dimoskoutr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, pirmen56 είπε @dimoskoutr Μιας και το σκέφτηκα. Στην εικόνα που πόσταρα από το color control, κάνεις δεξί κλικ πάνω στην πρώτη γραμμή(Current settings -> Mi monitor κτλ.) για να σου βγει το μενού Color settings -> Dynamic Range/Color Space κτλ. Όχι στις επόμενες που γράφουν "primary" στο display. Αυτές δεν προκαλούν καμία αλλαγή. Απόκρυψη περιεχομένων Και να φροντίσεις να εγκαταστήσεις ΟΛΑ τα libraries που απαιτεί το color control. Ετσι κάνω φίλτατε. Με δεξί κλικ στην πρώτη γραμμή. Και φυσικά όλα τα libraries εγκατάσταση. Δύο πακέτα είναι ούτως ή άλλως με το .net 13 ώρες πριν, pirmen56 είπε Έχεις βάλει "Use Nvidia Color settings" στο "Change Resolution"; Έχω βάλει “use nvidia color settings” στο change resolution ναι.
pirmen56 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 18 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ετσι κάνω φίλτατε. Με δεξί κλικ στην πρώτη γραμμή. Και φυσικά όλα τα libraries εγκατάσταση. Δύο πακέτα είναι ούτως ή άλλως με το .net Έχω βάλει “use nvidia color settings” στο change resolution ναι. Αν δεν βλέπεις αλλαγές από το color control τότε απλά δεν δουλεύει. Έτσι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Δυστυχώς, δεν είμαι εκεί για να καταλάβω τι πάει στραβά. Από ό,τι έχω καταλάβει. Όταν αλλάζεις π.χ. color space με sRGB στο μόνιτορ, το firmware παίρνει αναπάντεχο σήμα και τα "παίζει". Γιατί το BT2020 color space είναι άσχετο. Χάνει και το sRGB calibration και την κοκκινίλα. Μόλις το επαναφέρεις με color control επανέρχεται μόνο το factory calibration και η κοκκινίλα εξαφανίζεται μόνιμα. Ακόμα και αν το βγάλεις από την πρίζα για αρκετό χρόνο ή του κάνεις factory reset. Φρέσκο ρώσικο review με 1.0.06 έκδοση(έχουμε πολύ "ψωμί" μέχρι να εξαφανιστούν), στο 08:56 και χωρίς εμφανές πρόβλημα. Spoiler
dimoskoutr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το τελείupdate από μένα είναι ότι έκανα uninstall με ddu τους nvidia drivers σε safe mode, μπήκα κανονικά έβαλα πάλι drivers μάλιστα κι εκεί επέλεξα clean install, εγκατέστησε τους drivers, γύρισα σε use nvidia settings στο change resolution, άνοιξα cc πείραξα dynamic range, πείραξα color space τίποτα καμία αλλαγή σε χρώματα και το red tint υπήρχε και τα χρώματα ήταν οκ, έκλεισα οθόνη και cc τα ξανανοιξα, γύρισα τα πάντα auto ή default αλλά τίποτα δεν άλλαξε με το red tint. Να πω ότι δεν ξενέρωσα ψέμματα θα πω…δεν ξέρω κάτι άλλο να κάνω. Έτσι όπως είναι σε μένα δεν την προτείνω πάντως ειδικά για μοναδική οθόνη κάποιου. Ξαναγυρισα το color space της οθόνης σε normal και έριξα λίγο το red και την έχω έτσι για να παίζω τα παιχνίδια μου. Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως με το ίδιο firmware δεν έχουν κάποιοι red tint στο srgb και στο dci p3 color space. Κρίμα…🤨 Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από dimoskoutr
pantelis20 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, dimoskoutr said: Το τελείupdate από μένα είναι ότι έκανα uninstall με ddu τους nvidia drivers σε safe mode, μπήκα κανονικά έβαλα πάλι drivers μάλιστα κι εκεί επέλεξα clean install, εγκατέστησε τους drivers, γύρισα σε use nvidia settings στο change resolution, άνοιξα cc πείραξα dynamic range, πείραξα color space τίποτα καμία αλλαγή σε χρώματα και το red tint υπήρχε και τα χρώματα ήταν οκ, έκλεισα οθόνη και cc τα ξανανοιξα, γύρισα τα πάντα auto ή default αλλά τίποτα δεν άλλαξε με το red tint. Να πω ότι δεν ξενέρωσα ψέμματα θα πω…δεν ξέρω κάτι άλλο να κάνω. Έτσι όπως είναι σε μένα δεν την προτείνω πάντως ειδικά για μοναδική οθόνη κάποιου. Ξαναγυρισα το color space της οθόνης σε normal και έριξα λίγο το red και την έχω έτσι για να παίζω τα παιχνίδια μου. Κρίμα…🤨 Factory Reset εκανες το monitor?
dimoskoutr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έκανα δύο φορές. Edit: στην τελική θα μου τη δώσει καμία μέρα και θα δω αν πετάει ένα μόνιτορ αν το αφήσω από το μπαλκόνι. 🙁 Αρκετά ζορίστηκα χωρίς να αξίζει νομίζω. Είναι κρίμα απλά γιατί έχουν χρησιμοποιήσει εξαιρετικό panel και το έχουν λούσει με το firmware. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από dimoskoutr
akoinonitos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 25 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Το τελείupdate από μένα είναι ότι έκανα uninstall με ddu τους nvidia drivers σε safe mode, μπήκα κανονικά έβαλα πάλι drivers μάλιστα κι εκεί επέλεξα clean install, εγκατέστησε τους drivers, γύρισα σε use nvidia settings στο change resolution, άνοιξα cc πείραξα dynamic range, πείραξα color space τίποτα καμία αλλαγή σε χρώματα και το red tint υπήρχε και τα χρώματα ήταν οκ, έκλεισα οθόνη και cc τα ξανανοιξα, γύρισα τα πάντα auto ή default αλλά τίποτα δεν άλλαξε με το red tint. Να πω ότι δεν ξενέρωσα ψέμματα θα πω…δεν ξέρω κάτι άλλο να κάνω. Έτσι όπως είναι σε μένα δεν την προτείνω πάντως ειδικά για μοναδική οθόνη κάποιου. Ξαναγυρισα το color space της οθόνης σε normal και έριξα λίγο το red και την έχω έτσι για να παίζω τα παιχνίδια μου. Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως με το ίδιο firmware δεν έχουν κάποιοι red tint στο srgb και στο dci p3 color space. Κρίμα…🤨 Να ρωτησω κατι ? οταν αλλαζεις color space απο τις ρυθμισεις του monitor ,αλλαζει και το icc profile στο display settings των windows? Πχ πας και επιλεγεις εσυ στην οθονη srgb ,μετα πας στο display settings ,στο color profile σου εχει srgb icc ?
pirmen56 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Ρε παιδιά θα τρελαθώ. Οι υπόλοιποι που έχετε άλλα monitors δεν βλέπετε αλλαγές μέσα από το color control(όχι απαραίτητα παντού); Μα για αυτή τη δουλειά φτιάχτηκε το ρημάδι. @dimoskoutr www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/172ixwo/colorcontrol_how_do_you_get_it_to_stay_or_are_you/ Το έχεις κάνει unzip σε φάκελο; 7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Να ρωτησω κατι ? οταν αλλαζεις color space απο τις ρυθμισεις του monitor ,αλλαζει και το icc profile στο display settings των windows? Πχ πας και επιλεγεις εσυ στην οθονη srgb ,μετα πας στο display settings ,στο color profile σου εχει srgb icc ? Δεν έχω περασμένο κανένα color profile πέρα από αυτό για HDR που δεν το λαμβάνει υπόψη σε SDR. Έχω το μόνιτορ σε sRGB color space. Μόλις αλλάξω χρώμα από το CC σε BT2020RGB(και όχι μόνο) βλέπω ξεθωριασμένη εικόνα. Με Auto στο χρώμα επανέρχεται.
Votritis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 σε αυτο το ριβιου https://www.pcworld.com/article/2463736/xiaomi-g-pro-27i-monitor-review.html γραφει ..... The default color temperature also skewed warm at 5900K, which can give the image a red or rosy tint. This, too, is adjustable, and you can dial in the color temperature to suit your preference .But I was never able to hit my target color temperature of 6500K: The monitor was always a bit too cool or too warm. 1
pirmen56 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Votritis είπε σε αυτο το ριβιου https://www.pcworld.com/article/2463736/xiaomi-g-pro-27i-monitor-review.html γραφει ..... The default color temperature also skewed warm at 5900K, which can give the image a red or rosy tint. This, too, is adjustable, and you can dial in the color temperature to suit your preference .But I was never able to hit my target color temperature of 6500K: The monitor was always a bit too cool or too warm. Ακριβώς αυτό είναι το bug και έχει επηρεάσει αρνητικά ορισμένα reviews που δεν το εντόπισαν. Πολύ ζεστό χρώμα. Σαν να έχεις ανοίξει το night mode. Χωρίς αυτό το λευκό του είναι σχεδόν όπως η LED λυχνία ισχύος. Λευκό σαν γάλα. Το calibration report του δικού μου αναφέρει ΔΕ=0,6 για sRGB. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από pirmen56
dimoskoutr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 21 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Ρε παιδιά θα τρελαθώ. Οι υπόλοιποι που έχετε άλλα monitors δεν βλέπετε αλλαγές μέσα από το color control(όχι απαραίτητα παντού); Μα για αυτή τη δουλειά φτιάχτηκε το ρημάδι. @dimoskoutr www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/172ixwo/colorcontrol_how_do_you_get_it_to_stay_or_are_you/ Το έχεις κάνει unzip σε φάκελο; Δεν έχω περασμένο κανένα color profile πέρα από αυτό για HDR που δεν το λαμβάνει υπόψη σε SDR. Έχω το μόνιτορ σε sRGB color space. Μόλις αλλάξω χρώμα από το CC σε BT2020RGB(και όχι μόνο) βλέπω ξεθωριασμένη εικόνα. Με Auto στο χρώμα επανέρχεται. Ναι βρε άρχοντα ένα unzip σε έναν φάκελο στο desktop έκανα. μπήκα μέσα έτρεξα το color control exe αρχείο που έχει. Δεν είναι επιστήμη το άτιμο νομίζω. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στα χρώματα οτιδήποτε και να επιλέξω. Τίποτα όταν λέμε τίποτα. 31 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Να ρωτησω κατι ? οταν αλλαζεις color space απο τις ρυθμισεις του monitor ,αλλαζει και το icc profile στο display settings των windows? Πχ πας και επιλεγεις εσυ στην οθονη srgb ,μετα πας στο display settings ,στο color profile σου εχει srgb icc ? Δεν το έχω δει θα μπω δυο λεπτά τώρα να το δω να σου πω. Δεν θέλω να το δοκιμάσω στην lg οθόνη που έχω μην κάνει κανένα κουλό εκεί και ψάχνομαι με δυο οθόνες γιουχου μετά…
pirmen56 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ναι βρε άρχοντα ένα unzip σε έναν φάκελο στο desktop έκανα. μπήκα μέσα έτρεξα το color control exe αρχείο που έχει. Δεν είναι επιστήμη το άτιμο νομίζω. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στα χρώματα οτιδήποτε και να επιλέξω. Τίποτα όταν λέμε τίποτα. Πείραξε όλα τα color settings του CC. Μέχρι και τα bits από 10 σε κάτι άλλο. Αν δεν βλέπεις εκείνη τη στιγμή καμία αλλαγή, τότε απλά δεν δουλεύει καθόλου το πρόγραμμα. Δεν ξέρω πώς μπορώ να βοηθήσω. Μόνο από το reddit ή τον δημιουργό του ό,τι βρεις. Όταν είχα το bug ακόμα και μετά την επαναφορά στο Auto όταν έκλεισα και άνοιξα το μόνιτορ τα χρώματα ήταν αλλοιωμένα. Μόλις τα γύρισα Auto από το CC διορθώθηκαν τα πάντα. Τώρα πλέον βλέπω αλλαγές μόνο αν δώσω κάτι λάθος από το CC μέχρι να το γυρίρω auto.
dimoskoutr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 42 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Να ρωτησω κατι ? οταν αλλαζεις color space απο τις ρυθμισεις του monitor ,αλλαζει και το icc profile στο display settings των windows? Πχ πας και επιλεγεις εσυ στην οθονη srgb ,μετα πας στο display settings ,στο color profile σου εχει srgb icc ? Δεν έχει μέσα κανένα απολύτως icc profile για την οθόνη. 4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Πείραξε όλα τα color settings του CC. Μέχρι και τα bits από 10 σε κάτι άλλο. Αν δεν βλέπεις εκείνη τη στιγμή καμία αλλαγή, τότε απλά δεν δουλεύει καθόλου το πρόγραμμα. Δεν ξέρω πώς μπορώ να βοηθήσω. Μόνο από το reddit ή τον δημιουργό του ό,τι βρεις. Όταν είχα το bug ακόμα και μετά την επαναφορά στο Auto όταν έκλεισα και άνοιξα το μόνιτορ τα χρώματα ήταν αλλοιωμένα. Μόλις τα γύρισα Auto από το CC διορθώθηκαν τα πάντα. Τώρα πλέον βλέπω αλλαγές μόνο αν δώσω κάτι λάθος από το CC μέχρι να το γυρίρω auto. Έχω πειράξει τα πάντα από τα settings του cc. Δεν αλλάζει τίποτα στα χρώματα της οθόνης. Δεν πειράζει τι να κάνουμε, ήδη προσπάθησες πολύ να με βοηθήσεις και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό. 35 λεπτά πριν, Votritis είπε σε αυτο το ριβιου https://www.pcworld.com/article/2463736/xiaomi-g-pro-27i-monitor-review.html γραφει ..... The default color temperature also skewed warm at 5900K, which can give the image a red or rosy tint. This, too, is adjustable, and you can dial in the color temperature to suit your preference .But I was never able to hit my target color temperature of 6500K: The monitor was always a bit too cool or too warm. Το color temperature μπορείς να το αλλάξεις μόνο αν είσαι σε normal color space όχι σε srgb. Σε normal color space είναι υπερτονισμένα τα χρώματα σχετικά με το srgb. Επίσης σε normal color space δεν υπάρχει red tint bug. Στο srgb και στο dci p3 είναι το πρόβλημα. 1
akoinonitos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 44 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Δεν έχει μέσα κανένα απολύτως icc profile για την οθόνη. Έχω πειράξει τα πάντα από τα settings του cc. Δεν αλλάζει τίποτα στα χρώματα της οθόνης. Δεν πειράζει τι να κάνουμε, ήδη προσπάθησες πολύ να με βοηθήσεις και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό. Το color temperature μπορείς να το αλλάξεις μόνο αν είσαι σε normal color space όχι σε srgb. Σε normal color space είναι υπερτονισμένα τα χρώματα σχετικά με το srgb. Επίσης σε normal color space δεν υπάρχει red tint bug. Στο srgb και στο dci p3 είναι το πρόβλημα. οταν εκανες Install drivers δεν σου ειχε και τα icc profiles μεσα ? πχ , σε εμενα
tasvar Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε στην τελική θα μου τη δώσει καμία μέρα και θα δω αν πετάει ένα μόνιτορ αν το αφήσω από το μπαλκόνι. Πού μένεις είπαμε; 😁 1
dimoskoutr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε οταν εκανες Install drivers δεν σου ειχε και τα icc profiles μεσα ? πχ , σε εμενα Βρε ‘‘σύ αλήθεια περίμενες xiaomi οθόνη να έχει drivers; Ούτε καν. Εδώ έχουν κάνει καλοκαιρινό το firmware εσύ ήθελες και drivers; Ή μόνη ευκαιρία να στρώσει είναι αν υπάρχει κάποιος εδώ κοντά που μένω με nvidia ώστε να δοκιμάσουμε να την στρώσουμε σε κάποιο άλλο pc. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξανά στήσω από την αρχή το pc μιας και ξεκολλήσει και παίξει το cc που για κάποιο λόγο δεν αλλάζει τίποτα από την οθόνη…ούτε χρώματα κάνει μπούγιο όυτε τίποτα. Ενώ ανοιγοκλείνει όταν κάνω κάποια αλλαγή με το cc, τελικά δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα