pirmen56 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, teohokage είπε @pirmen56 εδώ με srgb profile χωρίς να έχω κάνει κάτι με CC υπάρχει red tint?? γιατί εγώ δεν βλέπω κάτι https://streamable.com/zpn1fx Δύσκολο να φανεί σε βίντεο, ειδικά σε αυτό που έβαλες, το red tint. Red tint -> Αρκετά θερμό χρώμα. Χαμηλή θερμοκρασία χρώματος. Σαν να έχεις ανοίξει το Night mode σε άλλη νορμάλ οθόνη οθόνη. Όχι κουραστικό αλλά περίεργη αίσθηση. Blue tint -> Ψυχρό χρώμα. Color temp αρκετά πάνω από 7000K. Πολύ κουραστικό. Σωστό color temp κάπου στα 6500. Σούπερ ξεκούραστο και με λευκό που σε μεγάλη φωτεινότητα πλησιάζει το λευκό της LED λυχνίας ισχύος του μόνιτορ. Κλείσε την οθόνη. Άνοιξέ την με λευκή σελίδα και τράβα φωτό από κοντά με στάνταρ ρυθμίσεις από το κινητό. Άλλαξε picture mode και ξαναγύρνα πίσω. Ξανατράβα φωτό με ίδιες ρυθμίσεις κάμερας και σύγκρινε. 5 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Εγώ θα κοιτάξω να κανονίσω με έναν φίλο να την πάω εκεί το ΣΚ να δοκιμάσουμε το CC στον δικό του υπολογιστή με nvidia gpu. Πολύ περίεργος είμαι να δω τι αποτέλεσμα θα έχει σε άλλο pc. Στο μεταξύ επιβεβαιώνω ότι στο σωστό srgb είναι χάρμα το calibration. Στο factory report εμένα μου δίνει σε srgb average delta 0,54 Ρε συ ήμαρτον. Ούτε με την άλλη οθόνη δουλεύει το CC; Ξαναπεράστε τα libraries. Αν σας βγάζει το cc κάποιο μήνυμα στην αρχή ότι κάτι δεν βρήκε(πέρα από Samsung και LG controller) υπάρχει θέμα.
dimoskoutr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Ρε συ ήμαρτον. Ούτε με την άλλη οθόνη δουλεύει το CC; Ξαναπεράστε τα libraries. Αν σας βγάζει το cc κάποιο μήνυμα στην αρχή ότι κάτι δεν βρήκε(πέρα από Samsung και LG controller) υπάρχει θέμα. Ρε συ Pirmen μια οθόνη μου έμεινε με σωστά χρώματα χωρίς να κάνει αηδίες λες να δοκιμάσω και σε εκείνη το cc; Να πετάξω δυο από το μπαλκόνι μετά; 🙂 Μόνο τον Samsung και τον LG controller βγάζει μήνυμα ότι δεν βρήκε. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από dimoskoutr
pirmen56 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε Ρε συ Pirmen μια οθόνη μου έμεινε με σωστά χρώματα χωρίς να κάνει αηδίες λες να δοκιμάσω και σε εκείνη το cc; Να πετάξω δυο από το μπαλκόνι μετά; 🙂 Δεν χαλάει τίποτα. Το cc χρησιμοποιείται κατά κόρον από κατόχους OLED για να ξεκλειδώσουν φωτεινότητα και άλλα. Αν και δεν νομίζω να είναι θέμα του monitor που δεν μπορείτε να κάνετε το cc να δουλέψει.
