Razor333 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 @akoinonitos Απαντάω εδώ που είναι πιο σχετικό. Όχι δεν είναι το ίδιο το bugged sRGB με το normal DCI-P3. Δοκίμασα ένα ένα όλα τα color spaces, το μόνο που μένει ίδιο μετά από άνοιξε κλείσε του monitor, είναι το Native, ΑΛΛΑ δεν είναι ίδιο με το bugged sRGB/DCI-P3/Adobe ναι μεν είναι πιο reddish από το normal sRGB, αλλά καμία σχέση με το bugged. Για την ακρίβεια όσο το βλέπω το Native σε SDR είναι το ίδιο με ότι χρησιμοποιεί σε HDR, δουλεύουν και τα settings στο nvcp και δεν βλέπω αλλαγή με HDR on/off (από τα Windows), οπότε μάλλον βρήκαμε και τι color space χρησιμοποιεί στο HDR. 1
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, pantelis20 είπε Εχω κανει το calibration αλλα εχει καποιο bug οταν ειναι συνδεδεμενο δευτερο monitor σε expansion απ΄ οτι εχω καταλαβει. Χωρις το δευτερο monitor μου δινει το σωστο peak brightness (γυρω στα 1150 nits). Μετα απο restart ομως και με το δευτερο monitor συνδεδεμενο γραφει 1.038 nits . Εχω ξανακανει τη διαδικασια και παλι γινεται το ιδιο πραγμα. Για βαλε φωτο απο το μενου με τα icc profiles να δω λιγο (ειναι το προηγουμενο απο εκει που εισαι τωρα)
pantelis20 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 59 minutes ago, akoinonitos said: Για βαλε φωτο απο το μενου με τα icc profiles να δω λιγο (ειναι το προηγουμενο απο εκει που εισαι τωρα)
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, pantelis20 είπε Ολα σωστα φαινονται ,τις οθονες τις εχεις να δειχνουν και οι δυο το ιδιο η τις εχεις σαν επεκταση η μια της αλλης?
pantelis20 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, akoinonitos said: Ολα σωστα φαινονται ,τις οθονες τις εχεις να δειχνουν και οι δυο το ιδιο η τις εχεις σαν επεκταση η μια της αλλης? Επέκταση. Η Xiaomi ειναι η primary. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από pantelis20 1
pirmen56 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, pantelis20 είπε Παιδες μια ερωτηση σχετικα με πιστοποιηση VESA Display HDR 1000. Βλεπω στο displayhdr.org οτι αυτο το monitor εχει πιστοποιηση αλλα μεσα στα Windows δε φαινεται. Πρεπει να κανω κατι για να φανει; Και αν φανει μετα θα εχει καλυτερη διαχειριση απο τα Windows? Άκυρα τα προηγούμενα. Δεν αλλάζει κάτι για τα Windows. Απλά ρύθμισε χρώματα και gamma για HDR και μετά τρέξε το win HDR calibration. @prefuse Έχει γίνει calibration για temp 6500. Έστω ότι έχεις calibrated monitor. Αν αλλάξεις color temp ενισχύοντας το μπλε ή το κόκκινο δεν θα αλλοιωθούν τα χρώματα; Εξήγησε τότε πώς διαφορετικοί reviewers μέτρησαν καλό ΔΕ χωρίς το bug που ρίχνει το temp στα 5500K. Αναφορά σε κείμενο καμια σχεση, αλλο το color temperature αλλο το color space. Μα αυτό σου λέω. Ότι σε sRGB βλέπεις πιο άτονα χρώματα. Έχει κοπεί color space. Τυπικό δείγμα calibration. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από pirmen56
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, pirmen56 said: Πήρε πιστοποίηση αλλά με άλλη κωδική ονομασία. https://displayhdr.org/certified-products/#tab-1000 Με κριτήρια αυτά: https://displayhdr.org/performance-criteria-cts1-1/ Γούγλαρε Xiaomi P27QBA-RGP και θα δεις. @prefuse Έχει γίνει calibration για temp 6500. Έστω ότι έχεις calibrated monitor. Αν αλλάξεις color temp ενισχύοντας το μπλε ή το κόκκινο δεν θα αλλοιωθούν τα χρώματα; Εξήγησε τότε πώς διαφορετικοί reviewers μέτρησαν καλό ΔΕ χωρίς το bug που ρίχνει το temp στα 5500K. δεν εγινα ακομα μάντης.. καλο DE μπορεις να εχεις και με οχι καλο calibration. φτιαξε το red, green, blue κανε verification μονο σε αυτα και θα εχεις καλο DE... αν ειχες eizo θα ειχες και καλο calibration ακομα και με αυτά, αλλα πρεπει να εχεις linear συμπεριφορά panel, που οπως καταλαβαίνεις, δεν υπαρχει σε μη επαγγελματικά ή ακριβά μονιτορ. Quote Έστω ότι έχεις calibrated monitor. Αν αλλάξεις color temp ενισχύοντας το μπλε ή το κόκκινο δεν θα αλλοιωθούν τα χρώματα; αναλογα το μονιτορ και τι ακριβως πειράζεις.. ας ξεκινήσουμε απο τα απλα, αν εχεις calibrate monitor.. γιατι να το πειράξεις; 😛 αν αλλαζεις το RGB offset, gain, high, whatever.. απο το μονιτορ και εχει καλο CMS και συμπεριφορά, οχι. αν δεν εχει ξενυχτάς.. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
Razor333 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 @pirmen56 Εγώ νομίζω σε HDR χρησιμοποιεί native color space, είναι το μόνο κοντινό αν όχι ίδιο και σε SDR, επίσης είναι το μόνο σε SDR, που δεν έχει το bug στο άνοιξε κλείσε το monitor ή στην αλλαγή μεταξύ HDR/SDR.
