pirmen56 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 μμ Στις 2/1/2025 στις 10:41 ΠΜ, Razor333 είπε Έχεις κάποιο πρόχειρο link να τα δοκιμάσω; Με reshade φαντάζομαι. https://chimolog.co/xiaomi-g-pro-27i/ Χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα ονόματι dwm_lut που φορτώνει το 3D LUT στην dwm engine των windows. Πρέπει να τρέξεις την έκδοση που σου δίνει. Σε μένα το πρόγραμμα βγάζει μονίμως status: inactive. 1 ώρα πριν, kosmasgr είπε Εγώ παντως έπαψα να ασχολούμαι , έβαλα το Monitor σε native έριξα λιγο το κόκκινο απο OSD και όλα μια χαρά. Οταν παίζω κανα παιχνίδι HDR σπάνια δηλαδή τότε τα ανοίγω και όλα καλά. Το native είναι ακριβώς αυτό που βλέπαμε τις περασμένες δεκαετίες από τα μη επαγγελματικά IPS. Γι αυτό και δεν χαλάει τον μέσο καταναλωτή. Ωστόσο εγώ προτιμώ DCI-P3 που είναι λίγο πιο κορεσμένο από το sRGB και με σωστό gamma μαζί με το temp fix. Σε HDR τα γνωστά ή το 3D LUT. 1 1
Retromaniac Δημοσ. Σάββατο στις 06:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:00 μμ (επεξεργασμένο) Παιδιά η οθόνη μου στο hdr calibration των windows φτάνει 1290 nits για να χάσει το παράθυρο. Πώς γίνεται να φτάνει τόσο πιο ψηλά από τα 1000; Η δεν αντιπροσωπεύει τη πραγματικότητα το νούμερο που αναφερο το εργαλείο; Επεξ/σία Σάββατο στις 06:01 μμ από Retromaniac
aki Δημοσ. Σάββατο στις 06:32 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:32 μμ (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Παιδιά η οθόνη μου στο hdr calibration των windows φτάνει 1290 nits για να χάσει το παράθυρο. Πώς γίνεται να φτάνει τόσο πιο ψηλά από τα 1000; Η δεν αντιπροσωπεύει τη πραγματικότητα το νούμερο που αναφερο το εργαλείο; Χωρίς να έχω την οθόνη, μάλλον την αντιπροσωπεύει, η λεπτομέρεια είναι στο πόση ώρα διαρκεί (sustained) σε αυτή την ένταση. Νομίζω διαρκεί μισό λεπτό μέχρι τα 1300 και σταδιακά μειώνεται σε 3 λεπτά μέχρι τα 1000nits σταθερά. Επίσης αν έχεις ενεργοποιημένο από τα Windows 11 το Night Mode, αυτό κάνει ToneMapping και επιτρέπει παραπάνω από τα αληθινά. Επεξ/σία Σάββατο στις 06:33 μμ από aki 1
Retromaniac Δημοσ. Σάββατο στις 06:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:43 μμ 10 λεπτά πριν, aki είπε Χωρίς να έχω την οθόνη, μάλλον την αντιπροσωπεύει, η λεπτομέρεια είναι στο πόση ώρα διαρκεί (sustained) σε αυτή την ένταση. Νομίζω διαρκεί μισό λεπτό μέχρι τα 1300 και σταδιακά μειώνεται σε 3 λεπτά μέχρι τα 1000nits σταθερά. Επίσης αν έχεις ενεργοποιημένο από τα Windows 11 το Night Mode, αυτό κάνει ToneMapping και επιτρέπει παραπάνω από τα αληθινά. Θα δοκιμάσω να το αφήσω πιο πολύ να δω τι θα κάνει.