dimoskoutr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε Δεν χαλάει τίποτα. Το cc χρησιμοποιείται κατά κόρον από κατόχους OLED για να ξεκλειδώσουν φωτεινότητα και άλλα. Αν και δεν νομίζω να είναι θέμα του monitor που δεν μπορείτε να κάνετε το cc να δουλέψει. Γι αυτό το λόγο θα κανονίσω να την πάω βόλτα εδώ δίπλα σε φίλο ρε...γιατί θεωρώ ότι κάτι στραβώνει στο σύστημα αλλά άντε βρες τι. Θα την πάω λοιπόν σε άλλο σύστημα να δούμε μπας και ξεστραβώσει την στρώσουμε και την πάρω έτοιμη...βέβαια πλάκα θα έχει όταν την γυρίσω εδώ να κάνει πάλι τα ίδια...μετά θα σας δώσω διεύθυνση να την σουτάρω από το μπαλκόνι και όποιος την πιάσει την κρατάει.😁 " Δοκιμάστε επίσης να το τρέξετε πριν και μετά την προσωρινή διόρθωση του bug από το OSD της οθόνης. Δηλαδή, πριν αλλάξετε picture mode(standard->energy saver->standard) μετά το άνοιγμα της οθόνης και αφότου αλλάξετε." Δοκίμασα φυσικά από προχτές και αυτό ε...δεν χαμπαριάζει τίποτα...ρε να θες να χαλάσεις εντελώς τα χρώματα της οθόνης σου και να μην μπορείς!!!🤣 Αν μου απαντήσει και κάποιος γιατί μου αλλάζει κανονικά το refresh rate από το CC αλλά δεν μπορώ να πειράξω χρώματα θα ήμουν χαρούμενος. Αφού πειράζει refresh rate σημαίνει ότι λογικά το CC επικοινωνεί με την οθόνη! 2
pirmen56 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 31 λεπτά πριν, teohokage είπε @pirmen56 εδώ με srgb profile χωρίς να έχω κάνει κάτι με CC υπάρχει red tint?? γιατί εγώ δεν βλέπω κάτι https://streamable.com/zpn1fx Τραβώντας screenshots από το βίντεό σου στην γκρίζα λωρίδα του παραθύρου πάνω φάινεται να υπάρχει. Θα μπορούσε όμως και να είναι παιχνίδι της κάμερας. Γι αυτό βρες τεστ με λευκό ή και ανοικτό γκρίζο και τράβα υπό τις ίδιες συνθήκες.
dimoskoutr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Πάντως το CC σίγουρα επικοινωνεί με την οθόνη μου δεν τίθεται θέμα. Και ανάλυση μου αλλάζει και HDR ανοίγει και κλείνει. Ρε θα πέσω στα σκληρά θα με βάλετε να πάρω OLED και μετά θα καταπίνω δυο δυο τα xanax για να μην βλέπω burn in...
teohokage Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Τραβώντας screenshots από το βίντεό σου στην γκρίζα λωρίδα του παραθύρου πάνω φάινεται να υπάρχει. Θα μπορούσε όμως και να είναι παιχνίδι της κάμερας. Γι αυτό βρες τεστ με λευκό ή και ανοικτό γκρίζο και τράβα υπό τις ίδιες συνθήκες. https://streamable.com/4855e6 για δες τώρα. με amd drivers
pirmen56 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, teohokage είπε https://streamable.com/4855e6 για δες τώρα. με amd drivers Φαίνεται ΟΚ. Εμένα δεν ήταν έτσι. Κάνε όμως ένα τεστ για σένα σε γκρίζο μοτίβο, με φωτογραφία, για να δεις αν είσαι στην περίπτωση με λάθος θερμοκρασία προς το ψυχρότερο. Το cc σου δουλεύει; Με HDR Auto παρατηρείς τίποτα όταν γυρνάς σε HDR; Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από pirmen56
dimoskoutr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Το cc δουλεύει και με amd κάρτες; Έχω κρατημένη την παλιά μου 570…να κάνω εγχείρηση μπας και ξεκολλήσει και φτιάξει με την amd; Προσπαθώ να σκεφτώ τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω…
pirmen56 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Πάντως το CC σίγουρα επικοινωνεί με την οθόνη μου δεν τίθεται θέμα. Και ανάλυση μου αλλάζει και HDR ανοίγει και κλείνει. Ρε θα πέσω στα σκληρά θα με βάλετε να πάρω OLED και μετά θα καταπίνω δυο δυο τα xanax για να μην βλέπω burn in... Το αντέχεις; Είσαι έτοιμος; Πάρε πρόσφατο με μουσική αλά inception. Spoiler
dimoskoutr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 16 ώρες πριν, pirmen56 είπε Το αντέχεις; Είσαι έτοιμος; Πάρε πρόσφατο με μουσική αλά inception. Απόκρυψη περιεχομένων Να με ζορίζεις παραπάνω θες ήθελα να ήξερα; Ή να έρθεις να πιάσεις την οθόνη που θα την πετάξω από το μπαλκόνι; Πονηρέ! Όταν έχει σωστό calibration είναι απόλαυση η κυρία Κινεζούλα πάντως. Σε μένα την πέμπτη το βραδάκι θα δοκιμάσουμε και σε φίλο μπας και… 1
dimoskoutr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 13/10/2024 στις 7:11 ΜΜ, Despotas είπε Μερικές εντυπώσεις από χρήση 3 ημερών. Χρησιμοποίησα τις ρυθμίσεις από το review Tom's Hardware για desktop και SDR χρήση. Απενεργοποίησα το local dimming για αυτή τη χρήση. https://www.tomshardware.com/monitors/gaming-monitors/xiaomi-g-pro-27i-27-inch-qhd-180-hz-gaming-monitor-review Η οθόνη είναι από default πολύ φωτεινή και βγάζει μάτια. Έτσι είναι ξεκούραστη. Για SDR gaming επίσης το άφησα έτσι και μου άρεσε. Το Low Blue Light mode χαλάει πολύ τα χρώματα. Για HDR τώρα, το δοκίμασα μόνο σε κάποια video και όντως τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά. Εδώ να ευχαριστήσω τον φίλο @Arkin για την βοήθεια. Πρέπει αρχικά να ανοίξετε το HDR από Windows και από την οθόνη βάζετε HDR Auto και High το Local Dimming. Κατεβάζετε από MS Store το παρακάτω εργαλείο και κάνετε τη διαδικασία: https://apps.microsoft.com/detail/9n7f2sm5d1lr?hl=el-gr&gl=GR Σώζει ένα προφίλ στα Display settings. Μετά μπαίνετε με Chrome-Brave-Edge (όχι Firefox) στα παρακάτω κανάλια και αρχίζει η απόλαυση: https://www.youtube.com/watch?v=LxnMg0I0LZM https://www.youtube.com/@EugeneBelsky/videos https://www.youtube.com/@VIRTUALJAPAN/videos Κάτω δεξιά στα video settings του Youtube πρέπει να γράφει HDR στην ανάλυση που θα επιλέξετε. Περισσότερα την επόμενη φορά όπου θα γράψω για HDR gaming. Εδώ και μια λίστα με τα υποστηριζόμενα παιχνίδια: https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_games_that_support_high_dynamic_range_display_(HDR) Αφού έκανα το calibration και έριξα και στο 0,98 το red από το nvidia control panel μπήκα είδα τα βίντεο από τα links που μας έδωσες και ενθουσιάστηκα με την «κινεζιά»…εντυπωσιακή εικόνα και σε σκοτεινό δωμάτιο αλλά και σε φωτεινό που έχω μπαλκονόπορτα στο ενάμισι μέτρο από την οθόνη χωρίς να πέφτει κατευθείαν φως επάνω της βέβαια ε. Μετά σκέφτηκα τι τραβάω μπας και τη φτιάξω τη δική μου και αναρωτήθηκα τι σκέφτηκαν οι της xiaomi που την έδωσαν χύμα χωρίς να φτιάξουν το red tint bug. Μπετόστοκοι. Το γεγονός είναι ένα πάντως. Αυτή την στιγμή στην αγορά δεν υπάρχει άλλη οθόνη στα 330 ευρώ που να δίνει τόσο καλή εικόνα σε hdr on αλλά και off σε όσους έχουν permanent fix για το red tint. Καμία. Για μένα θα μπορούσε να πουλάει μόνο αυτή κυριολεκτικά στα 250-350 ευρώ. Αν δεν είχε το bug… Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από dimoskoutr
pirmen56 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Αφού έκανα το calibration και έριξα και στο 0,98 το red από το nvidia control panel μπήκα είδα τα βίντεο από τα links που μας έδωσες και ενθουσιάστηκα με την «κινεζιά»…εντυπωσιακή εικόνα και σε σκοτεινό δωμάτιο αλλά και σε φωτεινό που έχω μπαλκονόπορτα στο ενάμισι μέτρο από την οθόνη χωρίς να πέφτει κατευθείαν φως επάνω της βέβαια ε. Μετά σκέφτηκα τι τραβάω μπας και τη φτιάξω τη δική μου και αναρωτήθηκα τι σκέφτηκαν οι της xiaomi που την έδωσαν χύμα χωρίς να φτιάξουν το red tint bug. Μπετόστοκοι. Το γεγονός είναι ένα πάντως. Αυτή την στιγμή στην αγορά δεν υπάρχει άλλη οθόνη στα 330 ευρώ που να δίνει τόσο καλή εικόνα σε hdr on αλλά και off σε όσους έχουν permanent fix για το red tint. Καμία. Για μένα θα μπορούσε να πουλάει μόνο αυτή κυριολεκτικά στα 250-350 ευρώ. Αν δεν είχε το bug… Και στο reddit σχεδόν κανένας δεν κατάφερε να κάνει το cc να δουλέψει όπως σε μένα. Δοκίμασα χθες αλλαγή από 10bit χρώμα σε 8bit και είδα ακραία υπερκορεσμένα χρώματα. Οι άλλοι δεν βλέπουν τίποτα. Αλήθεια, όταν έκανες τις αλλαγές από το CC το HDR στην οθόνη το είχες off ή Auto; Προσπαθώ και 'γω να καταλάβω τι ακριβώς έκανα τότε και δουλεύει σωστά το CC. Πάντως το ίδιο το CC ΔΕΝ ευθύνεται. Γιατί έναν φάκελο που δημιουργεί στα Windows με settings τον έσβησα και το έτρεξα σαν να έτρεχε πρώτη φορά στο μηχάνημά μου και δούλεψε και πάλι.
dimoskoutr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Και στο reddit σχεδόν κανένας δεν κατάφερε να κάνει το cc να δουλέψει όπως σε μένα. Δοκίμασα χθες αλλαγή από 10bit χρώμα σε 8bit και είδα ακραία υπερκορεσμένα χρώματα. Οι άλλοι δεν βλέπουν τίποτα. Αλήθεια, όταν έκανες τις αλλαγές από το CC το HDR στην οθόνη το είχες off ή Auto; Προσπαθώ και 'γω να καταλάβω τι ακριβώς έκανα τότε και δουλεύει σωστά το CC. Πάντως το ίδιο το CC ΔΕΝ ευθύνεται. Γιατί έναν φάκελο που δημιουργεί στα Windows με settings τον έσβησα και το έτρεξα σαν να έτρεχε πρώτη φορά στο μηχάνημά μου και δούλεψε και πάλι. Auto το είχα το hdr όταν δοκίμαζα τις αλλαγές. Δύσκολα νέα μου λες όμως και άρχισα να απαισιοδοξώ. 😕 Πάντως από την εικόνα που είδα στα hdr videos και μετά δυσκολεύομαι να την σουτάρω. Το πρόβλημα θα είναι στο Mac που δεν έχει ούτε panel να ρίξω reds ούτε hdr calibration tool που να γνωρίζω….😔
pirmen56 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 15 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Auto το είχα το hdr όταν δοκίμαζα τις αλλαγές. Δύσκολα νέα μου λες όμως και άρχισα να απαισιοδοξώ. 😕 Πάντως από την εικόνα που είδα στα hdr videos και μετά δυσκολεύομαι να την σουτάρω. Το πρόβλημα θα είναι στο Mac που δεν έχει ούτε panel να ρίξω reds ούτε hdr calibration tool που να γνωρίζω….😔 Λες ότι δεν βλέπεις αλλαγές. Στην 3η στήλη το CC εμφανίζει τα color settings όπως BPC8, RGB, VESA, RGB. Βλέπεις εκεί να αλλάζει τίποτα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα