Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Βρε ‘‘σύ αλήθεια περίμενες xiaomi οθόνη να έχει drivers; Ούτε καν. Εδώ έχουν κάνει καλοκαιρινό το firmware εσύ ήθελες και drivers; Ή μόνη ευκαιρία να στρώσει είναι αν υπάρχει κάποιος εδώ κοντά που μένω με nvidia ώστε να δοκιμάσουμε να την στρώσουμε σε κάποιο άλλο pc. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξανά στήσω από την αρχή το pc μιας και ξεκολλήσει και παίξει το cc που για κάποιο λόγο δεν αλλάζει τίποτα από την οθόνη…ούτε χρώματα κάνει μπούγιο όυτε τίποτα. Ενώ ανοιγοκλείνει όταν κάνω κάποια αλλαγή με το cc, τελικά δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Μπορεις να την στειλεις πισω και να ζητησεις αντικατασταση η τα λεφτα σου ,εγω δεν θα το αφηνα ετσι παντως

• Like 1
  • Απαντ. 535
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Το τελείupdate από μένα είναι ότι έκανα uninstall με ddu τους nvidia drivers σε safe mode, μπήκα κανονικά έβαλα πάλι drivers μάλιστα κι εκεί επέλεξα clean install, εγκατέστησε τους drivers, γύρισα σε use nvidia settings στο change resolution, άνοιξα cc πείραξα dynamic range, πείραξα color space τίποτα καμία αλλαγή σε χρώματα και το red tint υπήρχε και τα χρώματα ήταν οκ, έκλεισα οθόνη και cc τα ξανανοιξα, γύρισα τα πάντα auto ή default αλλά τίποτα δεν άλλαξε με το red tint.

Να πω ότι δεν ξενέρωσα ψέμματα θα πω…δεν ξέρω κάτι άλλο να κάνω. Έτσι όπως είναι σε μένα δεν την προτείνω πάντως ειδικά για μοναδική οθόνη κάποιου.

Ξαναγυρισα το color space της οθόνης σε normal και έριξα λίγο το red και την έχω έτσι για να παίζω τα παιχνίδια μου.

Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως με το ίδιο firmware δεν έχουν κάποιοι red tint στο srgb και στο dci p3 color space.

Κρίμα…🤨

Και σε εμένα δεν κάνει τίποτα απολύτως το CC, ίσως η έκδοση που έχει ο pirmen να είναι διαφορετική.

Εμένα δεν με νοιάζει γιατί έχω το monitor μόνιμα HDR on με LD High και μόνιμα HDR on στα Windows και δεν βλέπω κανένα λόγο να το χρησιμοποιείς διαφορετικά.

Έτσι και αλλιώς όταν κλείσεις το HDR, θα κλείσεις και το LD, οπότε θα μπεις στο μενού της οθόνης, ε κάνε και την αλλαγή σε ένα color profile και φεύγει το red tint, δεν έγινε κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Και σε εμένα δεν κάνει τίποτα απολύτως το CC, ίσως η έκδοση που έχει ο pirmen να είναι διαφορετική.

Εμένα δεν με νοιάζει γιατί έχω το monitor μόνιμα HDR on με LD High και μόνιμα HDR on στα Windows και δεν βλέπω κανένα λόγο να το χρησιμοποιείς διαφορετικά.

Έτσι και αλλιώς όταν κλείσεις το HDR, θα κλείσεις και το LD, οπότε θα μπεις στο μενού της οθόνης, ε κάνε και την αλλαγή σε ένα color profile και φεύγει το red tint, δεν έγινε κάτι.

Και σε σένα δηλαδή με hdr δεν έχεις red tint; Δεν είναι Γιουχου τα χρώματα; Έχεις πειράξει χρώματα από το tool των windows; Μπερδεύτηκα…την παλεύεις με hdr να διαβάζεις κείμενο να χρησιμοποιείς άλλες εφαρμογές κλπ;

Τουλάχιστον βρέθηκε και ένας ακόμη που δεν του κάνει τίποτα το cc. Είχα αρχίσει να αμφιβάλω για τον εαυτό μου.🙂

26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μπορεις να την στειλεις πισω και να ζητησεις αντικατασταση η τα λεφτα σου ,εγω δεν θα το αφηνα ετσι παντως

Δεν παίζει να το πάρουν πίσω γιατί λέω ότι έχει red tint ρε συ. Μεγάλωσα πια για να μαλώνω με τους ασχετουσ υπαλλήλους του κοτσοβολου. Δεν έχω κουράγιο.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Και σε σένα δηλαδή με hdr δεν έχεις red tint; Δεν είναι Γιουχου τα χρώματα; Έχεις πειράξει χρώματα από το tool των windows; Μπερδεύτηκα…την παλεύεις με hdr να διαβάζεις κείμενο να χρησιμοποιείς άλλες εφαρμογές κλπ;

Τουλάχιστον βρέθηκε και ένας ακόμη που δεν του κάνει τίποτα το cc. Είχα αρχίσει να αμφιβάλω για τον εαυτό μου.🙂

Δεν παίζει να το πάρουν πίσω γιατί λέω ότι έχει red tint ρε συ. Μεγάλωσα πια για να μαλώνω με τους ασχετουσ υπαλλήλους του κοτσοβολου. Δεν έχω κουράγιο.

Φιλε αν δεν εχεις σωστα χρωματα σε srgb εχεις λογο να το παρουν πισω ,οθονη ειναι που διαφημιζεται για τη χρωματικη της απεικονηση. Εγω θα εστελνα mail στην xiaomi ,οκ μπορει να μην ειναι πολλα τα λεφτα αλλα ειναι λεφτα.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Το red το κόβω ένα κλικ από το panel της nvidia, το είχα γράψει πολλές σελίδες πίσω, το HDR on δεν με πειράζει πουθενά, εφόσον στα 11αρια μπορείς να κόψεις το SDR brightness και πρακτικά είναι και ο μόνος τρόπος να παίξει το LD High σωστά στα Windows και να μην το δουλεύεις ως απλό IPS με edge led.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Razor333 είπε

Το red το κόβω ένα κλικ από το panel της nvidia, το είχα γράψει πολλές σελίδες πίσω, το HDR on δεν με πειράζει πουθενά, εφόσον στα 11αρια μπορείς να κόψεις το SDR brightness και πρακτικά είναι και ο μόνος τρόπος να παίξει το LD High σωστά στα Windows και να μην το δουλεύεις ως απλό IPS με edge led.

δεν εχεις θεμα με τα dimming zones για χρηση σε desktop?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Με αυτό τον τρόπο, για τα δικά μου γούστα είναι οκ, υπάρχει κάποιο blooming, αλλά δεν με κουράζει, αν την γυρίσεις όμως σε HDR off και αφήσεις LD ανοιχτό, δεν παλεύεται, πρέπει να πας σε LD off και πρακτικά να την κάνεις τυπικό ips monitor.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Razor333 είπε

Δοκιμάστε να το τρέξετε και ως administrators. Αρχικά το είχα τρέξει έτσι και ίσως να εγκατέστησε κάπου φακέλους για να δουλέψει. Τώρα πια και ως απλός user όταν το τρέχω είναι όλα ΟΚ.

Αν εξακολουθεί να μην κάνει τίποτα, όπως π.χ. ξεθωριασμένα μαύρα και εικόνα σε κάποιο από τα BT2020, σκέφτομαι μήπως έχει σχέση και με το bug της οθόνης. Η έκδοση που έχω είναι η 10.1.0.0. Φαίνεται άλλωστε από το screen. Δεν έχει αλλάξει κάτι.

edit: Δοκιμάστε επίσης να το τρέξετε πριν και μετά την προσωρινή διόρθωση του bug από το OSD της οθόνης. Δηλαδή, πριν αλλάξετε picture mode(standard->energy saver->standard) μετά το άνοιγμα της οθόνης και αφότου αλλάξετε.

Όπως και να 'χει το να μην βλέπετε αλλαγές δεν είναι bug του color control.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Razor333 είπε

Ξαναδιάβασα όλο το θέμα και είδα τις αναρτήσεις σου για το μόνιτορ ότι το έχεις σε hdr on συνέχεια όπως και τα windows. Αυτό με το hdr profile στα win11 από το δωρεάν tool από το store αν θες να πεις εδώ το όνομα της εφαρμογής να την κατεβάσω. Επίσης το red tint από ποιο σημείο του nvidia panel το κόβεις λίγο που είπες πριν; Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Περίεργο που βασανίζεσαι μέρες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Βεβαιώσου για 2 πράγματα: Άφησε συνδεδεμένη μόνο την Xiaomi οθόνη, βγάλε την LG ώστε ό,τι κάνεις να είναι στην Xiaomi, και, βεβαιώσου ότι έχεις εγκαταστήσει το RunTime που ζητάει το CC profiler, διότι δεν θα δουλέψει διαφορετικά.

Το Wide Color Gamut (85% του Rec2020) είναι στα υπέρ της οθόνης πάντως, φαντάζομαι ότι θα παίξει σωστά το SDR content αν αφήσεις στα Windows το HDR με SDR-settings 15%.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aki είπε

Περίεργο που βασανίζεσαι μέρες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Βεβαιώσου για 2 πράγματα: Άφησε συνδεδεμένη μόνο την Xiaomi οθόνη, βγάλε την LG ώστε ό,τι κάνεις να είναι στην Xiaomi, και, βεβαιώσου ότι έχεις εγκαταστήσει το RunTime που ζητάει το CC profiler, διότι δεν θα δουλέψει διαφορετικά.

Το Wide Color Gamut (85% του Rec2020) είναι στα υπέρ της οθόνης πάντως, φαντάζομαι ότι θα παίξει σωστά το SDR content αν αφήσεις στα Windows το HDR με SDR-settings 15%.

Το έχεις αλήθεια το μόνιτορ ή γράφεις γενικά με βάση κάτι άλλο; Αδύνατον πάντως να μην δουλέψει το CC αν γίνουν όλα σωστά.

Μετά τη διόρθωση παρατήρησα και κάτι άλλο. Αν αλλάξω από Standard σε Energy Saver και πίσω έχω blue tint. Πολύ ψυχρό χρώμα. Άρα το μόνιτορ σε DPI-P3 και sRGB ξεκινάει με λάθος color temp. Ενώ η αλλαγή picture mode σε πετάει στο σωστό. Αν όμως το φτιάξεις με το φιξ που είπα τότε η αλλαγή picture mode σε πετάει σε λάθος αλλά αυτή τη φορά είναι κάτι ψυχρό(κάπου 7000+ όπως ο κόβω).

Με το φιξ, αν του αλλάξεις σήμα από την κάρτα(π.χ. σε BT2020) μέσω CC χάνει calibration(ή κάτι τέτοιο) και την λάθος θερμοκρασία. Οπότε με επαναφορά έχεις σωστό χρώμα(factory calibration) και θερμοκρασία. Και αυτό παραμένει μέχρι να ξαναλλάξεις picture mode.

Άσχετα με όλα αυτά, οι άνθρωποι στην xiaomi είναι απίστευτοι τρόμπες. Από την Redmi έκδοση φαινόταν το bug και μετά από 6 αναθεωρήσεις firmware στην xiaomi έκδοση δεν το είχαν φτιάξει ακόμα.

Όποιος το φοβάται ας περιμένει κάποιους μήνες για το AOC. Μάλλον είναι φασόν λύση από κάποια BOE. Στην xiaomi ούτε στην πρίζα παίζει να το έβαλαν να το κοιτάξουν πώς πάει. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι τα 450 nits στο SDR του AOC. Γιατί αν δεις με LD off φυσικά τοπία σε max brightness παθαίνεις πλάκα. Συν το απόθεμα που σου δίνει.

19 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Δεν είναι τόσο αυτό το θέμα. Η φωτεινότητα με LD έχει σημαντικές διακυμάνσεις λόγω του blooming suppression.

Σκέψου και το άλλο. Απότομες αλλαγές. Μαύρο τετράγωνο κολλητά σε άσπρο. Αν το σημείο επαφής πέσει στη μέση κάποιων dimming zones τότε είτε θα έχεις blooming στο μαύρο τετράγωνο είτε σκοτείνιασμα στην άκρη του λευκού για να είναι ομαλή η μετάβαση. Σε φυσικές σκηνές και games τέτοιες απότομες αλλαγές είναι σπάνιες ή φευγαλέες. Στο Desktop που είναι όλα στατικά χτυπάει χειρότερα.

Εκτός αυτού σε sRGB το factory calibration είναι top.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Το έχεις αλήθεια το μόνιτορ ή γράφεις γενικά με βάση κάτι άλλο; Αδύνατον πάντως να μην δουλέψει το CC αν γίνουν όλα σωστά.

Μετά τη διόρθωση παρατήρησα και κάτι άλλο. Αν αλλάξω από Standard σε Energy Saver και πίσω έχω blue tint. Πολύ ψυχρό χρώμα. Άρα το μόνιτορ σε DPI-P3 και sRGB ξεκινάει με λάθος color temp. Ενώ η αλλαγή picture mode σε πετάει στο σωστό. Αν όμως το φτιάξεις με το φιξ που είπα τότε η αλλαγή picture mode σε πετάει σε λάθος αλλά αυτή τη φορά είναι κάτι ψυχρό(κάπου 7000+ όπως ο κόβω).

Με το φιξ, αν του αλλάξεις σήμα από την κάρτα(π.χ. σε BT2020) μέσω CC χάνει calibration(ή κάτι τέτοιο) και την λάθος θερμοκρασία. Οπότε με επαναφορά έχεις σωστό χρώμα(factory calibration) και θερμοκρασία. Και αυτό παραμένει μέχρι να ξαναλλάξεις picture mode.

Άσχετα με όλα αυτά, οι άνθρωποι στην xiaomi είναι απίστευτοι τρόμπες. Από την Redmi έκδοση φαινόταν το bug και μετά από 6 αναθεωρήσεις firmware στην xiaomi έκδοση δεν το είχαν φτιάξει ακόμα.

Όποιος το φοβάται ας περιμένει κάποιους μήνες για το AOC. Μάλλον είναι φασόν λύση από κάποια BOE. Στην xiaomi ούτε στην πρίζα παίζει να το έβαλαν να το κοιτάξουν πώς πάει. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι τα 450 nits στο SDR του AOC. Γιατί αν δεις με LD off φυσικά τοπία σε max brightness παθαίνεις πλάκα. Συν το απόθεμα που σου δίνει.

Δεν είναι τόσο αυτό το θέμα. Η φωτεινότητα με LD έχει σημαντικές διακυμάνσεις λόγω του blooming suppression.

Σκέψου και το άλλο. Απότομες αλλαγές. Μαύρο τετράγωνο κολλητά σε άσπρο. Αν το σημείο επαφής πέσει στη μέση κάποιων dimming zones τότε είτε θα έχεις blooming στο μαύρο τετράγωνο είτε σκοτείνιασμα στην άκρη του λευκού για να είναι ομαλή η μετάβαση. Σε φυσικές σκηνές και games τέτοιες απότομες αλλαγές είναι σπάνιες ή φευγαλέες. Στο Desktop που είναι όλα στατικά χτυπάει χειρότερα.

Εκτός αυτού σε sRGB το factory calibration είναι top.

Φίλτατε τοπ ξετοπ το factory calibration σε srgb αν δεν δουλέψει το cc δεν παλεύεται το μπες βγες στο μενου για την προσωρινή λύση του red tint πάντως. Σε δύο μας εδώ μέσα δεν αλλάζει τίποτα το cc. Κάτι κολλάει και μπορεί να μην μάθουμε και ποτέ τι είναι αυτό που κολλάει. Κρίμα να πρέπει να κάνεις αλχημείες για ένα μόνιτορ που θα μπορούσε έτσι όπως είναι η αγορά να πουλάει σαν τρελό.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Ξαναδιάβασα όλο το θέμα και είδα τις αναρτήσεις σου για το μόνιτορ ότι το έχεις σε hdr on συνέχεια όπως και τα windows. Αυτό με το hdr profile στα win11 από το δωρεάν tool από το store αν θες να πεις εδώ το όνομα της εφαρμογής να την κατεβάσω. Επίσης το red tint από ποιο σημείο του nvidia panel το κόβεις λίγο που είπες πριν; Και πάλι ευχαριστώ.

https://apps.microsoft.com/detail/9n7f2sm5d1lr?hl=en-US&gl=US

Τώρα σχετικά με τις ρυθμίσεις απλά έκανα 0.98 από ένα το red channel και είναι σαφώς καλύτερα, θα προσπαθήσω ξανά την τύχη μου με το CC, αλλά δεν βλέπω να αλλάζει κάτι, απλά εμφανίζει ότι έχω στο panel της nvidia.

Spoiler

Screenshot2024-12-02185809.png.bdd4a4b9c1ce9da8d67cc94962664713.png

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ θα κοιτάξω να κανονίσω με έναν φίλο να την πάω εκεί το ΣΚ να δοκιμάσουμε το CC στον δικό του υπολογιστή με nvidia gpu. Πολύ περίεργος είμαι να δω τι αποτέλεσμα θα έχει σε άλλο pc.

Στο μεταξύ επιβεβαιώνω ότι στο σωστό srgb είναι χάρμα το calibration. Στο factory report εμένα μου δίνει σε srgb average delta 0,54 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...