pirmen56 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Παίζει να είναι τίποτα με τους nvidia drivers ρε σεις; Δεν έχω κάτσει να κάνω ddu σε safe mode ακόμη. Στο τρέξιμο με άσχετα είμαι…Τι διάολο τόσο τυχερός είμαι πάλι ε;😂 Το fix που έκανα μάλλον στέλνει από την κάρτα λάθος δεδομένα στο monitor(π.χ. λάθος για sRGB dynamic range), απορρυθμίζοντας το firmware. Γιατί ουσιαστικά την κάρτα ελέγχει το CC. Με δεδομένο ότι είναι καρμπόν το firmware για όλη αυτή την παρτίδα πιστεύω ότι θα δουλέψει. Για να δεις αν όντως υπάρχει ακόμα το red tint καλό είναι να τραβάς φωτό πριν και μετά. Η όραση παίζει παιχνίδια. Ειδικά στην οθόνη ενεργοποίησης του HDR έχει αρκετά λευκά στοιχεία για να το καταλάβεις άμεσα σε ανογοικλείσιμο του HDR έχοντας sRGB color space. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2024 από pirmen56
dimoskoutr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Το fix που έκανα μάλλον στέλνει από την κάρτα λάθος δεδομένα στο monitor(π.χ. λάθος για sRGB dynamic range), απορρυθμίζοντας το firmware. Γιατί ουσιαστικά την κάρτα ελέγχει το CC. Με δεδομένο ότι είναι καρμπόν το firmware για όλη αυτή την παρτίδα πιστεύω ότι θα δουλέψει. Για να δεις αν όντως υπάρχει ακόμα το red tint καλό είναι να τραβάς φωτό πριν και μετά. Η όραση παίζει παιχνίδια. Ειδικά στην οθόνη ενεργοποίησης του HDR έχει αρκετά λευκά στοιχεία για να το καταλάβεις άμεσα σε ανογοικλείσιμο του HDR έχοντας sRGB color space. Εχω red tint σίγουρα δεν το συζητάμε αυτό. Το θέμα είναι ότι το cc σε μένα δεν μπερδεύει καθόλου τα χρώματα. Απλά παραμένει το red tint ότι και να αλλάξω στο cc. Ίσως κάτι το εμποδίζει από τους drivers. Πάντως προς το παρόν την έχω στο normal color space και έχω κατεβάσει το red χαμηλότερα. Έχει αρκετά μεγαλύτερο color space από το srgb οπότε και τονισμένα χρώματα αλλά μιας και έχω δύο μόνιτορ δεν με ενοχλεί τόσο εκτός παιχνιδιών αφού τα υπόλοιπα τα κάνω στην 4k lg μου. Μάλιστα μου αρέσει αρκετά ας πούμε έτσι το cyberpunk, με local dimming high είναι απόλαυση το παιχνίδι. Απλά είναι κρίμα να την τρώω έτσι και μου έχει μείνει το γαμωτο να το φτιάξω κάπως αυτό. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2024 από dimoskoutr
pirmen56 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Εχω red tint σίγουρα δεν το συζητάμε αυτό. Το θέμα είναι ότι το cc σε μένα δεν μπερδεύει καθόλου τα χρώματα. Απλά παραμένει το red tint ότι και να αλλάξω στο cc. Ίσως κάτι το εμποδίζει από τους drivers. Κάνε ένα πείραμα σε παρακαλώ. Άλλαξε το dynamic range. Βλέπεις ορατή αλλαγή στα χρώματα; Μετά επανάφερέ το και κλείσε το μόνιτορ. Όταν το ξανανοίγεις είναι ΟΚ τα χρώματα ή τέρμα ξεπλυμένα;
dimoskoutr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε Κάνε ένα πείραμα σε παρακαλώ. Άλλαξε το dynamic range. Βλέπεις ορατή αλλαγή στα χρώματα; Μετά επανάφερέ το και κλείσε το μόνιτορ. Όταν το ξανανοίγεις είναι ΟΚ τα χρώματα ή τέρμα ξεπλυμένα; Από το cc λες εσύ να το αλλάξω ε; Ή από το nvidia panel; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2024 από dimoskoutr
pirmen56 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε Από το cc λες εσύ να το αλλάξω ε; Ναι.
