Προς το περιεχόμενο

Θ' αλλαζατε επιχειρηση που εργαζεστε μετα απο 15 χρονια για διαφορα 150 ευρω στο μισθο?

Niko09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, Malthador είπε

Παραβλέπω ότι το αυτοκίνητο του 2006 είναι η μέρα με την νύχτα με ένα αυτοκίνητο του 2024 σε θέμα ασφάλειας.

Μέρα με τη νύχτα δεν είναι, τα έχουμε συζητήσει και σε άλλα νήματα, άκρη δεν έχει βγει, ο καθένας έχει την άποψή του. Είμαστε και εκτός θέματος.

Στα πέντε χρόνια ούτε στη Γερμανία δεν παίζει να τα αλλάζουν κατά μέσο όρο (νομίζω είχα διαβάσει γύρω στα 7 χρόνια). Τώρα αν έχει ανέβει τόσο πολύ το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα τι να πω.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
5 minutes ago, phanispal said:

Μέρα με τη νύχτα δεν είναι, τα έχουμε συζητήσει και σε άλλα νήματα, άκρη δεν έχει βγει, ο καθένας έχει την άποψή του. Είμαστε και εκτός θέματος.

Είχαν αισθητήρες τα αυτοκίνητα του 2006 για να φρενάρουν μόνα τους όταν έβλεπαν μπροστά τους πεζό ή άλλο εμπόδιο; Μόνο και μόνο αυτό το feature τα μετατρέπει σε «νύχτα» από «μέρα». Τελοσπάντων, ας μην βγαίνουμε off-topic, υπάρχει ξεχωριστό sub-forum για αυτοκίνητα.

9 minutes ago, phanispal said:

Στα πέντε χρόνια ούτε στη Γερμανία δεν παίζει να τα αλλάζουν κατά μέσο όρο (νομίζω είχα διαβάσει γύρω στα 7 χρόνια). Τώρα αν έχει ανέβει τόσο πολύ το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα τι να πω.

Ε οκ, δεν είναι πέντε, είναι εφτά. Πάντως είκοσι δεν είναι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν όντως είναι ~7 χρόνια στη Γερμανία, φαντάζομαι είναι αυτονόητο ότι στη χρεοκωπημένη Ελλάδα δε μπορεί να είναι 5 χρόνια.

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/poso-gerasmenos-einai-o-stolos-ton-aytokiniton-se-ellada-kai-eyropi/

https://www.news.gr/auto/article/3581777/stin-ellada-o-gireoteros-stolos-aftokiniton-stin-ee.html

Πάνω από 7 και 8 χρόνια φαίνεται να είναι στη Γερμανία εν τω μεταξύ. Οπότε πώς θα αλλάζονται στα 5-6 στην Ελλάδα, ούτε εσύ δεν παίζει να το γνωρίζεις.

Anyway, επειδή κι αυτό είναι εκτός θέματος, να πω ότι τα 60€ συν καφέδες που δίνει ο φίλος πιο πίσω και κορδώνεται κιόλας νομίζοντας ότι είναι και large, είναι χαμηλό νούμερο για τέτοιες δουλειές.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 2

• Moderators
11 minutes ago, phanispal said:

Αν όντως είναι ~7 χρόνια στη Γερμανία, φαντάζομαι είναι αυτονόητο ότι στη χρεοκωπημένη Ελλάδα δε μπορεί να είναι 5 χρόνια.

Αυτό και τέλος το off-topic από εμένα: δεν είναι θέμα χρεωκοπίας, είναι θέμα νοοτροπίας. Απλά οι Έλληνες έχουν άλλες προτεραιότητες σε σχέση με τις κανονικές ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα οι Έλληνες αλλάζουν κινητό κάθε ένα με ενάμιση χρόνο, ενώ οι Γερμανοί το αλλάζουν κάθε τρία με τέσσερα.

Πάντως στην Ελλάδα είναι επιτακτικότερη η πιο σύντομη αλλαγή οχήματος απ' ότι στην Γερμανία, μιας και το οδικό δίκτυο είναι πολύ πιο επικίνδυνο εδώ.

15 minutes ago, phanispal said:

Anyway, επειδή κι αυτό είναι εκτός θέματος, να πω ότι τα 60€ συν καφέδες που δίνει ο φίλος πιο πίσω και κορδώνεται κιόλας νομίζοντας ότι είναι και large, είναι χαμηλό νούμερο για τέτοιες δουλειές.

Συμφωνώ απόλυτα, εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα και δεν θα μπορούσα κιόλας να κάνω αυτή την δουλειά, όχι για 60 ευρώ, ούτε για περισσότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/10/2024 στις 4:52 ΜΜ, phanispal είπε

Τώρα για τα άλλα που λες σχετικά με τον υπερκαταναλωτισμό, δεν έχεις άδικο, αλλά θα σου πω το άλλο που για κάποιους έχει εν μέρει μία βάση: η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Μια από τις μεγαλύτερες ανοησίες που έχει χαρακτηρίσει τους Έλληνες στην ιστορία τους.

Η φτώχια, είτε πραγματική είτε σχετική, θέλει πλάνο και σκληρή δουλειά. Όχι προπαραγγελία του τελευταίου iPhone (π.χ.) με δόσεις και χρήματα που δεν υπάρχουν (διαβάζω το thread με τις προπαραγγελίες του 16 και δεν ξέρω αν θέλω να γελάσω ή να κλάψω).

Επεξ/σία από skritikos
  • Like 8
  • Haha 1

12 ώρες πριν, mindreader είπε

Συμφωνω.

Ο μέσος insomniac ομως, συμφωνα με το αλλο νημα, αλλαζει αυτοκινητο καθε 5-7 χρονια. Ετσι λενε τουλαχιστον, οταν εγω λεω οτι ο μεσος Ελληνας στεναζει πλεον να παρει αμαξι, κι αν το παρει μετα χιλιων κοπων και βασανων, θελει να το κρατησει τουλαχιστον 15-20 χρονια.

Τωρα, πως συμβιβαζεται η μια πραγματικοτητα με την αλλη, αυτα που λεγονται εκει με αυτα που λεμε εδω (μισθοι max 1000 κι αυτο για λιγους, οι πιο πολλοι κατω των 800ε), πειτε μου εσεις.

Οπως ειπα, είναι θέμα προσωπικού περιβάλλοντος και κύκλου. Οπότε το τι μισθούς λαμβάνει ο κύκλος κάποιου, είναι μόνο προσωπική ένδειξη του ίδιου και όχι γενική της χώρας. Άμα τελείωσες καμία ιατρική, νομική, μερικές σχολές μηχανικών ΕΜΠ/ΑΠΘ ίσως και τίποτε & οικονομικά, δεν αποκλείεται να έχεις φίλους και κύκλο με μισθούς πολύ πάνω από τα χιλιάρικο μετά από μερικά χρόνια. Το ίδιο κι αν έχεις φίλους που μπήκαν στην εστίαση η στον τουρισμό στα 18 και τα 22 και απέκτησαν εμπειρία, έχτισαν, έχουν κονε, έχουν πάει σε γκλαμουρατα εστιατόρια, σε νησιά η έχουν θέσεις ευθύνης. Δεν είναι όλη η Ελλάδα, ούτε καν το 50% μισθωτοί γιατροι, μηχανικοί, δικηγόροι, μανατζαρεοι και τέτοιες περιπτώσεις. Μέχρι πριν 6-7 χρόνια δεν έβρισκες μισθό πάνω από 800 ευρώ στην Θεσσαλονίκη. Ε τώρα μπορεί όσοι έπαιρναν τόσα να έχουν ανέβει στα 900-1000. Το κόστος ζωής έχει ανέβει 50%. 

8 ώρες πριν, generalb31 είπε

Υπαρχει στρεβλωση στην αγορα.....στην επαρχια εργατες για τα κτηματα δεν υπαρχουν απλα...(Φτανουμε να παρακαλαμε για εργατες και να κλεινουμε για μια βδομαδα μπροστα κοσμο και με φειδω κιολας ....με μεροκαματα απο 45 + )

Στη ναυτιλια παλι υπαρχει ελειψη κοσμου...και με τρελους μισθους !

Οι εργάτες έφυγαν λόγω συνθηκών Μανολαδας, πήγαν οικοδομή η εξωτερικό. Οι πρώτοι που φταίνε για αυτό είναι όσοι ήταν αγρότες και απασχολούσαν με τέτοιες συνθήκες. Αλλά βλέπουμε ότι το πληρώνει έμμεσα και όλη η κοινωνία με αύξηση τιμών. Το πρόβλημα τώρα δεν είναι απλά να βρεις άτομο που θα το πληρώνεις πολλά λεφτά, αλλά να βρεις άτομο που να αντέχει την δουλειά. Και δυστυχως τώρα οι πιθανότητες να βρεις πέφτουν δραματικά. 

3 ώρες πριν, skritikos είπε

Μια από τις μεγαλύτερες ανοησίες που έχει χαρακτηρίσει τους Έλληνες στην ιστορία τους.

Η φτώχια, είτε πραγματική είτε σχετική, θέλει πλάνο και σκληρή δουλειά. Όχι προπαραγγελία του τελευταίου iPhone (π.χ.) με δόσεις και χρήματα που δεν υπάρχουν (διαβάζω το thread με τις προπαραγγελίες του 16 και δεν ξέρω αν θέλω να γελάσω ή να κλάψω).

Αυτή την φράση την έχει παρεξηγήσει πολύς κόσμος. Άλλο πράγμα καλοπέραση, άλλο πράγμα επίδειξη πλούτου. Καλοπέραση κάνεις και με ένα κινητό των 200 ευρώ, καλοπέραση κάνεις αντί να πας στα μπουζούκια, να καλέσεις φίλους στο σπίτι να παραγγείλετε σουβλάκια και να μοιραστείτε τα έξοδα. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει. 

• Like 2

Πάντως εγω εδω διαβαζω για δυο χωρες και οχι για την Ελλαδα γενικα.

Και το μονο θετικο που βλεπω στον αντιλογο, οτι τα πραγματα ειναι καλυτερα ειναι ο μισθος και οι μερες εργασιας.

Οπως ειπε και ο φιλος πιο πισω. Επαρχια που μπορει να θεωρηθει ακομα και η λαρισα, τα ιωαννινα. Κανεις δεν σου δινει 1500€ με την πρωτη συνέντευξη.  

Ξεκινανε με τον βασικο, λεγοντας πολλες αμπελοσοφιες για την εταιρεια τους,  οτι ολοι εδω ημαστε μια οικογενεια, βοηθαμε ο ενας τον αλλον.  

Θυμαμαι το 2019 πηγα σε εταιρία στην Θεσσαλονίκη, κοντα στην θερμη.

Μιλαμε, με ρωταει πραγματα, την λεω και γω τι γνωριζω. Φτανουμε στον μισθο, λεω με 900€ για αρχη και οταν αναλαβω καθηκοντα μονος μου θα ανεβει, με μια χαρα μου λεει ωραια, 900€ μεικτα ημαστε ενταξει, την απανταω 900€ καθαρα, τα μεικτα δεν με ενδιαφερουν. Α ειναι πολλα, ωραια λεω, ευχαριστώ για τον χρονο σας. 

Θελουν εμπειρια, γνωσεις, πτυχια, νεα ατομα, χωρις κανενα κινητρο. Αυτοί στο εξωτερικο μαλλον βλακες ειναι που δινουν λεφτα στους υπαλληλους τους.

Εγω εταιρικο τηλεφωνο δεν ειχα στην προηγουμενη δουλεια, οτι χρειαζοταν το εκανα με το δικο μου, δικα μου εξοδα, συν οτι ειχε ο καθε πικραμενος το δικο μου προσωπικο αριθμο, που δεν γουσταρα. Ερχεται μια μερα δεν ημουν καλα και δεν σηκωνα το τηλέφωνο. Παω μετα στην δουλεια και αρχισε να μου την λεει που δεν απαντησα. Λεω ωπα, το κινητο ειναι δικο μου, οχι της εταιριας, εφοσον ειμαι εκτος ωραριου δεν ειμαι υποχρεωμενος ουτε να απαντησω, ουτε να παρω πισω. Εκει με κοιτουσε σαν χανος. Απαιτησεις θα εχεις μονο αν εσυ μου εδωσες κινητο και εγω σε λογικές ωρες δεν απαντησα. 

Στις 17/10/2024 στις 9:41 ΠΜ, ProponitisTouKanape είπε

Τι να ανταλλάξεις ακριβως; Ακόμα και το μήνα που έστω ζοριστείς οικονομικά, δε κάνεις ούτε 120 ευρώ σουπερμάρκετ; Γιατί εμένα συνήθως η Ticket Restaurant μου τελειώνει το πρώτο δεκαήμερο του μήνα με τα ψώνια στο Σ/Μ και δεν έχω οικογένεια, δύο άτομα είμαστε. 

Δεν θελω να εχω κουπονια σαν μισθο, ωστε να με πουν 900€ συν 200€ επιταγη σουπερ. Σαν μια εξτρα παροχη πχ τα Χριστούγεννα οκ.

Γιατι και το σουπερ πολλες φορες ειναι στανταρ και οταν χρειαστει μια αναγκη την βγαζεις λιτα και επικεντρωνεσαι στην αναγκη. Με την επιταγη οχι.

Τις επιταγες μονο σαν μπονους, σαν μισθο δεν το δεχομαι, γιατι κοβονται οποτε θελουν, στα δωρα, στα επιδοματα, στην απολυσει ειναι φυλλα στον αερα.

• Like 7
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πεστα ρε συ Liverpool89 με αυτες τις κωλοεπιταγες τους που τις κοτσαρουν στον μισθο και μας το παιζουν ιστορια οτι η εταιρεία δινει φοβερες παροχες! Οχι αγαπητε εργοδοτη, ΔΕΝ θελω επιταγή με το σουπερ που συνεργαζεσαι, ΘΕΛΩ τα 200€ μεσα στον μισθο μου να τα κανω ΕΓΩ ο,τι θελω.

On topic: τα 150€ ειναι λιγα για να φυγεις. Αποψη μου. (Θα εφευγα για τουλάχιστον 250€ πανω.)

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 5

αν εχεις βαρεθει φυγε, τα χρηματα δεν ειναι τοσο σημαντικα, αλλα το να σου αρεσει αυτο που κανεις! καλυτερα να κανεις δουλεια που σου αρεσει με λιγα χρηματα παρα δουλεια που δεν σου αρεσει με πολλα χρηματα...

Στις 15/10/2024 στις 10:26 ΠΜ, leonidas_fs είπε

Γενικά παιδιά υπάρχουν πολλές εταιρείες που ψάχνουν ποιοτικό κόσμο και δεν βρίσκουν. Ειδικά πωλητές σε γνωστές εταιρείες τύπου Alumil, Wurth, Kleeman, Viohalko κτλ ξεκινάνε απο μισθό 900€ + αμάξι, κινητά μπόνους κτλ. ΞΕΚΙΝΑΝΕ!

2 φίλοι μου δουλεύουν σε αυτές τις εταιρείες (δεν είναι νέοι έχουν πάνω απο 5 χρόνια) με μισθό 1400 ΚΑΘΑΡΑ + Bonus, μερικούς μήνες φτάνουν τα 1800 τσέπη. Γενικά ψαχτείτε μην κάθεστε!

ποιοτικός πωλητής (για την εταιρεία) είναι ο πωλητής που θα πουλήσει με 200% κέρδος σε μία χρεωκοπημένη οικονομία η οποία είναι ουσιαστικά μονοπώλιο καθώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός. θα κάνει 5 φορές τον γύρο της Ελλάδας σε έναν μήνα. επειδή έχω κάνει πωλήσεις και έχω δει πωλητές, στην Ελλάδα το νο1 είναι η τιμή και ΜΟΝΟ (όταν αφορά την χονδρική). οι μεγάλοι πελάτες είναι δεμένοι οπότε ο μόνος τρόπος να μπεις είναι με ελάχιστο ποσοστό κέρδους. τέτοιες πωλήσεις κάνει και η κουτσή Μαρία, δεν χρειάζονται πωλητές με τέτοια μπόνους.

ο μόνος τρόπος να σταυρώσεις καλό πελάτη με καλό κέρδος είναι να μπεις όταν του έχουν κάνει χουνέρι και πουλήσεις αξιοπιστία. οι πωλητές γενικά κάθε 3-4 χρόνια αλλάζουν εταιρεία, φτάνουν στα 50, έχουν περάσει από όλες τις εταιρείες ενός κλάδου και μετά αλλάζουν κλάδο μέχρι να βγουν σύνταξη.

3 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Τις επιταγες μονο σαν μπονους, σαν μισθο δεν το δεχομαι, γιατι κοβονται οποτε θελουν, στα δωρα, στα επιδοματα, στην απολυσει ειναι φυλλα στον αερα.

👍

On 13/10/2024 at 16:57, great said:

Πρεπει να μας πεις τι κανεις και ποσα παιρνεις, εαν εισαι απλα σε μια αποθηκη και ξεκινησες με 800ευρω και εφτασες τα 1000 ειναι αλλο.

Και πραγματικα 15 χρονια δεν τα πετας για 150€ λογω αποζημίωσης. 

Γνωστως 23 χρονια στην ιδια εταιρεια εχει σιχαθει τους παντες εκει μεσα εχει προταση απο αλλου πολλες φορες αλλα δεν φευγει γιατι δεν προκειτε να τους κανει την χαρη να χασει τα 23 χρονια, τους ειπε απολυστε με λενε οχι δεν πας πουθενα, αυξηση οχι ουτε αυτο. 

Sorry που επεμβαίνω μετά από τόσες μέρες, αλλά για να καταλάβω..

Δεν τον διώχνουν (και καλά κάνουν, αφού τους κάνει), αλλά αυτός ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΙΩΘΩ, κάθεται και ΔΥΣΤΥΧΕΙ στη ζωή του 160 από τις 480 ώρες του κάθε μήνα του, επειδή «δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη να φύγει ενώ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΞΗΣΗ».

Πολύ σεβασμό έχει για τον αυτό του ο φίλος σου απ’οτι βλέπω. 

Πρότυπο να τον έχουμε να πάμε μπροστά! 😂

Ρε τί διαβάζουμε ρεεεε…

• Like 3

6 λεπτά πριν, polaki είπε

Sorry που επεμβαίνω μετά από τόσες μέρες, αλλά για να καταλάβω..

Δεν τον διώχνουν (και καλά κάνουν, αφού τους κάνει), αλλά αυτός ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΙΩΘΩ, κάθεται και ΔΥΣΤΥΧΕΙ στη ζωή του 160 από τις 480 ώρες του κάθε μήνα του, επειδή «δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη να φύγει ενώ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΞΗΣΗ».

Πολύ σεβασμό έχει για τον αυτό του ο φίλος σου απ’οτι βλέπω. 

Πρότυπο να τον έχουμε να πάμε μπροστά! 😂

Ρε τί διαβάζουμε ρεεεε…

Το λες και μαζοχισμό.

• Haha 1

2 hours ago, *nenya* said:

Πεστα ρε συ Liverpool89 με αυτες τις κωλοεπιταγες τους που τις κοτσαρουν στον μισθο και μας το παιζουν ιστορια οτι η εταιρεία δινει φοβερες παροχες! Οχι αγαπητε εργοδοτη, ΔΕΝ θελω επιταγή με το σουπερ που συνεργαζεσαι, ΘΕΛΩ τα 200€ μεσα στον μισθο μου να τα κανω ΕΓΩ ο,τι θελω.

On topic: τα 150€ ειναι λιγα για να φυγεις. Αποψη μου. (Θα εφευγα για τουλάχιστον 250€ πανω.)

ειναι αθλιο απο την πλευρα του εργοδοτη, θα σας δωσουμε αυξηση 60€ αλλα θα ειναι κουπουνια διοτι η εταιρεια νοιαζετε για σας και με τα κουπουνια δεν εχετε φορο και τα κανετε οτι θελετε. Και μετα απο 4 μηνες ξερετε δεν βγαινει το συστημα θα τα κοψουμε. Ενω την αυξηση δεν την κοβεις ετσι. 

Και μια δευτερη ιστορια ακομα πιο τραγικη που μου εχει γινει και αυτη, νεα δουλεια, συμφωνουμε στα λεφτα, μετα απο μια μερα με παιρνει απο το λογιστηριο μου λεει δεν ξερω αν στο ειχαν πει αλλα δεν ειανι 1200 ειανι 1100 και τα 100 ευρω κουπονια, οκ λεω εγω ανεργος ημουν παμε. Φυσικα στο 1 μηνα τους μπουμπουνισα και στο γιατι φευγεις λεω τα λεφτα ηταν τοσα και μου δωσατε κουπονια και να ανοιγουμε μια κουβεντα τωρα οτι τα κκουπονια ειναι λεφτα!!!!!!! λεω οχι τα κουπουνια ειναι κουπονια οχι μου λεει ειναι λεφτα, και να γινεται αυτο περα δοθε. Μου ηρθε να του πω σορρυ αλλα στο στριπτιτζαδικο δεν τα δεχοναι τα κοριτσια !!!

Και το καλυτερο, ναι αλλα μας ειπες οτι σημερα φευγεις δεν γινεται πρεπει να μας δωσεις δυο βδομαδες, και απανταω σορρυ εαν μεαπολυατε θα μου δινατε δυο βδομαδες, φυσικα μου λεει, αντε γεια λεω ευχαριστω.

• Like 2
  • Confused 1
  • Haha 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...