akoinonitos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Είναι πολύ περίεργο το αποτέλεσμα δεδομένων των όσων βλέπουμε στο HDR video με το Miami. Το πρωτο βιντεο ηταν με το dell σε hdr 1000 , στα αλλα το γυρισα σε display hdr , το hdr 1000 ειναι μονο για μικρα highlights αλλιως χανει σε φωτεινοτητα απο το display hdr που ειναι και το πιο σωστο
pirmen56 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Οταν κλεινω το hdr οι ρυθμισεις που εκανα στο nvcp γυριζουν στα default ,οταν το ξανα ανοιγω αλλαζουν σε αυτο που ειχα βαλει ,αυτο ειναι λογικο? Όχι. Είναι τελείως άσχετο. Καληνυχτίζω. Έχω αφήσει πράγματα στη μέση. 1
akoinonitos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Ξανατρεξα το calibration στα 1360 μαξαρε ,μαλλον ειχε φαει φρικη πριν
prefuse Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, pirmen56 said: Είναι πολύ περίεργο το αποτέλεσμα δεδομένων των όσων βλέπουμε στο HDR video με το Miami. καθόλου περίεργο αν γνωρίζει καποιος πως λειτουργεί η κάθε τεχνολογία. το ενα εχει pixel level control και το πρασινο γήπεδο και η βλάστηση που ειναι δίπλα απο πολύ φωτεινες περιοχές εχει μεγαλυτερο contrast, ενω στο mini led φαίνεται να έχει μικρότερο contrast, πιο ανοιχτά χρώματα και χαμένες λεπτομέρειες, λογο οτι δεν εχει pixel level control. επισης χάνονται λεπτομέρεις και φαίνονται "ψεύτικες" ολες οι πολυ φωτεινές περιοχές στο mini led λογο έλλειψη pixel level control (και σε μικρότερο βαθμό λογο κακού eotf, και η qdoled ομως δεν φαίνεται να εχει πολύ καλό, τα μαύρα φαίνονται "βαριά.." αλλα αυτο ειναι και λογο κακου color grading απο το βιντεο) οποτε οπου υπάρχει μεγάλη φωτεινότητα, τα διπλανά pixel φωτίζουν και τα pixel που έπρεπε να ειναι σκοτεινά, για να φαίνονται οι λεπτομέρειες στα κτήρια. οτι έγραφα και μερικές σελίδες πιο πίσω για το ίδιο βίντεο. δεν πα να έχει και 735.486 χιλιαδες dimming zones, αυτα τα προβληματα θα υπάρχουν πάντα γιατί ειναι εγγενής μειονέκτημα της τεχνολογίας mini led, απλα θα ειναι σε μικρότερο βαθμό. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
Razor333 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Οταν κλεινω το hdr οι ρυθμισεις που εκανα στο nvcp γυριζουν στα default ,οταν το ξανα ανοιγω αλλαζουν σε αυτο που ειχα βαλει ,αυτο ειναι λογικο? Όχι δεν θα έπρεπε να αλλάζουν, θα έπρεπε να μείνουν όπως ηταν και προφανέστατα θα είναι λάθος σε SDR και θα πρέπει να κάνεις χειροκίνητα την αλλαγή σε reference στο nvcp, εκτός την αλλαγή από το μενού του monitor μεταξύ picture modes, ένας λόγος ακόμα να μην το βγάζεις ποτέ από HDR on. Η φωτεινότητα σε εμένα τερματίζει ~1100 (gamma 1.10), το επιρεάζει αν έχεις πειραγμένο gamma, αλλά για να πάει τόσο προς τα πάνω (2000), θα πρέπει το gamma σου στο nvcp, να είναι πολύ προς τα κάτω, π.χ. 0.75. Το κατέβασα για δοκιμή στο 0.75 και ναι τώρα μπορώ να πω ότι μοιάζει σε φωτεινότητα με την C1, στο MIAMI video. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2024 από Razor333
akoinonitos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) hdr στο cp dell xiaomi 18 λεπτά πριν, Razor333 είπε Όχι δεν θα έπρεπε να αλλάζουν, θα έπρεπε να μείνουν όπως ηταν και προφανέστατα θα είναι λάθος σε SDR και θα πρέπει να κάνεις χειροκίνητα την αλλαγή σε reference στο nvcp, εκτός την αλλαγή από το μενού του monitor μεταξύ picture modes, ένας λόγος ακόμα να μην το βγάζεις ποτέ από HDR on. Η φωτεινότητα σε εμένα τερματίζει ~1100 (gamma 1.10), το επιρεάζει αν έχεις πειραγμένο gamma, αλλά για να πάει τόσο προς τα πάνω (2000), θα πρέπει το gamma σου στο nvcp, να είναι πολύ προς τα κάτω, π.χ. 0.75. Το κατέβασα για δοκιμή στο 0.75 και ναι τώρα μπορώ να πω ότι μοιάζει σε φωτεινότητα με την C1, στο MIAMI video. θα το αφησω σε hdr με την φωτεινοτητα του sdr στο 30% με local dimming on . @Razor333 δες Βασικα εμενα αυτο με βολευει. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1
Razor333 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε hdr στο cp xiaomi dell Μια χαρά, πολύ comparable και έχεις φαντάζομαι τις default ρυθμίσεις, που είναι 400nits με 1 mid point, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι σε 1000nits και 1.4 mid point, τουλάχιστον στο δικό μου μάτι μου άρεσε.
akoinonitos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Razor333 είπε Μια χαρά, πολύ comparable και έχεις φαντάζομαι τις default ρυθμίσεις, που είναι 400nits με 1 mid point, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι σε 1000nits και 1.4 mid point, τουλάχιστον στο δικό μου μάτι μου άρεσε. 1160 max εχω βαλει στο xiaomi με 1,στο dell εχω τα default ,μια χαρα ειναι ρε για τα λεφτα του πολυ καλο. ps : στην αρχη τα εγραψα αναποδα το πρωτο ειναι το dell Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1
Razor333 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε hdr στο cp dell xiaomi θα το αφησω σε hdr με την φωτεινοτητα του sdr στο 30% με local dimming on . @Razor333 δες Βασικα εμενα αυτο με βολευει. Ναι δεν κλεινώ ποτέ το HDR από το monitor, το αφήνω auto, αν το κλείσεις από τα Windows μένουν τα settings, αλλά ναι όντως έτσι είναι πιο βολικό, αν θέλεις να γυρνάς συνέχεια από HDR σε SDR. 1
pirmen56 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, prefuse είπε καθόλου περίεργο αν γνωρίζει καποιος πως λειτουργεί η κάθε τεχνολογία. το ενα εχει pixel level control και το πρασινο γήπεδο και η βλάστηση που ειναι δίπλα απο πολύ φωτεινες περιοχές εχει μεγαλυτερο contrast, ενω στο mini led φαίνεται να έχει μικρότερο contrast, πιο ανοιχτά χρώματα και χαμένες λεπτομέρειες, λογο οτι δεν εχει pixel level control. επισης χάνονται λεπτομέρεις και φαίνονται "ψεύτικες" ολες οι πολυ φωτεινές περιοχές στο mini led λογο έλλειψη pixel level control (και σε μικρότερο βαθμό λογο κακού eotf, και η qdoled ομως δεν φαίνεται να εχει πολύ καλό, τα μαύρα φαίνονται "βαριά.." αλλα αυτο ειναι και λογο κακου color grading απο το βιντεο) οποτε οπου υπάρχει μεγάλη φωτεινότητα, τα διπλανά pixel φωτίζουν και τα pixel που έπρεπε να ειναι σκοτεινά, για να φαίνονται οι λεπτομέρειες στα κτήρια. οτι έγραφα και μερικές σελίδες πιο πίσω για το ίδιο βίντεο. δεν πα να έχει και 735.486 χιλιαδες dimming zones, αυτα τα προβληματα θα υπάρχουν πάντα γιατί ειναι εγγενής μειονέκτημα της τεχνολογίας mini led, απλα θα ειναι σε μικρότερο βαθμό. Τα dimming zones στο xiaomi είναι 1,32 Χ 1,32 cm. Αρκετά μικρά ώστε άλλα να κάνουν render την σκιά στα αριστερά και άλλα τα κτίρια. Το έντονο λευκό στο xiaomi δεν είναι κάψιμο(το EOTF είναι ελάχιστα κάτω από το reference στο τέρμα του) αλλά μεγαλύτερη φωτεινότητα. Ειδικά αυτή η σκηνή έχει πολλή μεγάλη διαφορά με το παλιό μου μόνιτορ στα 300cd. Τα κτίρια έχουν εκτυφλωτικό λευκό. Μου φαίνεται πολύ παράξενο να βλέπω τόσο μικρές διαφορές. Αυτός που συγκρίνε το Samsung QDOLED με το Asus miniLED πρέπει να είχε μια σταθερή έκθεση στην κάμερα. Γι αυτό και του έβγαιναν αρκετά καμμένα. 1
pantelis20 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Παιδες μια ερωτηση σχετικα με πιστοποιηση VESA Display HDR 1000. Βλεπω στο displayhdr.org οτι αυτο το monitor εχει πιστοποιηση αλλα μεσα στα Windows δε φαινεται. Πρεπει να κανω κατι για να φανει; Και αν φανει μετα θα εχει καλυτερη διαχειριση απο τα Windows? Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2024 από pantelis20
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, pantelis20 είπε Παιδες μια ερωτηση σχετικα με πιστοποιηση VESA Display HDR 1000. Βλεπω στο displayhdr.org οτι αυτο το monitor εχει πιστοποιηση αλλα μεσα στα Windows δε φαινεται. Πρεπει να κανω κατι για να φανει; Και αν φανει μετα θα εχει καλυτερη διαχειριση απο τα Windows? Αφου ανοιξεις το hdr στα windows και στo monitor πηγαινε εδω και δες τι σου γραφει
pantelis20 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 3 minutes ago, akoinonitos said: Αφου ανοιξεις το hdr στα windows και στo monitor πηγαινε εδω και δες τι σου γραφει
akoinonitos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, pantelis20 είπε Απο οτι θυμαμαι ετσι ηταν και εμενα δεν ελεγε τπτ στην πιστοποιηση και αν κρινω απο το αλλο μονιτορ που εχω που γραφει πιστοποιηση ,θα επρεπε να εχει καποιον driver που περναει τα icc profiles για να διαβασουν κατι εκει τα windows ,αλλα δεν εχει το xiaomi. Mην σε απασχολει ωστοσο ,αν θες τρεξε το windows hdr calibration να σου βαλει icc profile για το hdr
pantelis20 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Just now, akoinonitos said: Απο οτι θυμαμαι ετσι ηταν και εμενα δεν ελεγε τπτ στην πιστοποιηση και αν κρινω απο το αλλο μονιτορ που εχω που γραφει πιστοποιηση ,θα επρεπε να εχει καποιον driver που περναει τα icc profiles για να διαβασουν κατι εκει τα windows ,αλλα δεν εχει το xiaomi. Mην σε απασχολει ωστοσο ,αν θες τρεξε το windows hdr calibration να σου βαλει icc profile για το hdr Εχω κανει το calibration αλλα εχει καποιο bug οταν ειναι συνδεδεμενο δευτερο monitor σε expansion απ΄ οτι εχω καταλαβει. Χωρις το δευτερο monitor μου δινει το σωστο peak brightness (γυρω στα 1150 nits). Μετα απο restart ομως και με το δευτερο monitor συνδεδεμενο γραφει 1.038 nits . Εχω ξανακανει τη διαδικασια και παλι γινεται το ιδιο πραγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα