Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 580
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

@pirmen56 θυμισε μου κατι στο standard mode  δεν εχει το bug ειπαμε και το εχει σε srgb dcip3 και hdr?

SDR: DCI-P3 και αλλάζεις picture modes. Πας από το Standard στο Energy saver και πάλι πίσω. Δεν χρειάζεται να πατήσεις το κουμπί.

Windows HDR calibration: Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με κορεσμό στο 50% και calibration πριν κάνεις τις ακόλουθες αλλαγές στο HDR.

HDR: Ξεκινάς με R,G,B=45,47,50 και gamma στο 1,10 για όλα τα κανάλια από το control panel της nvidia.

Μετά πας σε αυτό. Έχει σίγουρα banding που δεν θα δεις σε HDR tests:

http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.php

Αν δεις σημαντικούς χρωματισμούς στα γκρίζα τότε το αλλάζεις σε R,G,B=45,45,50 . Δηλαδή, απλά αυξάνεις το μπλε για να αυξήσεις τη θερμοκρασία χρώματος.

Τεστ για πραγματικό μαύρο, gray scale κτλ:

Spoiler

Σε HDR video ό,τι νομίζεις. Αλλά τα παρακάτω καλύπτουν τα περισσότερα σενάρια:

Spoiler

43 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Παιδιά η οθόνη υποστηρίζει G-Sync ;;

Παίζω με VRR. Είναι συμβατή με όριο τα 49Hz.

υ.γ.: 

@akoinonitos

Ό,τι κάνεις σε HDR πάντα με LD high.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

SDR: DCI-P3 και αλλάζεις picture modes. Πας από το Standard στο Energy saver και πάλι πίσω. Δεν χρειάζεται να πατήσεις το κουμπί.

Windows HDR calibration: Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με κορεσμό στο 50% και calibration πριν κάνεις τις ακόλουθες αλλαγές στο HDR.

HDR: Ξεκινάς με R,G,B=45,47,50 και gamma στο 1,10 για όλα τα κανάλια από το control panel της nvidia.

Μετά πας σε αυτό. Έχει σίγουρα banding που δεν θα δεις σε HDR tests:

http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.php

Αν δεις σημαντικούς χρωματισμούς στα γκρίζα τότε το αλλάζεις σε R,G,B=45,45,50 . Δηλαδή, απλά αυξάνεις το μπλε για να αυξήσεις τη θερμοκρασία χρώματος.

Τεστ για πραγματικό μαύρο, gray scale κτλ:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σε HDR video ό,τι νομίζεις. Αλλά τα παρακάτω καλύπτουν τα περισσότερα σενάρια:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Παίζω με VRR. Είναι συμβατή με όριο τα 49Hz.

υ.γ.: 

@akoinonitos

Ό,τι κάνεις σε HDR πάντα με LD high.

Οποτε παιζει και να μην το εχει το bug γτ τα λευκα παραθυρα των windows  στο standard ηταν ιδιο χρωμα με το srgb απο οτι θυμαμαι ,αν και το κοιταξα πολυ βιαστικα. Μακαρι να το αποφυγουμε αυτο.  Θενκς για τις οδηγιες

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οποτε παιζει και να μην το εχει το bug γτ τα λευκα παραθυρα των windows  στο standard ηταν ιδιο χρωμα με το srgb απο οτι θυμαμαι ,αν και το κοιταξα πολυ βιαστικα.  Θενκς για τις οδηγιες

Βάζεις DCI-P3 color space(default). Γιατί αυτό πλησιάζει περισσότερο το μέσο sRGB monitor χωρίς ιδιαίτερα λάθη(υπερκορεσμό). Αν αλλάξεις από Standard σε energy saver και πάλι πίσω βγαίνοντας τελικά από το μενού(όχι να κλείσει μόνο του) τότε θα επιστρέψεις σε ψυχρότερο χρώμα στο Standard. Αν δεν δεις τέτοια αλλαγή μάλλον δεν το έχεις το bug.

Την έκδοση firmware την βλέπεις ->OSD -> System -> About Device

• Thanks 1
Δημοσ.

Λοιπον ,εχει το bug αλλα στην δικη μου φευγει με απλη αλλαγη απο standard σε αλλο mode και παλι πισω. Στο hdr ανοιγεις κλεινεις και ξανα ανοιγεις παλι και φευγει το red tint. 

Παμε τωρα στην φωτεινοτητα ,σε desktop πολυ φωτεινη σε φαση που προσωπικα δεν θα μπορουσα να την δουλεψω ποτε πανω απο 50% . 

