korakios Δημοσ. Σάββατο στις 04:21 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:21 μμ (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, teohokage είπε κατευθείαν την πήγα στην infoquest και μου την άλλαξαν. ελπίζω οτι το μαγαζί τη στέλνει εκεί και όχι ο πελάτης έχεις παρατηρήσει bleeding και glow στο πάνελ ? Επεξ/σία Σάββατο στις 04:22 μμ από korakios
prefuse Δημοσ. Σάββατο στις 04:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:41 μμ (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, korakios said: ελπίζω οτι το μαγαζί τη στέλνει εκεί και όχι ο πελάτης έχεις παρατηρήσει bleeding και glow στο πάνελ ? Όλα τα ips πάνελ έχουν glow. Και μόνο οι ακριβές επαγγελματικες σειρές έχουν περιορισμένο bleeding και glow. Ακόμα και τα eizo, proart σε σκοτεινό χώρο έχουν ελάχιστο bleed, τώρα αν περιμένουμε να γίνει θαύμα και να πετύχουμε οθόνη των 350€ να έχουν ελάχιστο... Το review από monitor unboxed απέδειξε με μετρήσεις και όχι εικασίες, ότι το μόνιτορ πάσχει από κακό calibration. Δεν είναι δηλ.μονο το red tint που φαίνεται με γυμνό μάτι, αλλά κυρίως η λάθος ρύθμιση του gamma/eotf που κάνει το μόνιτορ να είναι πιο φωτεινό και πιο σκοτεινό, εκεί που δεν πρέπει. Γι'αυτό και μόνιτορ χαμηλότερης φωτεινότητας πχ 250nits δείχνουν πιο σωστά και πιο φωτεινά στις περισσότερες σκηνές (συν το ότι τα qd-oled/Woled έχουν πολύ μεγαλύτερο contrast) Το Xiaomi μην ξεχνάς ότι είναι ένα απλό ips panel. 1000:1 Αν για τον Χ, ψ, λόγο στις μετρήσεις του monitor unboxed έχει γίνει κάποιο λάθος, ίσως είναι σοφότερο να περιμένουμε λίγους μήνες να δούμε και του rtings, για επαλήθευση. Πέρα από αυτά, όπως θα διάβασες, έχει και πολλά quality control που αλλά μόνιτορ στην ιδία ή και χαμηλότερου κόστους κατηγορία δεν έχουν. Επεξ/σία Σάββατο στις 04:45 μμ από prefuse 1
teohokage Δημοσ. Σάββατο στις 05:09 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:09 μμ (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, korakios είπε ελπίζω οτι το μαγαζί τη στέλνει εκεί και όχι ο πελάτης έχεις παρατηρήσει bleeding και glow στο πάνελ ? ναι θα μπορούσα να το παω στον κωτσοβολό και αυτός να το στείλει στην infoquest. ομως επειδή εγώ ήθελα η διαδιακασία να γίνει πιο γρήγορα γιατί θα ήμουν χωρίς οθόνη, επικοινώνησα κατευθείαν με την infoquest η οποιά μου έδωσε την δυνατότητα είτε να την πάω σε ένα κατάστημα mi store Και να την στείλουν αυτή στα κεντρικά είτε να την πάω εγώ στο Ρέντη για να γίνει πιο γρήγορα η διαδικασία όπως και έπραξα. Το θέμα είναι οτι υπήρχε αναμονή ένα μήνα για να φέρουν απόθεμα στα κεντρικά το οποίο δεν ήρθε ποτέ και μετά απο τηλεφώνημα μαζί τους μου είπαν θα μου δώσουν πιστωτικό για το κατάστημα που την αγόρασα. Το θέμα είναι οτι και η δεύτερη που πήρα είχε χείροτερα προβλήματα όπως έγραψα και σε προηγούμενα post μου. Αν με ρωτάς είναι η πρώτη φορά που xiaomi προιον είναι τόσο κακό και δεν το προτείνω με την καμια για αγορά. Επεξ/σία Σάββατο στις 05:10 μμ από teohokage 1
akoinonitos Δημοσ. Σάββατο στις 06:27 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:27 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, korakios είπε Τα κατάφερα και διάβασα όλες τις σελίδες 😛 Πως τα πάει η συγκεκριμένη απο άποψη bleeding και glow ? Σκεφτόμουν για oled μιας και τα σιχάθηκα αυτά τα 2 στις IPS , αλλά θα παίζουν ώρες με browsing και πολύ κείμενο οπότε δεν ... Επίσης διάβασα οτι σε κάτοχο με κολλημένο pixel του την άλλαξαν , εξαρτάται απο το μαγαζί ή δίνει εγγύηση για καμένο/κολλημένο pixel η xiaomi ? Σε browsing και κειμενο θα ειναι σαν ενα απλο Ips με ολα τα κουσουρια του και τα καλα του μιας και δεν αντεχεται αν εχεις το local dimming on. Το bleeding εξαρταται και απο το καθε κομματι οποτε δεν μπορει να σου πει καποιος ποσο θα εχει Επεξ/σία Σάββατο στις 06:28 μμ από akoinonitos 1
prefuse Δημοσ. Σάββατο στις 06:39 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:39 μμ (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, akoinonitos said: Σε browsing και κειμενο θα ειναι σαν ενα απλο Ips με ολα τα κουσουρια του και τα καλα του μιας και δεν αντεχεται αν εχεις το local dimming on. Το bleeding εξαρταται και απο το καθε κομματι οποτε δεν μπορει να σου πει καποιος ποσο θα εχει Πέρα από τα παραπάνω, το bleeding είναι θέμα quality control που καμία εταιρεία δεν κάνει για τα οικονομικά, μη επαγγελματικά μοντέλα. Τα καλά panel με ελάχιστο bleed πάνε για επαγγελματικές σειρές. Όπως τα πορτοκάλια που δεν είναι καλά για πώληση, είναι λίγο πριν χαλάσουν, κακή εμφάνιση κτλ, γίνονται χυμοί στα καταστήματα εστίασης, όπως στις ομελέτες βάζουν ότι περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα, όπως τα τρίμματα πχ χαλβά, σοκολάτας κ.α από το οτιδήποτε, γίνεται γέμιση σε κρουασάν και οτιδήποτε είναι γεμιστό, όπως τα λίγο μπαγιάτικα τσουρέκια καλύπτονται με σοκολάτα και πωλούνται ως σοκολατένια και άλλα παρα πολλά ... Δεν ειναι απαραίτητα αρνητικά όλα τα παραπάνω, ίσα ίσα είναι και θέμα οικολογίας/οικονομίας, απλα τα αναφέρω για το πώς λειτουργεί η αγορά και για θέματα καταναλωτικής παιδείας. Επεξ/σία Σάββατο στις 07:04 μμ από prefuse
Retromaniac Δημοσ. Σάββατο στις 07:01 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:01 μμ (επεξεργασμένο) Για IPS μου φαίνεται αρκετά καλό. Το IPS glow είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Έχω άλλες 3 IPS, μία dell δίπλα στη xiaomi και άλλες 2 σε άλλα δωμάτια. LG οι άλλες 2. Στις LG (2 χρόνων περίπου,, 27 165 hz), το ips glow δεν παλεύεται. Η DELL και η XIAOMI είναι και οι 2 σε πολύ καλά επίπεδα. Light bleeding έχει μόνο η μία LG. H xiaomi δεν έχει καθόλου. Το black level είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Aπό εμπειρία το δικό μου δεν νομίζω πως έχει contrast κάτω από χίλια. Φαίνεται για περισσότερο μάλιστα. Τώρα πόσο αλλάζει αυτό από κομμάτι σε κομμάτι δεν ξέρω. Το light bleeding επηρεάζεται και από την απόσταση που ακουμπάνε τα φιλτρα του ips μεταξύ τους, και αν είναι σταθερή απόσταση, αν υπάρχει αυξημένη πίεση κάπου κτλ. Οπότε εκεί σίγουρα θα έχει διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι. Αλλά το IPS glow δεν νομίζω ότι επηρεάζεται από τη συναρμολόγηση. Anyway σε λίγο θα ξέρουμε (RTRINGS) Επεξ/σία Σάββατο στις 07:12 μμ από Retromaniac 1
korakios Δημοσ. Σάββατο στις 07:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:41 μμ 35 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Αλλά το IPS glow δεν νομίζω ότι επηρεάζεται από τη συναρμολόγηση. νομίζω απο την ποιότητα του φωτισμού/πάνελ 36 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Το light bleeding επηρεάζεται και από την απόσταση που ακουμπάνε τα φιλτρα του ips μεταξύ τους, και αν είναι σταθερή απόσταση, αν υπάρχει αυξημένη πίεση κάπου κτλ. Οπότε εκεί σίγουρα θα έχει διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι. γιαυτό και ρώτησα , για να δούμε τι παίζει στην αγορά απο κατόχους Μήπως λειτουργεί σα φωτιστικό το βράδυ με μαύρη εικόνα 😆 38 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Anyway σε λίγο θα ξέρουμε (RTRINGS) πριν το κοιτούσα και αναμένω , αν και πιστεύω οτι θα χρειαστούν αρκετά δείγματα για ολοκληρωμένη άποψη
prefuse Δημοσ. Σάββατο στις 07:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:59 μμ (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, korakios said: νομίζω απο την ποιότητα του φωτισμού/πάνελ γιαυτό και ρώτησα , για να δούμε τι παίζει στην αγορά απο κατόχους Μήπως λειτουργεί σα φωτιστικό το βράδυ με μαύρη εικόνα 😆 πριν το κοιτούσα και αναμένω , αν και πιστεύω οτι θα χρειαστούν αρκετά δείγματα για ολοκληρωμένη άποψη Δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη άποψη, ακόμα και τα review του rtings και άλλων είναι για μια γενική συμπεριφορά. Κάθε πάνελ, είναι διαφορετικό αλλά με μια γενική συμπεριφορά, αυτή καταγράφουν στο rtings. Αλλά δεν είναι εγγυημένη για τους λόγους παρακάτω. Τώρα αν περιμένεις να πάρεις πάνελ ποιότητας eizo που κάνει cherry pick τα panel γι'αυτό και έχει τριπλάσιες τιμες και γενικά ελεγχόμενο QC, στην τιμή του Xiaomi, ίσως το joker να φαίνεται πιο πιθανό. Οι κατασκευαστές μπορούν να αλλάξουν πάνελ χωρίς προειδοποίηση από batch σε batch. Και σε διαφορετικές χώρες μπορεί και έχουν και διαφορετικό πάνελ, που πάνω κάτω μπορεί (δεν είναι πάντα εγγυημένο) να τηρεί τα χαρακτηριστικά που έχουν στο site για το συγκεκριμένο μοντέλο. Επεξ/σία Σάββατο στις 08:01 μμ από prefuse
pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 11:16 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:16 μμ 3 ώρες πριν, korakios είπε νομίζω απο την ποιότητα του φωτισμού/πάνελ γιαυτό και ρώτησα , για να δούμε τι παίζει στην αγορά απο κατόχους Μήπως λειτουργεί σα φωτιστικό το βράδυ με μαύρη εικόνα 😆 πριν το κοιτούσα και αναμένω , αν και πιστεύω οτι θα χρειαστούν αρκετά δείγματα για ολοκληρωμένη άποψη Δεν είναι VA. Υπάρχει μικρή αλλά αισθητή διαρροή φωτός με κλειστά φώτα ακόμα και σε πολύ χαμηλή φωτεινότητα. Αλλά είναι πολύ καλά για τα IPS δεδομένα. Σε native color space την έχουν μετρήσει πάνω από 2 reviewers σε ~1400:1. Σε HDR με LD on έχει πολύ βαθύ μαύρο. Σε σημείο που να μην βλέπεις τα άκρα της οθόνης, αλλά εξαρτάται και από το υλικό. Ακόμα όμως και στο χειρότερο σενάριο με διάσπαρτες φωτεινές και σκοτεινές επιφάνειες σε όλη την οθόνη δείχνει ανώτερη σε ελεγχο light bleed και από το τελειότερο VA. OLED έχουμε δει οι περισσότεροι ακόμα και σε μαγαζιά να παίζουν προσεγμένα demo. Όπου μεγάλο κομμάτι της αντιληπτής ποιότητάς τους οφείλεται στην glossy επίστρωση κατά την ταπεινή μου άποψη. Αν την δεις την xiaomi να παίζει HDR θα δεις ότι κλείνει πολύ περισσότερο προς OLED, παρά το matte. Μιας και ο FALD φωτισμός δίνει σε κάθε ζώνη ακριβώς το φως που χρειάζεται, όπως αυτός καθορίζεται από το φωτεινότερο pixel της ζώνης. Δεν ξεθωριάζει όπως στα τυπικά IPS όταν δυναμώνεις το backlight. Σε φωτεινές σκηνές μπορεί(γενικότερα οι miniLED) να ξεπερνάει και αρκετές OLED. Τα χρώματα επίσης είναι πολύ κορεσμένα, με σημαντικό impact σε games, μιας και μιλάμε για 85% rec2020 κάλυψη και 1200nits peak. Τέλος, FALD artifacts σε games και ταινίες είναι σπανιότατα. Σε σκούρο desktop είναι έντονα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να αλλάζεις ξανά και ξανά κατά τις μεταβάσεις μεταξύ των δύο modes(SDR, HDR). Όχι τόσο η χρωματική ακρίβεια που είναι θέμα θερμοκρασίας χρώματος με τα γκρίζα να κιτρινίζουν. Με το φως του ήλιου μάλιστα στο δωμάτιο είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβεις ότι υπάρχει θέμα. 2
korakios Δημοσ. Σάββατο στις 11:30 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:30 μμ Spoiler 6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε OLED έχουμε δει οι περισσότεροι ακόμα και σε μαγαζιά να παίζουν προσεγμένα demo. Όπου μεγάλο κομμάτι της αντιληπτής ποιότητάς τους οφείλεται στην glossy επίστρωση κατά την ταπεινή μου άποψη. είχα plasma παλιά και δεν ξαναπήρα τηλεόραση μιας και καμία LCD δε μου άρεσε αφού εκτός απο το μαύρο δεν έφτανε καμία τη φυσικότητα των χρωμάτων (προτιμώ ξεθωριασμένο παρά καμένο) . Ευτυχώς βγήκαν οι oled 9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Τα χρώματα επίσης είναι πολύ κορεσμένα, με σημαντικό impact σε games, μιας και μιλάμε για 85% rec2020 κάλυψη και 1200nits peak. τα τελευταία δεν τα έπιασα , αλλά να ρωτήσω , δε μπορείς να το διορθώσεις κάπως αυτό με τον κορεσμό ? (απο την οθόνη ή ρυθμίσεις στην κάρτα?) . Πολύ σημαντική λεπτομέρεια 12 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να αλλάζεις ξανά και ξανά κατά τις μεταβάσεις μεταξύ των δύο modes(SDR, HDR). Νομίζω κάπου προτάθηκε να μένει στο HDR καρφωμένη συνέχεια (πρέπει να ξαναβρω τη σελίδα)
pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 11:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:46 μμ 3 λεπτά πριν, korakios είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου είχα plasma παλιά και δεν ξαναπήρα τηλεόραση μιας και καμία LCD δε μου άρεσε αφού εκτός απο το μαύρο δεν έφτανε καμία τη φυσικότητα των χρωμάτων (προτιμώ ξεθωριασμένο παρά καμένο) . Ευτυχώς βγήκαν οι oled τα τελευταία δεν τα έπιασα , αλλά να ρωτήσω , δε μπορείς να το διορθώσεις κάπως αυτό με τον κορεσμό ? (απο την οθόνη ή ρυθμίσεις στην κάρτα?) . Πολύ σημαντική λεπτομέρεια Νομίζω κάπου προτάθηκε να μένει στο HDR καρφωμένη συνέχεια (πρέπει να ξαναβρω τη σελίδα) Σε SDR βάζεις sRGB color space και παίρνεις σωστό χρώμα. Απλά κάθε φορά που την ανοίγεις, λόγω λάθους color temp, θα πρέπει να να μεταβαίνεις από το ένα picture mode στο άλλο και πάλι πίσω για να διορθωθεί προσωρινά το bug. Σε HDR καρφωμένο θα έχεις έναν μικρό υπεροκορεσμό στο desktop. Όχι καμμένες αποχρώσεις. Σίγουρα όμως όχι απόλυτα σωστό χρώμα. Θα είναι σαν ένα τυπικό ακαλιμπράριστο IPS. Το χειρότερο όμως για μένα και ο λόγος που το αποφεύγω είναι το ABL. Δλδ, ανομοιογενής φωτισμός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα