pirmen56 Δημοσ. Τρίτη στις 09:22 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:22 μμ 26 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ηρθε και η δική μου. Την έβαλα σε windows μαζί με μια που έχω μπήκα έβαλα ένα βίντεο hdr να δω στα γρήγορα κάτι έτσι για το γαμώτο με local dimming high και hdr από τα windows και…απελπισία. Κάτι έχω κάνει πολύ λάθος μάλλον. Αρχικά κάποιες φορές την βλέπει 10bit κάποιες φορές 8 bit στα windows. Δεν έβγαλα άκρη όμως με τι ρυθμίσεις το κάνει αυτό!!! Φυσικά την έχω με το δικό της καλώδιο display port. Και έχω και την 4k lg μου επίσης με το δικό της display port επάνω. Τα χρώματα υπέρ υπέρ κορεσμένα ότι να ναι στο βίντεο. Δ εν καταλαβαίνω τι έκανα τόσο λάθος. Οντως υπάρχει red tint bug. Πήγα να κατεβάσω το color control αλλά στο GitHub που είδα έλεγε για Samsung και lg και το άφησα να ρωτήσω εδώ μέσα μην κάνω καμιά πατάτα. Γι αυτό φίλτατε @pirmen56 δώσε το link σε παρακαλώ. Μην κάνω κανένα παλαβό και φάμε γλαροσουπα μετά. Οχι τίποτε άλλο για να λύνω ένα ένα τα θέματα μπας και βρω μια άκρη με την απογοητευτική εικόνα που πήρα σε hdr video. Αυτό με τα φίδια έβαλα το κλασσικο 4k…😕 Αν δεν ήξερα από εδώ μέσα ότι παίζει εντάξει η οθόνη και ότι δείχνει πολύ καλή εικόνα σε hdr θα την έστελνα πίσω κανονικότατα. Τώρα μου την έδωσε και θέλω να βγάλω άκρη.🧐 Τι windows έχεις και ποια κάρτα; Ιδανικό θα ήταν να περάσεις drivers από την αρχή να φύγει οτιδήποτε έχεις κάνει σε ρυθμίσεις εικόνας ή τυχόν καλιμπράρισμα. Ή απλά γύρνα τα στα default. Προς το παρόν άσε το color control. Στο HDR έχει σίγουρα αρκετά πιο κορεσμένα χρώματα αλλά μπορείς από το δωρεάν calibration tool των win11 να το ρυθμίσεις. Σε Desktop με sRGB color space, χωρίς LD και με προσωρινή διόρθωση του red tint(αλλάζεις Picture mode και ξαναγυρνάς standard) είσαι ΟΚ;
dimoskoutr Δημοσ. Τρίτη στις 09:40 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:40 μμ 13 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Τι windows έχεις και ποια κάρτα; Ιδανικό θα ήταν να περάσεις drivers από την αρχή να φύγει οτιδήποτε έχεις κάνει σε ρυθμίσεις εικόνας ή τυχόν καλιμπράρισμα. Ή απλά γύρνα τα στα default. Προς το παρόν άσε το color control. Στο HDR έχει σίγουρα αρκετά πιο κορεσμένα χρώματα αλλά μπορείς από το δωρεάν calibration tool των win11 να το ρυθμίσεις. Σε Desktop με sRGB color space, χωρίς LD και με προσωρινή διόρθωση του red tint(αλλάζεις Picture mode και ξαναγυρνάς standard) είσαι ΟΚ; Windows 11 23H2 Κάρτα 4070. Σε desktop με sRGB color space από την οθόνη και σε sdr από τα windows με προσωρινή διόρθωση του red tint από τα mode είναι οκ ναι. Edit: NVIDIA driver 566.14 ξέχασα να γράψω. Ο τελευταίος. Εδώ να πω ότι η οθόνη δεν είναι απαραίτητο να μπει σε άλλο mode για να ξαναεμφανιστεί το red tint, δηλαδή από standard σε energy saver κλπ ή από hdr σε non hdr. Ακόμη και drivers να εγκαταστήσεις όταν κάνει το κλείσιμο και το άνοιγμα η οθόνη που το κάνει πάντα σε εγκαταστάση drivers, εμφανίζεται το red tint. Τι απαλεψιά είναι αυτή;🤨
pirmen56 Δημοσ. Τρίτη στις 09:50 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:50 μμ 7 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Windows 11 23H2 Κάρτα 4070. Σε desktop με sRGB color space από την οθόνη και σε sdr από τα windows με προσωρινή διόρθωση του red tint από τα mode είναι οκ ναι. Edit: NVIDIA driver 566.14 ξέχασα να γράψω. Ο τελευταίος. Εντάξει. Τρέξε τότε και το HDR calibration και στο saturation ξεκίνα από 50%. Αν σε ικανοποιεί στα video το αφήνεις αλλιώς ξανακάνεις το ίδιο calibration με διαφορετικά saturation levels και ξαναδοκιμάζεις. 1
dimoskoutr Δημοσ. Τρίτη στις 10:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:17 μμ (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Εντάξει. Τρέξε τότε και το HDR calibration και στο saturation ξεκίνα από 50%. Αν σε ικανοποιεί στα video το αφήνεις αλλιώς ξανακάνεις το ίδιο calibration με διαφορετικά saturation levels και ξαναδοκιμάζεις. Αύριο θα δοκιμάσω το hdr calibration tool να δω τι ψάρια θα πιάσω. Θα δοκιμάσω και το color control που θα είμαι και ξεκούραστος. Γιατί λίγο που το δοκίμασα αυτό που έγραψες για να φύγει το red tint δεν έγινε τίποτα. Πάλι έχει. Ίσως κάτι έκανα λάθος αλλά όταν άλλαζα όλες τις ρυθμίσεις των color settings σε auto ή default δεν άλλαζε τίποτα. Άφηνε εκείνες τις ρυθμίσεις που είχε. Το “tic” δηλαδή δεν μετακινούνταν. Το άλλο παλικάρι που την πήρε εξαφάνισε και αυτός το red tint ξέρουμε; Αν το έκανε και αυτός κάτι ίσως μου διέφυγε. Θα κάνεις λίγη υπομονή μπας και το στρώσουμε αύριο ε φίλτατε; Την καληνύχτα μου και ευχαριστώ για τη βοήθεια σου. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:17 μμ από dimoskoutr 1
pirmen56 Δημοσ. Τρίτη στις 10:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:27 μμ 7 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Αύριο θα δοκιμάσω το hdr calibration tool να δω τι ψάρια θα πιάσω. Θα δοκιμάσω και το color control που θα είμαι και ξεκούραστος. Γιατί λίγο που το δοκίμασα αυτό που έγραψες για να φύγει το red tint δεν έγινε τίποτα. Πάλι έχει. Ίσως κάτι έκανα λάθος αλλά όταν άλλαζα όλες τις ρυθμίσεις των color settings σε auto ή default δεν άλλαζε τίποτα. Άφηνε εκείνες τις ρυθμίσεις που είχε. Το “tic” δηλαδή δεν μετακινούνταν. Το άλλο παλικάρι που την πήρε εξαφάνισε και αυτός το red tint ξέρουμε; Αν το έκανε και αυτός κάτι ίσως μου διέφυγε. Θα κάνεις λίγη υπομονή μπας και το στρώσουμε αύριο ε φίλτατε; Την καληνύχτα μου και ευχαριστώ για τη βοήθεια σου. Κάποιες ρυθμίσεις και color settings από το CC προκαλούν αλλαγές και μπορούν να αποσταθεροποιήσουν το firmware που είναι και ο στόχος μας. Δες βίντεό μου χωρίς ίχνος red tint και λευκό σχεδόν σαν το power on LED, από την πρώτη στιγμή που το ανοίγω. Spoiler 1
dimoskoutr Δημοσ. Τρίτη στις 10:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:35 μμ 2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Κάποιες ρυθμίσεις και color settings από το CC προκαλούν αλλαγές και μπορούν να αποσταθεροποιήσουν το firmware που είναι και ο στόχος μας. Δες βίντεό μου χωρίς ίχνος red tint και λευκό σχεδόν σαν το power on LED, από την πρώτη στιγμή που το ανοίγω. Απόκρυψη περιεχομένων Ναι ρε δεν αμφισβητώ ότι το έκανες προς θεού. Εγώ έκανα την πρώτη αλλαγή που μας έγραψες και έκλεισα και το cc και την οθόνη. Μετά που την άνοιξα και εμφάνισε red tint και άνοιξα πάλι το cc όταν τα γύριζα όλα στο auto ή στο default δεν άλλαζε τίποτα. Δεν μετακινούταν καν το τικ που δείχνει τι είναι επιλεγμένο ρε συ λες και δεν έπαιρνε τις ρυθμίσεις. Φυσικα υπήρχε το red tint το οποίο έφευγε πάλι προσωρινά με την αλλαγή mode. Τεσπα αύριο καλύτερα με καθαρό κεφάλι γιατί στράβωσα και ξενέρωσα να σου πω την αλήθεια. 😔
