Προς το περιεχόμενο

Θ' αλλαζατε επιχειρηση που εργαζεστε μετα απο 15 χρονια για διαφορα 150 ευρω στο μισθο?

Niko09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολλοί, μια γυναίκα παντρεύονται και χωρίζουν.

Αλλοι παντρεύονται μια επιχείρηση και ΔΕΝ χωρίζουν.

Ανάλογα με το μυαλό που κουβαλάς ..

Ολοι δίκιο έχουνε, από την πλευρά τους ..

Και για όσους κράζουν τα μαύρα

Ας γίνουνε υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και ας παραμείνουν τυπικοί.

Η κυβέρνηση χρειάζεται τα λεφτά σας.

• Like 2
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 hours ago, leoy said:

Τρομάζω από το πόσος κόσμος λέει να μην τολμήσει ο ΤS να αλλάξει εταιρία.

Όσοι το λένε (εν μέρει κι εγώ) λαμβάνουν υπόψη τα 15 χρόνια στον ίδιο εργοδότη/πόστο.

Συμφωνώ απόλυτα με τις αλλαγές, αλλά θεωρώ και "λάθος" την παραμονή τόσων χρόνων. Να έλεγε 5 χρόνια πχ, ναι, φύγε άμεσα. Στα 15 με παιδί, θέλει αρκετή σκέψη. Πχ σε ενδεχόμενη απόλυση από τη νέα δουλειά (αν πάει), μπορεί η γυναίκα του να σηκώσει το σπίτι με τον δικό της μισθό για 1-2 μήνες;

13 minutes ago, vamvakoolas said:

οχι μονο αυτο, οι φιλοι του στον ελευθερο τους χρονο σκοτωνουν δρακους και σωζουν βασσιλισες.

Εδω σε συναδελφο το προηγουμενο μηνα λογιστρια με πανω απο 10 χρονια στην εταιρια να βασταει παρα πολλες εταιριες (γιατι ειναι ομιλος) απο 2400 ΜΕΙΩΣΗ στα 1600 ετσι να γουσταρουμε

Δεν ξέρω ποιος βλέπει δράκους με το παραπάνω που έγραψες, αλλά αν ισχύει, ελπίζω να υπέβαλε την παραίτησή της την στιγμή που της ανακοίνωσαν τη μείωση.

28 λεπτά πριν, milos_ είπε

Να μας πεις τι δουλειες κάνουν οι φίλοι σου και αν οι υδραυλικοί κόβουν απόδειξη κ πληρώνουν εφκα. 

Δεν μπηκα να μαλωσω ή να το παιξω εξυπνος, το μονο που θελω να πω ειναι οτι η ζωη δεν ειναι δικαιη και δεν ανταμοιβει τους σωστους οπως πολλοι νομιζουν.

Ναι, κοβουν αποδειξη και σου λενε τοσο ειναι και ο πελατης λεει δεν γινετε και χωρις αποδειξη;
Αυτες δουλειες γινονται μαυρα ακομα και στην πολιτισμενη Γερμανια και Ολλανδια επειδη ο πελατης δεν θελει το 'εξτρα' κοστος. 

Αν εσενα σε κραταει πισω ενας υδραυλικος που δεν κοβει αποδειξη, να σου στειλω δυο τρεις που κοβουν. Αυτο που δεν καταλαινεις ειναι οτι ο υδραυλικος και ο καθε υδραυλικος ξερει το ποσο που θελει να βαλει στην τσεπη του και δεν το διαπραγματευεται, αν εσυ θες αποδειξη, κανενα προβλημα, το ποσο + ΦΠΑ. 
Εδω μεσα ομως βλεπω ανθρωπους που παιρνουν ενα μισθο και αν τους κανουν μειωση λενε εεεε τι να κανουμε. 

• Like 6

• Moderators
8 hours ago, alimentas said:

Εγώ έχω την εξής ερώτηση γιατί μου έκανε εντύπωση, υπάρχει όντως κάποιος στο Ελαντα που να έχει πάρει αποζημίωση κοντα στα 10κ??? Γιατί το είδα σαν προταση από πολλά άτομα κ μου έκανε εντύπωση. 

Γιατί να μην έχει πάρει κάποιος τόση αποζημίωση; Και 50Κ αποζημίωση μπορεί να δοθεί. Δεν είναι τόσο ακραίο όσο το φαντάζεσαι:

image.png.9be60ada637f695a77260ba8a7bed7e8.png

Η αποζημίωση απόλυσης υπολογίζεται πάνω στον μικτό μισθό, για παράδειγμα λέει ο φίλος παρακάτω:

22 minutes ago, vamvakoolas said:

Εδω σε συναδελφο το προηγουμενο μηνα λογιστρια με πανω απο 10 χρονια στην εταιρια να βασταει παρα πολλες εταιριες (γιατι ειναι ομιλος) απο 2400 ΜΕΙΩΣΗ στα 1600 ετσι να γουσταρουμε

Εγώ προσωπικά, δεν θα δεχόμουν την μείωση, θα τους έλεγα να με απολύσουν. Θα έπαιρνα 2.400 x 6 = 14.400 ευρώ αποζημίωση (τα οποία μαζί με κάτι αποζημιώσεις αδείας, δώρα Χριστουγέννων κλπ θα έφταναν κοντά στο εικοσάρικο) και θα έψαχνα αλλού για δουλειά, ενώ παράλληλα θα έπαιρνα ταμείο ανεργίας μέχρι να βρω. Τα 1600 (και παραπάνω) θα τα έβρισκε για πλάκα αλλού, με βάση την δεκαετή εμπειρία της σε όμιλο.

• Like 6

20 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

οχι μονο αυτο, οι φιλοι του στον ελευθερο τους χρονο σκοτωνουν δρακους και σωζουν βασσιλισες.

Και τι εκανε η συναδελφος σου;
Πηρε τα 1600, γκρινιαξε και τελος.

• Like 2
  • Confused 1

17 ώρες πριν, Niko09 είπε

Είμαι 42 χρόνων,έχω παιδι 15 ετών σύζυγο που εργάζεται, δικό μου σπίτι και η δουλειά μου τώρα είναι σε πασίγνωστη βιομηχανία στην παραγωγή σε αυτοποιημενες μηχανές.Γι αυτό φοβάμαι την μετάβαση.λογω του παιδιού.της μονιμότητας θεωρητικά και της ανασφάλειας στην νέα εργασία 

Να ρωτήσω...

Σου δίνουν τριετίες που ισχύουν απο το 2003 έως το 2012;

Αν τις δικαιούσαι και δεν τις παίρνεις, τις ζητάς βάσει νόμου, ασχέτως κλάδου.Αν και υπάρχουν κάποια "παραθυράκια" του νόμου που μπορούν να σε βγάλουν εκτός.Πχ δεν θα πρέπει ο μισθός να ήταν πάνω απο τον βασικό η να έπαιρνες extra bonus, ακόμα και το είδος της σύμβασης παίζει ρόλο.

Αν αρνηθούν, τους κάνεις καταγγελία και μετά υπάρχουν 2 ενδεχόμενα, η σου τις δίνουν και μένεις εκεί που είσαι, η σε απολύουν και παίρνεις την αποζημίωση.Μετά πας στην άλλη εταιρία.

Υπάρχει και η άλλη επιλογή, να ζητήσεις τις τριετίες απο την επόμενη εταιρία.

9 hours ago, ardi21 said:

Ρε παιδιά όλοι βγάζετε κάνα 3χιλιαρο μετά από 15 χρόνια; Γιατί βλέπω πολύ απλα γενικά... Εκτός και αν είναι μόνο πίσω από το πληκτρολόγιο.

17 hours ago, phanispal said:

Επειδή κλασικά στο insomnia γράφουν σχεδόν αποκλειστικά οι περιζήτητοι παύλα γαμάτοι που μετά από 15 χρόνια έχουν φτάσει στα 4-5Κ.

Ρε σεις δεν είναι οι μόνοι μισθοί τα 750,1000 και μετά 3-4-5Κ. 

Αναλογιστείτε λίγο τι σημαίνει η διαφορά από τα 1000 στα 1400 για έναν average άνθρωπο. Έστω ότι με τα 1000 ευρώ καταφέρνει να κάνει 50 ευρώ αποταμίευση. 600 ευρώ το χρόνο, ένα "οριακό" μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στα 10 χρόνια. 

Αν παίρνει 1400, θα φάει έξω και 2 φορές παραπάνω να γίνει 1% πιο χαρούμενος και θα αποταμιεύει 400 το μήνα. 4800 το χρόνο. Σε 2 χρόνια παίρνει καλύτερο αυτοκίνητο, απ' ότι πριν στα 10. 

Το 40% αύξηση είναι μεν σωστό μαθηματικά αλλά στην ζωή δεν είναι 40%. Γιατί για να ζεις χρειάζεσαι (αυθαίρετα) ας πούμε 800 ευρώ. Οπότε τα χρήματα σου μηνιαίως είναι Μισθός-800. 

1000-800=200 τσέπη

1400-800=600 τσέπη

Τα διαθέσιμα χρήματα σου είναι 200% περισσότερα. Είναι τεράστια η διαφορά. Όχι καλή, όχι μεγάλη, τεράστια.

• Like 12

Κατι που δεν ξερω αν αναφερθηκε, ειναι και το ποσο ποσοστιαια ειναι η αλλαγη στο μισθο.

Αλλιως μετρανε τα 150, αν παιρνεις πες 700, αλλιως αν παιρνεις 2000....

1 λεπτό πριν, mindreader είπε

Κατι που δεν ξερω αν αναφερθηκε, ειναι και το ποσο ποσοστιαια ειναι η αλλαγη στο μισθο.

Αλλιως μετρανε τα 150, αν παιρνεις πες 700, αλλιως αν παιρνεις 2000....

Το έχει γράψει, παίρνει 1050€ και στην άλλη εταιρία του δίνουν 1200€.

• Like 1

21 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Άμα δουλεύεις τι χρόνο έχεις τρίχες. Γυρνάς κ έχεις κουράγιο για δραστηριότητες; Κανα σούπερ μάρκετ κ αν...να φας κ υπνο.Το θεωρώ πιο ψυχοφθόρο να βλέπεις συνέχεια την ίδια όψη της πόλης δηλ καθημερινές πρωί δε βλέπεις ποτέ τα μαγαζιά γιατί δουλεύεις.Απογευμα μόνο κ άμα γυρνάς 6 έχεις 2 ωρες ακόμα ανοιχτά οπότε ότι κανείς μόνο καπάκι απτή δουλειά.Για συνεργείο τράπεζες κλπ πρωινά ούτε λόγος ποτέ. Μένει ένα σαββατο να ξυπνήσεις πιο αργά κ κλείνουν 3. Κυριακή παντού νεκρα κ όλα πίτα από κόσμο.

Κοιταξε, η πλειοψηφία λεει αχ να καθομουν το Σαββατο κολλητα με Κυριακή και οσοι κάθονται Σαββατο λενε αυτο που λες κι εσυ :P

Κατα την άποψη μου χρειαζεται 2 συνεχομενες μερες ωστε να ξεκουραστείς,  άσχετα που ειμαστε ζούγκλα.. Πάντως αν με ρωτούσαν : θελεις να καθεσαι ΣΚ ή ΚΔ , μικρός θα επελεγα το πρωτο λογω του Σαββατου, τωρα πιο μεγαλος θα επελεγα ΚΔ 😄

• Like 2

Γενικά παιδιά υπάρχουν πολλές εταιρείες που ψάχνουν ποιοτικό κόσμο και δεν βρίσκουν. Ειδικά πωλητές σε γνωστές εταιρείες τύπου Alumil, Wurth, Kleeman, Viohalko κτλ ξεκινάνε απο μισθό 900€ + αμάξι, κινητά μπόνους κτλ. ΞΕΚΙΝΑΝΕ!

2 φίλοι μου δουλεύουν σε αυτές τις εταιρείες (δεν είναι νέοι έχουν πάνω απο 5 χρόνια) με μισθό 1400 ΚΑΘΑΡΑ + Bonus, μερικούς μήνες φτάνουν τα 1800 τσέπη. Γενικά ψαχτείτε μην κάθεστε!

• Like 4

34 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Ρε σεις δεν είναι οι μόνοι μισθοί τα 750,1000 και μετά 3-4-5Κ. 

Σχήμα λόγου ήταν πιο πολύ το 4-5K από μέρους μου.

Το θέμα είναι ότι πολύς κόσμος πληρώνεται με <1.000€, ακόμα και σήμερα, που έχουν ξεπαγώσει τριετίες και έχει ανέβει ο κατώτατος.

Απλά μπαίνει ο καθένας και δεν κατανοεί πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό. Δεν κατανοεί ότι υπάρχουν κι άλλες παράμετροι στο εργασιακό, π.χ. ωράριο και απόσταση από το σπίτι.

Ο άλλος μπορεί να κάθεται σε μία δουλειά με 750€ και 850€ επειδή είναι 15 λεπτά απόσταση και 16:00 είναι σπίτι του, και αυτές που βρίσκει με 1.100€ να είναι στον Άγιο Στέφανο, στον Ασπρόπυργο ή στο Κορωπί, μία η άλλη με τις βενζίνες πάνω κάτω.

Μπορεί να είναι 55 ετών και να φοβάται να μπει στη διαδικασία να φύγει.

Μπορεί πολλά.

Εγώ ακούω δεξιά και αριστερά ότι ψάχνουν για υπαλλήλους και δε βρίσκουν, αλλά για μισθούς 1.500€ και 2.000€ δεν ακούω πουθενά.

Φίλος προφέρει 1.400€ για οδηγό/πωλητή/αποθηκάριο (όλα μαζί), με ~60 ώρες υπερωρία το μήνα. Έτσι χαίρω πολύ.

Οδηγούς φορτηγών που ρωτάω, γύρω στα 1.100€ χωρίς βοηθό και κουβαλάνε κάθε μέρα.

Αλλά στο insomnia είμαστε, μπαίνουν και γράφουν όλοι οι web developers και νομίζουν ότι όλος ο κόσμος παίρνει εύκολα 2.000€ στο πενθήμερο οκτάωρο. Κι αν δεν παίρνει είναι ταλαίπωρος άξιος της μοίρας του που δεν καταλαβαίνει από συμβουλές.

• Like 15

Έφυγα από εταιρία με όλα αυτά (μονιμότητα, πολύ καλό κλίμα αλλά αρκετές ευθύνες) για +30% και τους άφησα την 5ψήφια αποζημίωση (δεν με απέλυαν με τίποτα). Το σκέφτηκα να παρκάρω και να περιμένω την σύνταξη ~20 χρόνια, αλλά δεν θα με κάλυπτε σαν άνθρωπο. Είχαμε θέματα μισθολογικής εξέλιξης και κάθε 6μηνο ήμουν στα παρακάλια για αύξηση που τελικά ήταν 10-20€/έτος κι αν. Ενώ ο διπλανός, που καθόταν όλη μέρα, έπαιρνε τα διπλά και έπαιρνε διπλή αύξηση (είχε άκρες). Από την άλλη μαζί με τα 10-20€ έπαιρνα τίτλους, ωραίους τίτλους...

Αυτό που είδα είναι ότι αν δεν αλλάξεις αύξηση δεν βλέπεις. 

Οπότε την επόμενη χρονιά ξανά άλλαξα για αλλο ένα 15%. Μόλις συμπλήρωσα χρόνο, μίλησα και προς το τέλος του έτους κάτι θα πάρω. Αν είναι καλό δεν ψάχνω, αν δεν είναι θα εκφράσω την δυσαρέσκεια μου και θα αρχίσω να ψάχνω. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές και δεν μένω αν δεν είναι καλές οι συνθήκες ή ο μισθός δεν αντιστοιχεί στην αγορά.

Υ.Γ. Στην πρώτη εταιρία όταν είπα στον προϊστάμενό μου πόσα μου δίνουν, σκεφτόταν να πιέσει μπας και, μου είπε "άστο δεν παίζει να σου δώσουν τόσα". Και στο exit interview τους ρώτησα αν μπορούν να κάνουν αντιπροσφορά, αφού τους είπα την αύξηση. Η απάντηση τους ήταν ότι είναι εκτός αγοράς αυτή η προσφορά που έχω. Έλα όμως που έχω γνωστούς στο HR και απλώς μου έλεγαν βλακείες...

• Like 2
  • Thanks 1

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα θρέντ για να θυμόμαστε πόσο τυχεροί είμαστε μερικοί, που και καλά αμοιβόμαστε και κάνουμε κάτι που βρίσκουμε ενδιαφέρον. Άλλοι ονειρεύονται για το μέλλον αυτά που παίρνουμε τώρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Malthador said:

Γιατί να μην έχει πάρει κάποιος τόση αποζημίωση; Και 50Κ αποζημίωση μπορεί να δοθεί. Δεν είναι τόσο ακραίο όσο το φαντάζεσαι:

image.png.9be60ada637f695a77260ba8a7bed7e8.png

Η αποζημίωση απόλυσης υπολογίζεται πάνω στον μικτό μισθό, για παράδειγμα λέει ο φίλος παρακάτω:

Εγώ προσωπικά, δεν θα δεχόμουν την μείωση, θα τους έλεγα να με απολύσουν. Θα έπαιρνα 2.400 x 6 = 14.400 ευρώ αποζημίωση (τα οποία μαζί με κάτι αποζημιώσεις αδείας, δώρα Χριστουγέννων κλπ θα έφταναν κοντά στο εικοσάρικο) και θα έψαχνα αλλού για δουλειά, ενώ παράλληλα θα έπαιρνα ταμείο ανεργίας μέχρι να βρω. Τα 1600 (και παραπάνω) θα τα έβρισκε για πλάκα αλλού, με βάση την δεκαετή εμπειρία της σε όμιλο.

αυτο ακριβως εκανε

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...