Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Retromaniac said:

Σε εμένα το hdr με hdr content είναι το λευκό μια χαρά. Αλλά με το hdr ενεργοποιημένο και sdr content έχει red tint

Με HDR + native color space, σε SDR content, το έχεις?

Γιατί έχω διαβάσει γενικά ότι τότε δεν το κάνει.

EDIT: βέβαια έτσι χάνεις τα sRGB/DCI-P3

Επεξ/σία από just getting started
  • Απαντ. 827
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, just getting started είπε

Με HDR + native color space, σε SDR content, το έχεις?

Γιατί έχω διαβάσει γενικά ότι τότε δεν το κάνει.

EDIT: βέβαια έτσι χάνεις τα sRGB/DCI-P3

Όταν είσαι σε hdr δεν έχεις επιλογή color space, είτε δείχνει sdr content είτε δείχνει hdr. Εκτός και αν κατάλαβα λάθος τι μου λες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 15/04/2025 at 17:50, elpenor said:

Το monitor το έχω πάρει για το γιο μου και είναι στο δικό του δωμάτιο,

Ρε μεταξύ μας μιλάμε, ας έχουμε ειλικρίνεια δεν κρίνουμε κανένα. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρωτίστως το μόνιτορ το πήρες για να δικαιολογήσεις την δική σου περιέργεια για τα mini led. Τι να το κάνει ένας πιτσιρικάς το HDR και μήπως θα αλλάξει και πότε mode, από SDR σε HDR?

Μου θύμισες τον αγαπητό akoinonito ακριβώς ίδια περίπτωση με την δική σου.

😛

Στο δικό μου ανηψιο του πήρανε ένα 27" dell που ήταν στα 200€, παίζει να ήταν το G2724, το κράτησε κάνα 1-2 μήνες και μετά έφυγε το χειριστήριο στην οθόνη και έσπασε.

Έμεινε κάνα 6μηνο χωρίς οθόνη , πήρε το μήνυμα και μετά του ξαναπήραν ένα άλλο 27" dell. Τι HDR και λαγούς με πετραχήλια, νομίζεις νοιάζεται κανένας πιτσιρικάς για HDR, nits, PQ curve, tone mapping και τα @ του Καράμπελα; (Αν γνωρίζει κανείς ποιος είναι αυτός, ας ενημερώσει)

Νοιάζεται όσο νοιάζεται και ένας τυπικός gamer για calibration και σωστή αναπαραγωγή 😛

Δώσε saturation και φωτεινότητα και όλα τα άλλα είναι περιττά. Γι'αυτό και η επιτυχία του dragster Xiaomi.

Αν εσένα αυτό δεν σε εντυπωσιάζει δεν ξέρω τι άλλο να πω για σε πείσω, πρέπει μάλλον να το δεις με τα μάτια σου. Για τις ανάγκες του μικρού (και με περιορισμένο budget γιατί δεν ξέρεις πότε θα φύγει κανένα controller πάνω της) είναι απίστευτη, είναι όντως το holy grail της budget HDR gaming οθόνης.

Οι πιτσιρικάδες νοιάζονται για τα βασικά και καλά κάνουν. 

Κανα online παιχνίδι με τα φιλαράκια και άσε τα nits και τις καλιμπρες για τους μίζερους εφήβους που βλέπουν το ένα review μετά το άλλο και αντί να παίζουν κάνα game (εγώ θα πρότεινα άλλες ασχολίες που εμπεριέχουν προφυλάξεις αλλά οκ..) βλέπουν review και μετράνε dE.

Δεν με ενδιαφέρει το εντυπωσιακό αλλά το σωστό γιατί το εντυπωσιακό θα είναι σε μια συγκεκριμένη εικόνα, ενώ σε αλλη εικόνα, θα είναι χάλια, γι'αυτη την συνοχή αλλά και το creator's intent που πχ μπορεί να έχουν σκοτεινιάσει μια περιοχή για να μην φαίνεται ενα μικρόφωνο ή οτιδήποτε άλλο, κάνουν και οι κατασκευαστές ένα τυπικό calibration αλλά μπορεί να κάνει και ο τελικός χρήστης για να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα για τις δικές του συνθήκες φωτισμού και γιατί κάθε πάνελ έχει διαφορετική συμπεριφορά.

Γι'αυτό ακριβώς τον λόγο μια φόρμουλα1 θα είναι πάντα προτιμότερη* επιλογή από ένα dragster που εχει μεγαλύτερες απόλυτες επιδόσεις αλλά δεν εχει την ακρίβεια, την συνοχή, και την ακρίβεια μιας φόρμουλα1.

Που θα ήσουν πιο ήρεμος, αν ο πιτσιρικάς οδηγεί dragster ή  φόρμουλα1;

😛

*Αναλογα βέβαια και τι θέλεις να επιτύχεις, με το dragster σίγουρα η αυτοκτονία θα είναι πιο εντυπωσιακή. 😛 

Καλές γιορτές σε όλους, με dragster ή χωρίς!

Με 313 ευρώ δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλα monitor με τόσο wide color gamut/volume για να υποστηρίξουν Adobe RGB. Θα συμφωνήσω όμως ότι δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, η οθόνη είναι για gaming.

Αν το πάρεις για σένα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον γιατί και adobe RGB θα έχεις και αφού ενδιαφέρεσαι για HDR για τον οποιοδήποτε λόγο, με 313 δεν νομίζω ότι θα βρεις κάτι αντίστοιχο, με βάση πάντα ότι η κύρια χρήση του, θα είναι περιεχόμενο HDR και δεν μπορείς, λόγο χώρου, να πάρεις μια μικρή tv mini led ή δεν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω. 

δεν θυμάμαι πόσο κοστίζει η φθηνότερη mini led αλλά πρέπει να είναι κοντά στα 500..

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 18/4/2025 στις 8:36 ΜΜ, just getting started είπε

Ουσιαστικά εννοώ HDR (monitor) off > switch to native color space > HDR on > trigger red tint bug > display SDR content.

Σε αυτό το σενάριο, το bug υπάρχει?

Επειδή είμαι χωριό, όταν γυρίσω θα σου πω. Καλή ανάσταση!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, prefuse said:

Ρε μεταξύ μας μιλάμε, ας έχουμε ειλικρίνεια δεν κρίνουμε κανένα. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρωτίστως το μόνιτορ το πήρες για να δικαιολογήσεις την δική σου περιέργεια για τα mini led. Τι να το κάνει ένας πιτσιρικάς το HDR και μήπως θα αλλάξει και πότε mode, από SDR σε HDR?

Μου θύμισες τον αγαπητό akoinonito ακριβώς ίδια περίπτωση με την δική σου.

😛

Στο δικό μου ανηψιο του πήρανε ένα 27" dell που ήταν στα 200€, παίζει να ήταν το G2724, το κράτησε κάνα 1-2 μήνες και μετά έφυγε το χειριστήριο στην οθόνη και έσπασε.

Έμεινε κάνα 6μηνο χωρίς οθόνη , πήρε το μήνυμα και μετά του ξαναπήραν ένα άλλο 27" dell. Τι HDR και λαγούς με πετραχήλια, νομίζεις νοιάζεται κανένας πιτσιρικάς για HDR, nits, PQ curve, tone mapping και τα @ του Καράμπελα; (Αν γνωρίζει κανείς ποιος είναι αυτός, ας ενημερώσει)

Νοιάζεται όσο νοιάζεται και ένας τυπικός gamer για calibration και σωστή αναπαραγωγή 😛

Δώσε saturation και φωτεινότητα και όλα τα άλλα είναι περιττά. Γι'αυτό και η επιτυχία του dragster Xiaomi.

Χρόνια πολλά!

Ο γιος μου θα κλείσει σύντομα τα 9 και έπρεπε να επιλέξω ένα monitor γιατί δεν ήθελα να τον αφήσω με το TN (δικό μου πρόβλημα σίγουρα γιατί ο ίδιος ζήτημα αν κατάλαβε ότι άλλαξε το monitor πέρα από το LED ring στο πίσω μέρος). Επειδή ήδη έχει σπάσει μία TV έπρεπε να βρω κάτι οικονομικό, είχα όπως γράφεις και την περιέργεια για το φτηνό mini led και πολύ καλές εντυπώσεις από την Q90A, διάλεξα το Xiaomi και εντυπωσιάστηκα από το value που προσφέρει σε σχέση με τα χρήματα.

Οι πιτσιρικάδες νοιάζονται για τα βασικά και καλά κάνουν. 

Κανα online παιχνίδι με τα φιλαράκια και άσε τα nits και τις καλιμπρες για τους μίζερους εφήβους που βλέπουν το ένα review μετά το άλλο και αντί να παίζουν κάνα game (εγώ θα πρότεινα άλλες ασχολίες που εμπεριέχουν προφυλάξεις αλλά οκ..) βλέπουν review και μετράνε dE.

Δεν με ενδιαφέρει το εντυπωσιακό αλλά το σωστό γιατί το εντυπωσιακό θα είναι σε μια συγκεκριμένη εικόνα, ενώ σε αλλη εικόνα, θα είναι χάλια, γι'αυτη την συνοχή αλλά και το creator's intent που πχ μπορεί να έχουν σκοτεινιάσει μια περιοχή για να μην φαίνεται ενα μικρόφωνο ή οτιδήποτε άλλο, κάνουν και οι κατασκευαστές ένα τυπικό calibration αλλά μπορεί να κάνει και ο τελικός χρήστης για να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα για τις δικές του συνθήκες φωτισμού και γιατί κάθε πάνελ έχει διαφορετική συμπεριφορά.

Γι'αυτό ακριβώς τον λόγο μια φόρμουλα1 θα είναι πάντα προτιμότερη* επιλογή από ένα dragster που εχει μεγαλύτερες απόλυτες επιδόσεις αλλά δεν εχει την ακρίβεια, την συνοχή, και την ακρίβεια μιας φόρμουλα1.

Που θα ήσουν πιο ήρεμος, αν ο πιτσιρικάς οδηγεί dragster ή  φόρμουλα1

95% color accuracy με 1:1400 contrast /400 nits highlights VS 80% color accuracy (που το διορθώνεις ανεβάζοντας το EOTF midpoint + λίγο color correction)  με 1:8200 contast / 1300 nits highlights.

Εσύ πιστεύεις ότι το πρώτο είναι προτιμότερο, εγώ πιστεύω ότι την στιγμή που θα το δεις στην πράξη θα αλλάξεις άποψη (όσο αφορά το gaming). Τώρα η formula 1 είναι σίγουρα το καλύτερο (πχ μία 77 inch G5 γιατί το μέγεθος μετράει) αλλά το θέμα είναι αποκλειστικά τι κάνεις με 315 ευρώ, παίρνεις μία G2724D και παίζεις μόνο SDR ή την Xiaomi;

Αν το πάρεις για σένα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον γιατί και adobe RGB θα έχεις και αφού ενδιαφέρεσαι για HDR για τον οποιοδήποτε λόγο, με 313 δεν νομίζω ότι θα βρεις κάτι αντίστοιχο, με βάση πάντα ότι η κύρια χρήση του, θα είναι περιεχόμενο HDR και δεν μπορείς, λόγο χώρου, να πάρεις μια μικρή tv mini led ή δεν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω. 

δεν θυμάμαι πόσο κοστίζει η φθηνότερη mini led αλλά πρέπει να είναι κοντά στα 500..

Spoiler

Εγώ δυστυχώς έχω πάθει κάτι εδώ και κάποια χρόνια και δεν μπορώ να παίξω games, δεν μπορώ να δω ταινία χωρίς να κάθομαι στον καναπέ (στην mini led TV) και να τσιμπάω κάτι (ακόμα καλύτερα να πίνω και κάτι αλλά πλέον λυπάμαι το συκώτι μου) ή στο κρεβάτι (στην OLED TV) και βαριέμαι στο PC να ασχοληθώ με οτιδήποτε πέρα από κώδικα, να διαβάζω ή να σχολιάζω στο insomnia. Τα γραφιστικά τα έχω αφήσει για πιο εξειδικευμένους. Για τον προγραμματισμό έχω γεμίσει ένα γραφείο οθόνες 4Κ/5Κ αλλά στην πράξη δουλεύω το ίδιο αποδοτικά και με μία μόνο 1440p 27inch (μην σου πω και με 1080p 24inch), σε λίγο όπως πάμε απλά θα μιλάω στο chatGPT από το κινητό και θα ανεβάζει τον κώδικα στον server.

On 18/04/2025 at 17:36, just getting started said:

Ουσιαστικά εννοώ HDR (monitor) off > switch to native color space > HDR on > trigger red tint bug > display SDR content.

Σε αυτό το σενάριο, το bug υπάρχει?

Η εικόνα όταν βλέπεις SDR ενώ το monitor και τα windows είναι σε HDR mode δεν είναι κακή αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι accurate (πειραγμένο gamma κλπ). Αν θέλεις accuracy κλείνεις το LD και βάζεις SDR με sRGB color space, κάθε φορά που ανοίγει το monitor πατάς το κουμπί να πάει στο επόμενο mode και γυρνάς πάλι στο κανονικό (οπότε φεύγει το red tint) και έχεις 95%+ accuracy, ότιδηποτε άλλο είναι πολύ μακρυά. Με LD high σε HDR μπορείς να διορθώσεις το tint με την βοήθεια του κινητού σου και τις ρυθμίσεις των NVIDIA driver (σε AMD μόνο με custom shader με το reshade ή το MPV) αλλά σίγουρα αυτό που θα βλέπεις στο SDR content δεν θα έχει accuracy, αν σου αρέσει λόγω του extra contrast μια χαρά για consumption (αρκεί να μην το πεις στον @prefuse γιατί θα σε περιμένει κάτω από το σπίτι σου) αλλά σε καμία περίπτωση αποδεκτό για creators.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικές πρόχειρες μετρήσεις από το κινητό μου με το color grab σε λευκη σελίδα στο Xiaomi:

SDR LD Off sRGB colorspace με το κόλπο για να φύγει το red tint | RGB:
   α. 217,215,216
   β. 217,215,215
   γ. 216,214,214

HDR LD High | RGB:
   α. 229,201,216
   β. 223,206,213
   γ. 189,175,181

Άρα τουλάχιστον στο δικό μου monitor όπως είχα παρατηρήσει το HDR έχει red tint και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το αφαιρέσεις (χωρίς software).

Spoiler

Και ένας shader για το MPV με HDR passthrough που αφαιρεί το red tint σε AMD GPU. Υποθέτω ότι θα μπορεί να μπει και στο reshade με λίγες αλλαγές.

//!HOOK MAIN
//!BIND MAIN
//!DESC PQ-aware RGB scaling

// ST.2084 EOTF (PQ → linear)
float pq_eotf(float x) {
    float m1 = 0.1593017578125;
    float m2 = 78.84375;
    float c1 = 0.8359375;
    float c2 = 18.8515625;
    float c3 = 18.6875;
    float xp = pow(x, 1.0/m2);
    return pow(max((xp - c1) / (c2 - c3 * xp), 0.0), 1.0/m1);
}

// Inverse EOTF (linear → PQ)
float pq_ootf(float L) {
    float m2 = 78.84375;
    float c1 = 0.8359375;
    float c2 = 18.8515625;
    float c3 = 18.6875;
    float Lm1 = pow(L, m1);
    return pow((c1 + c2 * Lm1) / (1.0 + c3 * Lm1), m2);
}

vec4 hook() {
    vec4 c = texture(MAIN_tex, MAIN_pos);

// Decode PQ to linear
    float r_lin = pq_eotf(c.r);
    float g_lin = pq_eotf(c.g);
    float b_lin = pq_eotf(c.b);

// Apply RGB scale
    r_lin *= 0.94;
    g_lin *= 1.03;
    b_lin *= 1.0;

// Re-encode to PQ
    c.r = pq_ootf(r_lin);
    c.g = pq_ootf(g_lin);
    c.b = pq_ootf(b_lin);

return c;
}

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 20/04/2025 at 01:13, elpenor said:

Χρόνια πολλά!

Ο γιος μου θα κλείσει σύντομα τα 9 και έπρεπε να επιλέξω ένα monitor γιατί δεν ήθελα να τον αφήσω με το TN (δικό μου πρόβλημα σίγουρα γιατί ο ίδιος ζήτημα αν κατάλαβε ότι άλλαξε το monitor πέρα από το LED ring στο πίσω μέρος). Επειδή ήδη έχει σπάσει μία TV έπρεπε να βρω κάτι οικονομικό, είχα όπως γράφεις και την περιέργεια για το φτηνό mini led και πολύ καλές εντυπώσεις από την Q90A, διάλεξα το Xiaomi και εντυπωσιάστηκα από το value που προσφέρει σε σχέση με τα χρήματα.

95% color accuracy με 1:1400 contrast /400 nits highlights VS 80% color accuracy (που το διορθώνεις ανεβάζοντας το EOTF midpoint + λίγο color correction)  με 1:8200 contast / 1300 nits highlights.

Εσύ πιστεύεις ότι το πρώτο είναι προτιμότερο, εγώ πιστεύω ότι την στιγμή που θα το δεις στην πράξη θα αλλάξεις άποψη (όσο αφορά το gaming). Τώρα η formula 1 είναι σίγουρα το καλύτερο (πχ μία 77 inch G5 γιατί το μέγεθος μετράει) αλλά το θέμα είναι αποκλειστικά τι κάνεις με 315 ευρώ, παίρνεις μία G2724D και παίζεις μόνο SDR ή την Xiaomi;

Reveal hidden contents

Εγώ δυστυχώς έχω πάθει κάτι εδώ και κάποια χρόνια και δεν μπορώ να παίξω games, δεν μπορώ να δω ταινία χωρίς να κάθομαι στον καναπέ (στην mini led TV) και να τσιμπάω κάτι (ακόμα καλύτερα να πίνω και κάτι αλλά πλέον λυπάμαι το συκώτι μου) ή στο κρεβάτι (στην OLED TV) και βαριέμαι στο PC να ασχοληθώ με οτιδήποτε πέρα από κώδικα, να διαβάζω ή να σχολιάζω στο insomnia. Τα γραφιστικά τα έχω αφήσει για πιο εξειδικευμένους. Για τον προγραμματισμό έχω γεμίσει ένα γραφείο οθόνες 4Κ/5Κ αλλά στην πράξη δουλεύω το ίδιο αποδοτικά και με μία μόνο 1440p 27inch (μην σου πω και με 1080p 24inch), σε λίγο όπως πάμε απλά θα μιλάω στο chatGPT από το κινητό και θα ανεβάζει τον κώδικα στον server.

Η εικόνα όταν βλέπεις SDR ενώ το monitor και τα windows είναι σε HDR mode δεν είναι κακή αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι accurate (πειραγμένο gamma κλπ). Αν θέλεις accuracy κλείνεις το LD και βάζεις SDR με sRGB color space, κάθε φορά που ανοίγει το monitor πατάς το κουμπί να πάει στο επόμενο mode και γυρνάς πάλι στο κανονικό (οπότε φεύγει το red tint) και έχεις 95%+ accuracy, ότιδηποτε άλλο είναι πολύ μακρυά. Με LD high σε HDR μπορείς να διορθώσεις το tint με την βοήθεια του κινητού σου και τις ρυθμίσεις των NVIDIA driver (σε AMD μόνο με custom shader με το reshade ή το MPV) αλλά σίγουρα αυτό που θα βλέπεις στο SDR content δεν θα έχει accuracy, αν σου αρέσει λόγω του extra contrast μια χαρά για consumption (αρκεί να μην το πεις στον @prefuse γιατί θα σε περιμένει κάτω από το σπίτι σου) αλλά σε καμία περίπτωση αποδεκτό για creators.

Σε AMD με custom color profile ανά παιχνίδι δεν φτιάχνεται το red tint bug; Έχει επιλογή για color temperature.

Επεξ/σία από John_on_PC
Δημοσ.
20 hours ago, John_on_PC said:

Σε AMD με custom color profile ανά παιχνίδι δεν φτιάχνεται το red tint bug; Έχει επιλογή για color temperature.

Δοκίμασα και θέλει ακραίες τιμές για να δείξει το color grab ίδιο red με blue (9900K), θα το κοιτάξω παραπάνω όταν βρω χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/4/2025 στις 1:12 ΜΜ, elpenor είπε

Μερικές πρόχειρες μετρήσεις από το κινητό μου με το color grab σε λευκη σελίδα στο Xiaomi:

SDR LD Off sRGB colorspace με το κόλπο για να φύγει το red tint | RGB:
   α. 217,215,216
   β. 217,215,215
   γ. 216,214,214

HDR LD High | RGB:
   α. 229,201,216
   β. 223,206,213
   γ. 189,175,181

Άρα τουλάχιστον στο δικό μου monitor όπως είχα παρατηρήσει το HDR έχει red tint και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το αφαιρέσεις (χωρίς software).

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Και ένας shader για το MPV με HDR passthrough που αφαιρεί το red tint σε AMD GPU. Υποθέτω ότι θα μπορεί να μπει και στο reshade με λίγες αλλαγές.

//!HOOK MAIN
//!BIND MAIN
//!DESC PQ-aware RGB scaling

// ST.2084 EOTF (PQ → linear)
float pq_eotf(float x) {
    float m2 = 78.84375;
    float c1 = 0.8359375;
    float c2 = 18.8515625;
    float c3 = 18.6875;
    float xp = pow(x, 1.0/m2);
    return pow(max((xp - c1) / (c2 - c3 * xp), 0.0), 1.0/m1);
}

// Inverse EOTF (linear → PQ)
float pq_ootf(float L) {
    float m2 = 78.84375;
    float c1 = 0.8359375;
    float c2 = 18.8515625;
    float c3 = 18.6875;
    float Lm1 = pow(L, m1);
    return pow((c1 + c2 * Lm1) / (1.0 + c3 * Lm1), m2);
}

vec4 hook() {
    vec4 c = texture(MAIN_tex, MAIN_pos);

// Decode PQ to linear
    float r_lin = pq_eotf(c.r);
    float g_lin = pq_eotf(c.g);
    float b_lin = pq_eotf(c.b);

// Apply RGB scale
    r_lin *= 0.94;
    g_lin *= 1.03;
    b_lin *= 1.0;

// Re-encode to PQ
    c.r = pq_ootf(r_lin);
    c.g = pq_ootf(g_lin);
    c.b = pq_ootf(b_lin);

return c;
}

Με το φιξ το color temp μπορεί να είναι πάνω από 6500K.

Καλύτερο θα ήταν να έπαιρνες μετρήσεις του λευκού σε SDR και HDR χωρίς φιξ και να το σύγκρινες με το λευκό των άλλων οθονών σου. Κατά προτίμηση OLED που είναι πιο ακριβείς.

Απόκλιση σιγουρα θα υπάρχει. Το rtings λέει "the whites are off" άσχετα αν η ολική πιστότητα είναι σε αποδεκτά επίπεδα.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Επειδή αγόρασα την συγκεκριμένη οθόνη, έχω τη v10.06, ποιές είναι οι καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις; Ψάχνω στο νήμα αλλά έχω μπερδευτεί με τα τόσα σχόλια. Επίσης καλό είναι να τη δουλεύω σε HDR ή  σε SDR mode; 

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, alexandros9019 είπε

Καλησπέρα. Επειδή αγόρασα την συγκεκριμένη οθόνη, έχω τη v10.06, ποιές είναι οι καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις; Ψάχνω στο νήμα αλλά έχω μπερδευτεί με τα τόσα σχόλια. Επίσης καλό είναι να τη δουλεύω σε HDR ή  σε SDR mode; 

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων. 

Για SDR:

1) Ενεργοποιείς το sRGB mode.

2) Μετά αλλάζεις picture mode(π.χ. energy saver) και να ξαναγυρνάς στο Standard για να διορθώσεις τη θερμοκρασία χρώματος.

Το 2) μπορείς να το αποφύγεις αν η στοκ εικόνα σου είναι πιο ξεκούραστη. Άλλωστε τα LED monitors με τον καιρό μπλεδίζουν. Οπότε το λευκό χρώμα μόνο θα πλησιάζει το ιδανικό(6500K) όσο το δουλεύεις παρά θα απομακρύνεται.

Για HDR:

1) Από το control panel της nvidia δίνεις gamma περίπου στο +1.10 για όλα τα χρώματα.

2) Στο κόκκινο χρώμα μόνο κόβεις φωτεινότητα από το 50 στο 47(ένα σκαλί κάτω).

3) Local dimming πάντα High

Αυτό σε γενικές γραμμές αρκεί και δεν προκαλεί άλλα προβλήματα. Για ακριβέστερη διόρθωση τρέχεις το παρακάτω βίντεο(στο 00:17)* και ρυθμίζεις τα R,G,B κανάλια από την GPU ώστε τα γκρίζα να είναι όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα. Αν π.χ. πρασινίζουν κόβεις πράσινο. Αν κιτρινίζουν κόβεις κόκκινο και πράσινο(γιατί μαζί δίνουν κίτρινο).

4) Αφού κάνεις τα παραπάνω τρέχεις το Windows HDR calibration για να δεις που τερματίζει η φωτεινότητα.

Αναφορά σε κείμενο

Επίσης καλό είναι να τη δουλεύω σε HDR ή  σε SDR mode;

Μπορείς να τη δουλεύεις μόνιμα σε HDR mode. Αλλά έτσι δεν θα έχεις σταθερή φωτεινότητα(λόγω του local dimming αλγόριθμου) και ενίοτε θα βλέπεις artifacts(blooming και inverse blooming).

*

Spoiler

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα απο τα υποψήφια προς αγορά, αλλά με προβληματίζει το γνωστό θέμα με το bug. Επειδή δεν είναι στη λογική μου να αγοράζω ως καινούργιο κάτι προβληματικό που θέλει πατέντες για να λειτουργήσει, ακόμα και αν ειναι value for money, μπορεί να μου πείτε σε τι ποσοστό εμφανίζεται το φαινομένο στις  σεσημασμένες εκδόσεις; Είναι οριζόντιο το πρόβλημα ή θέμα τύχης;

Επίσης, η αντιπροσωπεία και οι μεταπωλητές το αναγνωρίζουν ως ελάττωμα και δέχονται επιστροφές;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, socper είπε

Καλημέρα σε όλους.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα απο τα υποψήφια προς αγορά, αλλά με προβληματίζει το γνωστό θέμα με το bug. Επειδή δεν είναι στη λογική μου να αγοράζω ως καινούργιο κάτι προβληματικό που θέλει πατέντες για να λειτουργήσει, ακόμα και αν ειναι value for money, μπορεί να μου πείτε σε τι ποσοστό εμφανίζεται το φαινομένο στις  σεσημασμένες εκδόσεις; Είναι οριζόντιο το πρόβλημα ή θέμα τύχης;

Επίσης, η αντιπροσωπεία και οι μεταπωλητές το αναγνωρίζουν ως ελάττωμα και δέχονται επιστροφές;

Το bug όχι μόνο δεν διορθώθηκε σε μελλοντικό firmware αλλά υπάρχει ακόμα και στο νεότερο μοντέλο της Xiaomi, πιθανό αντικαταστάτη του τωρινού. Το G pro 27Q. Αυτό λένε τουλάχιστον οι κινέζοι αγοραστές.

REDMI Monitor G Pro 27Q arriving on April 24 China

https://m.mi.com/micircle?product_id=21189&from=buy

image.png.8daabc7ab6a36da17ba096bb93b72d6b.png

Από κοντά μοιάζει περισσότερο με κιτρινωπό χρώμα. Χαμηλότερο color temp δηλαδή. Βρίσκεται ανάμεσα στο Warm και Standard color temperature του native color space που δεν έχει το bug. Το λευκό είναι κάπου στα 5900K αντί για το ψυχρότερο 6500K.

Χωρίς ανταγωνισμό δεν φαίνεται να τους νοιάζει. Ή τα νερφάρουν επίτηδες για να βγάλουν κάτι καλύτερο και  ακριβότερο μελλοντικά. Δεν ξέρω.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, socper είπε

Καλημέρα σε όλους.

επειδή το έψαχνα μτχ , μου έτυχε σε 2 προσφορές να έχει ένα καμμένο πίξελ , άρα πάρε απο μαγαζί που να έχει Zero Pixel εγγύηση (πχ Πλαίσιο και προφανώς ακριβότερα) . (Η Xiaomi δεν έχει zero pixel εγγύηση , θα πρέπει να καούν παραπάνω και είναι και μίξη subpixel)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...