Οταν ανοιγεις local dimming δοκιμασα μονο το high γινεται αισχρη. Μονο αν πεσεις αρκετα σε φωτεινοτητα τρωγεται. 

Το matte anti glare  που εχει οταν εχει φως στο δωματιο και κοιτας την οθονη σε απολυτη ευθεια δεν εχει διαφορα απο το aw 2725df στο μαυρο ιδιαιτερη  μολις ομως φυγεις απο την ευθεια χανει πολυ το μαυρο του ,με σβηστο φως ειναι πολυ καλο το μαυρο της.

Φωτεινοτητα στο cp2077 χωρις hdr και με local dimming on. Τερμα φωτεινοτητα στο qd και τερμα στο xiaomi.  Η διαφορα ειναι πολυ μικρη και μονο σε σημεια που ειναι πιο κοντα στο λευκο χρωμα. Oσο πλησιαζεις στο λευκο τοσο πιο φωτεινο φαινεται το xiaomi .Τα γκρι χαλανε λιγο στο  xiaomi αλλα σε γενικες γραμμες ηταν καλο.

εδω η φωτεινοτητα ειναι τερμα και στα δυο μονιτορ και ειναι σε dcip3

spacer.png

Χρωματα , srgb ειναι λιγο off σε σχεση με το dell. 

Dcip3 ,δοκιμασα το cp2077 ,δεν μου γεμισε το ματι ,φαινονταν "ψευτικα" σε σχεση με το dell ισως θελει calibration δεν ξερω αλλα δεν φτανει το qd στο βαθος χρωματος. 

Motion clarity ,μετριο ,ειχα στο cp και τα δυο monitor  και το xiaomi φαινοταν κακο διπλα στο qd oled ,τα fps ηταν γυρω στο 90αρι.

Προσπαθω να κανω και τα δυο  μονιτορ να δουλεψουν σε hdr ταυτοχρονα αλλα δεν με αφηνουν τα windows. 

Ξεχωριστα που τα δοκιμασα το xiaomi σε φωτεινες σκηνες  δειχνει τα δοντια του ,οσο αρχιζει και σκοτεινιαζει εκει αρχιζει και κανει λαθη. Δλδ σε ουρανο που ειναι σχεδον νυχτα τα συννεφα φαινονται παραπανω φωτεινα απο οτι θα επρεπε. Οταν πεφτεις σε σκηνη με  νυχτας με φωτα εκει γινεται ψιλο κακο ,ειναι λες και σε καποια σημεια τα φωτακια εννωνονται μεταξυ τους.

Για τα λεφτα του ειναι οκ ,αν δεν ειχε και το bug  αλλα σε καμια περιπτωση δεν φτανει συνολικα  σαν μονιτορ ενα qd oled.

Η μονη η περιπτωση που ειναι καλυτερο  ειναι σε φωτεινο hdr περιεχομενο και αυτο με επιφυλαξη γτ εχω την εντυπωση οτι σε καποια σημεια ειναι πιο φωτεινο απο οτι πρεπει  χαλωντας το περιεχομενο. Θα το δοκιμασω και το βραδυ πιο εξωνυχιστικα σε hdr.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, akoinonitos said:

Λοιπον ,εχει το bug αλλα στην δικη μου φευγει με απλη αλλαγη απο standard σε αλλο mode και παλι πισω. Στο hdr ανοιγεις κλεινεις και ξανα ανοιγεις παλι και φευγει το red tint. 

Παμε τωρα στην φωτεινοτητα ,σε desktop πολυ φωτεινη σε φαση που προσωπικα δεν θα μπορουσα να την δουλεψω ποτε πανω απο 50% . 

Οταν ανοιγεις local dimming δοκιμασα μονο το high γινεται αισχρη. Μονο αν πεσεις αρκετα σε φωτεινοτητα τρωγεται. 

Το matte anti glare  που εχει οταν εχει φως στο δωματιο και κοιτας την οθονη σε απολυτη ευθεια δεν εχει διαφορα απο το aw 2725df στο μαυρο ιδιαιτερη  μολις ομως φυγεις απο την ευθεια χανει πολυ το μαυρο του ,με σβηστο φως ειναι πολυ καλο το μαυρο της.

