pirmen56 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Μετά από αναβάθμιση στα Windows 11 και καλιμπράρισμα(πρακτικά ρυθμίζεις φωτεινότητα, επίπεδο μαύρου και κορεσμό) επιβεβαιώνω όσα έγραψε ο Razor333. Το Local dimming και μάλιστα στο high δουλεύει καλά χωρίς καμία αξιοσημείωτη χρωματική αλλοίωση μόνο σε HDR. Οπότε αν δουλεύεις τα 11 μονίμως σε HDR και αν ρυθμίσεις σωστά τον κορεσμό από το HDR calibration τότε έχεις 98% sRGB εμπειρία στο Desktop με LD high. Απλά ακόμα και το high LD μπορεί π.χ. να σκοτεινιάσει λίγο κάποιες μαύρες περιοχές με λευκά γράμματα/σχέδια μέσα. Τουλάχιστον όμως θα έχεις βαθύ μαύρο και δεν θα χρειάζεται συνέχεια αλλαγές στα settings από SDR σε HDR. Επίσης, υπό αυτές τις συνθήκες, το λευκό σε SDR περιεχόμενο είναι λίγο πιο ζεστό και κίτρινο(πιο κοντά σε 6500K) και πιο ευχάριστο κατά την ανάγνωση κειμένων. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου από pirmen56 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Μετά από αναβάθμιση στα Windows 11 και καλιμπράρισμα(πρακτικά ρυθμίζεις φωτεινότητα, επίπεδο μαύρου και κορεσμό) επιβεβαιώνω όσα έγραψε ο Razor333. Το Local dimming και μάλιστα στο high δουλεύει καλά χωρίς καμία αξιοσημείωτη χρωματική αλλοίωση μόνο σε HDR. Οπότε αν δουλεύεις τα 11 μονίμως σε HDR και αν ρυθμίσεις σωστά τον κορεσμό από το HDR calibration τότε έχεις 98% sRGB εμπειρία στο Desktop με LD high. Απλά ακόμα και το high LD μπορεί π.χ. να σκοτεινιάσει λίγο κάποιες μαύρες περιοχές με λευκά γράμματα/σχέδια μέσα. Τουλάχιστον όμως θα έχεις βαθύ μαύρο και δεν θα χρειάζεται συνέχεια αλλαγές στα settings από SDR σε HDR. Επίσης, υπό αυτές τις συνθήκες, το λευκό σε SDR περιεχόμενο είναι λίγο πιο ζεστό και κίτρινο(πιο κοντά σε 6500K) και πιο ευχάριστο κατά την ανάγνωση κειμένων. Δοκίμασε και ένα κλικ μείον (0.98 από 1) στο γάμμα του red channel από το nvidia cοntrol panel, νομίζω είναι καλύτερο, γιατί νομίζω είναι λίγο πιο έντονο το red channel στο HDR. Βρήκα και μία εφαρμογή που μπορεί να ελέγξει το brightness και το contrast (και με HDR on) με DDC/CI που υποστηρίζει το monitor, αλλά δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι στα 11. https://twinkletray.com/ Γενικά το blooming δεν είναι τόσο έντονο με χαμηλές φωτεινότητες σε SDR content, παλεύεται. Σε HDR content (παιχνίδι/video) πρέπει να το ψάχνεις σε τελείως σκοτεινά σημεία κυρίως, αλλά μπορεί να φανεί και σε φωτεινές σκηνές που έχουν πολλαπλές πηγές φωτισμού, γύρω από αυτές τις πηγές, π.χ. στην cantina στο jedi survivor. Το silent hill 2 πάντως είναι άλλη εμπειρία, η μία είναι SDR κατεβασμένο 20% brightness 50% contrast (off LD) μπας και μαζευτεί το bleed, τυπικό use case δλδ με IPS panel. η άλλη είναι HDR + high LD, που πρακτικά είναι αδύνατο χωρίς LD με ips panel Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου από Razor333 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Despotas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Η αλήθεια πως με αυτά που πρότεινε ο @Razor333 είναι σαφώς πιο βολικό και δεν χρειάζεται να αλλάζεις συνέχεια ρυθμίσεις. Το έκανα έτσι και μου αρέσει το αποτέλεσμα. Αν είχε profile buttons βέβαια θα βόλευε καλύτερα αλλά καμία οθόνη δεν είναι τέλεια. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος και σε HDR το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Δεν ξέρω μόνο αν δημιουργεί θέμα στα παιχνίδια που λόγω HDR μένει κλειδωμένο σε Standard mode το Overdrive. Δεν παρατήρησα κάτι πάντως. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου από Despotas 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 20 ώρες πριν, Despotas είπε Η αλήθεια πως με αυτά που πρότεινε ο @Razor333 είναι σαφώς πιο βολικό και δεν χρειάζεται να αλλάζεις συνέχεια ρυθμίσεις. Το έκανα έτσι και μου αρέσει το αποτέλεσμα. Αν είχε profile buttons βέβαια θα βόλευε καλύτερα αλλά καμία οθόνη δεν είναι τέλεια. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος και σε HDR το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Δεν ξέρω μόνο αν δημιουργεί θέμα στα παιχνίδια που λόγω HDR μένει κλειδωμένο σε Standard mode το Overdrive. Δεν παρατήρησα κάτι πάντως. Δοκίμασα και το RTX HDR σε βίντεο. Είναι υποκειμενικά πανέμορφο με ανάδειξη λεπτομερειών αν και νομίζω ότι "καίει" κάποια από τα πολύ φωτεινά highlights. Από το windows HDR calibration έχω ρυθμίσει φωτεινότητα στο 1150 τόσο για τα highlights όσο και για όλη την οθόνη. Αυτό ήταν το επίπεδο από όπου άρχισα να μην βλέπω τις γραμμές στα τετράγωνα. Ακόμα και μετά την πάροδο χρόνου(το μόνιτορ έχει αυτόματο ABL), για την ρύθμιση της φωτεινότητας όλης της οθόνης. Δεν ξέρω όμως αν τελικά είναι τα σωστό για πραγματικό υλικό. Κορεσμό έβαλα στο 70% και νομίζω ότι είναι το ιδανικό, με όσα θυμάμαι από το παλιό μόνιτορ και του γραφείου, σε μία σειρά από wallpapers με τα οποία το μάτι μου είναι καλά εξοικειωμένο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) @Razor333 Spoiler Διαβάζω τα σχόλια γιατί περιμένω και εγώ να παραλάβω μία και ήθελα να αναφέρω ότι και εγώ παλιά χρησιμοποιούσα τα γνωστά προγράμματα για video playback (MPC / MadVR) και είχα δοκιμάσει και από το store διάφορα extension της Dolby όμως μετά βρήκα τον MPV που απλά κάνει τα πάντα και τα κάνει καλύτερα. Τα windows δεν μπορούν να δείξουν DV (χωρίς certified laptop) οπότε τα metadata πάνε χαμένα με αποτέλεσμα όλα τα software να δείχνουν το ίδιο απλό HDR. Η μόνη λύση που είχα βρει είναι να δημιουργώ εγώ metadata σαν του DV (γράφουν τα μέγιστα nits της κάθε σκηνής) με τα beta versions του MadVR αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει η ταλαιπωρία. Βάλε ένα jellyfin, κάνε το DV MP4 με τον ffmpeg και δες το στην τηλεόραση. Διάφορες επιλογές ή προγράμματα που αλλοιώνουν την εικόνα δεν είναι καλή επιλογή, μπορεί αυτά που κάνουν να ταιριάζουν σε κάποιο content αλλά όχι σε άλλα. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Votritis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου τι ειναι ολα αυτα που γράφεται, πρεπει να γινεις χακερ για να παιξει σωστα μια οθονη(?)......αν εχει καποιος κανενα ps5 να μας πει πως τα παει εκει η οθονη καλο θα ηταν . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Despotas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Votritis είπε τι ειναι ολα αυτα που γράφεται, πρεπει να γινεις χακερ για να παιξει σωστα μια οθονη(?)......αν εχει καποιος κανενα ps5 να μας πει πως τα παει εκει η οθονη καλο θα ηταν . ΄Οπως σε πολλά πράματα, η ζωή μας (παρα)έχει γίνει περίπλοκη.. Έτσι και οι οθόνες, τα παιχνίδια κλπ. Παλιά έβαζες ένα resolution και τέλος. Τώρα θέλεις οδηγό για HDR-DLSS-FSR κλπ. Ας είναι καλά το pcgamingwiki.com Για PS5 ας πουν οι κατέχοντες, εγώ κονσόλα δεν βάζω σπίτι μου! 😉 Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου από Despotas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 57 λεπτά πριν, elpenor είπε @Razor333 Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Διαβάζω τα σχόλια γιατί περιμένω και εγώ να παραλάβω μία και ήθελα να αναφέρω ότι και εγώ παλιά χρησιμοποιούσα τα γνωστά προγράμματα για video playback (MPC / MadVR) και είχα δοκιμάσει και από το store διάφορα extension της Dolby όμως μετά βρήκα τον MPV που απλά κάνει τα πάντα και τα κάνει καλύτερα. Τα windows δεν μπορούν να δείξουν DV (χωρίς certified laptop) οπότε τα metadata πάνε χαμένα με αποτέλεσμα όλα τα software να δείχνουν το ίδιο απλό HDR. Η μόνη λύση που είχα βρει είναι να δημιουργώ εγώ metadata σαν του DV (γράφουν τα μέγιστα nits της κάθε σκηνής) με τα beta versions του MadVR αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει η ταλαιπωρία. Βάλε ένα jellyfin, κάνε το DV MP4 με τον ffmpeg και δες το στην τηλεόραση. Διάφορες επιλογές ή προγράμματα που αλλοιώνουν την εικόνα δεν είναι καλή επιλογή, μπορεί αυτά που κάνουν να ταιριάζουν σε κάποιο content αλλά όχι σε άλλα. Spoiler Το κατεβασα απο περιεργεια το εβαλα σε ενα NUC i5 8th gen οτι βιντεο DV και να του εβαλα δεν ηταν σωστα τα χρωματα δηλαδη ο ουρανος πρασινος και δουλευε το μηχανημα 100% ενω με το Ταινιες και τηλεοραση απο το Store με τους Codecs που ανεβασα παιζει μια χαρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Δοκίμασα και το RTX HDR σε βίντεο. Είναι υποκειμενικά πανέμορφο με ανάδειξη λεπτομερειών αν και νομίζω ότι "καίει" κάποια από τα πολύ φωτεινά highlights. Από το windows HDR calibration έχω ρυθμίσει φωτεινότητα στο 1150 τόσο για τα highlights όσο και για όλη την οθόνη. Αυτό ήταν το επίπεδο από όπου άρχισα να μην βλέπω τις γραμμές στα τετράγωνα. Ακόμα και μετά την πάροδο χρόνου(το μόνιτορ έχει αυτόματο ABL), για την ρύθμιση της φωτεινότητας όλης της οθόνης. Δεν ξέρω όμως αν τελικά είναι τα σωστό για πραγματικό υλικό. Κορεσμό έβαλα στο 70% και νομίζω ότι είναι το ιδανικό, με όσα θυμάμαι από το παλιό μόνιτορ και του γραφείου, σε μία σειρά από wallpapers με τα οποία το μάτι μου είναι καλά εξοικειωμένο. Tο monitor όντως μπορεί να παίξει πάνω από 1000nits που το δίνει η Xiaomi, όντως κάπου στα 1100+ σταματάει να κάνει διαφορά. Το RTX HDR είναι γενικά εντυπωσιακό, αλλά έχει κόστος και όντως το παρακάνει με τα highlights, αλλά μπορείς να το ρυθμίσεις πιο κάτω, τώρα τι είναι σωστό ή όχι είναι σχετικό, νομίζω είναι και υποκειμενικό τι θέλει να δει κάποιος, ας πούμε σε κάποια video στο youtube (HDR) μου φαίνονται σκοτεινά, το RTX HDR είναι καλύτερο νομίζω. 1 ώρα πριν, elpenor είπε @Razor333 Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Διαβάζω τα σχόλια γιατί περιμένω και εγώ να παραλάβω μία και ήθελα να αναφέρω ότι και εγώ παλιά χρησιμοποιούσα τα γνωστά προγράμματα για video playback (MPC / MadVR) και είχα δοκιμάσει και από το store διάφορα extension της Dolby όμως μετά βρήκα τον MPV που απλά κάνει τα πάντα και τα κάνει καλύτερα. Τα windows δεν μπορούν να δείξουν DV (χωρίς certified laptop) οπότε τα metadata πάνε χαμένα με αποτέλεσμα όλα τα software να δείχνουν το ίδιο απλό HDR. Η μόνη λύση που είχα βρει είναι να δημιουργώ εγώ metadata σαν του DV (γράφουν τα μέγιστα nits της κάθε σκηνής) με τα beta versions του MadVR αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει η ταλαιπωρία. Βάλε ένα jellyfin, κάνε το DV MP4 με τον ffmpeg και δες το στην τηλεόραση. Διάφορες επιλογές ή προγράμματα που αλλοιώνουν την εικόνα δεν είναι καλή επιλογή, μπορεί αυτά που κάνουν να ταιριάζουν σε κάποιο content αλλά όχι σε άλλα. Έγραψα πιο πάνω για την εμπειρία με τον MPC, κάποιοι γράφουν ότι κάνει DV decode, τώρα ποιος ξέρει, σύγκρινα πάντως κάποια demo video με την C1 που υποστηρίζει DV κανονικά με το δικό της player και δεν είδα διαφορές στα χρώματα και γενικά κάτι πολύ διαφορετικό, εκτός στα highlights, γιατί η xiaomi έχει αρκετά παραπάνω peak brightness. 1 ώρα πριν, Votritis είπε τι ειναι ολα αυτα που γράφεται, πρεπει να γινεις χακερ για να παιξει σωστα μια οθονη(?)......αν εχει καποιος κανενα ps5 να μας πει πως τα παει εκει η οθονη καλο θα ηταν . Plug n play είναι το PS5, τα ανοίγει όλα κανονικά (1440p/VRR/HDR) και όσο το είδα είναι καλό. Στα Windows 11, πάλι δεν θέλει κάτι πολύπλοκο, HDR on, calibration, SDR brightness 15-20% και είσαι έτοιμος. Το ότι από εκεί και πέρα πολλά games δεν έχουν HDR calibration ή και καθόλου, tools για μετατροπή SDR to HDR (RTX-HDR) (Windows Auto HDR - μόνο games), ότι τα Windows by default δεν έχουν κάποιους codecs με αποτέλεσμα να μην παίζει καν HDR σε netflix/disney+ κτλ. (αν δεν τους περάσεις) δεν έχουν να κάνουν με το monitor, αλλά γενικά με το concept HDR support στα Windows. 16 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Απόκρυψη περιεχομένων Το κατεβασα απο περιεργεια το εβαλα σε ενα NUC i5 8th gen οτι βιντεο DV και να του εβαλα δεν ηταν σωστα τα χρωματα δηλαδη ο ουρανος πρασινος και δουλευε το μηχανημα 100% ενω με το Ταινιες και τηλεοραση απο το Store με τους Codecs που ανεβασα παιζει μια χαρα. Ποιο δοκίμασες να το κατεβάσω να το δω. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου από Razor333 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 5 λεπτά πριν, Razor333 είπε Ποιο δοκίμασες να το κατεβάσω να το δω. https://sourceforge.net/projects/mpv-player-windows/ Εγω εχω την C9 που απο το USB τα DV απο το https://www.demolandia.net/4k-video-test/dolby-vision/page-1.html μου τα παιζει με λαθος χρωματα αλλα δεν με αποσχολει γιατι εχω και το Zidoo Z10 Pro για Media Player που δεν μασαει τιποτα. Spoiler Edit: Εβαλα μολις το στικακι που εχω τα βιντεο απο το demolandia στην C9 και πλεον παιζουν κανονικα τα χρωματα και ημουν σιγουρος οτι ειχα προβλημα και τα εβαζα στο Media player Ν απροσθεσαν κατι στο Firmware που πηρε προσφατα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 13 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε https://sourceforge.net/projects/mpv-player-windows/ Εγω εχω την C9 που απο το USB τα DV απο το https://www.demolandia.net/4k-video-test/dolby-vision/page-1.html μου τα παιζει με λαθος χρωματα αλλα δεν με αποσχολει γιατι εχω και το Zidoo Z10 Pro για Media Player που δεν μασαει τιποτα. Απόκρυψη περιεχομένων Edit: Εβαλα μολις το στικακι που εχω τα βιντεο απο το demolandia στην C9 και πλεον παιζουν κανονικα τα χρωματα και ημουν σιγουρος οτι ειχα προβλημα και τα εβαζα στο Media player Ν απροσθεσαν κατι στο Firmware που πηρε προσφατα; Spoiler Έχω μπερδευτεί, εγώ δοκίμασα τον https://codecguide.com/download_k-lite_codec_pack_mega.htm και το Movies & TV από το store, μαζί με τον DV codec που ανεβάσες πιο πίσω. Δεν βλέπω διαφορές στα χρώματα, αλλά ο MPC-HC καίει τα highlights σίγουρα, το Movies & TV είναι πιο σωστό. Γιατί την TV δεν έχω άποψη, υποτίθεται οι LG παίζουν native DV, ίσως η C9 επειδή είναι λίγο παλιότερη να ήθελε firmware update? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου @LLLEFTERIS Spoiler Θέλει κάποια στοιχειώδη settings, συγκεκριμένα -vo=gpu-next για το DV, δυστυχώς δεν είναι plug and play. @Razor333 Spoiler Το DV δίνει metadata που οι players σε certified συσκευές χρησιμοποιούν για να κάνουν dynamic tonemapping. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στα windows. Μπορεί να σου φαίνεται παρόμοιο το αποτέλεσμα και τα nits της οθόνης να είναι το μόνο που ξεχωρίζει όμως υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 9 λεπτά πριν, elpenor είπε @LLLEFTERIS Απόκρυψη περιεχομένων Θέλει κάποια στοιχειώδη settings, συγκεκριμένα -vo=gpu-next για το DV, δυστυχώς δεν είναι plug and play. @Razor333 Απόκρυψη περιεχομένων Το DV δίνει metadata που οι players σε certified συσκευές χρησιμοποιούν για να κάνουν dynamic tonemapping. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στα windows. Μπορεί να σου φαίνεται παρόμοιο το αποτέλεσμα και τα nits της οθόνης να είναι το μόνο που ξεχωρίζει όμως υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Spoiler Ναι γενικά με ότι διαβάσει το DV είναι πρακτικά χάσιμο χρόνου να το κάνεις να παίξει σωστά σε Windows, το καλύτερο που μπορείς να δεις είναι HDR10+. Πάντως και με ένα Xiaomi TV Box Mi Box S 2nd Gen που δοκίμασα, με αυτή την οθόνη δεν ανοίγει DV, μόνο HDR10, επίσης δεν παίξει 1440p, αλλά μόνο 1080p, αλλά αυτό είναι αδυναμία του box, γιατί και στην TV πάει από 1080 σε 2160, αγνοεί εντελώς το 1440p. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 11 ώρες πριν, Razor333 είπε Απόκρυψη περιεχομένων Έχω μπερδευτεί, εγώ δοκίμασα τον https://codecguide.com/download_k-lite_codec_pack_mega.htm και το Movies & TV από το store, μαζί με τον DV codec που ανεβάσες πιο πίσω. Δεν βλέπω διαφορές στα χρώματα, αλλά ο MPC-HC καίει τα highlights σίγουρα, το Movies & TV είναι πιο σωστό. Γιατί την TV δεν έχω άποψη, υποτίθεται οι LG παίζουν native DV, ίσως η C9 επειδή είναι λίγο παλιότερη να ήθελε firmware update? Εχω παρα πολλα χρονια να ασχοληθω με το K-Lite 11 ώρες πριν, elpenor είπε @LLLEFTERIS Απόκρυψη περιεχομένων Θέλει κάποια στοιχειώδη settings, συγκεκριμένα -vo=gpu-next για το DV, δυστυχώς δεν είναι plug and play. @Razor333 Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Το DV δίνει metadata που οι players σε certified συσκευές χρησιμοποιούν για να κάνουν dynamic tonemapping. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στα windows. Μπορεί να σου φαίνεται παρόμοιο το αποτέλεσμα και τα nits της οθόνης να είναι το μόνο που ξεχωρίζει όμως υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Εψαξα για ρυθμισεις δεν βρηκα κατι εκτος αν τις κανεις με εντολες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Στις 20/10/2024 στις 11:02 ΜΜ, Razor333 είπε Το silent hill 2 πάντως είναι άλλη εμπειρία, η μία είναι SDR κατεβασμένο 20% brightness 50% contrast (off LD) μπας και μαζευτεί το bleed, τυπικό use case δλδ με IPS panel. η άλλη είναι HDR + high LD, που πρακτικά είναι αδύνατο χωρίς LD με ips panel Λοιπόν, η επάνω εικόνα όχι, είναι σαν να βλέπω τυπικό ips panel χωρίς local dimming, η κάτω όμως, omg 😲, αν έδινα 330 ευρώ και έπαιρνα αυτήν την εικόνα θα χτυπούσα παλαμάκια όλη μέρα, πααααρα πολύ καλή και σου το λέω ζώντας με oled panels από το 2016. Θα με κάνετε ρε μπαγάσες να την χτυπήσω αλύπητα 😆 Θα ήθελα όμως να μας πει κάποιος και εντυπώσεις από xbox, αν τυχαίνει και έχει δοκιμάσει κανείς, γιατί από όσα διάβασα η συγκεκριμένη οθόνη δεν δέχεται 4k σήμα άρα δεν μπορεί να αποδώσει HDR στο xbox επειδή αυτό αποδίδει HDR μόνο σε ανάλυση 4k. Η έλλειψη hdmi v2.1 εδώ δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Εφόσον διάβασα ότι στο ps5 λειτουργεί το vrr λογικά η οθόνη υποστηρίζει hdmi forum vrr το οποίο δεν είναι αποκλειστικότητα του hdmi v2.1, λειτουργεί δλδ και σε hdmi v2.0 αρκεί να το υποστηρίξει ο κατασκευαστής. Και αν υποστηρίζει κάτι τέτοιο τότε λογικά δουλεύει το vrr και στο xbox. Μια επιβεβαίωση όμως θα ήταν καλή. Υ.Γ. Βρήκα αναφορές ότι το HDR λειτουργεί σε xbox οπότε υπάρχουν αστερίσκοι σχετικά με τα ακριβή speqs της εν λόγω οθόνης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα