Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προχτες σε πολλες πολεις τις Ευρωπης ειδαμε τον ουρανο να γινεται μωβ/κοκκινος ως αποτελεσμα μιας ηλιακης καταιγιδας.
Απο το φορουμ εδω, ξερω οτι οι ηλιακες καταιγιδες δεν επηρεαζουν κατι στη Γη περαν του οτι κανουν τον ουρανο κοκκινωπο για να μπορουμε εμεις να δουμε κατι θεαματικο χωρις κοστος. 

Εχει κανεις να προτεινει καποιο επιστημονικο αρθρο να διαβασω γιατι αλλαζει χρωμα ο ουρανος απο τις ηλιακες καταιγιδες;

Παρακαλω οχι ψεκ και βιντεο, μονο συνδεσμους σε ερευνες.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Απο το φορουμ εδω, ξερω οτι οι ηλιακες καταιγιδες δεν επηρεαζουν κατι στη Γη περαν του οτι κανουν τον ουρανο κοκκινωπο για να μπορουμε εμεις να δουμε κατι θεαματικο χωρις κοστος.

οι ηλιακές καταιγίδες μπορεί και να επηρεάσουν την γη, το φαινόμενο όμως είναι το βόρειο σέλας που λόγω μεγάλης ηλιακής δραστηριότητας κατέβηκε νοτιότερα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nvel είπε

οι ηλιακές καταιγίδες μπορεί και να επηρεάσουν την γη, το φαινόμενο όμως είναι το βόρειο σέλας που λόγω μεγάλης ηλιακής δραστηριότητας κατέβηκε νοτιότερα.

Ναι, ο ουρανος αλλαξε χρωμα νοτιοτερα. 

22 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ευχαριστω, αλλα δεν ξερω ποσο επιστημονικη ειναι η wikipedia.
Ο συνδεσμος για παραδειγμα αναφερει:

Αναφορά σε κείμενο

...
Μια σειρά ηλιακών καταιγίδων μπορούσε να έχει εξαπολύσει τεράστια ποσά ενέργειας προς τον πλανήτη, ικανά να δημιουργήσουν το αέριο 
νιτρώδες οξείδιο, ένα δυνατό αέριο θερμοκηπίου.
...
...
Όπως σωματίδια ταξίδευαν κάτω στις δυναμικές μαγνητικές γραμμές είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μορίων αζώτου στην ατμόσφαιρα. Όσον αφορά τη θερμότητα της ατμόσφαιρας, το νιτρώδες οξείδιο είναι 300 φορές δυνατότερο από το διοξείδιο του άνθρακα. Αν λιγότερο από 1% του αερίου αυτού και αερίου διοξειδίου του άνθρακα υπήρχαν τότε, ήταν αρκετό να θερμανθούν τα νερά στη Γη.

Εγω απο το φορουμ εχω μαθει (μεσω papers) οτι η ηλιακη δραστηριοτητα δεν επηρεαζει το κλιμα, αρα αυτοματως αυτο το αρθρο στην wikipedia ειναι λαθος.

• Confused 2
  • Haha 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, dbrillis είπε

Εγω απο το φορουμ εχω μαθει (μεσω papers) οτι η ηλιακη δραστηριοτητα δεν επηρεαζει το κλιμα, αρα αυτοματως αυτο το αρθρο στην wikipedia ειναι λαθος.

Αν θεωρείς ότι είναι λάθος, πρωτεινε αλλαγή, με τα επιστημονικά δεδομένα που μπορείς να παραθέσεις και θα δεις αν και κατά πόσο αυτό που λες ισχύει. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, dbrillis said:

Ναι, ο ουρανος αλλαξε χρωμα νοτιοτερα. 

Ευχαριστω, αλλα δεν ξερω ποσο επιστημονικη ειναι η wikipedia.
Ο συνδεσμος για παραδειγμα αναφερει:

ξαναδιαβασε το.δεν σου λεει οτι θα γινει σου λεει οτι μπορει να γινει

"Απο το φορουμ εδω"

δηλαδη το insomnia ειναι πιο σοβαρο απο το wikipedia?

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fmarkos είπε

Αν θεωρείς ότι είναι λάθος, πρωτεινε αλλαγή, με τα επιστημονικά δεδομένα που μπορείς να παραθέσεις και θα δεις αν και κατά πόσο αυτό που λες ισχύει. 

Για αυτό ρωτάω εδω, επειδή δεν ξερω. 

Στο παρελθόν, σε αυτό το φόρουμ, σε αλλα θέματα μου εχουν απάντησει επιστημονικά άλλοι συμφορουμητες οτι το κλίμα στη Γη το επηρεαζει μονο ο άνθρωπος. Μου ειχαν παραθέσει και ενα γράφημα απο τη ΝΑΣΑ που έδειχνε οτι η ηλιακη δραστηριότητα δεν σχετίζεται με την αύξηση της θερμοκρασίας στη Γη. 

Το συμπέρασμα σε αυτά τα θέματα ηταν (και ειναι) οτι μονο λίγοι σπουδαγμενοι τιυ insomnia γνωρίζουν τη μια και μοναδική αλήθεια και υπόλοιποι ειναι ΨΕΚ. Εγω σαν ΨΕΚ εμαθα στο φορουμ οτι οι ηλιακες καταιγιδες ειναι για να βγαζουμε σελφι σε ροζ ουρανό, καμια αλλη επίπτωση 😉. Πως να παω εγω ο άσχετος να αλλαξω το άρθρο στη Wikipedia; Ρωτάω εδω να μου απαντήσουν οι ειδικοί. 