Φωτεινοτητα στο cp2077 χωρις hdr και με local dimming on. Τερμα φωτεινοτητα στο qd και τερμα στο xiaomi.  Η διαφορα ειναι πολυ μικρη και μονο σε σημεια που ειναι πιο κοντα στο λευκο χρωμα. Oσο πλησιαζεις στο λευκο τοσο πιο φωτεινο φαινεται το xiaomi .Τα γκρι χαλανε λιγο στο  xiaomi αλλα σε γενικες γραμμες ηταν καλο.

spacer.png

Dcip3 ,δοκιμασα το cp2077 ,δεν μου γεμισε το ματι ,φαινονταν "ψευτικα" σε σχεση με το dell ισως θελει calibration δεν ξερω αλλα δεν φτανει το qd στο βαθος χρωματος. 

Motion clarity ,μετριο ,ειχα στο cp και τα δυο monitor  και το xiaomi φαινοταν κακο διπλα στο qd oled ,τα fps ηταν γυρω στο 90αρι.

Προσπαθω να κανω και τα δυο  μονιτορ να δουλεψουν σε hdr ταυτοχρονα αλλα δεν με αφηνουν τα windows. 

Ξεχωριστα που τα δοκιμασα το xiaomi σε φωτεινες σκηνες  δειχνει τα δοντια του ,οσο αρχιζει και σκοτεινιαζει εκει αρχιζει και κανει λαθη. Δλδ σε ουρανο που ειναι σχεδον νυχτα τα συννεφα φαινονται παραπανω φωτεινα απο οτι θα επρεπε. Οταν πεφτεις σε σκηνη με  νυχτας με φωτα εκει γινεται ψιλο κακο ,ειναι λες και σε καποια σημεια τα φωτακια εννωνονται μεταξυ τους.

Για τα λεφτα του ειναι οκ ,αν δεν ειχε και το bug  αλλα σε καμια περιπτωση δεν φτανει συνολικα  σαν μονιτορ ενα qd oled.

Η μονη η περιπτωση που ειναι καλυτερο  ειναι σε φωτεινο hdr περιεχομενο και αυτο με επιφυλαξη γτ εχω την εντυπωση οτι σε καποια σημεια ειναι πιο φωτεινο απο οτι πρεπει  χαλωντας το περιεχομενο. Θα το δοκιμασω και το βραδυ πιο εξωνυχιστικα σε hdr.

Στην μια πλευρά έχεις ψεύτικη εικόνα ενός video game, στην άλλη πιο cinematic εικόνα.

Αυτό που περιγράφεις είναι αυτό που μέτρησαν οι MU και είναι σημαντικότερος παράγοντας για την αναπαραγωγή μιας εικόνας από ένα μικρό red tint.

Αν το gamma και RGB balance είναι τελείως off (όπως δυστυχώς στην περίπτωση του Xiaomi), θα έχεις τέτοιες ψεύτικες εικόνες.

Σαφώς καλύτερη, πιο balanced και φυσική εικόνα, θα σου δώσει αν διορθωθεί το gamma/eotf και RGB balance, παρά το red tint.

Τωρα βλέπεις το λάθος gamma γι'αυτό είναι και πιο φωτεινό το Xiaomi..

Το θέμα είναι αν τα φέρεις σωστά και τα δύο μόνιτορ, πιο θα είναι πιο φωτεινό και θα έχει μεγαλύτερο contrast σε σκοτεινό χώρο;

Με βάση αυτές τις συνθήκες, μπορεί και να εκπλαγείς...

Βγάλε ή κάνε ένα video με τα μενού του, αν μπορείς..

Και μάλλον έχω τρόπο να φτιαχτεί τελείως..ή τουλάχιστον να περιοριστεί το θέμα αρκετά. Αλλά θα χρειαστώ ένα δανεικό Xiaomi μόνιτορ για 2-3 μέρες και αγορά ενός προγράμματος 130-150€, αν αναλάβετε το κόστος και βρεθεί κανένας πρόθυμος, το συζητάμε.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

-Το fix με gamma στο 1.10 για HDR είναι λογικό ότι δεν θα φέρει επακριβώς την EOTF curve εκεί που πρέπει. Αν και έχει ομαλό καμπύλο σχήμα που βοηθάει. Μπορείς να δοκιμάσεις και λίγο χαμηλότερα ή να τρέξεις το 3D LUT. Δεν πας για απόλυτη πιστότητα εδώ. Ούτε πιστεύω ότι η απόλυτη πιστότητα έχει ιδιαίτερη σημασία στο πόσο διασκεδαστικό θα κάνει ένα game.

-Το LD δεν συνιστάται για SDR, όσον αφορά τη χρωματική και gamma πιστότητα. Η σκηνή που δείχνεις είναι σκοτεινή και το LD ρίχνει φως για να κρύψει το blooming. Για miniLED τέτοιου κόστους/ζωνών είναι καλό έστω και να ματσάρουν OLED σε φωτεινότητα σε τέτοιες σκηνές. Εδώ φτάνει λίγο παραπάνω.

-Motion clarity σε ποιο overdrive preset δοκίμασες;

Μου κάνει εντύπωση πάντως το σχόλιό σου. Αυτός που τέσταρε το miniLED Asus των 3.000€(με γνωστά θέματα όπως white smearing) κόντρα στο Samsung QDOLED λέει ότι όσο λιγότερα καρέ έχεις τόσο κλείνει η ψαλίδα(βλέπε frame persistence).

Δεν μπορώ να πω τίποτα πάνω σε αυτό. Το μόνο που ξέρω είναι ότι στο HZD με ~130fps βγάζω εύκολα πολύ δυσκολότερες μάχες απ' ότι στο παλιό AMVA 60Hz. Τέσταρα κιόλας HDR +Standard OD vs SDR+Fastest OD και δεν παρατήρησα βελτίωση στο παιχνίδι μου. Ενω μετρημένα είναι περίπου το μισό response time.

-Τσέκαρε και τα HDR videos που είπαμε.

-Στα λεφτά του και πιο πάνω δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ειδικά σε motion clarity. Τα περισσότερα miniLED monitors είναι VA.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

spacer.png

Στα Windows αν θέλεις LD παίζεις αποκλειστικά με HDR on και κατεβάζεις την φωτεινότητα στο 20% μπορεί και πιο κάτω. Αλλιώς όπως λες είναι αισχρό.

Στα games πρέπει να παίξεις με τις ρυθμίσεις, πολλά έχουν χαμηλά την φωτεινότητα και πρέπει να παίξεις λίγο και με το mid point, μπορείς να το διορθώσεις αρκετά εκεί που πάσχει.

Εγώ δεν θα πρότεινα αυτό το monitor να βγαίνει και πότε από HDR on, συν το μαγείρεμα στο panel της Nvidia, συν φυσικά το κόψιμο της φωτεινότητας στο SDR brightness (15-20%), το όποιο blooming έτσι είναι αρκετά minimal και σε καμία βδομάδα ούτε που το βλέπεις, αν κάνεις το λάθος και γυρίσεις σε SDR με κλειστό LD, απλά θα παρατηρήσεις ότι εκεί που είχες κάποιο blooming, έχεις glow σε όλη την οθόνη, που για εμένα είναι χειρότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, prefuse είπε

Στην μια πλευρά έχεις ψεύτικη εικόνα ενός video game, στην άλλη πιο cinematic εικόνα.

Αυτό που περιγράφεις είναι αυτό που μέτρησαν οι MU και είναι σημαντικότερος παράγοντας για την αναπαραγωγή μιας εικόνας από ένα μικρό red tint.

Σε SDR το local dimming δεν λειτουργεί σωστά γενικώς. Ούτε σε χρώματα, ούτε σε gamma. Σε πολλά miniLED, όχι μόνο στο συγκεκριμένο. Γι αυτό και σε SDR συμφέρει η χρήση ως απλού IPS. Είναι μόνο για competitive games όπου δεν σε νοιάζει η ποιότητα και λόγω SDR σου επιτρέπεται να βάλεις και το ταχύτερο overdrive.

@akoinonitos 

Το HDR fix είναι κατά 99% placebo ή ελάχιστο. Το ίδιο είπαν και στο MU. Καλύτερα, όταν το τρέχεις σε HDR, να περάσεις τα settings στο nv panel.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

-Το fix με gamma στο 1.10 για HDR είναι λογικό ότι δεν θα φέρει επακριβώς την EOTF curve εκεί που πρέπει. Αν και έχει ομαλό καμπύλο σχήμα που βοηθάει. Μπορείς να δοκιμάσεις και λίγο χαμηλότερα ή να τρέξεις το 3D LUT. Δεν πας για απόλυτη πιστότητα εδώ. Ούτε πιστεύω ότι η απόλυτη πιστότητα έχει ιδιαίτερη σημασία στο πόσο διασκεδαστικό θα κάνει ένα game.

-Το LD δεν συνιστάται για SDR, όσον αφορά τη χρωματική και gamma πιστότητα. Η σκηνή που δείχνεις είναι σκοτεινή και το LD ρίχνει φως για να κρύψει το blooming. Για miniLED τέτοιου κόστους/ζωνών είναι καλό έστω και να ματσάρουν OLED σε φωτεινότητα σε τέτοιες σκηνές. Εδώ φτάνει λίγο παραπάνω.

Μου κάνει εντύπωση πάντως το σχόλιό σου. Αυτός που τέσταρε το miniLED Asus των 3.000€(με γνωστά θέματα όπως white smearing) κόντρα στο Samsung QDOLED λέει ότι όσο λιγότερα καρέ έχεις τόσο κλείνει η ψαλίδα(βλέπε frame persistence).

Δεν μπορώ να πω τίποτα πάνω σε αυτό. Το μόνο που ξέρω είναι ότι στο HZD με ~130fps βγάζω εύκολα πολύ δυσκολότερες μάχες απ' ότι στο παλιό AMVA 60Hz. Τέσταρα κιόλας HDR +Standard OD vs SDR+Fastest OD και δεν παρατήρησα βελτίωση στο παιχνίδι μου. Ενω μετρημένα είναι περίπου το μισό response time.

-Στα λεφτά του και πιο πάνω δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ειδικά σε motion clarity. Τα περισσότερα miniLED monitors είναι VA.

Στο faster το ειχα μιας και στα review ελεγαν οτι εκει ειναι το sweet spot αλλα ρε φιλε πραγματικα σε σχεση με το dell φαινοταν πολυ κακο ,να φταιει κατι αλλο? Θα το τεσταρω και μονο του.

Δεν πειραξα τπτ απο gamma κλπ ουτε απο το nvcp παιδια ,εφοσον φευγει το red tint  με  on off δεν μπηκα στην διαδικασια να το πειραξω γτ θα χαλαγα την εικονα και στο dell ετσι ,ειπα να τα συγκρινω default οπως ειναι καλιμπραρισμενα. Στον ανηψιο μου μαλλον θα βαλω το movie mode  που δεν χαλαει με το on off του μονιτορ. 

Το local dimming στο low σε sdr ειναι μια χαρα ,βλεπεις λιγο blooming στo search του browser ας πουμε αλλα γενικα ειναι αρκετα καλο τωρα που το δοκιμασα και ειναι προτιμοτερο νομιζω απο το να το κλεισεις τελειως για χρηση desktop.

Θα κατσω το βραδυ που θα κοιμηθει το παιδι να το τεσταρω παλι σε ολα με την ησυχια μου.

Προσπαθω να βρω ενα τροπο να κανω να δουλεψουν και τα δυο μονιτορ σε hdr ταυτοχρονα αλλα τα windows αρνουνται ,εχετε καμια ιδεα? Τις εχω και τις δυο με dp αλλα και hdmi που εριξε στο dell παλι τα ιδια.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Στο faster το ειχα μιας και στα review ελεγαν οτι εκει ειναι το sweet spot αλλα ρε φιλε πραγματικα σε σχεση με το dell φαινοταν πολυ κακο ,να φταιει κατι αλλο? Θα το τεσταρω και μονο του.

Δεν πειραξα τπτ απο gamma κλπ ουτε απο το nvcp παιδια ,εφοσον φευγει το red tint  με  on off δεν μπηκα στην διαδικασια να το πειραξω γτ θα χαλαγα την εικονα και στο dell ετσι ,ειπα να τα συγκρινω default οπως ειναι καλιμπραρισμενα. Στον ανηψιο μου μαλλον θα βαλω το movie mode  που δεν χαλαει με το on off του μονιτορ. 

Δεν υπάρχει fix για το red tint σε HDR. Είναι placebo.

Σε HDR τα settings που πρότεινα πρώτον κάνουν πιο φωτεινό το μόνιτορ και δεύτερον φτιάχνουν το tint. Γιατί default με την κοκκινίλα και την μετατοπισμένη EOTF καμπύλη φαίνεται αρκετά σκοτεινό. Δες το σε σχέση με το Asus του 3χίλιαρου.

www.reddit.com/r/Monitors/comments/1g70gkv/my_impressions_of_asus_pg32uqx_and_xiaomi_g_pro_27/?rdt=63653

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Στα HZD+HFW,  θέλεις όπωσδηποτε vsync on από το panel της Nvidia, αλλιώς είναι ένα χάλι από motion, λες και παίζεις με 40fps είναι.

Επίσης προς το παρόν για εμένα αυτά τα δύο είναι η επιτομή του HDR, ιδίως στα cutscenes η εικόνα έχει απίστευτο 3D βάθος, αλλά και τα δύο θέλουν να παίξεις με τις ρυθμίσεις, όπως και το CP77 έχει πολύ περιθώριο βελτίωσης από τις ρυθμίσεις του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, akoinonitos said:

Το local dimming στο low σε sdr ειναι μια χαρα ,βλεπεις λιγο blooming στo search του browser ας πουμε αλλα γενικα ειναι αρκετα καλο τωρα που το δοκιμασα και ειναι προτιμοτερο νομιζω απο το να το κλεισεις τελειως για χρηση desktop.

Θα κατσω το βραδυ που θα κοιμηθει το παιδι να το τεσταρω παλι σε ολα με την ησυχια μου.

Προσπαθω να βρω ενα τροπο να κανω να δουλεψουν και τα δυο μονιτορ σε hdr ταυτοχρονα αλλα τα windows αρνουνται ,εχετε καμια ιδεα? Τις εχω και τις δυο με dp αλλα και hdmi που εριξε στο dell παλι τα ιδια.

Να συγκρίνεις με ίδιο connection όχι dp στο ένα, HDMI στο άλλο, γιατί λειτουργούν διαφορετικά.

Επίσης αν μπεις στον κόπο να κάνεις video με τα μενού του Xiaomi, κάνε και ένα βίντεο με μαύρο background οπου μετακινεις τον λευκό κέρσορα στην μαύρη οθόνη, πόσο blooming έχει και αν ενοχλεί.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το LD σε SDR είναι για τα σκυλιά, ούτε στο low, ούτε πουθενά, σαν να βλέπεις ένα κεράκι πίσω από κάποια μέρη του monitor είναι, δεν δουλεύει κανένα tracking.

Για το motion clarity, έχεις συνηθίσει πλέον σε OLED, για εμένα το μεγαλύτερο τους sale point, ούτε το microcontast κάτω από μικροσκόπια και το blooming που μπορεί να δεις με mini led.

Αλλά σιγουρευσου ότι έχεις ανοιχτό και το VRR στο monitor, όπως και αν στο panel της Nvidia το βλέπει κανονικά gsync και έχεις στα global settings vsync on στο panel της Nvidia.

Πάντως εγώ που το έχω μόνιμα σε HDR on, οπότε standard mode, δεν μπορώ να πω ότι βλέπω διαφορά με το προηγούμενο monitor που είχα που παίζει να ήταν πιο γρήγορο σε faster mode, αλλά δεν παίζω σαν μανιακός first person με 200fps, στο CP77 ας πούμε με τα 90fps με FG, ούτε με σφαίρες δεν καταλαβαίνω διαφορά.

Τέλος ρυθμίσεις στο gamma και στα χρώματα είναι μόνο για HDR on.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Στα HZD+HFW,  θέλεις όπωσδηποτε vsync on από το panel της Nvidia, αλλιώς είναι ένα χάλι από motion, λες και παίζεις με 40fps είναι.

Επίσης προς το παρόν για εμένα αυτά τα δύο είναι η επιτομή του HDR, ιδίως στα cutscenes η εικόνα έχει απίστευτο 3D βάθος, αλλά και τα δύο θέλουν να παίξεις με τις ρυθμίσεις, όπως και το CP77 έχει πολύ περιθώριο βελτίωσης από τις ρυθμίσεις του.

Το HZD το παίζω σε 1440p dlssq με VRR, χωρίς FG(έχω flicker από κάποια καρέ και πάνω), σε 120+ fps και μου φαίνεται μια χαρά. Θα δοκιμάσω και όπως λες.

Από 370nits(χωρίς τα panel settings) το έχω ρίξει στα 250 και φαίνεται σαν το παλιό μου σε μέση φωτεινότητα. Highlights και Shadows στο +1. Έτσι δείχνει πολύ πιο contrasty και δεν χάνω κάτι από details.

@akoinonitos 

Για VRR(Gsync) σιγουρέψου ότι έχεις τικάρει και το "Enable settings for the selected display monitor" από τη σχετική ενότητα στο nv πάνελ.

Ιδανικό για games σε SDR είναι το fastest. Στο παρακάτω test εξαλείφει σχεδόν πλήρως το trail που βλέπω σε χαμηλότερα OD με ταχύτητα 2000 και πάνω.

https://www.eizo.be/monitor-test/

[Τικάρεις μόνο respone και το τρέχεις.]

Επεξ/σία από pirmen56

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...