teohokage Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 47 λεπτά πριν, tasvar είπε https://www.mi.com/gr/support/warranty/ Πάρε τηλέφωνο ή στείλε mail. Η μίλα με το κατάστημα αγοράς πρώτα. καλά ναι την Δευτέρα θα επικοινωνήσω με Κωτσόβολο και xiaomi. απλά ρώτησα μήπως γνώριζε κάποιος
7nisiotis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Πάντως πολύ μπελάς βρε παιδιά με τα firmware κι αυτά. Ήμουν στο τσακ για αγορά αλλά διαβάζοντας όλα αυτά (είμαι τύπος μία φορά ρυθμίσεις και δεν ξανακουμπαω το settings menu) έκανα πίσω.
PadPoet Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 58 minutes ago, 7nisiotis said: Πάντως πολύ μπελάς βρε παιδιά με τα firmware κι αυτά. Ήμουν στο τσακ για αγορά αλλά διαβάζοντας όλα αυτά (είμαι τύπος μία φορά ρυθμίσεις και δεν ξανακουμπαω το settings menu) έκανα πίσω. Εγώ το έχω ρυθμίσει με HDR on από οθόνη και Windows 10, κάποια ρύθμιση στο πάνελ της Nvidia για να κάτσουν τέλεια τα χρώματα και τέλος. Με local dimming low συνέχεια ανοιχτό. 1
pirmen56 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Πάντως πολύ μπελάς βρε παιδιά με τα firmware κι αυτά. Ήμουν στο τσακ για αγορά αλλά διαβάζοντας όλα αυτά (είμαι τύπος μία φορά ρυθμίσεις και δεν ξανακουμπαω το settings menu) έκανα πίσω. Εξαρτάται από τον χρήστη. Ας πούμε πριν βάλω game αλλάζω ένα κάρο πράγματα στον ήχο γιατί παίζω με ακουστικά και EQ. Αν κάνεις συχνές εναλλαγές δεν συμφέρει. Περίμενε το AOC που λογικά δεν θα έχει αυτά τα χάλια. Αλλά το On/off στο Local dimming δεν το γλιτώνεις. Με αυτά τα θέματα πάντως φοβάμαι review και από το rtings. Πρέπει κάποιος να τους ενημερώσει από πριν. Το 1.0.08 που τα έχει όλα λυμένα λογικά βρίσκεται μόνο στις αναπτυγμένες χώρες. Μέχρι να έρθει εδώ θα έχει βγει και το AOC. 1
dimoskoutr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Εξαρτάται από τον χρήστη. Ας πούμε πριν βάλω game αλλάζω ένα κάρο πράγματα στον ήχο γιατί παίζω με ακουστικά και EQ. Αν κάνεις συχνές εναλλαγές δεν συμφέρει. Περίμενε το AOC που λογικά δεν θα έχει αυτά τα χάλια. Αλλά το On/off στο Local dimming δεν το γλιτώνεις. Με αυτά τα θέματα πάντως φοβάμαι review και από το rtings. Πρέπει κάποιος να τους ενημερώσει από πριν. Το 1.0.08 που τα έχει όλα λυμένα λογικά βρίσκεται μόνο στις αναπτυγμένες χώρες. Μέχρι να έρθει εδώ θα έχει βγει και το AOC. Με το ρυθμό πάντως που έδωσαν τις 1000 ζώνες οι κατασκευαστές μας βλέπω σε μια πενταετία το λιγότερο για να πάμε στις 5000 ζώνες και είναι κρίμα.
Votritis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Στις 8/12/2024 στις 1:30 ΠΜ, PadPoet είπε Εγώ το έχω ρυθμίσει με HDR on από οθόνη και Windows 10, κάποια ρύθμιση στο πάνελ της Nvidia για να κάτσουν τέλεια τα χρώματα και τέλος. Με local dimming low συνέχεια ανοιχτό. εγω που το θελω και για ps5 τι γινεται αν τα χρωματα ειναι οτι να ναι ? , την ειχα παραγγείλει και την ακυρωσα , τωρα το σκέφτομαι να περιμένω την AOC Q27G4XM που θα εχει παρομοια χαρακτηριστικα αλλα υποψιάζομαι οτι θα ειναι στα 400Ε+ 1
pirmen56 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Στα games βάζουμε τη μέγιστη τιμή brightness και παίρνουμε ό,τι έχει να δώσει το μόνιτορ. Ξέρει κανείς πώς γίνεται κάτι αντίστοιχο στις ταινίες για να αποφύγουμε το πετσόκομμα που έχει πέσει.
kosmasgr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 13/10/2024 στις 7:11 ΜΜ, Despotas είπε Μερικές εντυπώσεις από χρήση 3 ημερών. Χρησιμοποίησα τις ρυθμίσεις από το review Tom's Hardware για desktop και SDR χρήση. Απενεργοποίησα το local dimming για αυτή τη χρήση. https://www.tomshardware.com/monitors/gaming-monitors/xiaomi-g-pro-27i-27-inch-qhd-180-hz-gaming-monitor-review Η οθόνη είναι από default πολύ φωτεινή και βγάζει μάτια. Έτσι είναι ξεκούραστη. Για SDR gaming επίσης το άφησα έτσι και μου άρεσε. Το Low Blue Light mode χαλάει πολύ τα χρώματα. Για HDR τώρα, το δοκίμασα μόνο σε κάποια video και όντως τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά. Εδώ να ευχαριστήσω τον φίλο @Arkin για την βοήθεια. Πρέπει αρχικά να ανοίξετε το HDR από Windows και από την οθόνη βάζετε HDR Auto και High το Local Dimming. Κατεβάζετε από MS Store το παρακάτω εργαλείο και κάνετε τη διαδικασία: https://apps.microsoft.com/detail/9n7f2sm5d1lr?hl=el-gr&gl=GR Σώζει ένα προφίλ στα Display settings. Μετά μπαίνετε με Chrome-Brave-Edge (όχι Firefox) στα παρακάτω κανάλια και αρχίζει η απόλαυση: https://www.youtube.com/watch?v=LxnMg0I0LZM https://www.youtube.com/@EugeneBelsky/videos https://www.youtube.com/@VIRTUALJAPAN/videos Κάτω δεξιά στα video settings του Youtube πρέπει να γράφει HDR στην ανάλυση που θα επιλέξετε. Περισσότερα την επόμενη φορά όπου θα γράψω για HDR gaming. Εδώ και μια λίστα με τα υποστηριζόμενα παιχνίδια: https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_games_that_support_high_dynamic_range_display_(HDR) Thanks και τον @Razor333 . Εφοσον ειμαι με win 11 άνοιξα μόνιμα HDR στα win settings με HDR auto off. Κατόπιν εβαλα στην xiaomi HDR auto και LD high και έτρεξα την εφαρμογή της MS για calibration. Στο πρόγραμμα πρέπει να εξαφανιστεί το παράθυρο εντελώς έτσι ? Ρύθμισα δηλαδή 0.0050 , 1400 και 1400 οι ρυθμίσεις που εξαλείφεται το παράθυρο. Μου έδωσε ένα καλό αποτέλεσμα , τα μόνα που πείραξα για να την φέρω στα μέτρα μου ειναι τα εξής : - SDR slider : 35 - Red channel : 45 - 1,07 gamma Υ.Γ. Το HDR video streaming που απενεργοποιείται απο μόνο του ειναι Bug των win11 ? Τα βίντεο παίζουν κανονικά στο chrome με το HDR κάτω δεξιά. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από kosmasgr 1
music_lover Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Στις 9/12/2024 στις 6:20 ΜΜ, Votritis είπε εγω που το θελω και για ps5 τι γινεται αν τα χρωματα ειναι οτι να ναι ? , την ειχα παραγγείλει και την ακυρωσα , τωρα το σκέφτομαι να περιμένω την AOC Q27G4XM που θα εχει παρομοια χαρακτηριστικα αλλα υποψιάζομαι οτι θα ειναι στα 400Ε+ Για χρήση με κονσόλα θα σου πρότεινα κάτι σε 4k με hdmi v2.1 και ας μην είναι mini-led
Nik1239 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, music_lover είπε Για χρήση με κονσόλα θα σου πρότεινα κάτι σε 4k με hdmi v2.1 και ας μην είναι mini-led Γιατί όμως;
music_lover Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Nik1239 είπε Γιατί όμως; Γιατί αποδίδουν, μέσω τεχνικών upscale (FSR, PSSR κτλ) συνήθως 4k/60fps και κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του HDMI v2.1 (VRR, ALLM κτλ). Συνδέοντας τις με μια οθόνη 1440p χάνεις σε ευκρίνεια λόγο χαμηλότερης ανάλυσης και δεν κερδίζεις και τίποτα σε επιδόσεις γιατί δουλεύει με fixed settings και απλά κάνει downscale το σήμα από 4k σε 2k. Αν ήταν για χρήση σε PC θα σου έλεγα ok μια 2k οθόνη οδηγείται πολύ ευκολότερα από μια 4k γιατί μπαίνεις μέσα στα graphic settings του εκάστοτε παιχνιδιού και ρυθμίζεις αναλόγως αλλά η κονσόλα παίζει το ίδιο παντού οπότε γιατί να της μειώσω την ανάλυση, δεν κερδίζω τίποτα, το αντίθετο.
pirmen56 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Νέο εκτενές ιαπωνικό review με 3D LUT calibration, για λειτουργία σε Native color space . Επιπλέον, calibration για EOTF curve: Spoiler https://chimolog.co/xiaomi-g-pro-27i/ https://chimolog-co.translate.goog/xiaomi-g-pro-27i/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp Xiaomi G Pro 27i can easily display HDR content created with HDR 1000 in mind. The brightness is greatly improved and the contrast ratio you can experience increases, resulting in a three-dimensional and realistic image. I had already experienced it with the INNOCN 27M2V a year and a half ago, so I wasn't particularly surprised, but anyone seeing HDR with Mini LED backlight for the first time will surely be amazed by its overwhelming brightness and realism. Xiaomi G Pro 27i's HDR mode looks a bit darker compared to other Display HDR 1000 certified monitors. Subtleties of the "Xiaomi G Pro 27i" Panel uniformity is average Contrast ratio is mediocre Brightness is off in HDR mode (can be fixed with 3D LUT) The default color temperature is incorrect (this can be easily corrected) Flicker-free not supported Fewer features for gamers Shared OSD settings for SDR and HDR 1 year warranty Good points of "Xiaomi G Pro 27i" 27 inches and WQHD (just right) Supports up to 180 Hz Supports 120 Hz (VRR) on PS5 Fast response time (for an IPS panel) Low input lag Quantum dots for wide color gamut (DCI P3: 99%) Accurate (ΔE < 2.0) in sRGB and AdobeRGB modes Display HDR 1000 certified True HDR Experience (1152 Zone Mini LED) Fully featured ergonomics Low price for the specs Outstanding cost performance Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από pirmen56 1
dimoskoutr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Αυτός δεν νομίζω ότι μας λέει κάπου τι firmware έχει το μόνιτορ που κοιτάζει ε; Στο μεταξύ μου κάνει εντύπωση που στα πρώτα του settings για το μόνιτορ σε normal color space ανεβάζει το red στο 55 και κατεβάζει blue στο 47…τι στο καλό red tint δεν είχε αυτός; Αν δοκιμάσει κανείς το .cube αρχείο από το lut calibration που έχει ο τύπος ας μας πει εντυπώσεις. 😁 1
kosmasgr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Αυτός δεν νομίζω ότι μας λέει κάπου τι firmware έχει το μόνιτορ που κοιτάζει ε; Στο μεταξύ μου κάνει εντύπωση που στα πρώτα του settings για το μόνιτορ σε normal color space ανεβάζει το red στο 55 και κατεβάζει blue στο 47…τι στο καλό red tint δεν είχε αυτός; Αν δοκιμάσει κανείς το .cube αρχείο από το lut calibration που έχει ο τύπος ας μας πει εντυπώσεις. 😁 Εγώ κατέβασα μόνο το red στο 45 με gamma 1.07 για να έρθει στην ψυχρότητα. Φαντάζομαι ίσως έπεσε σε καλύτερο εργοστασιακό calibration
pantelis20 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 15 hours ago, dimoskoutr said: Αυτός δεν νομίζω ότι μας λέει κάπου τι firmware έχει το μόνιτορ που κοιτάζει ε; Στο μεταξύ μου κάνει εντύπωση που στα πρώτα του settings για το μόνιτορ σε normal color space ανεβάζει το red στο 55 και κατεβάζει blue στο 47…τι στο καλό red tint δεν είχε αυτός; Αν δοκιμάσει κανείς το .cube αρχείο από το lut calibration που έχει ο τύπος ας μας πει εντυπώσεις. 😁 Το θεμα με το lut calibration αν καταλαβα καλα ειναι οτι καθε φορα που κανεις restart το pc θα πρεπει να το ξαναβαζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα