pantelis20 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Ούτε εγώ έχω παρατηρήσει το red tint να πω την αλήθεια. Την έχω μόνιμα HDR με LD στο high. 4
Votritis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 6 λεπτά πριν, pantelis20 είπε Ούτε εγώ έχω παρατηρήσει το red tint να πω την αλήθεια. Την έχω μόνιμα HDR με LD στο high. μηπως εσεις που δεν το παρατηρείτε εχει διαφορετικο firmware ?
pirmen56 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 16 ώρες πριν, akoinonitos είπε Επειδη την κοιταζω για τον ανηψιο μου ,το προβλημα αυτο δεν καλυπτεται απο την εγγυηση? Καλή ιδέα. Η xiaomi διαφημίζει στο σάιτ ΔΕ<2. Το calibration report στο δικό μου ΔΕ=0,6. Συνεπώς το bug συνιστά απουσία διαφημιζόμενης ιδιότητας του προϊόντος(υψηλή χρωματική πιστότητα). Δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις τα fixes, ούτε να τα εφαρμόζεις. Συνιστά ουσιώδες ελάττωμα. https://www.ekpizo.gr/καταναλωτές/δικαιώματα/προϊόνταυπηρεσίες/ελαττωματικό-προϊόν Αναφορά σε κείμενο Το πράγμα δεν ανταποκρίνεται στην σύμβαση: όταν έχει πραγματικά ελαττώματα, όταν έχει εγκατασταθεί πλημμελώς, όταν, επί κινητού πράγματος, περιορίζεται η χρήση του λόγω δικαιώματος τρίτου, όταν, επί πράγματος με ψηφιακά στοιχεία, δεν παρέχονται οι προβλεπόμενες ενημερώσεις, όταν το πωληθέν δεν ανταποκρίνεται στην σύμβαση και όταν λείπουν οι συνομολογημένες ιδιότητες. Αναφορά σε κείμενο Εάν το προϊόν είναι ελαττωματικό ή δεν είναι αυτό που παραγγείλατε ή φανεί ότι δεν έχει τις ιδιότητες που ο πωλητής σας υποσχέθηκε έχετε τα εξής δικαιώματα: να ζητήσετε την επισκευή ή αντικατάστασή του με άλλο που δεν θα έχει ελαττώματα και θα ανταποκρίνεται σε αυτό που παραγγείλατε ή να ζητήσετε τη μείωση του τιμήματος, ανάλογα πάντα με το μέγεθος του ελαττώματος ή να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση (εφόσον το ελάττωμα παρουσιαστεί μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την αγορά του προϊόντος) Αν τους το πας πίσω, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περάσουν το τελευταίο firmware και να στο επιστρέψουν. 1
pantelis20 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 29 minutes ago, Votritis said: μηπως εσεις που δεν το παρατηρείτε εχει διαφορετικο firmware ? .06 και εγω.
pirmen56 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Αν ισχύει ότι δεν βλέπετε θερμό λευκό/χρώμα τότε ίσως για την εκδήλωση του bug να παίζει ρόλο και η κατάσταση των gpu drivers. Εγώ π.χ. είχα και καφετιά elevated blacks σε κάποια games. Ακόμα να καταλάβω τι παίχτηκε. Διορθώθηκε μετά την εγκατάσταση νέων drivers. Εδώ φαίνεται το bug σε 1.0.07 έκδοση. Άλλο ένα δείγμα από την κινέζικη έκδοση:
pirmen56 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) A nitpicky review of Xiaomi G Pro 27i, with MiniLED vs OLED comparison "HDR looks and feels FANTASTIC! This is what I expected from this monitor and it delivers amazingly! The high peak brightness combined with great blooming handling makes for an experience that honestly I prefer over OLED. Dark scenes is also handled greatly, still looking awesome with good amount of detail and actual true darkness. It still does not get as dark as an OLED, especially on a micro contrast level. But it gets very very close, to the point of I don't mind the very very slightly raised blacks. Response time is locked on normal for HDR. "Seriously, pictures don't do it justice. Really something to be seen in person to be believed." "A lot of people think OLED as the ultimate picture quality, but in the context of HDR games I very much disagree. OLED's ABL really kills the wow factor of HDR games." Από τα άλλα γραφόμενά του και τις φωτό είναι θύμα του γνωστού bug. Που να το έλυνε κιόλας ολοκληρωτικά. Δεν θα είχε τόσο θαμπά χρώματα στις σκοτεινές σκηνές κόντρα στο LG C2. Έχει και φωτό με HDR συγκρίσεις με OLED. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου από pirmen56
dimoskoutr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Παιδιά εσείς που δεν το παρατηρείτε έχετε βάλει color space srgb; Ξαναλέω στο normal color space δεν υπάρχει red tint bug είτε πας από standard σε energy και πίσω είτε ανοίξεις και κλείσεις το hdr από τα windows. Όπως και να έχει έχω δεν πρόλαβα σήμερα να περάσω από την αρχή τους drivers με απεγκατάσταση πρώτα σε safe mode οπότε μένει για αύριο όλο το θέμα. Θα ενημερώσω εδώ μπας και βγάλουμε κάποια άκρη τελικά. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου από dimoskoutr
akoinonitos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Ρε παιδες δεν μπορεις να κανεις firmware update στο monitor? Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου από akoinonitos
Maximos_ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Καλησπέρα, είναι τόσο τραγικό το red tint bug; Άμα δεν αλλάζω κάθε τρεις και λίγο color mode θα είναι οκ ή να περιμένω κάνα μήνα ή δύο μπας και φέρουν μόνιτορ με αναβαθμισμένο firmware; (Θα κάνω αναβάθμιση από XB3 XB253QGP) Δεν έχει USB port για να το κάνεις update εύκολα, από την Xiaomi εξαρτάται το πότε και εάν θα βγάλει update μέσω display port ή HDMI. 1
mecp2 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 6 ώρες πριν, pirmen56 είπε Καλή ιδέα. Η xiaomi διαφημίζει στο σάιτ ΔΕ<2. Το calibration report στο δικό μου ΔΕ=0,6. Συνεπώς το bug συνιστά απουσία διαφημιζόμενης ιδιότητας του προϊόντος(υψηλή χρωματική πιστότητα). Δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις τα fixes, ούτε να τα εφαρμόζεις. Συνιστά ουσιώδες ελάττωμα. https://www.ekpizo.gr/καταναλωτές/δικαιώματα/προϊόνταυπηρεσίες/ελαττωματικό-προϊόν Αν τους το πας πίσω, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περάσουν το τελευταίο firmware και να στο επιστρέψουν. Επειδη ψαχνομαι κι εγω για την οθονη, μιλησα με infoquest και με ενημερωσαν οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα να περασουν νεοτερο firmware. 1
akoinonitos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου Δημοσ. 29 Νοεμβρίου Οποτε τρωει ακυρο, κριμα σε αυτα τα λεφτα θα ηταν οτι πρεπει.
pirmen56 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου Δημοσ. 29 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, mecp2 είπε Επειδη ψαχνομαι κι εγω για την οθονη, μιλησα με infoquest και με ενημερωσαν οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα να περασουν νεοτερο firmware. Δεν είπα κάτι για την αντιπροσωπεία. Αν το στείλουν πίσω στην xiaomi στο εργοστάσιο μπορούν να το αναβαθμίσουν και να στη στείλουν πίσω. Αυτό το bug ακυρώνει συνομολογημένη ιδιότητα του προϊόντος(υψηλή χρωματική ακρίβεια με ΔΕ<2). Με ό,τι συνεπάγεται νομικά. Όπως επιστροφή χρημάτων, ή μείωση τιμήματος πώλησης ή επιδιόρθωση του προβλήματος. 7 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Παιδιά εσείς που δεν το παρατηρείτε έχετε βάλει color space srgb; Ξαναλέω στο normal color space δεν υπάρχει red tint bug είτε πας από standard σε energy και πίσω είτε ανοίξεις και κλείσεις το hdr από τα windows. Όπως και να έχει έχω δεν πρόλαβα σήμερα να περάσω από την αρχή τους drivers με απεγκατάσταση πρώτα σε safe mode οπότε μένει για αύριο όλο το θέμα. Θα ενημερώσω εδώ μπας και βγάλουμε κάποια άκρη τελικά. Αυτό που λες δεν το είχα παρατηρήσει. Λογικότερο πάντως να χάνει το calibration σε sRGB γιατί υπάρχει εκεί υπάρχει calibration. Όπως και σε DCI-P3. Σε sRGB πάντως την δουλεύω στο Desktop. Ούτε εκεί έχει πλέον θέματα με το fix που έκανα. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου από pirmen56 1
Stathis_Stalker Δημοσ. 29 Νοεμβρίου Δημοσ. 29 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Και εγώ που την εχω πάντως 2 μήνες τώρα σχεδον και την δουλεύω μόνιμα με widows hdr on και LD στο high red tint δεν εχω δει ποτέ ! Τα λευκά ειναι λευκά! βγαζουν μάτι ! και οσες φορες εχω κλεισει το hdr των windows ομως και την εχω γυρισει σε DCI-P3 η σε sRGB με LD πάλι στο high προβλημα με κοκκινη απόχρωση δεν ειδα ποτέ ! Εκδοση 06 εχω και εγώ με κάρτα της AMD Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου από Stathis_Stalker 1 1
dimoskoutr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου Δημοσ. 30 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Παίζει να είναι τίποτα με τους nvidia drivers ρε σεις; Δεν έχω κάτσει να κάνω ddu σε safe mode ακόμη. Στο τρέξιμο με άσχετα είμαι…Τι διάολο τόσο τυχερός είμαι πάλι ε;😂 Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου από dimoskoutr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα