύει business analyst σε μια συμβουλευτική ή φαρμακευτική ή τράπεζα πουλάει τρέλα; Κάποιος προγραμματιστής πουλάει τρέλα; 

1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Παρολο που σε προλαβα και σου εγραψα οτι δεν ειχε πλουσιους γονεις, υπεθεσες οτι τα σπιτια του τα γραψανε.

Θα σε απογοητευσω αλλα μονος του τα αγορασε. 

Για τα υπολοιπα που γραφεις απλα γελαω. Καντε πανακριβους γαμους στα χωρια σας και υποχρεωστε τους φιλους σας να κανουν 300χλμ για να ερθουν να σας δωσουν λεφτα για να βγαλετε τα εξοδα του γαμου.

Τσάμπα ασχολείσαι. Δυστυχώς αρκετός κόσμος δε μπορεί να δει πέρα απο τη μύτη του και το στενό του κύκλο. Αφού έχουν κολλήσει στο ντελίβερι και τον πωλητή στο Κωτσόβολο και τα 600-700 ευρώ, πιστεύουν πως όλοι έτσι ζουν (meanwhile ακομα και ένας μέτριος προς καλός ψηστης έχει ξεφύγει απο το βασικό καιρό τώρα). Αν πάρεις στα σοβαρά τα όσα διαβάζεις θα νομίζεις οτι θα βγεις στο δρόμο και θα έχει πέσει λιμός. 

Στο τέλος της μέρας όμως όλα επιλογές είναι. Επιλογή κάποιων ήταν να μη σπουδάσουν ή να μη μάθουν καλά κάποια δουλειά, επιλογή τους ήταν να βολευτούν σε δουλειές χωρίς εξέλιξη, επιλογή είναι να τεμπελιάσεις και να μη ζοριστείς. Άμα στα 20ς σου η έννοια είναι να φας σε ποτάρες το μεροκάμματο απο το σέρβις, δε φταίει κανένας που στα 40 σου είναι πολύ πιθανό να είσαι κολλημένος στο πατρικό σου με μια δουλειά που πληρώνει βασικό μισθό και είσαι και αναλώσιμος...

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, ProponitisTouKanape said:

Ο μέσος εργαζόμενος παίρνει περίπου στο χιλιάρικο.

Αυτό που το έχετε δει γενικά; Ο μέσος καθαρός ετήσιος μισθός αυτή τη στιγμή είναι στα 17.707 ευρώ στην Ελλάδα, που αν το διαιρέσουμε με το 14 μας κάνει 1265 ευρώ καθαρά μηνιαίος μισθός.

Επειδή το ανέφεραν κι άλλοι στο παρόν νήμα, πως προκύπτει ότι ο μέσος εργαζόμενος παίρνει 1.000 ευρώ; Και ποιος είναι ο μέσος εργαζόμενος; 

• Like 2
Δημοσ.
4 hours ago, phanispal said:

Ε κι ο μπαριστα τρέλα πουλάει, που έχει έναν επαγγελματικό μύλο και μια επαγγελματική μηχανή και ζυγίζει επιδεικτικά τον καφέ για να τον πούμε μερακλή. (Και καλά κάνει, κι εγώ μόνο από τέτοιους παίρνω στο χέρι καφέ, αν είναι κλειστό δεν παίρνω καθόλου κάνω nescafe στο σπίτι) 

Απλά επειδή είχαμε και παππούδες καφετζήδες το δεχόμαστε; Ή επειδή είναι παιδί του μόχθου της εστίασης; 

Αφού το event planning πουλάει, θα υπάρξει και ο πωλητής. 

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Malthador είπε

Αυτό που το έχετε δει γενικά; Ο μέσος καθαρός ετήσιος μισθός αυτή τη στιγμή είναι στα 17.707 ευρώ στην Ελλάδα, που αν το διαιρέσουμε με το 14 μας κάνει 1265 ευρώ καθαρά μηνιαίος μισθός.

Επειδή το ανέφεραν κι άλλοι στο παρόν νήμα, πως προκύπτει ότι ο μέσος εργαζόμενος παίρνει 1.000 ευρώ; Και ποιος είναι ο μέσος εργαζόμενος; 

Φιλε μου νομιζω οτι τα 1265 ειναι μικτα και οχι καθαρα. Οπως και η συζητηση για τον κατωτατο παντα αναφερει τα μικτα πχ 830. Βεβαια ειναι Χ14 οποτε ανα μηνα ειναι πιο μεγαλο το ποσο.

Μιας και γυρισε σε μισθους η συζητηση, εχω ξερω Ελλαδα κανα δυο προγραμματιστες με 5-7 χρονια προυπηρεσιας στο διχιλιαρο καθαρα, κανα δυο-τρεις που πηγαν στη βιομηχανια σαν μηχανικοι ~1500 το μηνα καθαρα. Ξερω επισης και εναν σεκιουριτα που οριακα τον βασικο και του τρωγαν τα ρεπο, ξερω τον ΣΟΧιτη στο δημο που να παιρνει 800αρι το μηνα καθαρα. Εχω και παραδειγματα επαγγελματιων αεργων που ειτε πανε σε κανα 8μηνο την τριετια ειτε δεν εχουν κολλησει ποτε ενσημο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/10/2024 στις 9:44 ΠΜ, Μακιαβέλλι είπε

Ρε σεις δεν είναι οι μόνοι μισθοί τα 750,1000 και μετά 3-4-5Κ. 

Αναλογιστείτε λίγο τι σημαίνει η διαφορά από τα 1000 στα 1400 για έναν average άνθρωπο. Έστω ότι με τα 1000 ευρώ καταφέρνει να κάνει 50 ευρώ αποταμίευση. 600 ευρώ το χρόνο, ένα "οριακό" μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στα 10 χρόνια. 

Αν παίρνει 1400, θα φάει έξω και 2 φορές παραπάνω να γίνει 1% πιο χαρούμενος και θα αποταμιεύει 400 το μήνα. 4800 το χρόνο. Σε 2 χρόνια παίρνει καλύτερο αυτοκίνητο, απ' ότι πριν στα 10. 

Το 40% αύξηση είναι μεν σωστό μαθηματικά αλλά στην ζωή δεν είναι 40%. Γιατί για να ζεις χρειάζεσαι (αυθαίρετα) ας πούμε 800 ευρώ. Οπότε τα χρήματα σου μηνιαίως είναι Μισθός-800. 

1000-800=200 τσέπη

1400-800=600 τσέπη

Τα διαθέσιμα χρήματα σου είναι 200% περισσότερα. Είναι τεράστια η διαφορά. Όχι καλή, όχι μεγάλη, τεράστια.

Επιτέλους ένας που το καταλαβαίνει! Μπράβο φίλε μου!  Η διαφορά βρίσκεται σε αυτά που σου "περισσεύουν" αφού καλύψεις τις απολύτως βασικές ανάγκες.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Καθαρα τοσα με την καμια. Μεικτα μπορει.

Εδω τους λες 1200€ για θεση που καιγονται να την καλυψουν, θελουν προυπηρεσια, ζητανε παπαδες. Και σου λενε οχι δεν γινεται να αρχισεις με τοσα. Πρεπει να υπαρχουν ισορροπίες στην εταιρια. 

Και οι ισορροπίες ειναι να σαι αντιμετωπος με υπαλληλους ανεδεικευτους, χρονια στην εταιρια στάσιμοι και να προσπαθεις να αποδειξεις στον εαυτο σου οτι δεν εκανες μακακια που επελεξες να συνεργαστείς μαζι τους. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Liverpool89 said:

Καθαρα τοσα με την καμια. Μεικτα μπορει.

Εδω τους λες 1200€ για θεση που καιγονται να την καλυψουν, θελουν προυπηρεσια, ζητανε παπαδες. Και σου λενε οχι δεν γινεται να αρχισεις με τοσα. Πρεπει να υπαρχουν ισορροπίες στην εταιρια. 

Και οι ισορροπίες ειναι να σαι αντιμετωπος με υπαλληλους ανεδεικευτους, χρονια στην εταιρια στάσιμοι και να προσπαθεις να αποδειξεις στον εαυτο σου οτι δεν εκανες μακακια που επελεξες να συνεργαστείς μαζι τους. 

Εγώ ξέρω ότι στενό συγγενικό μου πρόσωπο που δουλεύει σε HR πολυεθνικής πασχίζει να βρει άτομα (με πτυχίο/προϋπηρεσία ή και χωρίς) ως Account Managers (πωλητές δηλαδή στην κοινή ελληνική) για να τους δίνει 1700 μικτά συν ένα κάρο παροχές (λάπτοπ, κινητό, αυτοκίνητο, καύσιμα, διόδια, πρόγραμμα υγείας, tickets και bonus) και δεν βρίσκει ούτε με σφαίρες. Σχετικά χαλαρή δουλειά, αυστηρά πενθήμερο οχτάωρο.

Τώρα τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε, ας συζητήσουμε για ντελιβεράδες και σερβιτόρες.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...