dimoskoutr Δημοσ. χθες στις 09:47 πμ Δημοσ. χθες στις 09:47 πμ Σημερινό update της κατάστασης. Οσο και να προσπάθησα με το color control δεν μπόρεσα να το κάνω να στρώσει δυστυχώς ως τώρα. Άλλαξα dynamic range, άλλαξα και το color space σε κάτι άσχετο rgb. Έκλεισα color control, οθόνη. Άνοιξα οθόνη άνοιξα color control τα γύρισα όλα default ή auto και το red tint εκεί…αν πάω από standard mode σε energy saver και πίσω γυρίζει οκ. Δεν ξέρω τι να δοκιμάσω…οι υπόλοιποι που την πήρατε εκτός του pirmen56 τα έχετε καταφέρει;🙁
pirmen56 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Σημερινό update της κατάστασης. Οσο και να προσπάθησα με το color control δεν μπόρεσα να το κάνω να στρώσει δυστυχώς ως τώρα. Άλλαξα dynamic range, άλλαξα και το color space σε κάτι άσχετο rgb. Έκλεισα color control, οθόνη. Άνοιξα οθόνη άνοιξα color control τα γύρισα όλα default ή auto και το red tint εκεί…αν πάω από standard mode σε energy saver και πίσω γυρίζει οκ. Δεν ξέρω τι να δοκιμάσω…οι υπόλοιποι που την πήρατε εκτός του pirmen56 τα έχετε καταφέρει;🙁 Σε πρώτη φάση είναι σημαντικό να βλέπεις αλλαγές στην εικόνα μέσα από το CC. Δοκίμασε με όλα τα color settings(και τα bits, π.χ. από 10 σε 8) και ξετίκαρε την επιλογή "override to reference mode" από το "adjust desktop color settings" του nvidia panel μήπως βοηθήσει. 100% γίνεται αλλά το πέτυχα τυχαία. Για ένα διάστημα νόμιζα ότι χάλασα το firmware γιατί είχα χάλια χρώματα. Έπαιζα με settings από την οθόνη, την ανοιγόκλεινα ... τίποτα. Μέχρι που βάζοντάς τα πάλι στο Auto επανήλθε η εικόνα χωρίς το tint. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από pirmen56
Nik1239 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μπορεί κάποιος να στείλει φωτογραφία το red tint αν φαίνεται μέσω κάμερας; Γιατί έχω παίξει αρκετά με τις ρυθμίσεις αλλά δεν μου το έχει εμφανίσει.
pirmen56 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 4 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Μπορεί κάποιος να στείλει φωτογραφία το red tint αν φαίνεται μέσω κάμερας; Γιατί έχω παίξει αρκετά με τις ρυθμίσεις αλλά δεν μου το έχει εμφανίσει. Αν αλλάξεις picture mode και ξαναγυρίσεις στην Standard βλέπεις λιγότερο κοκκινωπή εικόνα; Αν ναι τότε έχεις red tint bug. Τράβα και φωτό με το κινητό αν βολεύει. Πάρε και ένα φρέσκο. Το δείχνει στο thumbnail:
akoinonitos Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Αν αλλάξεις picture mode και ξαναγυρίσεις στην Standard βλέπεις λιγότερο κοκκινωπή εικόνα; Αν ναι τότε έχεις red tint bug. Τράβα και φωτό με το κινητό αν βολεύει. Πάρε και ένα φρέσκο. Το δείχνει στο thumbnail: Επειδη την κοιταζω για τον ανηψιο μου ,το προβλημα αυτο δεν καλυπτεται απο την εγγυηση? Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από akoinonitos 1
dimoskoutr Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) Η πλάκα είναι ότι το κάνει μόνο στο Srgb color space. Αν αφήσεις normal color space δεν κάνει τέτοια βλακεία…μάλιστα στο normal μπορείς να παίξεις με περισσότερες ρυθμίσεις αλλά καλύπτει αρκετά μεγαλύτερο μέρος από srgb και έχεις υπερτονισμένα χρώματα για τα γούστα μου. Υποθέτω δεν θα ενοχλεί αρκετούς όμως. Ειδικά αν κατεβάσουν το red κάτω από 50… 9 ώρες πριν, pirmen56 είπε Σε πρώτη φάση είναι σημαντικό να βλέπεις αλλαγές στην εικόνα μέσα από το CC. Δοκίμασε με όλα τα color settings(και τα bits, π.χ. από 10 σε 😎 και ξετίκαρε την επιλογή "override to reference mode" από το "adjust desktop color settings" του nvidia panel μήπως βοηθήσει. 100% γίνεται αλλά το πέτυχα τυχαία. Για ένα διάστημα νόμιζα ότι χάλασα το firmware γιατί είχα χάλια χρώματα. Έπαιζα με settings από την οθόνη, την ανοιγόκλεινα ... τίποτα. Μέχρι που βάζοντάς τα πάλι στο Auto επανήλθε η εικόνα χωρίς το tint. Θα δοκιμάσω αργότερα και θα ενημερώσω πάλι. Εγώ την μόνη αλλαγή που βλέπω μέσω cc είναι ότι εμφανίζεται red tint. Δεν μου κάνει εντελώς γιουχου τα χρώματα. Που θα πάει θα την χαλάσω… Σε εσένα τα bits στα windows στο panel είναι 8 ή 10; Γιατί κάποια στιγμή όπως είπα στην αρχή το έβλεπε ως 10bit και μετά ως 8bit…κάτι που δεν κατάφερα να ξανακάνω να το δει ως 10bit…άσχετο αλλά το αναφέρω. Ξαναλέω είμαι με το μαμά καλώδιο. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από dimoskoutr
akoinonitos Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Η πλάκα είναι ότι το κάνει μόνο στο Srgb color space. Αν αφήσεις normal color space δεν κάνει τέτοια βλακεία…μάλιστα στο normal μπορείς να παίξεις με περισσότερες ρυθμίσεις αλλά καλύπτει αρκετά μεγαλύτερο μέρος από srgb και έχεις υπερτονισμένα χρώματα για τα γούστα μου. Υποθέτω δεν θα ενοχλεί αρκετούς όμως. Ειδικά αν κατεβάσουν το red κάτω από 50… Θα δοκιμάσω αργότερα και θα ενημερώσω πάλι. Εγώ την μόνη αλλαγή που βλέπω μέσω cc είναι ότι εμφανίζεται red tint. Δεν μου κάνει εντελώς γιουχου τα χρώματα. Που θα πάει θα την χαλάσω… Σε εσένα τα bits στα windows στο panel είναι 8 ή 10; Γιατί κάποια στιγμή όπως είπα στην αρχή το έβλεπε ως 10bit και μετά ως 8bit…κάτι που δεν κατάφερα να ξανακάνω να το δει ως 10bit…άσχετο αλλά το αναφέρω. Ξαναλέω είμαι με το μαμά καλώδιο. Ειχες χαμηλα τα hz και σε αφηνε να βαλεις 10bit ανεβηκες μετα λογικα στα 180hz και δεν φτανει το bw ,με hdmi την εχεις η με dp? Αν την εχεις με hdmi συνδεσε την με dp ,ειναι κριμα να χανεις το 10bit Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από akoinonitos
dimoskoutr Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Ειχες χαμηλα τα hz και σε αφηνε να βαλεις 10bit ανεβηκες μετα λογικα στα 180hz και δεν φτανει το bw ,με hdmi την εχεις η με dp? Αν την εχεις με hdmi συνδεσε την με dp ,ειναι κριμα να χανεις το 10bit Με display port ρε συ την έχω. Με το καλώδιο της. Κάτι γίνεται είτε με τα windows της εγκατάστασης μου είτε με τους drivers της κάρτας μου. Αλλά κάνει το εξής παπατζιλικι. Ακόμη και 60 να την κατεβάσω δεν την βλέπει 10bit με τίποτα. 💩 Κάτι παίζει πολύ στραβά. Λέω το απόγευμα να κάνω ένα ddu σε safe mode και να ξαναπεράσω drivers. Μπας και… edit: Μόλις γύρισα σπίτι και λίγο έψαξα το control panel της nvidia. Ε από εκεί στο display resolution pane κάτω είχε το χρώμα 8bit. Το γύρισα σε 10bit και επιτέλους έχω 180hz σε 10bit color. Καλά είπε ο pirmen μια καθαρή εγκατάσταση drivers θέλει. Μήπως τότε καταφέρω να στρώσω και το άλλο που μας λέει με το color control. Το απόγευμα πριν την Ευρωλίγκα. 🙂 Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από dimoskoutr 2
Despotas Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες To έβαλα και εγώ 10bit από τις ρυθμίσεις της Nvidia και επίσης ενεργοποίησα το Full Dynamic Range από το ίδιο σημείο. Πάντως το red tint δεν το έχω παρατηρήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα