Προς το περιεχόμενο

Θ' αλλαζατε επιχειρηση που εργαζεστε μετα απο 15 χρονια για διαφορα 150 ευρω στο μισθο?

Niko09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, dimitrins είπε

Παππάς είσαι ή κυβερνητικός ή δημόσιος υπάλληλος ?

Μη με ξυπνάτε λέω ..

Επειδή τίποτα από τα τρία, μη σε ξυπνάω τώρα, καλόν ύπνο. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν γενικός κανόνας ισχύει το αν δεν αλλάξεις εταιρεία δύσκολο να πάρεις σοβαρή αύξηση. Αλλά μια αύξηση λίγο πάνω από 10% δεν λέει και τίποτα, για να θεωρηθεί μια αύξηση σοβαρή πρέπει να είναι κάπου στο 30%

Επεξ/σία από hln3
  • Like 3

14 ώρες πριν, dimitrins είπε

Πάτε καλά ?

Ο Υδραυλικός σας κλέβει ή η Κυβέρνηση ?

Διακρίνω κάποιο μίσος σε ορισμένους.

Υδραυλικό με καράβια και βίλες δεν έχω δει.

Πολιτικούς πολλούς

Ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε εμένα, εξήγησα ότι πρέπει να μειωθούν οι συντελεστές ΚΑΙ φορολογίας εισοδήματος ΚΑΙ ΦΠΑ ώστε να είναι πολύ υψηλό το τίμημα να πιαστεί κάποιος, και πολύ χαμηλό το όφελος. Τώρα είναι πολύ υψηλό το όφελος και για τον πελάτη και για τον επαγγελματία, και το τίμημα αμελητέο. Στην ουσία την τρώνε όσοι δεν μπορούν να αποκρύψουν, μισθωτοί, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι...και με τη νέα νομοθεσία, και όσοι επαγγελματίες δεν κλέβουν πολύ, και τους βάζει μέσα το τεκμαρτό παραπάνω από όσο έχουνε κλέψει.

...

ΕΠΙ του θέματος τώρα... Τί έγινε τελικά...πήγε ο TS να ζητήσει αύξηση!!! ;;;

• Like 2

15 ώρες πριν, schumifer είπε

Οιοσδήποτε αποφεύγει φορολόγηση κλέβει. Και οι δύο μεριές που συμφωνούν. Φυσικά αυτός που παίρνει το χρήμα κερδίζει περισσότερο από αυτόν που το δίνει.

Και η πλάκα είναι ότι όσοι κάνουν μεγαλύτερη φοροαποφυγή, θα είναι πρώτοι στις διαδηλώσεις για το επόμενο μνημόνιο. 

Το κράτος έχει ως βασικό έσοδο τη φορολόγηση. Αν η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους από όλους, θα σκίσει αυτούς που μπορεί.

Κάθε φορά που δέχεστε να πληρώσετε χωρίς απόδειξη, έχετε ρίξει το πετραδάκι σας πάνω στην κάσα της ελληνικής οικονομίας.

Μαύρο χρήμα ειδικά σε παροχή υπηρεσιών παντού υπάρχει, σε όλες τις χώρες. Εκεί που διαφωνώ με τη παθητικότητα μας είναι να πας σε ενα εστιατόριο, να κάνεις 100 ευρώ λογαριασμό κι ο ιδιοκτήτης με τσαμπουκά να μη σου κόψει απόδειξη, ενώ στις τιμές που πλήρωσες έχεις πληρώσει όλα τα νόμιμα. Εκεί κάνε και καταγγελία.

• Like 5

16 hours ago, mechpanos said:

Από μαστόρια όσους έχω μιλήσει, σου λένε τιμή και ΦΠΑ ό,τι κόψουμε...άρα με την μία συνεπάγεται ότι το ΦΠΑ τον τρως εσύ (ορθό), και όλο τον φόρο, τον γλιτώνει αυτός, αντίστοιχα...και άμα πας να του πεις τίποτα για επιπλέον έκπτωση αφού δεν θα κόψει τίποτα άρα θα φορολογηθεί μηδέν, σου λέει "ναι αλλά εσύ γλιτώνεις όλο το ΦΠΑ"... Που εδώ που τα λέμε πρέπει να γίνει κάτι με το ΦΠΑ να μειωθεί, δεν φταίνε τα μαστόρια, είναι μεγάλο το δέλεαρ για τον πελάτη όπου μπορεί, να γλιτώσει 24% ξέροντας ότι είναι παράνομος...σε μια μεγάλη δουλειά που μπορεί να φτάσει και τα 5 χιλιάρικα εργασίες, δεν είναι λίγο το 1200άρι γαμ..άτικα για ΦΠΑ και αν το παρέχει σαν επιλογή το μαστόρι, οι περισσότεροι το επιλέγουν κακά τα ψέματα, να μην το δώσουν...

Δυστυχώς και 5% να γίνει ο φόρος πάλι δεν θα τον κόβουν.

Έχω παράδειγμα λογιστή που έψαχνε τρόπο να γλιτώνει στους πελάτες του ότι μπορούσε, γιατί το 20κάτι που ήταν τότε το φπα, ήταν δυσβάστακτο.

Κάποια στιγμή βρήκε μια άκρη με Κύπρο και τους μετέφερε εκεί, όπου γενικά οι φόροι ήταν και είναι μικρότεροι. Έλεγε ότι δεν μπορούν να πληρώνουν τόσα πολλά. Μετά τους πήγε Βουλγαρία, ακόμα λιγότερα. Πάντα έλεγε ότι αν ήταν λιγότερο δεν θα έφευγαν από την Ελλάδα.

Τελευταία για τους μεγάλους πελάτες του, έκανε κάποιες διασυνδέσεις με Ντουμπάι για κάτω από 10%.

Τον ξαναρώτησα "δεν έλεγες ότι αν ήταν λίγα θα τα πλήρωναν, ήδη πληρώνουν τα μισά από Ελλάδα, πως κι έτσι έφυγαν;" δεν είπε τίποτα.

Τελικά όσος και να είναι ο φόρος κανείς δεν θέλει να πληρώνει!

• Like 8

Πάντα υπάρχει το ρίσκο αλλά η αύξηση είναι σημαντική.  Αν θεωρείς ότι ξέρεις την νέα δουλειά και θα ανταπεξέλθεις προχώρα το.

Αρκεί βέβαια να είναι και η νέα εταιρεία είναι σοβαρή και να έχεις πάρει κάποιες πληροφορίες.

• Like 1

28 λεπτά πριν, hf77 είπε

Θέση ευθύνης σε όμιλο σούπερ μάρκετ πχ υποδιευθηντης τι μισθό μπορεί ναι παίρνει? 

Διευθυντής στον όμιλο ή σε κατάστημα?

20 ώρες πριν, schumifer είπε

Οιοσδήποτε αποφεύγει φορολόγηση κλέβει. Και οι δύο μεριές που συμφωνούν. Φυσικά αυτός που παίρνει το χρήμα κερδίζει περισσότερο από αυτόν που το δίνει.

Και η πλάκα είναι ότι όσοι κάνουν μεγαλύτερη φοροαποφυγή, θα είναι πρώτοι στις διαδηλώσεις για το επόμενο μνημόνιο. 

Το κράτος έχει ως βασικό έσοδο τη φορολόγηση. Αν η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους από όλους, θα σκίσει αυτούς που μπορεί.

Κάθε φορά που δέχεστε να πληρώσετε χωρίς απόδειξη, έχετε ρίξει το πετραδάκι σας πάνω στην κάσα της ελληνικής οικονομίας.

Μπλα μπλα μπλα. Άμα δεν θέλει το κράτος φοροδιαφυγή να μειώσει τους φόρους. Όσο αυτοί δεν μειώνονται τόσο δεν θα πληρώνει ο κόσμος και θα κοιτάει να αποφύγει. Έχω πολύ περισσότερη ανάγκη και να αξιοποιήσω για εμένα αυτά τα επιπλέον λεφτά πάρα να τα πάρει το κράτος που ήδη σε κλέβει με πολλούς φόρους. Μακάρι να είχα και συγγενή μου ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ η σούπερ μάρκετ να ψωνιζα τα πάντα επί προσωπικού παρακαμπτωντας ταμειακές ΦΠΑ κτλ, τα λεφτά όλα μετρητά στο χέρι, ούτε κάρτες και άλλες σάχλες. Πάνε τώρα να κλέψουν και λεφτά από το φιλοδώρηματα, όλα στο χέρι, τίποτε με καρτα. 

• Like 3

Στις 15/10/2024 στις 12:41 ΠΜ, dbrillis είπε

Δεν θελω να σε απογοητευσω δειχνοντας σου μισθους απο το μακρινο 2018, θα σου γραψω μονο οτι απο τα 1050 μεχρι το "3χιλιαρο" καθαρα, εχει πολλα ποσά ενδιαμεσα.
Δεν μενω Ελλαδα αλλα απο τους φιλους μου στην Ελλαδα κανεις δεν βγαζει κατω απο 1300 ευρω το μηνα καθαρα, σε διαφορα επαγγελματα, μην σου βαλω μεσα οσους ειναι υδραυλικοι κτλ γιατι εκει θα κλαψεις.

Υ.Γ. Για να βαλω τα πραγματα στη θεση τους, μιλαω για τους δικους μου φιλους. Στο κυκλο της γυναικας μου στην Ελλαδα, που δεν καταλαβαινουν απο συμβουλες, χαροπαλευουν με την "κακια" τους τη μοιρα.

Ακριβως αυτο.

Και εμενα οι δικες μου παρεες ειναι ακριβως ετσι. Οι μισοι ειναι ΔΥ,  δασκαλοι, καθηγητες, νηπιαγωγοι και στρατιωτικοι, γκρινιαζουν ολη την ωρα, ειναι φουλ μιζεροι για το ποσο αδικημενοι ειναι και ποσο δυσκολη ειναι η δουλεια τους και ποσο σκατα λεφτα παιρνουν ενω γυρνανε σπιτι τους στις 12.30. Ολοι αυτοι, παιρνουν λιγοτερα λεφτα απο εμενα, αλλα εχουν πιο ακριβα κινητα, πιο ακριβα αυτοκινητα κτλπ.

Η αλλη μου παρεα ειναι ολοι στον ιδιωτικο τομεα, ψαγμενοι, αλλαζουν δουλειες τακτικα. Και τα λεφτα τους παιζουν απο 1.700 εως 8.000... Προφανως γκρινια δεν ακους.

Το συμπερασμα κατ εμε ειναι, πως η στασιμοτητα σε καταστρεφει και οικονομικα και ψυχολογικα.

• Like 9

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, hf77 είπε

Θέση ευθύνης σε όμιλο σούπερ μάρκετ πχ υποδιευθηντης τι μισθό μπορεί ναι παίρνει? 

Άσχετο αλλά όταν ακούω για υποδιευθυντές σε s/m θυμάμαι έναν φίλο παλαιότερα που ήταν υποδιευθυντής σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας.

Μου έλεγε ότι τον έκραζαν διότι δεν φορούσε (την υποχρεωτική) γραβάτα.

Όταν του έλεγα γιατί δεν την φοράς μου απαντούσε "διότι λερώνεται όταν σκύβω στο βαρέλι για να κόψω φέτα" :lol::lol::lol:

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 1
  • Haha 12

Το τι παίρνει ο κύκλος σας sorry αλλά δεν λέει τίποτα. Στον δικό μου, ηλικίες λίγο πριν τα 40 μισθός από 600 ως 800, ωράρια part time και δουλειές ότι να ναι καθώς δουλειά στο αντικείμενο σπουδών ελάχιστοι βρήκαν. Δεν υπάρχουν αυτά με τα χιλιάρικα που λέτε εκτός αν σπουδασατε γιατροί, είστε Ελ.Επ. υδραυλικοί, έχετε κανέναν γνωστο κονε και σας έκανε manager. Για τον μέσο εργαζόμενο είναι άπιαστο όνειρο μισθοί πανω από χιλιάρικο. 

6 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Μου έλεγε ότι τον έκραζαν διότι δεν φορούσε (την υποχρεωτική) γραβάτα.

Όταν του έλεγα γιατί δεν την φοράς μου απαντούσε "διότι λερώνεται όταν σκύβω στο βαρέλι για να κόψω φέτα" :lol::lol::lol:

Σιγά... Πες του να βρει να την πιάσει με καμία παραμάνα στο πουκάμισο, 😁

• Like 1

1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε

Το τι παίρνει ο κύκλος σας sorry αλλά δεν λέει τίποτα. Στον δικό μου, ηλικίες λίγο πριν τα 40 μισθός από 600 ως 800, ωράρια part time και δουλειές ότι να ναι καθώς δουλειά στο αντικείμενο σπουδών ελάχιστοι βρήκαν. Δεν υπάρχουν αυτά με τα χιλιάρικα που λέτε εκτός αν σπουδασατε γιατροί, είστε Ελ.Επ. υδραυλικοί, έχετε κανέναν γνωστο κονε και σας έκανε manager. Για τον μέσο εργαζόμενο είναι άπιαστο όνειρο μισθοί πανω από χιλιάρικο. 

Δε θελω να σε απογοητευσω, αλλα δεν ειναι ολοι ντελιβεραδες, σερβιτοροι και παρκαδοροι.

Και συνηθως αυτα τα ατομα κανουν παρεα μονο μεταξυ τους. Οχι επειδη αν καποιος ειναι φτωχος δεν τον κανεις παρεα, αλλα για να εχεις φτασει τα 40 και να εισαι ακομα εκει, σημαινει οτι 40 χρονια ασχολιοσουν μονο με τον παοκ και το fifa.

• Like 9
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Ntinaras said:

Δε θελω να σε απογοητευσω, αλλα δεν ειναι ολοι ντελιβεραδες, σερβιτοροι και παρκαδοροι.

Και συνηθως αυτα τα ατομα κανουν παρεα μονο μεταξυ τους. Οχι επειδη αν καποιος ειναι φτωχος δεν τον κανεις παρεα, αλλα για να εχεις φτασει τα 40 και να εισαι ακομα εκει, σημαινει οτι 40 χρονια ασχολιοσουν μονο με τον παοκ και το fifa.

συμφωνα απολυτα μαζι σου, καποιοι στα φοιτητικα χρονια ξεκινουσαν τον εργασιακο τους βιο σε εταιρειες και αλλοι ηταν barman/υποδοχη/μαρκα κτλ που ηταν το ευκολο χρημα για εκεινη την ηλικια.

ο δικος μου κυκλος 39-43 ειναι σε επιπεδα του 50+κ τον χρονο (μεικτα) και ολοι ειναι υπαλληλοι σε εταιριες. 

Οπως το ειπες εχει μεγαλη σημασια ο κυκλος σου και πως εξελιχτηκες στα πρωτα χρονια μετα το πανεπιστημιο

Επεξ/σία από cyberguy
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...