pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 04:18 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 04:18 μμ 1 hour ago, Razor333 said: Δεν αξίζει η Xiaomi, πάρε την TCL, εντάξει δεν κοστίζει και ακριβώς 500€ (ή τέλος πάντων τι τιμή είδα κάπου σε yuan), είναι συν μεταφορικά, συν κέρδος αλυσίδας και εισαγωγέα, συν δασμούς ΕΕ και ΦΠΑ Ελλάδας, οπότε ένα 900αρι για έσενα και μην ξεχάσεις να πάρεις και μία 4090, γιατί είναι και 4Κ27" που είναι κάτι εντελώς απαραίτητο. https://www.amazon.de/-/en/27R83U-Mini-Monitor-Zones-160Hz/dp/B0D2LKQ16C Το έκανε review ένας στο reddit(σκέτος προβολέας είναι btw). Ίδια ελαττώματα σε SDR χρήση με LD on όπως και το κατά πολύ φθηνότερο xiaomi. Από 10.000 zones και πάνω δεν θα χρειάζεται να κάνει συμβιβασμούς ο αλγόριθμος. Quote I tried Local Dimming in SDR and TBH it works better than I though, but it's still far from perfect. Mainly because it's, well, SDR. In SDR monitor can't get brightness information and can only guess what should be what. I keeped it on for 3 days now and I used Photoshop even today, and it's okay. Of course on Windows, you will see how the zones are changing while moving cursor on dark background, but you can get used to it pretty fast. If you need color precise you should disable it in SDR though. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. Σάββατο στις 04:40 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 04:40 μμ (επεξεργασμένο) Παιδια,η Xiaomi εχει επιλογη DCR στα settings? Επεξ/σία Σάββατο στις 04:40 μμ από benign Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. Σάββατο στις 04:51 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 04:51 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, timos81 είπε Αν στα μερικά αρνητικά κλείνεις τα μάτια δεν τα θεωρείς σημαντικά, αυτο είναι δίκη σου άποψη και μόνο. Άσχετο αν αρέσει η όχι σε κάποιον. Το ότι έγραψα την γνώμη μου μια φορά έγραψες οτι τρολαρα την δεύτερη φορά που έγραψα πάλι γραφεις ότι τρολαρα. Μπορώ να σου δείξω 2 οθόνες 5Κ 220ppi στα 550€, και 1000€ γιατί τότε αγοράζουν της Apple με 1500€ αφού τα χαρακτηρίστηκα ίδια είναι; Ξέρεις; Ακόμη δεν καταλαβαίνεις ότι ήσουν υπερβολικός στο ότι η οθόνη δεν αξίζει, άσε που έφυγες πια από τη δική σου γνώμη λέγοντας να μην χαραμίσουμε τα χρήματα μας. Τέλος δεν θέλω να μου δείξεις 2 οθόνες. Μια θέλω να μου δείξεις με 160hz και πάνω, 1440p και πάνω που να αξίζει καλύτερα από την xiaomi στα 400 συν πλην. Μπορείς; Όχι ξεκάθαρα. Τα υπόλοιπα είναι περιττά. Μπήκες σε ένα νήμα που η οθόνη είναι κυρίως για παιχνίδια και video μιας και mini led για να πεις ότι δεν αξίζει και μου λες ότι τα μειονεκτήματα της είναι η έλλειψη kvm, το pip κλπ. Αν ήταν οθόνη γραφείου να το καταλάβω. Αλλά δεν μιλάμε για οθόνη για γραφείο και προγραμματισμό κυρίως αλλά για gaming και ταινίες video κλπ.Αν δεν το καταλαβαίνεις δικό σου θέμα φίλτατε. Επεξ/σία Σάββατο στις 04:53 μμ από dimoskoutr 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timos81 Δημοσ. Σάββατο στις 05:38 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 05:38 μμ (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Μια θέλω να μου δείξεις με 160hz και πάνω, 1440p και πάνω που να αξίζει καλύτερα από την xiaomi στα 400 συν πλην AOC Q27G3XMN αν η επιλογή σου αποκλειστικά ειναι MiniLED και 400€. Τα αρνητικά της Xiaomi από διαφορά φόρουμ (πχ Reddit). Πχ δες αν σε ενδιαφέρει AOC vs Xiaomi Έγραψα μερικά μειονεκτήματα για την Xiaomi από site με review δεν έγραψα τι γράφουν η λένε τα παιδιά από κάποιο φόρουμ. Αν τα μερικά μειονεκτήματα δεν σε πειράζουν δεν υπάρχει πρόβλημα, δίκη σου επιλογή. 46 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Αλλά δεν μιλάμε για οθόνη για γραφείο και προγραμματισμό κυρίως αλλά για gaming και ταινίες video κλπ.Αν δεν το καταλαβαίνεις δικό σου θέμα φίλτατε. Παλι καλά που το έγραψες Επεξ/σία Σάββατο στις 05:38 μμ από timos81 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. Σάββατο στις 06:06 μμ Μέλος Share Δημοσ. Σάββατο στις 06:06 μμ 1 ώρα πριν, benign είπε Παιδια,η Xiaomi εχει επιλογη DCR στα settings? Ναι, όταν είναι σε SDR mode, υπάρχει αυτή η επιλογή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. Σάββατο στις 07:26 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 07:26 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, timos81 είπε AOC Q27G3XMN αν η επιλογή σου αποκλειστικά ειναι MiniLED και 400€. Τα αρνητικά της Xiaomi από διαφορά φόρουμ (πχ Reddit). Πχ δες αν σε ενδιαφέρει AOC vs Xiaomi Έγραψα μερικά μειονεκτήματα για την Xiaomi από site με review δεν έγραψα τι γράφουν η λένε τα παιδιά από κάποιο φόρουμ. Αν τα μερικά μειονεκτήματα δεν σε πειράζουν δεν υπάρχει πρόβλημα, δίκη σου επιλογή. Παλι καλά που το έγραψες Ούτε πλησιάζει καν η AOC με το 1/3 των led ζωνών και va panel. Να το κάνω τι το va όταν παίζω fast paced games να βλέπω ένα μόνιμο αχταρμά στην οθόνη;;; Ή να φάω τα μάτια μου στο blooming με 300 ζώνες;;;; Στο μεταξύ έγραψες όπως λες μερικά αρνητικά της xiaomi από reviews και όχι από forum αλλά σε σχέση με την aoc έριξες έτσι ένα link από Reddit. Τεσπά αφού θεωρείς ότι δεν αξίζει σαν οθόνη μην την αγοράρεις. Προσωπικά περισσότερο με ενδιαφέρουν οι γνώμες των παιδιών εδώ μέσα που την έχουν αγοράσει παρά ένα review τυχαίο. Άκου va aoc για gaming…σε va mini led για παιχνίδι μόνο οι ακριβές Samsung αξίζουν. Αλλά στα 700-800 ευρώ…Τι λέμε;;;😂😂😁😁 Επεξ/σία Σάββατο στις 07:34 μμ από dimoskoutr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timos81 Δημοσ. Σάββατο στις 09:02 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 09:02 μμ 49 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ούτε πλησιάζει καν η AOC με το 1/3 των led ζωνών και va panel. Η ζώνες είναι που κάνουν την Xiaomi καλύτερη οθόνη; Τα προβλήματα που υπάρχουν δεν τα γράφεις γιατί όπως έγραψες δεν τα θεωρείς σημαντικά. VA panel έχει και η TCL MiniLED (Κίνα έχει ίδια τιμή με την Xiaomi) και όμως είναι καλύτερη στα γραφικά (αν μιλάμε για παιχνίδια). 57 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Να το κάνω τι το va όταν παίζω fast paced games να βλέπω ένα μόνιμο αχταρμά στην οθόνη;;; Δεν μπορώ να σου απαντήσω τι θα βλέπεις. Πάντως από αυτά που διάβασα υπάρχουν μερικοί που βλέπουν στην Xiaomi: •HDR + FreeSync + Local Dimming works at once Halos around bright objects aren't a relevant issue with Local Dimming set to Medium or Low. •With High it's visible in Apps like Discord that have a grey-shade Local Dimming works in SDR. •The blooming is insanely bad if you have the dimming zones active. Especially anything in dark mode. 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Στο μεταξύ έγραψες όπως λες μερικά αρνητικά της xiaomi από reviews και όχι από forum αλλά σε σχέση με την aoc έριξες έτσι ένα link από Reddit. Μπορείς να μου βρεις κάποιο site που συγκρίνουν AOC με Xiaomi; Εγώ δεν βρήκα και θεώρησα να βάλω το link από Reddit. 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Τεσπά αφού θεωρείς ότι δεν αξίζει σαν οθόνη μην την αγοράρεις. Προσωπικά περισσότερο με ενδιαφέρουν οι γνώμες των παιδιών εδώ μέσα που την έχουν αγοράσει παρά ένα review τυχαίο. Εγώ σίγουρα δεν θα την αγοράσω. Το τι σε ενδιαφέρει προσωπικά είναι δικό σου και μόνο θέμα. 