3 λεπτά πριν, poulinos είπε

ξαναδιαβασε το.δεν σου λεει οτι θα γινει σου λεει οτι μπορει να γινει

Απο το φορουμ εδω

δηλαδη το insomnia ειναι πιο σοβαρο απο το wikipedia?

Οταν σε ξεφτυλιζουν οι επιστήμονες του insomnia με "papers", αφοριζοντας οτιδήποτε δεν ειναι σε paper, ναι, εμαθα και εγω οτι το Wikipedia ειναι απλα μια σελίδα που ο καθένας γράφει οτι θελει 😉

• Like 1
Δημοσ.
13 hours ago, dbrillis said:

Προχτες σε πολλες πολεις τις Ευρωπης ειδαμε τον ουρανο να γινεται μωβ/κοκκινος ως αποτελεσμα μιας ηλιακης καταιγιδας.

Εχει κανεις να προτεινει καποιο επιστημονικο αρθρο να διαβασω γιατι αλλαζει χρωμα ο ουρανος απο τις ηλιακες καταιγιδες;

Παρακαλω οχι ψεκ και βιντεο, μονο συνδεσμους σε ερευνες.

Το μαγνητικο πεδιο τις γης ειναι η ασπιδα που μας προστατευει (εως τωρα τουλαχιστον) απο τις ηλιακες καταιγιδες! για παραδειγμα, ο Αρης ηταν ενας πλανητης οπως η γη, που ομως σταδιακα ειδε το μαγνητικο του πεδιο να αδυνατιζει, με αποτελεσμα να χασει την ατμοσφαιρα του (εχει ακομα ατμοσφαιρα) και φυσικα ολο το νερο που υπηρξε σε υγρη μορφη. Στην γη εχει αποδειχθει οτι η δυναμη του μαγνητικου πεδιου μειωνετε, αυτος ειναι και ο λογος οτι το σελας ειναι ορατο και σε χαμηλοτερα γεωγραφικα πλατη! Βεβαια αυτο ειναι συνηθες και με βαση  στοιχεια εχει συμβει και στο παρελθον (εκ. χρονια πριν) για τα επομενα περιπου 1000 χρονια δεν θα επηρεασει την ζωη στην γη! Τωρα σχετικα με το κλιμα, εαν συσχετιζεις με το global warming, οχι ο ηλιος δεν ειναι υπευθηνος! μεχρι και την βιομηχανικη επανασταση το κλιμα τις γης εκανες τους συνηθισμενους κυκλους του με σημαντικες αλλαγες (περιορισμενου χρονου) τις εκρηξης ηφαιστειων που η σταχτη τους σε υψηλα στρωματα τις ατμοσφαιρας μειωναν τις ακτινες του ηλιου που εφταναν στην επιφανεια τις γης και μειωναν σημαντικα την θερμοκρασια, παραδειγμα στον μεσαιωνα οπου εκρηξης ηφαιστειων στην Ασια ειχαν αποτελεσμα την σημαντικη πτωση τις θερμοκρασια για 2 περιπου χρονια, η Ευρωπη υπεφερε με λιμο λογο την καταστροφης των σοδειων για την περιοδο των 2 ετων. Τα τελευταια 50-80 χρονια οι ανθρωπινες δραστηριοτητες επιρεαζουν το κλιμα στην γη!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, dbrillis said:

😉. Πως να παω εγω ο άσχετος να αλλαξω το άρθρο στη Wikipedia; Ρωτάω εδω να μου απαντήσουν οι ειδικοί. 

Οταν σε ξεφτυλιζουν οι επιστήμονες του insomnia με "papers", αφοριζοντας οτιδήποτε δεν ειναι σε paper, ναι, εμαθα και εγω οτι το Wikipedia ειναι απλα μια σελίδα που ο καθένας γράφει οτι θελει 😉

μπορεις να κανεις account.και να κανεις αλλαγες που βεβαια θα περασουν απο εγκριση αλλιως ο καθενας θα εγραφε οτι θελει εκει μεσα.οποτε δεν ειναι οτι ο καθενας γραφει οτι θελει.εννοειται μπορει να υπαρχουν λαθη αλλα δεν παυει να ειναι ενα σοβαρο site με πολυ καλο περιεχομενο. οπως και κανεις δεν μπορει να αποδειξει οτι και οι επισημες ερευνες δεν  ειναι πληρωμενες ή λαθος.

και εννοειται οτι και στο insomnia υπσρχουν γνωστες αλλα ειναι τελειως διαφορετικο το ινσομνια απο την  wikipedia. οτι καποιος απαντησε με αποδειξεις σε ενα οποιοδηποτε θεμα δεν ακυρωνει την wikipedia. στην wikipedia σκοπος ειναι να υπαρχουν βιβλιογραφιες και αυτα που γραφονται να ισχυουν.στο Forum τα περισσοτερα δεν βασιζονται σε βιβλιογραφιες κτλ.ειναι απλα αποψεις του καθενος ειτε σωστες ειτε λαθος. καμια σχεση δηλαδη το ενα περιβαλλον με το αλλο.

Επεξ/σία από poulinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...