Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Το LD σε SDR είναι για τα σκυλιά, ούτε στο low, ούτε πουθενά, σαν να βλέπεις ένα κεράκι πίσω από κάποια μέρη του monitor είναι, δεν δουλεύει κανένα tracking.

Το LD σε SDR προκαλεί σοβαρές αλλοιώσεις στην εικόνα με black crush. Διαπιστωμένο και παλιότερα από ρώσο reviewer.

FALD--.jpg.c1180b0614f4c3bcb64d34b8661ebc6d.jpg

Ο ίδιος παρακάτω λέει ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε HDR και χωρίς shadow detail loss. Το FALD για SDR είναι σχεδόν άχρηστο.

Spoiler

• Like 1
  • Απαντ. 580
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Το HZD το παίζω σε 1440p dlssq με VRR, χωρίς FG(έχω flicker από κάποια καρέ και πάνω), σε 120+ fps και μου φαίνεται μια χαρά. Θα δοκιμάσω και όπως λες.

Από 370nits(χωρίς τα panel settings) το έχω ρίξει στα 250 και φαίνεται σαν το παλιό μου σε μέση φωτεινότητα. Highlights και Shadows στο +1. Έτσι δείχνει πολύ πιο contrasty και δεν χάνω κάτι από details.

@akoinonitos 

Για VRR(Gsync) σιγουρέψου ότι έχεις τικάρει και το "Enable settings for the selected display monitor" από τη σχετική ενότητα στο nv πάνελ.

Ιδανικό για games σε SDR είναι το fastest. Στο παρακάτω test εξαλείφει σχεδόν πλήρως το trail που βλέπω σε χαμηλότερα OD με ταχύτητα 2000 και πάνω.

https://www.eizo.be/monitor-test/

[Τικάρεις μόνο respone και το τρέχεις.]

ρυθμισμενα ειναι αυτα ρε κανονικα ,τι με περασατε :P λοιπον αν βαλω τα μονιτορς σε επεκταση στα windows Μπορουν να εχουν και τα δυο hdr , εβαλα τo βiντεο που μου ειχατε πει με το miami  ,ανεβαζω στο youtube οταν ανεβει θα το ποσταρω να μου πειτε πιο μονιτορ ειναι πιο :P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

ρυθμισμενα ειναι αυτα ρε κανονικα ,τι με περασατε :P λοιπον αν βαλω τα μονιτορς σε επεκταση στα windows Μπορουν να εχουν και τα δυο hdr , εβαλα τo βiντεο που μου ειχατε πει με το miami  ,ανεβαζω στο youtube οταν ανεβει θα το ποσταρω να μου πειτε πιο μονιτορ ειναι πιο :P

Με τα nvpanel settings ή όχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Με τα nvpanel settings ή όχι;

χωρις ,μετα θα το δοκιμασω και με αυτα 

Και ομως μαγκες στα 4 αυτα λεπτα  του βιντεο το qd ειναι πιο φωτεινο ,το μονο σημειο που ειναι  πιο φωτεινο το mini led ειναι στην αρχη, ουτε εγω δεν το πιστευα 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Χωρίς αυτά και σε μεσαίες σκηνές κατά 99% θα υπερέχει το QDOLED. Άσε που η κοκκινίλα θα είναι εμφανής και θα κάνει το χρώμα μουντό. Με τις ρυθμίσεις "καίει" μάτια στις πιο φωτεινές και δείχνει πιο φυσικό. Όπως στην αρχή του βίντεο.

Μπορείς να κάνεις μια παράθεση βίντεο στην ίδια θέση με ίδιο ISO στην κάμερα.

Άμα θες άλλη μέρα ανεβάζεις και εκείνα τα βίντεο που δείχνουν αντικείμενα μέσα σε εντελώς μαύρο φόντο. Με ενδιαφέρει να δω φωτεινότητα π.χ. σε σκηνές όπως αυτή στο 00:40.

Spoiler

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, akoinonitos said:

Και ομως μαγκες στα 4 αυτα λεπτα  του βιντεο το qd ειναι πιο φωτεινο ,το μονο σημειο που ειναι  πιο φωτεινο το mini led ειναι στην αρχη, ουτε εγω δεν το πιστευα 

εμεις τα γράφαμε κυρ akoinonite αλλα δεν ακούγατε γιατι ειστε τιούτος.

μια ξενάγηση δεν μας έκανες, ξεροσφύρι.. πες και 2 κουβέντες ή βγαλε τον ήχο για να ανέβει το βιντεο πιο ευκολα.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Χωρίς αυτά και σε μεσαίες σκηνές κατά 99% θα υπερέχει το QDOLED. Άσε που η κοκκινίλα θα είναι εμφανής και θα κάνει το χρώμα μουντό. Με τις ρυθμίσεις "καίει" μάτια στις πιο φωτεινές και δείχνει πιο φυσικό. Όπως στην αρχή του βίντεο.

Μπορείς να κάνεις μια παράθεση βίντεο στην ίδια θέση με ίδιο ISO στην κάμερα.

Άμα θες άλλη μέρα ανεβάζεις και εκείνα τα βίντεο που δείχνουν αντικείμενα μέσα σε εντελώς μαύρο φόντο. Με ενδιαφέρει να δω φωτεινότητα π.χ. σε σκηνές όπως αυτή στο 00:40.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Εβαλα το βιντεο απο πανω εχει οντως red tintαλλα ρε φιλε ειναι σαν να μην ειναι παντου δλδ τα πρωτα κτηρια δεν φαινονται να ροζιζουν ,τι να πω  ,μονο στις σκηνες που δειχνει τα κτηρια  την μερα ειναι πιο φωτεινο απο ψηλα ,ακομα και οταν πεφτει κοντα δλδ εκει με το τρενο το qd ειναι πιο φωτεινο. Θ συνεχισω παλι σε λιγο με τις ρυθμισεις που λες ,ελπιζω να μην χαλασω πολυ το dell ομως με αυτα. Αν δεν ειχε το bug θα μπορουσαμε να κανουμε πιο σωστη συγκριση ρε γαμωτο.

5 λεπτά πριν, prefuse είπε

Κοιτα δεν ειναι κακο για τα λεφτα του ,δλδ σε αυτα τα λεφτα αν ειχα μπατζετ  μεχρι εκει μαλλον θα το επαιρνα. 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prefuse είπε

Τελικά είμαστε υπερ των blown out highlights όπως φαίνεται η κιθάρα στο αριστερό monitor?

Στα μάτια μου το δεξιά κρατάει καλύτερο balance στην φωτεινότητα στα περισσότερα σημεία και έχει καλύτερο contrast, αυτό θα έλεγα ότι ειναί το QD-OLED αρχικά να σου πω την αλήθεια, αλλά το ξεκάθαρο red tint το δίνει στεγνά.

Επίσης ποτέ δεν είπαμε ότι είναι πιο φωτεινό ιδίως το xiaomi, από QD OLED σε σκηνές νύχτας όπως είναι τα 3 από τα 4 λεπτά, είναι σίγουρα πιο φωτεινό στην αρχή όσο είναι μέρα και είναι ανταγωνιστικό μέχρι κάποιο mid point, μετά αναγκαστικά κόβει για να κρύξει το blooming, υπερβολικά κατά την άποψη μου, γιαυτό και τσιμπάμε τις ρυθμίσεις στο panel, πρέπει να το πουσάρεις αρκετά για να φανεί το blooming, κάπως έτσι καλύτερα miniled είναι πολύ καλύτερα με τις ίδιες ζώνες, αλλά δεν κοστίζουν 300€, αλλά 1400€.

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οι διαφορές φαίνονται. Απλή η κάμερα τις μικραίνει.

Με την κιθάρα υπερέχει το ξεκάθαρα το OLED λόγω blooming supression κτλ. Όπου και πάλι με το boost στο gamma το xiaomi θα πλησιάσει.

Στα πρώτα λεπτά είναι μεσαίες σκηνές κοντά στα 400nits max όπως το κόβω με το μάτι σε σχέση με το παλιό μου.

Όμως στο 03:01 με πολύ υψηλό APL ειδικά το κίτρινο κτίριο φωτίζεται αρκετά έντονα σε σχέση με την υπόλοιπη σκηνή στο xiaomi. Φαίνεται και στο βίντεο αλλά IRL βγάζει μάτι. Τέτοια highlights βλέπω και στο Horizon.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Οι διαφορές φαίνονται. Απλή η κάμερα τις μικραίνει.

Με την κιθάρα υπερέχει το ξεκάθαρα το OLED λόγω blooming supression κτλ. Όπου και πάλι με το boost στο gamma το xiaomi θα πλησιάσει.

Στα πρώτα λεπτά είναι μεσαίες σκηνές κοντά στα 400nits max όπως το κόβω με το μάτι σε σχέση με το παλιό μου.

Όμως στο 03:01 με πολύ υψηλό APL ειδικά το κίτρινο κτίριο φωτίζεται αρκετά έντονα σε σχέση με την υπόλοιπη σκηνή στο xiaomi. Φαίνεται και στο βίντεο αλλά IRL βγάζει μάτι. Τέτοια highlights βλέπω και στο Horizon.

εριξα λιγο το gamma στο red μονο στο xiaomi ,δες εδω διαφορα.

spacer.png

Ειναι πολυ λιγα τα σημεια που το xiaomi ειναι πιο φωτεινο πραγματικα. Σε gaming που μπορεις να ρυθμισεις την φωτεινοτητα σε hdr απο υο παιχνιδι ισως το  xiaomi να τα πηγαινει καλυτερα αλλα δεν μπορω να το δοκιμασω

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

εριξα λιγο το gamma στο red μονο στο xiaomi ,δες εδω διαφορα 

spacer.png

Όχι το gamma, το brightness, 45 red, 47 green, 50 blue. Το gamma θα το ανεβάσεις στο σύνολο γύρω στο 1.10.

Γενικά βλέπω ότι ή δεν έχει επαφή με WOLED η QD-OLED ή πρέπει να ψάξω λίγο το μενού της LG, γιατι ακόμα και στο default να έχω την xiaomi, σε τέτοιες σκηνές είναι σαφώς πιο σκοτεινή.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

spacer.png

Ειναι πολυ λιγα τα σημεια που το xiaomi ειναι πιο φωτεινο πραγματικα. Σε gaming που μπορεις να ρυθμισεις την φωτεινοτητα σε hdr απο υο παιχνιδι ισως το  xiaomi να τα πηγαινει καλυτερα αλλα δεν μπορω να το δοκιμασω

Σου είπα συγκεκριμένα settings. Όχι για να κάνεις το xiaomi αφύσικα φωτεινό. Απλά για να πλησιάσεις περισσότερο στο σωστό EOTF. Έκαναν μεγάλη διαφορά σε μένα. Αν δεν θες να τα δοκιμάσεις, ΟΚ.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Σου είπα συγκεκριμένα settings. Όχι για να κάνεις το xiaomi αφύσικα φωτεινό. Απλά για να πλησιάσεις περισσότερο στο σωστό EOTF. Έκαναν μεγάλη διαφορά σε μένα. Αν δεν θες να τα δοκιμάσεις, ΟΚ.

Σταματα μωρη γκρινια θα τα δω σε λιγο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, akoinonitos said:

spacer.png

Έτσι πως είσαι ζεστός, δανείσου και μια Woled για το συγκριτικό. Μετά πουλήσετα όλα και πάνε για ψάρεμα ροφού.

ΥΓ καλά ρε το γ@μ1σ3ς και ψοφισε, σου είπα σε pm να βάλεις χειριστές ρυθμίσεις για το Xiaomi και τις καλύτερες για το QD-OLED αλλά εσύ το παρακανες και τώρα δεν δείχνει πολύ πειστικό..

Επεξ/σία από prefuse
  • Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Σταματα μωρη γκρινια θα τα δω σε λιγο

Δεν έχει νόημα να πουσάρεις φωτεινότητα και στα δύο. Καλύτερα βίντεο με τις οθόνες στην ευθεία, για να μην χάνει και άλλο το xiaomi από τις χειρότερες γωνίες θέασης και παράθεση μετά δίπλα-δίπλα με κάποιον editor και σε ίσους χρόνους.

Τα συμπεράσματά μου πάντως τα έβγαλα. Στα ψηλά APL ακόμα και με το bug και το μέτριο EOTF το xiaomi έχει εμφανές προβάδισμα που είναι IRL αρκετά πιο έντονο και σημαντικό για την εμπειρία σε open world games. Στις μεσαίες και lower APL σκηνές με τα settings που χρησιμοποιώ θα πλησιάζει αρκετά ή θα είναι σχεδόν στα ίδια με OLED.  Όπως είναι το σωστό και αναμενόμενο. Αφού βίντεο που δεν βλέπονταν τη μέρα, όπως τα LG OLED demos, τώρα μου είναι μια χαρά. Αυτά είναι και ο βασικός στόχος ενός miniLED σχετικά με την ποιότητα εικόνας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...