Προς το περιεχόμενο

Θ' αλλαζατε επιχειρηση που εργαζεστε μετα απο 15 χρονια για διαφορα 150 ευρω στο μισθο?

Niko09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι λετε?Δεν εψαχνα φανατικα αλλα με θελουν σε καινουργια επιχειρηση με μισθο 150 ευρω μεγαλυτερο.

Σε αυτην που βρισκομαι δεν σε διωχνουν μεχρι και την συνταξη αλλα δεν μου εκανα αυξηση που ζητησα τελευταια.

Τι θα κανατε εσεις?

Επεξ/σία από Niko09
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Θ' αλλαζατε επιχειρηση που εργαζεστε μετα απο 15 χρονια για διαφορα 150 ευρω στο μισθο?
  • Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τι θα κάναμε;

Εξαρτάται από άπειρους παράγοντες....

Καλύτερη ή χειρότερη δουλειά; Με τι "εγγυήσεις"; Με τι προοπτικές;

Ίδια ωράρια;

Πιο κοντά ή πιο μακρυά;

Τα 150€ από μόνα τους δεν είναι κριτήριο.

Αν τα παίρνεις σημαντικά πιο δύσκολα ή/και με περισσότερες ώρες εργασίας μπορεί και να μην αξίζει.

Το θέμα είναι πολυπαραγοντικό και όχι τόσο απλό για να στο απαντήσει κάποιος ξερά, χωρίς να γνωρίζει...

H δουλεια ειναι ιδια.Το ωραριο ειναι το ιδιο στην καινουργια μονο πρωινο ομως και η αποσταση 2 χιλιομετρα πιο μακρυα.

Εγγυησεις δοθηκαν αλλα φοβαμαι να φυγω γιατι τωρα εδω που βρισκομαι μπορω να κατσω για παντα

• Like 1

150*14, δηλαδη 2100 €, αρα τι ρωτας;

Εαν εισαι τωρα με 800 και σε πανε 950, εννοειται φυγε.

Αλλα ζητα απολυση για να πατεις αποζημιωση, εφοσον ειναι δεκτικοι και δεν διωχνουν υπαλληλους.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Tommygre είπε

150*14, δηλαδη 2100 €, αρα τι ρωτας;

Εαν εισαι τωρα με 800 και σε πανε 950, εννοειται φυγε.

Αλλα ζητα απολυση για να πατεις αποζημιωση, εφοσον ειναι δεκτικοι και δεν διωχνουν υπαλληλους.

Απο 1050 σε 1200.Δεν το κανουν αυτο σε κανεναν.

Επεξ/σία από Niko09

Εγω για παραδειγμα επαιρνα 1800-2000 στην προηγουμενη εταιρια,5μερο αλλα δεν ηξερα τι σημαινει αργια, ουτε Σ/Κ και απο τις 25 μερες αδεια, επαιρνα κανα 10 τον χειμωνακαι τις υπολοιπες τις πληρωνομουν τελη Δεκεμβρη. μιας και δεν εκλεινε ποτε ο κλαδος που δουλευα.

Βρηκα επιτελους αλλο κλαδο με πεμλνθημερο Δευτερα-Παρασκευη και αργιες κλειστα, σταθερο 8ωρο 7-3.

Παιρνω 1200 αλλα επιτελους ζω και ασχολουμαι με δικες μου δουλειες το απογευμα, οποτε βγαζω σχεδον τα ιδια με πριν, αλλα αυτη τη φορα προγραμματιζω αδειες οποτε γουσταρω και εχω οργωσει ολο το εξωτερικο.

• Like 18
  • Thanks 1

• Moderators

Τα 150 ευρώ από μόνα τους δεν λένε κάτι. Ειδικά στα 15 χρόνια είναι μεγάλο το ρίσκο και θέλει πολύ σκέψη για να φύγεις από ένα περιβάλλον που ξέρεις και να πας σε ένα περιβάλλον που δεν ξέρεις.

Το βασικό κριτήριο για μένα θα ήταν τι ποσοστό του μισθού μου θα ήταν αυτά τα 150 ευρώ. Δεν θα άλλαζα δουλειά μετά από τόσα χρόνια για λιγότερα από 30%+ μισθολογική διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πρόταση που σου έχει γίνει για να ζητήσεις αύξηση στην τωρινή δουλειά σου.

• Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν υπάρχει περιθώριο αύξησης στην υπάρχουσα δουλειά σου, δηλαδή έχεις πιάσει ταβάνι μισθολογικά εκεί, τότε φεύγεις. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση εγώ θα έμενα εκεί που είμαι που ξέρω το περιβάλλον κτλπ. 

Επεξ/σία από Sherlock_7
  • Like 4

• Moderators
13 minutes ago, keleystis said:

Εαν οι συνθήκες και το ωράριο είναι το ίδιο εγώ στην θέση σου θα πήγαινα. 150 ευρώ δεν τα λές και λίγα χρήματα.

Δεν τα λες και πολλά για να πετάξεις στα σκουπίδια κατοχυρωμένο δικαίωμα αποζημίωσης 15k ευρώ.

• Like 24

39 λεπτά πριν, Niko09 είπε

H δουλεια ειναι ιδια.Το ωραριο ειναι το ιδιο στην καινουργια μονο πρωινο ομως και η αποσταση 2 χιλιομετρα πιο μακρυα.

Εγγυησεις δοθηκαν αλλα φοβαμαι να φυγω γιατι τωρα εδω που βρισκομαι μπορω να κατσω για παντα

Ο εφησυχασμός δεν είναι καλός.Επειδή το ξέρει και ο εργοδότης ότι βολευεσαι θα σε έχει σίγουρο άρα και του χεριού του.

Καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις. 

• Like 5
  • Thanks 1

Εγω βρεθει στην θεση σου, παντα ζυγιζα τα δεδομενα. Εκανα συγκρίσεις.  

Στην καινουργια δουλεια παντα θα σαι ο νεος, θα τρεχεις παραπανω γιατι θα χεις την αμφιβολια που θα τριγυρναει στο κεφαλι σου.

Πρεπει να δεις αν σε αυτη την εταιρια εσυ εχεις εξέλιξη και αυτοι απλα δεν σε υπολογιζουν ή  στο μυαλο σου υπαρχει αυτο, γιατι ορισμενες φορες συμβαινει και αυτο. Συν αν στην καινούργια εταιρια εισαι οντως απαραιτητος ή  απλα αυτος που θα φυγει σε 4 μηνες και θα ψαχνουν για αλλον. Πραγμα που γίνεται συνεχεια τελευταία. 

Τα 150€ και εμενα δεν μου λενε κατι, μονο σαν νουμερο. Δες ωρες, μερες εργασιας, αν μπορεις να πας καμια μερα για να δεις πως λειτουργουν ακομα καλυτερα.

Ειδικα αν εχεις οικογενεια και είναι το βασικό εισοδημα που μπαινει σπιτι, σκεψου το δυο φορες. 

• Like 4

Δεν νομίζω οτι θα το έκανα,   15 χρόνια δεν είναι λίγα,  η άλλη επιχείρηση έχει αυτά τα 15 χρόνια ενεργή ή είναι νέα;   θα υπάρχει αύριο;   θα σε θέλουν αύριο;

150 ευρώ δεν είναι μικρό πόσο, δεν είναι όμως και κάποιο μεγάλο ποσό για να πεις πως αλλάζεις, εκτός αν ας πούμε σου πούνε σε έναν χρόνο λυπούμαστε κλείνουμε  μπορείς να βρεις αυτό που είχες ως σήμερα εύκολα

• Like 2

50 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν τα λες και πολλά για να πετάξεις στα σκουπίδια κατοχυρωμένο δικαίωμα αποζημίωσης 15k ευρώ.

Συμφωνώ απόλυτα με έναν όρο όμως. Να θέλει να σε απολύσει η επιχείρηση που εργάζεσαι τώρα. Επίσης πρέπει να σκεφτούμε ότι εαν κάτι δεν πάει καλά στην νέα δουλειά πιο εύκολα γυρνάς στην παλιά όταν δηλώσεις παραίτηση παρά όταν ζητήσεις απόλυση και αποζημίωση.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...