dimoskoutr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Ναι. Από cc έβαλα το dynamic range από vesa που ήταν σε cea. Δεν άλλαξε τίποτα στα χρώματα. Έκλεισα το cc, έκλεισα την οθόνη και μετά την ξανάνοιξα. Πάλι τα χρώματα οκ. Με το red tint φυσικά. Δεν είναι ξεπλυμένα.
pirmen56 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε Από cc έβαλα το dynamic range από vesa που ήταν σε cea. Δεν άλλαξε τίποτα στα χρώματα. Έκλεισα το cc, έκλεισα την οθόνη και μετά την ξανάνοιξα. Πάλι τα χρώματα οκ. Με το red tint φυσικά. Δεν είναι ξεπλυμένα. Πήγαινε στα color spaces και επέλεξε BT2020RGB. Εκεί σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές. Πάλι ανοιγόκλεισε το μόνιτορ και με το CC επανάφερέ το με Color Space στο Auto και δεν αν διορθώθηκε το bug.
dimoskoutr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Πήγαινε στα color spaces και επέλεξε BT2020RGB. Εκεί σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές. Πάλι ανοιγόκλεισε το μόνιτορ και με το CC επανάφερέ το με Color Space στο Auto και δεν αν διορθώθηκε το bug. Εσύ λες σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές αλλά εγώ ούτε στο BT2020RGB είδα καμία αλλαγή σε σχέση με το rgb. Έκλεισα ξανανοιξα επανέφερα στο auto. Τίποτα ρε καμία αλλαγή ούτε στα χρώματα πουθενά ούτε στο red tint. Να πω ότι έχω ξετικάρει το “override to reference mode” από το nvidia panel όπως μου είχες πει. Εγώ απορώ που με το ίδιο firmware δεν το έχουν όλοι το red tint. Είναι δυνατόν; Λογικά κάτι παίζει με drivers. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
pirmen56 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Εσύ λες σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές αλλά εγώ ούτε στο BT2020RGB είδα καμία αλλαγή σε σχέση με το rgb. Έκλεισα ξανανοιξα επανέφερα στο auto. Τίποτα ρε καμία αλλαγή ούτε στα χρώματα πουθενά ούτε στο red tint. Να πω ότι έχω ξετικάρει το “override to reference mode” από το nvidia panel όπως μου είχες πει. Εγώ απορώ που με το ίδιο firmware δεν το έχουν όλοι το red tint. Είναι δυνατόν; Λογικά κάτι παίζει με drivers. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Έβγαλες το override to reference mode από το CP της nvidia; Με BT2020 πήρα ξεθωριασμένη εικόνα πριν από λίγο. Κάτι σε μπλοκάρει. 1
dimoskoutr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Ξέρεις αν το cc υπάρχει σε Mac OS; Να δοκίμαζα από εκεί μπας και…έτσι θα παρέκαμπτε τυχόν κόλλημα σε τίποτα drivers ή φάση. Αν και δεν νομίζω αν υπάρχει κάτι σε Mac… Μόλις τώρα, pirmen56 είπε Έβγαλες το override to reference mode από το CP της nvidia; Με BT2020 πήρα ξεθωριασμένη εικόνα πριν από λίγο. Κάτι σε μπλοκάρει. Ναι το έβγαλα. Και εγώ έτσι πιστεύω ότι κάτι έχει φάει σκάλωμα τώρα και δεν αφήνει ουσιαστικά καμία αλλαγή από το cc…Να σου πω εγώ έχω εκτός από το nvidia control panel και το nvidia app εγκατεστημένο. Εσύ πως έχεις τους drivers της nvidia; Και ένα double check ότι έχουμε και την οθόνη σε ίδιες ρυθμίσεις. Εχω standard mode σε srgb color space και με το local dimming off (όχι ότι το τελευταίο νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο)…
pirmen56 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ξέρεις αν το cc υπάρχει σε Mac OS; Να δοκίμαζα από εκεί μπας και…έτσι θα παρέκαμπτε τυχόν κόλλημα σε τίποτα drivers ή φάση. Αν και δεν νομίζω αν υπάρχει κάτι σε Mac… Ναι το έβγαλα. Και εγώ έτσι πιστεύω ότι κάτι έχει φάει σκάλωμα τώρα και δεν αφήνει ουσιαστικά καμία αλλαγή από το cc…Να σου πω εγώ έχω εκτός από το nvidia control panel και το nvidia app εγκατεστημένο. Εσύ πως έχεις τους drivers της nvidia; Και ένα double check ότι έχουμε και την οθόνη σε ίδιες ρυθμίσεις. Εχω standard mode σε srgb color space και με το local dimming off (όχι ότι το τελευταίο νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο)… Έχεις βάλει "Use Nvidia Color settings" στο "Change Resolution"; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2024 από pirmen56 1
dimoskoutr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Έχω τόσο τρέξιμο τις τελευταίες μέρες που το μυαλό είναι αχταρμάς. Τώρα μου ήρθε, αύριο θα βγάλω το μικρό pcάκι που έχω στην τηλεόραση και έχει integrated intel gpu με windows 11 και θα εγκαταστήσω σε εκείνο το cc να το δοκιμάσω στο μόνιτορ να δω τι συμπεριφορά θα έχει εκεί; Αν διορθωθεί εκεί τουλάχιστον θα ξέρω να ξηλώσω τους drivers από το main pc να ησυχάσω. Αντε φίλτατε pirmen και πάλι ειλικρινά ευχαριστώ παρά πολύ που ασχολείσαι και το προσπαθείς. Αύριο τα νεότερα με την αλλαγή pc γιατί το δωμάτιο τώρα είναι κατειλημμένο και δεν μπορώ να πειράξω τίποτα. Την καληνύχτα μου! 1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε Έχεις βάλει "Use Nvidia Color settings" στο "Change Resolution"; Αυτό δεν το θυμάμαι φίλτατε και δεν μπορώ να μπω στο δωμάτιο τώρα. Αύριο θα το δω και αυτό πριν δοκιμάσω με τον άλλο υπολογιστάκο.
petros610 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Τελικά σε Mac αξίζει να την πάρει κανείς?
dimoskoutr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, petros610 είπε Τελικά σε Mac αξίζει να την πάρει κανείς? Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω μιας και έχω Mac. Αλλά προς το παρόν δεν την έχω συνδέσει προσπαθώντας να λύσω το red tint bug στα windows. Αν δεν λύνεται σε όλους εγώ σαν μόνο ένα μόνιτορ δεν θα την έπαιρνα. Όπως είπα το normal color space ναι μεν δεν έχει red tint έχει όμως πιο κορεσμένα χρώματα που για gaming είναι μια χαρά και δεν θα ενοχλήσει πολλούς αλλά σε desktop χρήση εμένα με ενοχλεί. Εγώ έχω δεύτερο μόνιτορ με το οποίο κάνω όλα τα υπόλοιπα. Αν λύνεται σε όλους το red tint bug αξίζει με τα χίλια. Δεν βλέπεις τέτοια εικόνα από άλλο μόνιτορ σε αυτά τα χρήματα.
pirmen56 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) @dimoskoutr Μιας και το σκέφτηκα. Στην εικόνα που πόσταρα από το color control, κάνεις δεξί κλικ πάνω στην πρώτη γραμμή(Current settings -> Mi monitor κτλ.) για να σου βγει το μενού Color settings -> Dynamic Range/Color Space κτλ. Όχι στις επόμενες που γράφουν "primary" στο display. Αυτές δεν προκαλούν καμία αλλαγή. Spoiler Και να φροντίσεις να εγκαταστήσεις ΟΛΑ τα libraries που απαιτεί το color control. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από pirmen56
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα