Προς το περιεχόμενο

Dual Power Adapter 5V/1A

icsd08063
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από TopCLR,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Έχω 2 συσκευές (ταΐστρα & ποτίστρα για ζωάκι) οι οποίες τροφοδοτούνται έκαστη με 5V/1A. Και οι 2 συσκευές έχουν έρθει με τον δικό τους ξεχωριστό αντάπτορα 5V/1A ο οποίος βγάζει USB-A θυληκό (και μέσω καλωδίου USB-A male καταλήγει σε USB-C male ώστε να συνδεθεί στη συσκευή).

Ψάχνω να αγοράσω ένα dual USB-A output power adapter που να δίνει 5V/1A και όχι παραπάνω ώστε να μην έχω 2 power adapters.

Περιμένω να μου έρθει αυτός ο φορτιστής της Ugreen αλλά νομίζω ότι δεν κάνει τελικά.

Κάποια πρόταση;

Επεξ/σία από icsd08063
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Dual Power Adapter 5V/1A

Γιατί να μην κάνει ο Ugreen που επέλεξες; Αν και δεν ξέρω γερμανικά, γράφει:

17W (5V/2.4A=12W + 5V/1A=5W, insgesamt 17W gleichzeitig) όπου η μετάφραση λέει ότι δίνει 17W ταυτόχρονα (5V/2.4A=12W + 5V/1A=5W). Εσύ θέλεις (5V/1A + 5V/1A), άρα πρέπει να σε καλύπτει.

• Like 1

30 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Γιατί να μην κάνει ο Ugreen που επέλεξες; Αν και δεν ξέρω γερμανικά, γράφει:

17W (5V/2.4A=12W + 5V/1A=5W, insgesamt 17W gleichzeitig) όπου η μετάφραση λέει ότι δίνει 17W ταυτόχρονα (5V/2.4A=12W + 5V/1A=5W). Εσύ θέλεις (5V/1A + 5V/1A), άρα πρέπει να σε καλύπτει.

Με προβληματίζει το κομμάτι 5V/2.4A=12W + 5V/1A=5W. Θεωρητικά είναι τα max που βγάζει αλλά δεν ξέρω αν βγάζει πάντα αυτά τα Amps. Αν μου βγάλει 2.4A τότε θα μου την κάψει τη συσκευή.
Από την άλλη, δεν έχω βρει τίποτα σε φορτιστή, σε τόσο "low level" φόρτιση.

2 ώρες πριν, icsd08063 είπε

Με προβληματίζει το κομμάτι 5V/2.4A=12W + 5V/1A=5W. Θεωρητικά είναι τα max που βγάζει αλλά δεν ξέρω αν βγάζει πάντα αυτά τα Amps. Αν μου βγάλει 2.4A τότε θα μου την κάψει τη συσκευή.
Από την άλλη, δεν έχω βρει τίποτα σε φορτιστή, σε τόσο "low level" φόρτιση.

Δεν ισχύει Οι συσκευές σου θα τραβάνε τα αμπερ που θέλουν και η συσκευή θα έχει ακόμα 0,4 Α περιθώριο Απεναντίας αν τραβήξεις 2,5 + ........ Α θα κάψεις το τροφοδοτικό 

• Like 1

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω πως κάνεις λάθος. Για να σου κάψει την συσκευή πρέπει να δώσει παραπάνω τάση. Δηλαδή αντί για τα 5 Volt που θέλει η συσκευή σου να τις δώσει π.χ. 9 Volt, τότε μπορεί να την κάψεις όπως λες. Αντιθέτως αν ο φορτιστής στα 5 Volt μπορεί να δώσει 2.4 Αmpere τότε η συσκευή σου μπορεί να λειτουργήσει άνετα αφού ζητάει 5Volt και 1 Αmpere! Αν τυχόν ο φορτιστής έδινε 1Α και η συσκευή ζητούσε π.χ. 2Α, τότε θα καιγόταν ο φορτιστής.

Λίγο πολύ αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να βρεις φορτιστή να δίνει 1Α + 1Α (μιλάμε πάντα στα 5 Volt). Όταν είναι πιο ικανός από το 1Α, φτάνει στα 2 - 3Α για να καλύψει πιο ενεργοβόρες συσκευές και έπειτα υπάρχουν και αυτοί σαν τον Ugreen που βρήκες (που δίνουν 2.4Α για τις "ζόρικες" + το 1Α για πιο απλές).

Επεξ/σία από TopCLR
  • Like 2

Έδωσαν ήδη την απάντηση, να πω κι εγώ (έτσι για την επιβεβαίωση) οτι κάνεις λάθος.

Τα 2.4Α που αναγράφει η συσκευή, είναι το περιθώριο που μπορεί να προσφέρει. Δεν ξεκινά να δίνει αμπέρ στην τύχη. Τα αμπέρ που θα δώσει εξαρτώνται από το τι θα ζητήσει η συσκευή που τροφοδοτείς. Εσένα οι συσκευές σου ζητούν =<1Α

Ο φορτιστής που παρήγγειλες σου αρκεί

• Like 2

1 ώρα πριν, TopCLR είπε

Νομίζω πως κάνεις λάθος. Για να σου κάψει την συσκευή πρέπει να δώσει παραπάνω τάση. Δηλαδή αντί για τα 5 Volt που θέλει η συσκευή σου να τις δώσει π.χ. 9 Volt, τότε μπορεί να την κάψεις όπως λες. Αντιθέτως αν ο φορτιστής στα 5 Volt μπορεί να δώσει 2.4 Αmpere τότε η συσκευή σου μπορεί να λειτουργήσει άνετα αφού ζητάει 5Volt και 1 Αmpere! Αν τυχόν ο φορτιστής έδινε 1Α και η συσκευή ζητούσε π.χ. 2Α, τότε θα καιγόταν ο φορτιστής.

Λίγο πολύ αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να βρεις φορτιστή να δίνει 1Α + 1Α (μιλάμε πάντα στα 5 Volt). Όταν είναι πιο ικανός από το 1Α, φτάνει στα 2 - 3Α για να καλύψει πιο ενεργοβόρες συσκευές και έπειτα υπάρχουν και αυτοί σαν τον Ugreen που βρήκες (που δίνουν 2.4Α για τις "ζόρικες" + το 1Α για πιο απλές).

42 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Έδωσαν ήδη την απάντηση, να πω κι εγώ (έτσι για την επιβεβαίωση) οτι κάνεις λάθος.

Τα 2.4Α που αναγράφει η συσκευή, είναι το περιθώριο που μπορεί να προσφέρει. Δεν ξεκινά να δίνει αμπέρ στην τύχη. Τα αμπέρ που θα δώσει εξαρτώνται από το τι θα ζητήσει η συσκευή που τροφοδοτείς. Εσένα οι συσκευές σου ζητούν =<1Α

Ο φορτιστής που παρήγγειλες σου αρκεί

Σας ευχαριστώ πολύ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...