akoinonitos Δημοσ. Σάββατο στις 06:47 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:47 μμ 44 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Παιδιά η οθόνη μου στο hdr calibration των windows φτάνει 1290 nits για να χάσει το παράθυρο. Πώς γίνεται να φτάνει τόσο πιο ψηλά από τα 1000; Η δεν αντιπροσωπεύει τη πραγματικότητα το νούμερο που αναφερο το εργαλείο; εμενα εφτανε τα 1360 1
_Theo_ Δημοσ. Σάββατο στις 07:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:07 μμ Παιδιά λέω να τιμήσω την Xiaomi. Αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς: α) Από ποιότητα τι λέει; Είναι καλή κατασκευή; β) Το service είναι καλό; Ή άμα εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα θα τρέχω και δεν θα φτάνω; Και ένα τελευταίο. Πόσο θα πουλούσατε μια Dell S2721DGFA σε άριστη κατάσταση με υπόλοιπο εγγύησης 9 μήνες;
teohokage Δημοσ. Σάββατο στις 08:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:46 μμ 1 ώρα πριν, _Theo_ είπε Παιδιά λέω να τιμήσω την Xiaomi. Αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς: α) Από ποιότητα τι λέει; Είναι καλή κατασκευή; β) Το service είναι καλό; Ή άμα εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα θα τρέχω και δεν θα φτάνω; Και ένα τελευταίο. Πόσο θα πουλούσατε μια Dell S2721DGFA σε άριστη κατάσταση με υπόλοιπο εγγύησης 9 μήνες; το service μια χαρά είναι. δεν είχα κάποιο θέμα με την infoquest 1
pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 09:11 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:11 μμ 3 ώρες πριν, Retromaniac είπε Παιδιά η οθόνη μου στο hdr calibration των windows φτάνει 1290 nits για να χάσει το παράθυρο. Πώς γίνεται να φτάνει τόσο πιο ψηλά από τα 1000; Η δεν αντιπροσωπεύει τη πραγματικότητα το νούμερο που αναφερο το εργαλείο; Είναι rated για 1200. Όταν βέβαια δίνεις 1290 από τα windows δεν σημαίνει ότι βγάζει και τόσα(βλέπε EOTF tracking). Στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά στα 1200. Αυτό το νούμερο είναι πριν ή μετά από διορθώσεις σε χρώματα/gamma; υ.γ.: Κλειδώνει και το review για rtings. Απομένουν 6 μέρες και η ψαλίδα με το δεύτερο είναι μεγάλη. https://www.rtings.com/vote/monitor Πολύ θα το 'θελα να τους κάτσει τελευταίο firmware για να δούμε αν όντως ισχύουν τα περί διόρθωσης του red tint όπως και την πραγματική πιστότητα. 1
akoinonitos Δημοσ. Σάββατο στις 09:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:22 μμ 11 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Είναι rated για 1200. Όταν βέβαια δίνεις 1290 από τα windows δεν σημαίνει ότι βγάζει και τόσα(βλέπε EOTF tracking). Στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά στα 1200. Αυτό το νούμερο είναι πριν ή μετά από διορθώσεις σε χρώματα/gamma; υ.γ.: Κλειδώνει και το review για rtings. Απομένουν 6 μέρες και η ψαλίδα με το δεύτερο είναι μεγάλη. https://www.rtings.com/vote/monitor Πολύ θα το 'θελα να τους κάτσει τελευταίο firmware για να δούμε αν όντως ισχύουν τα περί διόρθωσης του red tint όπως και την πραγματική πιστότητα. Τελικα ρε συ υπαρχει firmware χωρις θεμα η απλα δεν το παρατητουν?
pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 09:29 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:29 μμ Αυτό θέλω να δω. Γιατί 100% υπάρχει bug για την κοκκινίλα. Δεν είναι θέμα ανύπαρκτου calibration. 1
Retromaniac Δημοσ. Σάββατο στις 11:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:26 μμ 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Είναι rated για 1200. Όταν βέβαια δίνεις 1290 από τα windows δεν σημαίνει ότι βγάζει και τόσα(βλέπε EOTF tracking). Στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά στα 1200. Αυτό το νούμερο είναι πριν ή μετά από διορθώσεις σε χρώματα/gamma; υ.γ.: Κλειδώνει και το review για rtings. Απομένουν 6 μέρες και η ψαλίδα με το δεύτερο είναι μεγάλη. https://www.rtings.com/vote/monitor Πολύ θα το 'θελα να τους κάτσει τελευταίο firmware για να δούμε αν όντως ισχύουν τα περί διόρθωσης του red tint όπως και την πραγματική πιστότητα. Πριν. Αλλά για να είμαι σίγουρος θα τα κάνω reset και θα ξαναδοκιμάσω. Σκέφτομαι πάντως δευτέρα να την επιστρέψω μέσω εγγύησης και να περιμένω τα καινούργια firmware. Γιατί εκτός από το bug αυτό που πρέπει να πατάω συνέχεια αλλαγή mode, για μένα η οθόνη είναι εκπληκτική. Έχει φοβερό contrast και πολύ λίγο ips glow, χωρίς το ld. Φοβερά χρώματα, και το hdr ειναι απίστευτο. Μόνο αυτό να μην είχε θα ήμουν μια χαρά ικανοποιημένος. Εγώ δεν μπορώ με hdr και ld για desktop, μόνο για games. Οπότε αυτό με το πρόβλημα σε sdr μου κάπως μου την βιδώνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα