Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Ίσως αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σε διαφωτισουν.

λεει τα κλασικα.Κατασχεση στον εργοδοτη τον μισθο του υπαλληλου δεν υπαρχει.ΕΙΔΙΚΆ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Εδω κατι βρωμαει.......

• Like 1
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
52 minutes ago, filipprin said:

λεει τα κλασικα.Κατασχεση στον εργοδοτη τον μισθο του υπαλληλου δεν υπαρχει.ΕΙΔΙΚΆ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Εδω κατι βρωμαει.......

Κι εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό, ρώτησα και την δικηγόρο μου και δεν το έχει ξανακούσει να γίνεται, αφού αφενός ο μισθός μπαίνει στην τράπεζα και αφετέρου το δημόσιο μπορεί να κατασχέσει ότι θέλει από τον τραπεζικό λογαριασμό.

Ωστόσο, για ποιο άλλο λόγο να έστειλαν κατάσχεση εις χείρας τρίτου στον εργοδότη της κοπέλας, αν όχι για να κατασχέσουν τον μισθό; 

Εδώ πάντως λένε ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση του μισθού από τον εργοδότη απευθείας:

«Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο η Εφορία έχει το δικαίωμα να κατάσχει τα ακόλουθα χρήματα:

Μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα άνω των 1.000 και έως 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% επί του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ από ποσά άνω των 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού.»

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

ενώ από ποσά άνω των 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού.»

Ναι αλλα για το υπερβαλλον των 1000 που ειναι το ακατασχετο.Αρα μεχρι 1000 δεν τα πειραζει κανεις

• Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, filipprin said:

Ναι αλλα για το υπερβαλλον των 1000 που ειναι το ακατασχετο.Αρα μεχρι 1000 δεν τα πειραζει κανεις

Ναι, το είπα και πιο πριν αυτό, μέχρι 1000 ευρώ μισθός είναι ακατάσχετα. Αλλά και πάλι ούτε αυτό έχει νόημα, αφού η μισθοδοσία υποχρεωτικά καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο μπορεί να επιβληθεί κατάσχεση.

Δεν έχει και νόημα για το δημόσιο αυτή η τακτική. Οκ, η κοπέλα παραιτείται αύριο και πάει σε άλλο εργοδότη. Θα ξαναστείλει χαρτί κατάσχεσης το δημόσιο; Δεν βγάζει νόημα. Ενώ οι τράπεζες θα είναι ήδη ενημερωμένες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, giwrgos_777 είπε

Ναι τα funds αλωνιζουν και κανουν οτι γουσταρουν παρακαμπτωντας νομοθεσιες που ψηφιστηκαν για την προστασια του οφειλετη.

Καταρχην ειναι ολα κομμενα ραμμενα στα μετρα τους.

Αυτα ισχυουν για ολους...ολα ραμμενα στα μετρα τους.

Πρωτη φορα ξανασυμβαινει καποιος να κατηγορει αυτον που εδωσε το δανειο, αντι για τον κακοπληρωτη. 

Φανταζομαι καποια ρυθμιση τοσα χρονια δεν ειχε κανει, σωστα? Εστω για τα 12.000 που οπως λες, ηταν εις γνωσιν της. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Οτι γινανε λαθοι και βεβαια γινανε.Οπως γινανε και αναποδιες...η χειροτερη ητανε αυτος που διαλεξε διπλα της.

Αν δεν ειναι κομμενα στα μετρα τους πως δικαιολογεις οτι ενω υπαρχει προστασια πρωτης κατοικιας,προχωρουν σε πληστηριασμους,πως γινεται να μιλανε για μεγαλα κουρεματα και να σε τοκιζουν 3%.

Τα ιδια χρηματα θα δωσεις πισω και μπορει και περισσοτερα..και στην πρωτη στραβη εκτος ρυθμισης.

Δημοσ.

Εγω από ότι καταλαβαίνω τζάμπα τρέχετε τα χρέη δεν τα γλυτώνει θα τα πληρώσει αν ιδίως είναι προς το δημόσιο στην καλύτερη θα γίνει μία ρύθμιση την οποία αν χάσεις πληρωμή χάνεται και η ρύθμιση.

Η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι θα ήταν αν υπήρχαν αποδείξεις πως την εξαπάτησε ο άντρας της και να κινούνταν δικαστικά εναντίον του.Αλλά και πάλι μέχρι να γινόταν η εκδίκαση θα ήταν υποχρεωμένη να πληρώνει.

Δημοσ.

Θα το ρωτησω....προς το παρων δεν βγαζω ακρη....ασε που δεν εχω παρει απαντηση η μαλλον εχω παεει διαφορετικες για το χαρτι που πηγε στο αφεντικο της κοπελας.

Τι να πω....δεν θα επρεπε αφοθυ ειναι δουλεια τους να γνωριζουν περι τινος προκειται;

Το βρηκα στο ιντερνετ...το ιδιο εχει εκδωθει και στον εργοδοτη της

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=207313

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αυτό το χαρτί γράφει τον μισθό της πρέπει το αφεντικό της αντί να της τον δίνει στο χέρι να τον καταθέτει στην εφορία μέχρι να εξοφληθεί το ποσό που οφείλει(το οποίο χαρτί δεν μπορεί να αγνοήσει ο εργοδότης).Τώρα αν μπορεί να της δίνει μέρος,αν μέχρι ένα ποσό είναι ακατάσχετο αυτό όντως μόνο δικηγόρος μπορεί να το απαντήσει.

Επεξ/σία από chrisxkar
Δημοσ.
11 hours ago, giwrgos_777 said:

Οτι γινανε λαθοι και βεβαια γινανε.Οπως γινανε και αναποδιες...η χειροτερη ητανε αυτος που διαλεξε διπλα της.

Αν δεν ειναι κομμενα στα μετρα τους πως δικαιολογεις οτι ενω υπαρχει προστασια πρωτης κατοικιας,προχωρουν σε πληστηριασμους,πως γινεται να μιλανε για μεγαλα κουρεματα και να σε τοκιζουν 3%.

Τα ιδια χρηματα θα δωσεις πισω και μπορει και περισσοτερα..και στην πρωτη στραβη εκτος ρυθμισης.

41%

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
12 hours ago, giwrgos_777 said:

Τι σχέση έχουν τα funds και οι πλειστηριασμοί με την περίπτωσή σου;

Αφού είπες ότι η κοπέλα δεν έχει τίποτα στο όνομά της, μόνο επικαρπία σε κάποιο ακίνητο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logokrimenos είπε

41%

Δεν φταίει ούτε το κράτος, ούτε η κυβέρνηση επειδή κάποιος έκανε λάθος επιλογές, είτε συντρόφου, είτε οικονομικές. Όταν βάζουμε υπογραφή, ξέρουμε τι υπογράφουμε. 

2 ώρες πριν, giwrgos_777 είπε

Θα το ρωτησω....προς το παρων δεν βγαζω ακρη....ασε που δεν εχω παρει απαντηση η μαλλον εχω παεει διαφορετικες για το χαρτι που πηγε στο αφεντικο της κοπελας.

Τι να πω....δεν θα επρεπε αφοθυ ειναι δουλεια τους να γνωριζουν περι τινος προκειται;

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=207313

Εσύ ως τι ασχολείσαι? Πρέπει να πάει η ίδια σε δικηγόρο, άμεσα. Όσο για το παραπάνω, δεν ξέρει ο κάθε εφοριακός όλες τις διαδικασίες κτλ. Και το παραπάνω, ο προϊστάμενος το έχει υπογράψει, όχι οποιοσδήποτε υπάλληλος. Στην εφορία ίσως πρέπει να ρωτήσετε για ρύθμιση (να μια νομοθεσία για την προστασία του οφειλέτη, την οποία δεν εκμεταλλευτηκε). 

• Sad 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τι σχέση έχουν τα funds και οι πλειστηριασμοί με την περίπτωσή σου;

Αφού είπες ότι η κοπέλα δεν έχει τίποτα στο όνομά της, μόνο επικαρπία σε κάποιο ακίνητο.

Σωστα...μονο την επικαρπια εχει στο σπιτι που μενουν!

Την ψιλη κυριοτητα την εχει ο μεγαλος γιος της.

Το σπιτι ειναι το μητρικο της,και εγινε δωρεα εν ζωη απο την γιαγια στο εγγονο και στην κορη.

Μιλησα γενικα και απλα αναφερα τα funds.Τα χρεοι ειναι μονο προς δημοσιο και εφκα και μαλιστα μπορει να μην φαινοντε και ολα ακομη.

Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Δεν φταίει ούτε το κράτος, ούτε η κυβέρνηση επειδή κάποιος έκανε λάθος επιλογές, είτε συντρόφου, είτε οικονομικές. Όταν βάζουμε υπογραφή, ξέρουμε τι υπογράφουμε. 

Εσύ ως τι ασχολείσαι? Πρέπει να πάει η ίδια σε δικηγόρο, άμεσα. Όσο για το παραπάνω, δεν ξέρει ο κάθε εφοριακός όλες τις διαδικασίες κτλ. Και το παραπάνω, ο προϊστάμενος το έχει υπογράψει, όχι οποιοσδήποτε υπάλληλος. Στην εφορία ίσως πρέπει να ρωτήσετε για ρύθμιση (να μια νομοθεσία για την προστασία του οφειλέτη, την οποία δεν εκμεταλλευτηκε). 

Ειναι αδερφη μου φιλε...δεν εχει μυαλο.και μετα που χασαμε την μανα μας την εχω αναλαβει,οσο μπορω θα την βοηθαω,εχει τρια παιδια.Εγω δεν τα υπολογιζω τα δικα μου τα λευτα που βγαζω,αν μπορω θα δωσω.

Ρωτησαμε...τρεχουμε.Καλα εφοριακος πυτε καν να μας δεχτει,ωστοσω εχει ραντεβου κανονικα να κλεισεις.

Αντιγραφο δεν πειραμε γιατι δεν μας αφορα οπως ειπε.

1 ώρα πριν, chrisxkar είπε

Σε αυτό το χαρτί γράφει τον μισθό της πρέπει το αφεντικό της αντί να της τον δίνει στο χέρι να τον καταθέτει στην εφορία μέχρι να εξοφληθεί το ποσό που οφείλει(το οποίο χαρτί δεν μπορεί να αγνοήσει ο εργοδότης).Τώρα αν μπορεί να της δίνει μέρος,αν μέχρι ένα ποσό είναι ακατάσχετο αυτό όντως μόνο δικηγόρος μπορεί να το απαντήσει.

Εγω εχω καταλαβει τι ειναι,αλλα ενταξει δεν ειναι ειδικοτητα μου οποτε θα παω σε ειδικο.

Δεν εχψ παρει σαφη απαντηση παρολο που αυτη η διαδικασια ειναι ακριβως ιδια οταν εκτελειται.Κοιταω να δω τι γινεται μετα απο αυτην την προθεσμια εαν το αφεντικο της κανει ειτε αρνητικη ειτε θετικη δηλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, giwrgos_777 είπε

Η περιπτωση που αναφερεις αφορα μισθωματα απο σπιτι  τα οποια ΔΕΝ ειναι ακατασχετα και μια χαρα μπορουν να τα κατασχεσουν.

Η περιπτωση σου για την οποια εχω την εντυπωση οτι μας δουλεύεις χοντρα κιολας αφορα μισθο που δεν μπορει να πειραχτει απο πουθενα μεχρι 1250 ευρω ειδηκα απο το δημοσιο.

31 λεπτά πριν, giwrgos_777 είπε

να δω τι γινεται μετα απο αυτην την προθεσμια εαν το αφεντικο της κανει ειτε αρνητικη ειτε θετικη δηλωση.

Σοβαρα τωρα τι δηλωση να κανει τρακαρισμα εχουμε??????

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, filipprin είπε

Η περιπτωση που αναφερεις αφορα μισθωματα απο σπιτι  τα οποια ΔΕΝ ειναι ακατασχετα και μια χαρα μπορουν να τα κατασχεσουν.

Η περιπτωση σου για την οποια εχω την εντυπωση οτι μας δουλεύεις χοντρα κιολας αφορα μισθο που δεν μπορει να πειραχτει απο πουθενα μεχρι 1250 ευρω ειδηκα απο το δημοσιο.

Ασε ρε φιλε που δουλευω κιολας,σεβομαι το χωρο εδω γιατι σκοπος ειναι να δινουμε πληροφοριες.

Προσπαθω να ειμαι οσο το δυνατον πιο κατατοπιστικος.

Που κολανε τα μισθωματα απο το σπιτι;

Λες κατι,θα το βαλω στην ακρη του μυαλου μου γιατι ετσι ειμαι και θα ψαχνω μηπως φταιει κατι τετοιο.

Τεσπα...ευχαριστω τον καθενα που προσπαθει να με βοηθησει.

Μόλις τώρα, filipprin είπε

Ακατασχετο εις χερας τριτου λεει οτι αυτος ο τριτος πρεπει σε 8 μερες να παει στο ειρινοδικειο να κανει αιτηση.Η θα αποδεχτει οτι χρωσταει η οχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...