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Άκου va aoc για gaming…σε va mini led για παιχνίδι μόνο οι ακριβές Samsung αξίζουν. Αλλά στα 700-800 ευρώ…Τι λέμε;;;😂😂😁😁 Επαναλαμβάνεσαι για VA panel έγραψα πιο πάνω για TCL. Όπως βλέπεις απάντησα σε κάθε σου ερώτηση, το αν συμφωνείς η διαφωνείς δεν έχει σημασία. Επίσης δεν θα διάλεγα ποτέ και δεν θα πρότεινα μια οθόνη σε οποιονδήποτε με βασικό κριτήριο μόνο την τιμή. Υπάρχουν και πιο βασικά κριτήρια που αν δεν τα ακολουθείς πέταξες τα λεφτά στα σκουπίδια. Ένα από αυτά το μέγεθος οθόνης, ανάλυση, απόσταση προβολής. Εσύ ξέρεις μερικά ακόμα βασικά κριτήρια πέρα τιμής; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση και στην δεύτερη ακόμα να απαντήσεις, όποτε σε ρωτάω ξανά υπάρχουν 3 οθόνες 5Κ με ίδια χαρακτηριστικά γιατί η μια έχει 500€, επόμενη 1000€ και 1500€, σε τι οφείλεται η διαφορά τιμής; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. Σάββατο στις 09:12 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 09:12 μμ 6 λεπτά πριν, timos81 είπε Η ζώνες είναι που κάνουν την Xiaomi καλύτερη οθόνη; Τα προβλήματα που υπάρχουν δεν τα γράφεις γιατί όπως έγραψες δεν τα θεωρείς σημαντικά. VA panel έχει και η TCL MiniLED (Κίνα έχει ίδια τιμή με την Xiaomi) και όμως είναι καλύτερη στα γραφικά (αν μιλάμε για παιχνίδια). Δεν μπορώ να σου απαντήσω τι θα βλέπεις. Πάντως από αυτά που διάβασα υπάρχουν μερικοί που βλέπουν στην Xiaomi: •HDR + FreeSync + Local Dimming works at once Halos around bright objects aren't a relevant issue with Local Dimming set to Medium or Low. •With High it's visible in Apps like Discord that have a grey-shade Local Dimming works in SDR. •The blooming is insanely bad if you have the dimming zones active. Especially anything in dark mode. Μπορείς να μου βρεις κάποιο site που συγκρίνουν AOC με Xiaomi; Εγώ δεν βρήκα και θεώρησα να βάλω το link από Reddit. Εγώ σίγουρα δεν θα την αγοράσω. Το τι σε ενδιαφέρει προσωπικά είναι δικό σου και μόνο θέμα. Επαναλαμβάνεσαι για VA panel έγραψα πιο πάνω για TCL. Όπως βλέπεις απάντησα σε κάθε σου ερώτηση, το αν συμφωνείς η διαφωνείς δεν έχει σημασία. Επίσης δεν θα διάλεγα ποτέ και δεν θα πρότεινα μια οθόνη σε οποιονδήποτε με βασικό κριτήριο μόνο την τιμή. Υπάρχουν και πιο βασικά κριτήρια που αν δεν τα ακολουθείς πέταξες τα λεφτά στα σκουπίδια. Ένα από αυτά το μέγεθος οθόνης, ανάλυση, απόσταση προβολής. Εσύ ξέρεις μερικά ακόμα βασικά κριτήρια πέρα τιμής; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση και στην δεύτερη ακόμα να απαντήσεις, όποτε σε ρωτάω ξανά υπάρχουν 3 οθόνες 5Κ με ίδια χαρακτηριστικά γιατί η μια έχει 500€, επόμενη 1000€ και 1500€, σε τι οφείλεται η διαφορά τιμής; Τζάμπα ότι και να πω. Δεν έχουμε καμία επαφή φίλτατε. Οπως όμως είναι δικό μου θέμα το τι με ενδιαφέρει προσωπικά έτσι είναι και δικό σου θέμα το αν την θεωρείς πεταμένα λεφτά. Αν εσύ δεν θεωρείς ότι οι τριπλάσιες ζώνες δεν παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια mini led οθόνη και μου λες οτι το blooming είναι τραγικό στην xiaomi από αναφορές χρηστών σκέψου πως θα είναι στην aoc που είναι με λιγότερες από τις μισές ζώνες. Άστο, καλή συνέχεια να έχεις σε ότι κάνεις. Τζάμπα μιλάμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. Σάββατο στις 09:21 μμ Μέλος Share Δημοσ. Σάββατο στις 09:21 μμ Δεν είμαστε στην Κίνα, οπότε 400 Ελλάδα vs 900 από Γερμανία που στέλνει Ελλάδα. Τώρα σχετικά με VA vs IPS και οι δύο τεχνολογίες έχουν τα μειονεκτήματα τους, η διαφορά είναι ότι τα μειονεκτήματα των IPS βελτιώνονται σημαντικά με το LD, από την άλλη ενώ μια VA προφανέστατα θα έχει ακόμα καλύτερο constant και black levels με LD, τα βασικά προβλήματα/μειονεκτήματα τους είναι άσχετα με τον οπίσθιο φωτισμό και παίζουν πολύ με την υλοποίηση, οπότε πρέπει να έχεις καλό feedback πριν αγοράσεις, κάτι που δεν υπάρχει με αυτή την TCL, βέβαια δεν είναι και τόσο ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχει και η TCL σε ανταγωνιστικά χρήματα ως επιλογή για την Ευρωπαϊκή αγορά, για την ακρίβεια παίζει απέναντι σε high end OLED panels, κοινώς ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timos81 Δημοσ. Σάββατο στις 09:21 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 09:21 μμ 2 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Τζάμπα ότι και να πω. Δεν έχουμε καμία επαφή φίλτατε. Οπως όμως είναι δικό μου θέμα το τι με ενδιαφέρει προσωπικά έτσι είναι και δικό σου θέμα το αν την θεωρείς πεταμένα λεφτά. Αν εσύ δεν θεωρείς ότι οι τριπλάσιες ζώνες δεν παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια mini led οθόνη και μου λες οτι το blooming είναι τραγικό στην xiaomi από αναφορές χρηστών σκέψου πως θα είναι στην aoc που είναι με λιγότερες από τις μισές ζώνες. Άστο, καλή συνέχεια να έχεις σε ότι κάνεις. Τζάμπα μιλάμε. Θα μπορούσες να απαντήσεις στης ερωτήσεις μου; Έτσι γίνεται διάλογος, εκτός αν αποφάσισες μόνο να ρωτάς. Εκτός και αν δεν ξέρεις, δεν πειράζει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. Σάββατο στις 09:31 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 09:31 μμ (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, timos81 είπε Θα μπορούσες να απαντήσεις στης ερωτήσεις μου; Έτσι γίνεται διάλογος, εκτός αν αποφάσισες μόνο να ρωτάς. Εκτός και αν δεν ξέρεις, δεν πειράζει. Αν έτσι ικανοποιείται η αφεντιά σου έτσι θα είναι. Μου είπε κόσμος εδώ μέσα ότι άκρη δεν θα βγει, δεν τους άκουσα. Στο καλό.😂😂😂 Επεξ/σία Σάββατο στις 09:31 μμ από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. Σάββατο στις 09:39 μμ Μέλος Share Δημοσ. Σάββατο στις 09:39 μμ Εγώ πάντως λέω το σουαρέ να συνεχιστεί στο σχετικό thread, να πάει εκεί ο timos να ενημερώσει τον κόσμο για το φιλέτο στα 900€ από αξιόπιστη ευρωπαϊκή πηγή ή 3500 yuan για όσους μένουν Κίνα και διαβάζουν insomnia. Μπορεί να υπάρχει και ένα άτομο που θα προτιμήσει high end mini led VA, από high end OLED, ποτέ δεν ξέρεις. https://www.insomnia.gr/forums/topic/751936-gaming-monitors-newscomparison/page/224/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timos81 Δημοσ. Σάββατο στις 09:39 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 09:39 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Αν έτσι ικανοποιείται η αφεντιά σου έτσι θα είναι. Μου είπε κόσμος εδώ μέσα ότι άκρη δεν θα βγει, δεν τους άκουσα. Στο καλό.😂😂😂 Άρα δεν ξέρεις, δεν πειράζει. Αν δεν σου κάνει το Reddit , μπορείς να ρωτήσεις και εδώ στο link του insomnia, εκεί γράφουν για Xiaomi. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:49 μμ από timos81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Despotas Δημοσ. Σάββατο στις 09:45 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 09:45 μμ 5 ώρες πριν, benign είπε Παιδια,η Xiaomi εχει επιλογη DCR στα settings? Ναι έχει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. Σάββατο στις 10:20 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 10:20 μμ 40 λεπτά πριν, timos81 είπε Άρα δεν ξέρεις, δεν πειράζει. Αν δεν σου κάνει το Reddit , μπορείς να ρωτήσεις και εδώ στο link του insomnia. "Η πρώτη παρτίδα είχε πολλά θέματα με το panel, βρέθηκαν αρκετά ελαττωματικά κομμάτια. Δεν ξέρω αν το μοντέλο χωρίς το B είναι νέο, το Β συνήθως δηλώνει χρώμα οπότε μάλλον είναι το ίδιο. Ναι όντως διάβασα ότι έχει αρκετά θέματα. Δεν είμαστε για τέτοια ρίσκα. Επόμενη επιλογή η Samsung Odyssey G7 IPS HDR Gaming Monitor 32" 4K 3840x2160 Δεν μιλαει για την Xiaomi αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα