Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Razor333 είπε

Για εμένα το συγκεκριμένο monitor είναι stop gap, έκανα μετάβαση με ελάχιστο κόστος, αλλά πέρα από τα θέματα της τεχνολογίας, υπάρχουν και θετικά, ακόμα και σε αυτή την low budget και προβληματική υλοποίηση, βλέπω ανταγωνιστική εικόνα στα σκοτεινά με OLED, ναι είναι πιο σκοτεινό σε σκηνές που είναι σχεδόν όλο το πανελ σβηστό με μερικά σημεία high brightness, αλλά μπορείς το σπρώξεις από τις HDR ρυθμίσεις του παιχνιδιού και μπορείς να το σπρώξεις και από το πανελ της nvidia, όπως και να διορθώσεις τα χρώματα, για τις ταινίες.

Σε οτιδήποτε όμως mid/high brightness, είναι ανταγωνιστικότατο εώς και πολύ καλύτερο, οπότε προσωπικά θα κοιτούσα αργότερα σε miniled με καλύτερη υλοποιήση, το TCL 27R83U, ίσως να είναι καλύτερο, το BenQ Mobiuz EX321UX φαίνεται να είναι εκπληκτικό, αλλά και 1400€ δεν είναι λίγα παραπάνω.

Μην συγκρινεις τα oled μονιτορ με την c1  ,αν δεις στο  rtings  πχ οι c1/c2 εχουν χαμηλοτερη βαθμολογια στο hdr απο οτι τα qd oled μονιτορς.

Λογικα θα το παρουμε το xiaomi γτ σε αυτα τα λεφτα δεν βλεπω να υπαρχει κατι καλυτερο και εφοσον με τις ρυθμισεις που κανατε στο nvcp  ψιλοδιορθωνεται το θεμα , νομιζω για gaming για τον ανηψιο θα ειναι μια χαρα η οθονη. Λεω να το παρω απο την xiaomi μιας και θα κατεβω αθηνα να το δω αν το εχουν εκει κιολας.

• Απαντ. 570
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Μην συγκρινεις τα oled μονιτορ με την c1  ,αν δεις στο  rtings  πχ οι c1/c2 εχουν χαμηλοτερη βαθμολογια στο hdr απο οτι τα qd oled μονιτορς.

Λογικα θα το παρουμε το xiaomi γτ σε αυτα τα λεφτα δεν βλεπω να υπαρχει κατι καλυτερο και εφοσον με τις ρυθμισεις που κανατε στο nvcp  ψιλοδιορθωνεται το θεμα , νομιζω για gaming για τον ανηψιο θα ειναι μια χαρα η οθονη. Λεω να το παρω απο την xiaomi μιας και θα κατεβω αθηνα να το δω αν το εχουν εκει κιολας.

Αν πάρω τις τηλεοράσεις ως reference, υπάρχει αισθητή βελτίωση στο 2-10% window, αλλά στα monitor (qd-oled) η βελτίωση περιορίζεται στο 2% και ίσως και σε extreme σενάρια 100% window.

Στα ενδιάμεσα δεν είναι ανταγωνιστικά ακόμα και με το κουτσάλογο της xiaomi, στο βιντεο που ανέβηκε πιο πριν από το HWU βλέπω ένα πινακάκι στο 20:27 που οι περισσότερες QD-OLED εκτός εξαιρέσεων σε low/low edge APL που φυσικά είναι το αδύνατο σημείο των φθηνότερων miniled και το πιο δυνατό των OLED, ιδίως των QD-OLED με το 2% windows που έχουν, όμως από εκεί και πέρα σε mid-midhigh-high είναι καλύτερη η xiaomi και ανταποκρίνεται πλήρως στις παρατηρήσεις μου, επίσης για κάποιο λόγο οι QD-OLED είναι και χειρότερες από τις W-OLED, όπως είναι και πολύ χειρότερες στο MID-APL που κράζουν την xiaomi ότι είναι κακή (και είναι), όμως βλέπω ακόμα χειρότερα νούμερα από κάποιες υλοποιήσεις και μόνο οι W-OLED έχουν καλό tracking.

Anyway αν την πάρεις ρίξε μερικά video, αφού κάνεις τα δύο τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις και δοκίμασε την απέναντι στην Dell σου και κρίνεις, νομίζω in game και σε HDR content θα δεις κάποια δυνατά σημεία, που θα ήθελες να υπάρχουν και στην Dell.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Το monitors unboxed έγραψε ότι ούτε το fix με τα picture modes δουλεύει γιατί του δίνει color temp κοντά στα 7500K. Δεν ανέφερε κάπου ότι το μέτρησε. Μάλλον έτσι το κόβει με το μάτι.

Με το μάτι το βλέπω λίγο ψυχρότερο από αυτό του γραφείου(σε sRGB mode) σε sRGB color space. Όμως σε P3 color space με πιο κορεσμένα χρώματα είναι υποκειμενικά αρκετά κοντά στο μόνιτορ του γραφείου σε αίσθηση temp. Σημειωτέον ότι το μόνιτορ σε P3 mode μετράει πολύ καλά και σε sRGB color test με λίγα παραπάνω λάθη από το sRGB mode και coverage 99% αντί για 95%. Δεν είναι υπερκορεσμένο όπως το native color space. Ίσα ίσα σε sRGB mode δείχνει πιο άτονο από το μέσο standard gamut monitor, ενώ σε P3 color space φαίνεται πιο συνηθισμένο. Εγώ το έτρεχα βέβαια σε sRGB mode για όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστη εικόνα. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το χρώμα όταν σερφάρω και διαβάζω κείμενα.

To MU γενικά δίνει την εικόνα τεράστιων αποκλίσεων από το sRGB πρότυπο, πράγμα που δεν ισχύει με τα fix. Ενώ και σε gamma tests της EIZO και του Lagom.nl βρίσκεται σίγουρα ανάμεσα σε 2.1-2.3 gamma. Ειδικά στο EIZO gamma test τα γράμματα εξαφανίζονται ακριβώς στο 2.2. Δεν είναι μούφα το factory καλιμπράρισμα. Απλά τα θαλάσσωσαν με το color temp.

Σε HDR mode ίσως να διορθώνεται καλύτερα με 3D LUT. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχω καταφέρει να τρέξω σωστά το dwm_lut. Έχω μονίμως το μήνυμα "Status: Inactive" και ψάχνω να βρω τι το εμποδίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το monitors unboxed έγραψε ότι ούτε το fix με τα picture modes δουλεύει γιατί του δίνει color temp κοντά στα 7500K. Δεν ανέφερε κάπου ότι το μέτρησε. Μάλλον έτσι το κόβει με το μάτι.

Με το μάτι το βλέπω λίγο ψυχρότερο από αυτό του γραφείου(σε sRGB mode) σε sRGB color space. Όμως σε P3 color space με πιο κορεσμένα χρώματα είναι υποκειμενικά αρκετά κοντά στο μόνιτορ του γραφείου σε αίσθηση temp. Σημειωτέον ότι το μόνιτορ σε P3 mode μετράει πολύ καλά και σε sRGB color test με λίγα παραπάνω λάθη από το sRGB mode και coverage 99% αντί για 95%. Δεν είναι υπερκορεσμένο όπως το native color space. Ίσα ίσα σε sRGB mode δείχνει πιο άτονο από το μέσο standard gamut monitor, ενώ σε P3 color space φαίνεται πιο συνηθισμένο. Εγώ το έτρεχα βέβαια σε sRGB mode για όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστη εικόνα. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το χρώμα όταν σερφάρω και διαβάζω κείμενα.

To MU γενικά δίνει την εικόνα τεράστιων αποκλίσεων από το sRGB πρότυπο, πράγμα που δεν ισχύει με τα fix. Ενώ και σε gamma tests της EIZO και του Lagom.nl βρίσκεται σίγουρα ανάμεσα σε 2.1-2.3 gamma. Ειδικά στο EIZO gamma test τα γράμματα εξαφανίζονται ακριβώς στο 2.2. Δεν είναι μούφα το factory καλιμπράρισμα. Απλά τα θαλάσσωσαν με το color temp.

Σε HDR mode ίσως να διορθώνεται καλύτερα με 3D LUT. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχω καταφέρει να τρέξω σωστά το dwm_lut. Έχω μονίμως το μήνυμα "Status: Inactive" και ψάχνω να βρω τι το εμποδίζει.

Δεν εχω καταλαβει ρε συ  ,το red tint το εχετε παντου? Πες οτι βαλεις srgb που απο οτι καταλαβαινω ειναι καλιμπραρισμενο υποτιθεται το εχετε και εκει? Η μονο στο native και στο hdr? Εχεις ορεξη να ανεβασεις φωτο απο το calibration report να ριξω μια ματια αν δεν σου κανει κοπο?

To mu σε ποιο mode μετρησε το μονιτορ? στο srgb η στο native γτ και το native στην δικη μου ας πουμε εντελως off ειναι ,μονο srgb χρησιμοποιω.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν εχω καταλαβει ρε συ  ,το red tint το εχετε παντου? Πες οτι βαλεις srgb που απο οτι καταλαβαινω ειναι καλιμπραρισμενο υποτιθεται το εχετε και εκει? Η μονο στο native και στο hdr? Εχεις ορεξη να ανεβασεις φωτο απο το calibration report να ριξω μια ματια αν δεν σου κανει κοπο?

To mu σε ποιο mode μετρησε το μονιτορ? στο srgb η στο native γτ και το native στην δικη μου ας πουμε εντελως off ειναι ,μονο srgb χρησιμοποιω.

Είναι σε όλα τα precalibrated modes. Δηλαδή, sRGB, DCI-P3 και HDR. Το μόνιτορ φαίνεται να επιλέγει το θερμότερο temp. Στο native color space επιλέγεις εσύ color temp.

Spoiler

XiaomiGpro27isRGBCalibrationReport-200.jpg.11c7490685ef23b8e114bfd11db9530d.jpg

Οι μαλέες έκαναν και τυπογραφικό λάθος(Pictrue).

Και το P3 που αναγράφει τις συνθήκες των μετρήσεων:

Spoiler

XiaomiGpro27iDCI-P3calibrationreport-250.jpg.93527123fb517f9b3acae438347ef5ad.jpg

Επεξ/σία από pirmen56
  • Thanks 1
Δημοσ.

'Ενα compare με την LG, σε HDR mode με τα settings στο panel που έχει προτείνει ο pirmen πιο πίσω, δεν βλέπω κάτι τραγικό στα χρώματα, τα artifacts είναι από την φωτογραφική. Σε μία τέτοια σκηνή που δεν την λες ούτε σκοτεινή, ούτε φωτεινή, (θεωρητικά είναι μέσης φωτεινότητας), μου βγάζει 2 stop διαφορά η φωτογραφική, μεταξύ αυτών των πανελ.

Spoiler

LG1.JPG.6d38f6b23cae5ca1a44103a3dc400c3b.JPG

Spoiler

xi1.JPG.ac8471b7e151c03acb410592cb82bddd.JPG

Όταν όμως το μαύρο είναι πρακτικά στο 80%+ της οθόνης ή LG είναι αρκετά πιο φωτεινή, αλλά θα μπορούσε πιστεύω by default να μην κρασάρει τόσο τα highlights η Xiaomi, από την άλλη έτσι κρύβει σχεδόν τελείως το blooming.

Spoiler

LG2.JPG.ce8396ab3fdf45e4adfa841abb8a3f57.JPG

Spoiler

XI2.JPG.6eb29b31b1f9fcdf433b10e46ba93ddc.JPG

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ που παίζω κυρίως competitive το έχω αφήσει SDR με native color space και πειραξα λίγο τα χρώματα. Για καθημερινή χρήση , competitive και game χωρίς HDR.

Ισως μετά απο καιρό αν δεν παιξει κανα fw update το οποίο ειναι εφικτό και με τις θύρες εικόνας ,  δοκιμάσω RMA στην Infoquest.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Razor333 είπε

'Ενα compare με την LG, σε HDR mode με τα settings στο panel που έχει προτείνει ο pirmen πιο πίσω, δεν βλέπω κάτι τραγικό στα χρώματα, τα artifacts είναι από την φωτογραφική. Σε μία τέτοια σκηνή που δεν την λες ούτε σκοτεινή, ούτε φωτεινή, (θεωρητικά είναι μέσης φωτεινότητας), μου βγάζει 2 stop διαφορά η φωτογραφική, μεταξύ αυτών των πανελ.

Απόκρυψη περιεχομένων

Απόκρυψη περιεχομένων

Όταν όμως το μαύρο είναι πρακτικά στο 80%+ της οθόνης ή LG είναι αρκετά πιο φωτεινή, αλλά θα μπορούσε πιστεύω by default να μην κρασάρει τόσο τα highlights η Xiaomi, από την άλλη έτσι κρύβει σχεδόν τελείως το blooming.

Απόκρυψη περιεχομένων

Απόκρυψη περιεχομένων

Το πανω ειναι το lg ε?  εχεις μια μπλε αποχρωση  και στην πραγματικοτητα η το κανει η φωτογραφικη?

πχ πως το βλεπω εγω στο δικο μου 

Screenshot_20241220_221104_Gallery.jpg.92ffd7858d28cabd41c68852c9287390.jpg

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το πανω ειναι το lg ε?  εχεις μια μπλε αποχρωση  και στην πραγματικοτητα η το κανει η φωτογραφικη?

πχ πως το βλεπω εγω στο δικο μου 

Screenshot_20241220_221104_Gallery.jpg.92ffd7858d28cabd41c68852c9287390.jpg

Ναι το πάνω είναι η LG, λογικά είναι από την οθόνη, γιατί στην φωτογραφική κράτησα σταθερά manual settings και στις 2 περιπτώσεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Razor333 είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το σωστό είναι σε σκοτεινό δωμάτιο να τσεκάρεις λευκή εικόνα και ακόμα καλύτερα gray scale και να φροντίσεις να βλέπεις όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα γίνεται όλα τα γκρίζα. Κυρίως τα ανοικότερα. Λόγω των ατελειών του gamma δεν θα το πετύχεις σε όλα.

Δεν ισχύουν τα ίδια settings για όλους. Αλλά σε γενικές γραμμές κάπου εκεί είναι τα σωστά.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Είναι σε όλα τα precalibrated modes. Δηλαδή, sRGB, DCI-P3 και HDR. Το μόνιτορ φαίνεται να επιλέγει το θερμότερο temp. Στο native color space επιλέγεις εσύ color temp.

Απόκρυψη περιεχομένων

XiaomiGpro27isRGBCalibrationReport-200.jpg.11c7490685ef23b8e114bfd11db9530d.jpg

Οι μαλέες έκαναν και τυπογραφικό λάθος(Pictrue).

Και το P3 που αναγράφει τις συνθήκες των μετρήσεων:

Απόκρυψη περιεχομένων

XiaomiGpro27iDCI-P3calibrationreport-250.jpg.93527123fb517f9b3acae438347ef5ad.jpg

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως καλιμπραρανε το μονιτορ στα 6500 σε srgb αφου δεν δουλευει στα 6500 απο αυτα που λετε. Δεν ειναι λιγο κουλο?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως καλιμπραρανε το μονιτορ στα 6500 σε srgb αφου δεν δουλευει στα 6500 απο αυτα που λετε. Δεν ειναι λιγο κουλο?

Έκαναν καλιμπράρισμα σε 6500K. Αν το μόνιτορ επέλεγε αυτό το temp θα είχες ό,τι λέει το calibration report. Όμως διαλέγει λάθος temp.

Δημοσ.
1 hour ago, Razor333 said:

Hide contents

Hide contents

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

αν και σωστα συμπερασματα δεν βγαινουν απο φωτογραφιες και ss.

μερικες παρατηρησεις

αν δεν νιωθετε (χωρις να μπορείτε να το εξηγήσετε) ή αν δεν αντιλαμβάνεστε οτι η δευτερη εικονα και στις 2 διαφορετικες φωτογραφιες ειναι λάθος, είτε μεσω ενστικτου, είτε μεσω αντίληψης, τοτε ειστε απο τους τυχερούς που ισως δεν χρειάζεται να ξοδέψετε παραπάνω χρήματα απο οσο κοστίζει η xiaomi

και οι 2 εικονες απο την 1 φωτογραφία ειναι λάθος (για διαφορετικους λόγους), αλλα με σαφώς μεγαλύτερο λαθος να ειναι στην 2η, αν καποιος μπορεί να το εκφράσει με λόγια και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, αν θελει ας το γραψει, για να βοηθήσει τους αλλους. δεν το γραφω μηπως το βρει καποιος και γιατι νομιζω ειναι αμεσα αντιληπτό.

ειδικά για οσους εχουν μεγαλύτερη τριβή με το πως λειτουργεί το φως, ειτε απο ενασχόληση με ζωγραφικη, φωτογραφια, ειτε vfx artists (αλλα με ταλέντο στο creative και οχι μονο στο technical) κινηματογραφιστες κτλ

Δημοσ.
Στις 19/12/2024 στις 7:53 ΜΜ, prefuse είπε

Τις ώρες που έχετε χάσει να διαβάσει όλα αυτά τα ατελείωτα κείμενα και με αμφιβόλου ποιότητας αποτελέσματα καθώς ακόμα και οι monitors unboxed δεν έχουν ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, πόσο μάλλον οι υπόλοιποι τυχάρπαστοι στο ίντερνετ, θα τις είχατε κερδίσει σε χρήματα από κάποια δουλειά και θα αγοράζατε ενα dell QD-OLED με 3ετη εγγύηση (ή ότι άλλο έχει review) το οποίο παίζει out of the box, με σαφώς ανώτερη ποιότητα εικόνας και εγγύηση με άμεση αντικατάσταση αν συμβεί κάτι.

Δυστυχώς όλα έχουν το κόστος τους ή τα πληρώνετε με ώρες πως θα λυθούν τα προβλήματα ή επιλέγετε κάτι που παίζει out of the box.

Πάντως είναι απίστευτο το πώς πείθει ο ένας τον άλλο να γίνει ουσιαστικά beta tester, σε δυστυχώς ανώριμα προϊόντα, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές για όλα τα budget, που παίζουν απροβληματιστα out of the box και υπάρχουν review από αξιόλογα κανάλια review όπως το rtings, TFT central και σε μικρότερο βαθμό οι monitors unboxed

Το έσκισες εντελώς τώρα. ΔΕΝ θέλει ή δεν έχει κανένας από όσους έχουν πάρει το xiaomi να δώσει 700+ ευρώ για κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλεύει έτσι μετά από τρια χρόνια. Το αν δουλεύουμε ή όχι και που θέλει ο καθένας να διαθέσει τις ελευθερές του ώρες επιεικώς τα χαρακτηρίζω ασχολίαστα. Δεν καταλαβαίνω προς τι το επιθετικό post. Δεν θες δεν παίρνεις σεβαστό, αλλά να φτάνεις σε τέτοιο σημείο για όσους εδώ μέσα πήραμε την συγκεκριμένη οθόνη δεν το καταλαβαίνω για ποιο λόγο.

Τέλος δώσε μια  mini led ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ να είναι σε 350 ευρώ τιμή σαν εναλλακτική της xiaomi και τα λέμε μετά ξανά. Και μην ακούσω για την AOC γιατί αν το δεις να παίζει στα 100fps από την θολούρα κάνεις εμετό. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι λένε για την AOC οι τύποι. ΔΕΣ την από κοντά και παίξε και τα ξαναλέμε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, akoinonitos said:

γτ και το native στην δικη μου ας πουμε εντελως off ειναι ,μονο srgb χρησιμοποιω.

αυτο που γραφεις εξυπακούεται και ειναι απολύτως φυσικό και το θέλουμε.. οταν ενα μονιτορ ειναι σε native mode ειναι ακαλιμπραριστο αφου δεν υπαρχει κανενα προτυπο colorspace που να αντιστοιχει στο native colorspace του καθε monitor.  γιαυτο ακριβως τον λόγο καποιοι πολυ εξυπνοι επιστημονες, δημιουργησαν καποια standard και τα colorspace οπου μας επιτρέπουν να βλεπουμε τα ίδια χρωματα κτλ σε ολα τα διαφορερτικα μονιτορ και ετσι υπαρχει συνοχή σε αυτο που βλέπουμε. διαφορετικα ο καθενας θα εβλεπε και αλλη "εκδοχή" μιας ταινιας/παιχνιδιου κτλ που και παλι βλέπει αφου ο καθενας βαζει οτι ναναι settings αλλα αν ακολουθει καποια standard, αυτο του εξασφαλίζει σωστή απεικόνιση σε ολες τις ταινιες και παιχνιδια ειτε σκοτεινες, φωτεινες κτλ

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...