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, Razor333 said: @pirmen56 Εγώ νομίζω σε HDR χρησιμοποιεί native color space, είναι το μόνο κοντινό αν όχι ίδιο και σε SDR, επίσης είναι το μόνο σε SDR, που δεν έχει το bug στο άνοιξε κλείσε το monitor ή στην αλλαγή μεταξύ HDR/SDR. αν κατανοουσατε σε τι αναφέρεστε, πως λειτουργουν και την σχεση ολων αυτων, θα σας ηταν προφανές οτι το οποιοδήποτε colorspace, προερχεται πάντα απο το native gamut. οποτε σωστά νομίζεις. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Razor333 είπε @pirmen56 Εγώ νομίζω σε HDR χρησιμοποιεί native color space, είναι το μόνο κοντινό αν όχι ίδιο και σε SDR, επίσης είναι το μόνο σε SDR, που δεν έχει το bug στο άνοιξε κλείσε το monitor ή στην αλλαγή μεταξύ HDR/SDR. Το hdr αν δεν κανω λαθος απαιτει rec η dcip3. Το hdr θα εκμεταλευτει ολο το ευρος που μπορει να δειξει η οθονη σου αναλογα και το τι αναπαραγει. Δεν καταλαβαινω τι εννοεις χρησιμοποιει το native color space ? Προφανως και χρησιμοποιει το color space της oθονης σου ,αλλα εσυ μαλλον εννοεις το native mode. Αλλο ομως το native mode και αλλο το hdr mode. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, akoinonitos said: Το hdr αν δεν κανω λαθος απαιτει rec η dcip3. Το hdr θα εκμεταλευτει ολο το ευρος που μπορει να δειξει η οθονη σου αναλογα και το τι αναπαραγει. Δεν καταλαβαινω τι εννοεις χρησιμοποιει το native color space ? Προφανως και χρησιμοποιει το color space της oθονης σου ,αλλα εσυ μαλλον εννοεις το native mode. Αλλο ομως το native mode και αλλο το hdr mode. 1
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, prefuse είπε Σταματα ρε να με κοροιδευεις Γραφω κατι λαθος σοβαρα τωρα? Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, akoinonitos said: Σταματα ρε να με κοροιδεβς Γραφω κατι λαθος σοβαρα τωρα? Fixed Ρε παιξτε κάνα παιχνιδάκι και αφήστε τις καλιμπρες και τις καλλιτεχνικές πιρουέτες γραφής. Περιμένετε το review του rtings ή να περάσει λίγος χρόνος μήπως και ασχοληθεί κάποιος γνωστής και βρει λύση. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, prefuse είπε Ρε παιξτε κάνα παιχνιδάκι και αφήστε τις καλιμπρες και τις καλλιτεχνικές πιρουέτες γραφής. Περιμένετε το review του rtings ή να περάσει λίγος χρόνος μήπως και ασχοληθεί κάποιος γνωστής και βρει λύση. Εμενα δεν με νοιαζει ρε ο ανηψιος μου ειναι ικανος να παει να βαλει native mode που ειναι oversaturated και να γουσταρει ,16 χρονων παιδι ειναι τα θελει ολα στο πολυ Δεν θα το ξανα πιασω το μονιτορ στα χερια μου. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
prefuse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Just now, akoinonitos said: Εμενα δεν με νοιαζει ρε ο ανηψιος μου ειναι ικανος να παει να βαλει native mode που ειναι oversaturated και να γουσταρει ,16 χρονων παιδι ειναι τα θελει ολα στο πολυ Έμα αστονε ήσυχο. Εδώ ανήλικες 40 plus χρόνων, πάνω στην εφηβεία και τα θέλουν όλα τσίτα τα γκάζια. Παρτου και μια govee να γουστάρει, να φτιάξει ατμόσφαιρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα