Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Ευτυχώς όμως που τα games δεν κινούνται σε αυτό το μοτίβο και όταν συγκρίνεις φωτεινές σκηνές σε SDR και HDR σε miniLED η διαφορά είναι αρκετές φορές καθηλωτική.

Αδερφέ μου pirmen ακόμα με τα xiaomi ασχολείσαι? έρχεται η lg G5 να αφανίσει ότι υπάρχει σε panel, χτυπα και άσε τους άλλους να χτυπιούνται

• Απαντ. 781
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 6/4/2025 στις 5:17 ΠΜ, 7nisiotis είπε

Δεν ξέρω, πάντως τα τελευταία 2 χρόνια, γράφοντας πολλά κείμενα για λογαριασμό ενός gaming site - όπως reviews, νέα - ο κειμενογράφος της πλατφόρμας δεν έχει ενεργοποιημένο dark mode και ειλικρινά καίγονται τα μάτια μου μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στο κείμενο πριν το ανεβάσω. Βέβαια, ίσως είναι και θέμα καθαρά του ματιού του καθενός, ή συνήθειας ή και συνδυασμός αυτών. Αλλά -χωρίς τάση υπερβολής- δυσκολεύομαι πια σε λευκό φόντο. 

Ειναι επειδη εχεις oled ,αν ειχες mini led δεν θα σε ενοχλουσε το λευκο ,θα το εβαζες και 1000nits να γουσταρεις

• Haha 1
Δημοσ.
5 hours ago, akoinonitos said:

Ειναι επειδη εχεις oled ,αν ειχες mini led δεν θα σε ενοχλουσε το λευκο ,θα το εβαζες και 1000nits να γουσταρεις

1) Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πολλές φορές το HDR φαίνεται πιο σκοτεινό από το SDR? Υπάρχει κάποια εξήγηση;

2) Παίζετε HDR παιχνίδια μόνο βράδυ με κλειστά φώτα;

3) Αν θέλετε να παίξετε HDR παιχνίδια σε ηλιόλουστο χώρο τι κάνετε;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, prefuse είπε

1) Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πολλές φορές το HDR φαίνεται πιο σκοτεινό από το SDR? Υπάρχει κάποια εξήγηση;

2) Παίζετε HDR παιχνίδια μόνο βράδυ με κλειστά φώτα;

3) Αν θέλετε να παίξετε HDR παιχνίδια σε ηλιόλουστο χώρο τι κάνετε;

Spoiler

Τον pirmen ρωτα ,θα ξερει καλυτερα απο εμας :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, akoinonitos said:
  Hide contents

Τον pirmen ρωτα ,θα ξερει καλυτερα απο εμας :P

μην κοροδεβς ρε, σοβαρα ρωτάω, οποιος γνωρίζει ας γράψει.

έχει τύχει να παίξεις παιχνίδι HDR με ανεξέλεγκτο φως στο δωμάτιο;

μηπως τα κλάν η oled σου εκει και καλυτερα να είχες και ενα xiaomi mini led για το πρωινό gaming;

και αν ναι, το εχεις αντιπαραθέση με την SDR έκδοση του ίδιου game και τις βραδινές ώρες με σκοτάδι στον χώρο αλλα και ενα ηλιόλουστο πρωί που μπαινει ανεξέλεγκτο φως στο δωμάτιο;

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

Έχει παραγγείλει κάποιος από το νέο batch που ήρθε να μας πει firmware? Επίσης όσες φωτογραφίες/βιντεο και να δω, επειδή δεν ξέρω κατα πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πόσο έντονο είναι το red tint που έχει? Έχοντας συνηθίσει στο night light στο 50% μόνιμα σε όλες τις οθόνες, θα έχω θέμα?

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, greg1900dz είπε

Έχει παραγγείλει κάποιος από το νέο batch που ήρθε να μας πει firmware? Επίσης όσες φωτογραφίες/βιντεο και να δω, επειδή δεν ξέρω κατα πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πόσο έντονο είναι το red tint που έχει? Έχοντας συνηθίσει στο night light στο 50% μόνιμα σε όλες τις οθόνες, θα έχω θέμα?

Καμία σχέση το tint με αυτό που λες. Τώρα δεν το διορθώνω καν γιατί το σερφάρισμα γίνεται πιο ξεκούραστο με θερμότερο λευκό. Μόνο σε HDR βάζω διόρθωση από το nvidia panel για πιο ζωντανά χρώματα. Σημειωτέον επίσης ότι το φως των LED γίνεται ψυχρότερο με τη χρήση.

Δες και τα παρακάτω για να καταλάβεις τι δυσφήμιση υφίσταται το συγκεκριμένο μοντέλο:

https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/alienware-aw2720hf

https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/alienware-aw2524h

https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/alienware-aw2521h

spacer.png

Premium fast IPS μοντέλα, >500€ στο release, με blue tint. Είδες να ασχολήθηκε κανείς; Απλά η xiaomi το διαφήμιζει σαν factory calibrated(που είναι) και λόγω του ηλίθιου bug χάνει πόντους πιστότητας.

Τα ίδια και με την φωτεινότητα. Όταν παίξεις καλό HDR υλικό με δυνατά highlights η κάμερα του κινητού πρέπει να σκοτεινιάσει το υπόλοιπο δωμάτιο για να μην "κάψει" τα highlights.

Spoiler

υ.γ.: Για το firmware ακούγεται ότι το .08 λύνει όλα τα προβλήματα αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μούφα. Σημασία έχει να το πετύχεις σε καλή τιμή. Μετά βλέπεις HDR videos ή παίζεις κανα game και καταλαβαίνεις πόσο ανούσιες είναι όλες αυτές οι συζητήσεις και οι συγκρίσεις με γειτονικά IPS/VA των μεγάλων εταιρειών. Απλά ενοχλεί που η Xiaomi τους "ξεβράκωσε".

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/4/2025 στις 8:20 ΜΜ, Tambas91 είπε

Αδερφέ μου pirmen ακόμα με τα xiaomi ασχολείσαι? έρχεται η lg G5 να αφανίσει ότι υπάρχει σε panel, χτυπα και άσε τους άλλους να χτυπιούνται

Ό,τι και να λες, ό,τι και να δείχνουν τα αντικειμενικά δεδομένα(μετρήσεις) πλείστων reviewers από real HDR scenes, το end game είναι ένα. Ο "εξωγήινος" του akoinonitos. Απλά δεν τα έχεις δίπλα δίπλα με την G5 για να δεις ότι την ξεπερνάει και αυτή(με τις κατάλληλες επιλογές υλικού, ρυθμίσεις,...ισχύουν όροι και προϋποθέσεις).

"Ψήστε" τον μόνο να σας το αφήσει μεταχειρισμένο κοντά στο διχίλιαρο. Ρώτα και τον prefuse που ξέρει να μεταπηδά από το υποκειμενικό στο αντικειμενικό και τούμπαλιν, ανάλογα με το τι συμφέρει. Γνωστό και ως color science.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπεσε στα 313 ευρώ πλέον. Ασύλληπτο να έχεις true HDR, 1100nits, sRGB/Adobe RGB modes και premium κατασκευή με led backlight με αυτά τα χρήματα. Έχει περάσει τόσος καιρός που την έχω πάρει και κάθε φορά που φεύγω από τα απλά IPS του PC μου και βλέπω το μικρό να παίζει σε αυτή εντυπωσιάζομαι.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, elpenor είπε

Έπεσε στα 313 ευρώ πλέον. Ασύλληπτο να έχεις true HDR, 1100nits, sRGB/Adobe RGB modes και premium κατασκευή με led backlight με αυτά τα χρήματα. Έχει περάσει τόσος καιρός που την έχω πάρει και κάθε φορά που φεύγω από τα απλά IPS του PC μου και βλέπω το μικρό να παίζει σε αυτή εντυπωσιάζομαι.

Έπεσε το θάψιμο του αιώνα για μια σχετικά μικρή χρωματική απόκλιση και σκοτεινό HDR gamma σε προϊόν του 300ευρου. Που θα μπορούσαν όμως να έχουν αποφευχθεί. 150K views το επικριτικό review του monitors unboxed και μόλις 6K του σοβαρότερου rtings(μετά από 1 μήνα).

Όταν κάτι μήνες πριν την Xiaomi η LG έβγαλε το παρακάτω χάλι στα 1200-1500 USD κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι της, μαζί με τη Samsung(G7, G8), για να δυσφημίσουν την τεχνολογία. Άσχετα αν στις τηλεοράσεις, που τους έχει πάρει φαλάγγι η TCL, βγάζουν αξιοπρεπέστατα miniLED.

https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gr95um-b

Έχω αρχίσει να απογοητεύομαι πάντως. Τόσες νέες ανακοινώσεις και είτε να μένουν στα χαρτιά, είτε να μην έρχονται ποτέ στις δυτικές αγορές. Κρεμόμαστε από τα τέτοια μια κινεζοεταιρείας.

https://www.displayninja.com/new-monitors/

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, birdman είπε

Έχουμε κάποιο νέο σχετικά με το firmware αυτής τής παρτίδας;

Επειδή ούτε εγώ βρήκα κάτι την τσίμπησα, Τετάρτη που θα την παραλάβω θα ενημερώσω

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, birdman είπε

Έχουμε κάποιο νέο σχετικά με το firmware αυτής τής παρτίδας;

Το νεότερο διαπιστωμένο firmware είναι το .07 που επίσης έχει θερμότερο λευκό(κάπου 5900K για το SDR και 6000K για το HDR) από τον στόχο του 6500K.

Όποιος είναι Αθήνα μπορεί να πάει στο Mall στο Public(αν θυμάμαι καλά) να το δει, παράλληλα και με άλλα OLED ή IPS στα διάφορα καταστήματα του Mall και να κρίνει μόνος του αν η εικόνα του(έστω και όπως το τρέχουν εκεί) αξίζει τα επιπλέον λεφτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...