Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή κοιτάω για μτχ που δεν παίζει να τη δω απο κοντά δυστυχώς , ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φανεί το red tint bug ?

sRGB mode και HDR on / off ?

edit Την 1.0.6 έχει , άρα 99% θα έχει το θέμα

Επεξ/σία από korakios
  • Απαντ. 730
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 10/3/2025 στις 12:11 ΠΜ, korakios είπε

Επειδή κοιτάω για μτχ που δεν παίζει να τη δω απο κοντά δυστυχώς , ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φανεί το red tint bug ?

sRGB mode και HDR on / off ?

edit Την 1.0.6 έχει , άρα 99% θα έχει το θέμα

Απ' ότι κατάλαβα, μετά από τόσο καιρό, red tint bug είναι ένα ελάττωμα που έχει το firmware και το color temp πέφτει κάπου στα 4000K με εμφανές κοκκίνισμα των γκρίζων. Μου εμφανίζεται κατά καιρούς (π.χ. κάθε ~2  μήνες) εντελώς απρόοπτα και φεύγει με reset του monitor. Το έχει δείξει ένας Ιάπωνας reviewer στην .07 έκδοση όταν αλλάζει εισόδους.

Spoiler

Επίσης υπάρχει ένα bug στα win 11, με το color management στο Auto, όπου μόλις βάλεις 10 bit χρώμα σε SDR αλλοιώνει τα χρώματα και τα κάνει πιο άτονα. Ακόμα και τώρα που μιλάμε. Αυτό με είχε μπερδέψει πολύ γιατί έχω multiboot σύστημα και αλλού ήταν ΟΚ η εικόνα ενώ αλλού προβληματική.

Τώρα που το απενεργοποίησα δεν βλέπω να υπάρχει ανάγκη για το προσωρινό fix(εναλλαγή picture modes). Δηλαδή αυτό που σε γυρνάει σε ψυχρότερη θερμοκρασία. Σε κλίμακα του γκρίζου ίσως έχει λίγο πιο κιτρινωπή εικόνα(αντί για 6500K π.χ. να είναι ~6000K). Αυτό όμως θέλει σύγκριση με την οθόνη του γραφείου, για σιγουριά. Δεν είναι κάτι αποτρεπτικό για τον μέσο χρήστη, ούτε εύκολα αντιληπτό.

Σχετικά με το rtings και το firmware .07... Θα παρατηρήσεις ότι υπάρχει μια κλιμάκωση στο κόκκινο(και στο μπλε) προς τα φωτεινότερα γκρίζα και το λευκό. Κάτι παρόμοιο με αυτό που έδειξε το Μunboxed. Κάτι που σημαίνει ότι ίσως να έχουν και αυτοί το "bug". Όμως στο rtings μέτρησαν καλό μέσο color temp και αισθητή(αλλά όχι τίποτα ακραίο) απόκλιση στο λευκό μόνο. Επίσης καλό ΔΕ(<3) στα χρώματα. Δηλαδή, ακόμα και αν το καλιμπράρισμα της Xiaomi δεν ανταποκρίνεται στα υποσχόμενα πρόκειται για μικρές αποκλίσεις που εύκολα συνηθίζονται. Δεν είναι κάτι που βγάζει μάτι, εκτός από την περίπτωση του βίντεο πιο πάνω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Επίσης υπάρχει ένα bug στα win 11, με το color management στο Auto, όπου μόλις βάλεις 10 bit χρώμα σε SDR αλλοιώνει τα χρώματα και τα κάνει πιο άτονα.

4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τώρα που το απενεργοποίησα

τώρα όμως, δεν πρέπει να ενεργοποιείς το HDR στα windows κάθε φορά που θες HDR περιεχόμενο  ?

Για το προηγούμενο ερώτημα , ουσιαστικά αλλάζεις πηγή ? Αν δεν υπάρχει τίποτα στην άλλη πηγή και το ξαναγυρίσεις θα το κάνει ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

τώρα όμως, δεν πρέπει να ενεργοποιείς το HDR στα windows κάθε φορά που θες HDR περιεχόμενο  ?

Ναι.

Αναφορά σε κείμενο

Για το προηγούμενο ερώτημα , ουσιαστικά αλλάζεις πηγή ? Αν δεν υπάρχει τίποτα στην άλλη πηγή και το ξαναγυρίσεις θα το κάνει ?

Τυχαία μου εμφανίζεται και σπάνια. Στην αρχή θυμάμαι ότι το είχα πετύχει. Δεν έχω άλλη πηγή πάνω και δεν έχω καμία αλλαγή χρώματος όταν αλλάζω σε πηγή που δεν υπάρχει(μετά το στιγμιαίο σβήσιμο της οθόνης που κάνει).

Θα βρω κάποια φωτό με πρόσωπα(εκτός του gray scale στο lagom.nl) και θα ανεβάσω σύγκριση με την οθόνη του γραφείου σε sRGB mode. Είμαι και εγώ περίεργος να δω πόσο πραγματικά διαφέρει από το μέσο IPS. Χωρίς μέτρο σύγκρισης δεν καταλαβαίνεις εύκολα αν υπάρχει θέμα.

Δημοσ.
On 17/02/2025 at 10:37, PadPoet said:

Τελικά άνοιξα το freesync και για κάποιο λόγο το είδε τότε το HDR. Μάλλον είχε φάει σκάλωμα.

Παρήγγειλα και 2η τέτοια οθόνη να έχω δύο ίδιες στο γραφείο. Αν η καινούργια έρθει με πιο ανανεωμένο firmware θα ενημερώσω. Η πρώτη ήταν από eshop και η δεύτερη που έκανα παραγγελία πάλι από εκεί την παρήγγειλα. Για να δούμε...

Τελικα μου την ακύρωσε το e-shop μετά από ένα μήνα. Απόπατος έχει καταντήσει αυτό το κατάστημα, εδώ και μερικούς μήνες οι παραγγελίες αργούν τουλάχιστον έναν μήνα για το οτιδήποτε.

Κοντά στα 350 υπάρχει κάπου αυτήν την στιγμή;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PadPoet είπε

Τελικα μου την ακύρωσε το e-shop μετά από ένα μήνα. Απόπατος έχει καταντήσει αυτό το κατάστημα, εδώ και μερικούς μήνες οι παραγγελίες αργούν τουλάχιστον έναν μήνα για το οτιδήποτε.

Κοντά στα 350 υπάρχει κάπου αυτήν την στιγμή;

εμένα μου την ακύρωσε όσο ήταν και διαθέσιμη και όσο την περίμενα με ένα κουτί και ένα ssd , ξαφνικά μου άλλαξε την κατάσταση παραγγελίας

Μιλάμε για απατεώνες ...

Θα πάρω cosmodata αύριο να ρωτήσω (υποτίθεται θα με παίρναν τηλ)  , αλλά αποφάσισα να πάρω ένα φθηνό μόνιτορ μιας και έκλεισα μήνα πλέον

399€ του Κ , ούτε για αστείο ....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, korakios said:

εμένα μου την ακύρωσε όσο ήταν και διαθέσιμη και όσο την περίμενα με ένα κουτί και ένα ssd , ξαφνικά μου άλλαξε την κατάσταση παραγγελίας

Μιλάμε για απατεώνες ...

Θα πάρω cosmodata αύριο να ρωτήσω (υποτίθεται θα με παίρναν τηλ)  , αλλά αποφάσισα να πάρω ένα φθηνό μόνιτορ μιας και έκλεισα μήνα πλέον

399€ του Κ , ούτε για αστείο ....

Μέχρι το καλοκαίρι του 2024 δεν είχα παράπονο. Μαξ μια εβδομάδα έκαναν να έρθουν τα πράγματα. Μετά σιγά σιγά αρχίσανε οι καθυστερήσεις. Φαντάσου είχα παραγγείλει έναν 5700X για το PC της πεθεράς μου και έκανε 2+ μήνες να έρθει. Άλλαξε τιμή ο επεξεργαστής 4-5 φορές από τότε που τον παρήγγειλα μέχρι να τον πάρω στα χέρια μου.

Το μόνιτορ επειδή το εχω, είναι καλό value για 300 ευρώ, για 400 όχι όμως. 350 αντε παλεύεται πες.

Θα πάρω cosmodata και θα δω από αύριο τι και πως.

Επεξ/σία από PadPoet
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Θα πάρω cosmodata και θα δω από αύριο τι και πως.

αν πάρεις εσύ τότε πόσταρε εδώ , μιας και βαριέμαι 😂

Spoiler

19 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Μέχρι το καλοκαίρι του 2024 δεν είχα παράπονο.

καλοκαίρι ήρθε μετά απο 20+ μέρες , απλά δεν παρέλαβα (δε θυμάμαι καν τι πήρα)

Γενικά να παραγγέλνεις μόνο οτι γράφει άμεσα διαθέσιμο και πριν παραγγείλεις τηλέφωνο για επιβεβαίωση . Και αν αργεί πάνω απο 2-3 μέρες , τηλ να δεις τι παίζει και ακύρωση αν σου λένε αναμονή . 

Το 3 εργάσιμες είναι 10+ μέρες , το 4-7 είναι 20+ μέρες . Αν έχεις πολλά προϊόντα σε παραγγελία την έκατσες ...

Για καμιά ξυριστική μηχανή καλό είναι το e-shop , μέχρι εκεί . Έχει πεθάνει πολλά χρόνια πριν και αν είσαι παλιός καμία σχέση με εποχές που είχε μόνο υπολογιστές και παρεμφερή  ....

25 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Φαντάσου είχα παραγγείλει έναν 5700X για το PC της πεθεράς μου και έκανε 2+ μήνες να έρθει. Άλλαξε τιμή ο επεξεργαστής 4-5 φορές από τότε που τον παρήγγειλα μέχρι να τον πάρω στα χέρια μου.

κανονικά με την τιμή που παράγγειλες χρεώνεσαι , δε πιστεύω να το περάσανε σε άλλο επίπεδο 😛

26 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Το μόνιτορ επειδή το εχω, είναι καλό value για 300 ευρώ, για 400 όχι όμως. 350 αντε παλεύεται πες.

αν δε βιάζεσαι περίμενε τις νέες AOC που έχουν περισσότερες ζώνες απο την προηγούμενη γενιά  . Ήδη εμφανίστηκε πρόσφατα η VA έκδοση , λογικά θα ακολουθήσει και η IPS

Δημοσ.
20 ώρες πριν, PadPoet είπε

Αναρωτιέμαι όμως τι παίρνεις ως μέτρο σύγκρισης. Από το rtings που τέσταρε και τα δύο. [Τώρα το AOC ξεκινάει από 435€ με διαθεσιμότητα στο μήνα.]

Αναφορά σε κείμενο

I’m sorry but I’m a bit confused: comparing with the AOC q27g3xmn, this monitor gets lower rating for PC gaming, but reading the comparison it looks like the Xiaomi is better in most of the things.

Αναφορά σε κείμενο

Hi, the scores are just one way of looking at how a monitor performs, and it’s very possible that different aspects of a monitor’s features or performance will matter more to you. The AOC scores better for PC gaming, as it has a faster response time and better SDR picture, specifically better native contrast and black uniformity. 

However, that doesn’t tell the whole story. The AOC has smearing with fast-moving objects, while the Xiaomi doesn’t, so there are some ways the Xiaomi’s motion handling is better. Additionally, with local dimming on the Xiaomi’s contrast is nearly as good as the AOC, and its black uniformity is also much more comparable. 

And in terms of other capabilities, the Xiaomi has much less VRR flicker, displays a wider range of colors, gets much brighter, and has far better viewing angles. The best monitor for you depends on your priorities, and the PC Gaming score is just one of many things to consider.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...