Despotas Δημοσ. Τετάρτη στις 05:13 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:13 μμ 3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Περιττό να πούμε ότι σε όλες τι local dimming θα πρέπει να το αφαιρείς για desktop εργασία. Δεν είναι πρόβλημα της xiaomi. Προφανώς. Απλά θα βόλευε πχ να έχει ένα κουμπί να σώζει προφίλ όπως είχε η παλιά μου Samsung. 1
elpenor Δημοσ. Τετάρτη στις 07:08 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:08 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, prefuse said: Σε ταινίες SDR έχεις ενεργοποιημένο το local dimming? Ναι 1 hour ago, prefuse said: Έχεις κάποιο άλλο μόνιτορ να το συγκρίνεις; Και αν ναι ποιο; Έχω ένα Dell 27 4K και ένα LG 27 4K, ένα Dell 34 UW Ultrasharp, ένα Dell Gaming παλιό, ένα από τα πρώτα LG 5K UW 40 μία OLED C2 και μία Samsung QN90A. Δίπλα έχουν μία Odyssey G9 OLED και μία 65 Sony OLED. Στο γραφείο υπάρχουν iMac διαφόρων ετών. 1 hour ago, prefuse said: Εκτός και αν μιλάμε για color grading σε social media που ούτως ή άλλως δεν έχει πρότυπα και ο καθένας που εγκαταστει ένα πρόγραμμα αυτοβαπτίζεται ειδικός και κάνει ότι του κατέβει. Δεν μιλάω για color grading για Hollywood, μιλάω για απλά web πράγματα που θέλεις να βλέπεις σωστά και σχολιάζω ότι δεν είναι η καλύτερη οθόνη επειδή είναι λίγο off σε κάποιες συνηθισμένες διαβαθμίσεις του γκρίζου σε σχέση με μία Ultrasharp. 1 hour ago, prefuse said: Καλά βάλε κανένα star field από planet earth στην Xiaomi και σε per pixel control panel, και μετά πες μας τι είδες. Με enable disable το local dimming ή φτιάξε κάτι αντίστοιχο (με το συνημμένο) στο illustrator πολύ λεπτές γραμμές κάθετες και οριζόντιες σε ανάλυση 720p ή μικρότερη, κάνε 2 τέτοια PNG, βαλτα στην οθόνη και κούνησε τα πέρα δώθε να μας πεις τι βλέπεις. Καλύτερα από Netflix, αν έχεις OLED στο σπίτι, (από κινητό παίζει να μην δεις διαφορες) δες το πρώτο λεπτό σε μια OLED και στην Xiaomi και πες μας τι δεν βλέπεις. Τι color grading, με πάνελ που χάνουν πληροφορίες και που η ανομοιομορφία είναι στα τάρταρα, ούτε οι OLED αν δεν ρυθμιστούν σωστά δεν κάνουν για client monitor. Ελπίζω οτι δεν το έγραψες σοβαρά. Δεν καταλαβαίνω που θέλεις να καταλήξεις με αυτά. Γιατί να κάνω όσα γράφεις σε ένα Gaming monitor; Βάλε εσύ στο αντίστοιχης αξίας productivity monitor σου να παίξεις spiderman που παίζει ο γιος μου και μετά να δούμε ποιος θα αισθανθεί περισσότερο μειονεκτικά, εγώ που θα χάσω κάποια αστεράκια ή εσύ που θα βλέπεις την μουντίλα την ίδια στο game. Εκτός αν θέλεις να μου πεις ότι με 3 φορές παραπάνω χρήματα + burn in (ναι ναι ξέρω δεν παθαίνουν burn in απλά κανένας σοβαρός reviewer δεν το έχει γράψει) θα έχω καλύτερη εικόνα... 2 hours ago, akoinonitos said: Εγω το λιγο που το ειχα αν βγαλω στην ακρη το red tint ,θεωρω οτι για τα λεφτα αυτα ειναι μια χαρα για καποιον που το θελει για gaming + δουλεια. Πολυ καλο μαυρο με local dimming high. Ωστοσο καθε φορα που παω να το προτεινω πρεπει να γραψω και ενα καρο πραγματα να προσεξει ο υποψηφιος. Δεν ξερω μου αφησε γλυκοπιρκη γευση . Στα κατα 1) red tint 2) σε desktop χρηση το local dimming πρεπει να ειναι off 3) Πολλα προβληματικα κομματια. 4) matte antiglare. 5) μη υποστηριξη fw update 6) αλλαγη local dimming on/off αναλογα με το content Στα υπερ 1) σχεδον εξαιρετικο μαυρο με lοcal dimming high 2) wide gamut 3) hdr brithness? με ερωτηματικο μιας και στο δικο μου υπηρχαν σημεια που ηταν πιο σκοτεινο απο oled αλλα ισως να υπηρχε θεμα με τα windows 11 δεν ξερω. Παρολα αυτα για καποιον που θελει ενα ips για δουλεια και κατι παραπανω για gaming ,αν δεν εχει και το red tint νομιζω ειναι τιμια επιλογη. +1 με μόνη διαφωνία ότι το matte antiglare είναι καλό για κάποιους χώρους. Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:10 μμ από elpenor
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 07:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:23 μμ 15 λεπτά πριν, elpenor είπε Ναι Έχω ένα Dell 27 4K και ένα LG 27 4K, ένα Dell 34 UW Ultrasharp, ένα Dell Gaming παλιό, ένα από τα πρώτα LG 5K UW 40 μία OLED C2 και μία Samsung QN90A. Δίπλα έχουν μία Odyssey G9 OLED και μία 65 Sony OLED. Στο γραφείο υπάρχουν iMac διαφόρων ετών. Δεν μιλάω για color grading για Hollywood, μιλάω για απλά web πράγματα που θέλεις να βλέπεις σωστά και σχολιάζω ότι δεν είναι η καλύτερη οθόνη επειδή είναι λίγο off σε κάποιες συνηθισμένες διαβαθμίσεις του γκρίζου σε σχέση με μία Ultrasharp. Δεν καταλαβαίνω που θέλεις να καταλήξεις με αυτά. Γιατί να κάνω όσα γράφεις σε ένα Gaming monitor; Βάλε εσύ στο αντίστοιχης αξίας productivity monitor σου να παίξεις spiderman που παίζει ο γιος μου και μετά να δούμε ποιος θα αισθανθεί περισσότερο μειονεκτικά, εγώ που θα χάσω κάποια αστεράκια ή εσύ που θα βλέπεις την μουντίλα την ίδια στο game. Εκτός αν θέλεις να μου πεις ότι με 3 φορές παραπάνω χρήματα + burn in (ναι ναι ξέρω δεν παθαίνουν burn in απλά κανένας σοβαρός reviewer δεν το έχει γράψει) θα έχω καλύτερη εικόνα... +1 με μόνη διαφωνία ότι το matte antiglare είναι καλό για κάποιους χώρους. δεν εχει να κανει με τον χωρο νομιζω αλλα με το τι προτιμας ,ασπριλα η κατοπτρισμο. 1
pirmen56 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:35 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:35 μμ @akoinonitos Έχεις windows 11 και αν ναι τι βλέπεις αν πας Display Settings/Color Profile/Automatically manage colors for apps; Είναι on ή off;
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 07:39 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:39 μμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, pirmen56 είπε @akoinonitos Έχεις windows 11 και αν ναι τι βλέπεις αν πας Display Settings/Color Profile/Automatically manage colors for apps; Είναι on ή off; Στο oled? το xiaomi δεν το εχω ,θα το δω το βραδυ που θα γυρισω σπιτι Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:40 μμ από akoinonitos
pirmen56 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:50 μμ 2 ώρες πριν, elpenor είπε Το χρησιμοποιώ πάνω από ένα μήνα και μπορώ να πω ότι: 1. Σε ταινίες/σειρες είναι χειρότερο από OLED αλλά καλύτερο από κάθε άλλη απλή IPS/VA οθόνη. 7.5/10 ποιότητα, 8.5/10 σχέση ποιότητας/τιμής. 2. Σε HDR gaming μπορεί να χάνει σε λεπτομέρειες από οθόνες με πολλαπλάσιο κόστος αλλά πραγματικά οι διαφορές είναι πολύ μικρές ακόμα και για αυτούς που είναι ψείρες. 9/10 ποιότητα, 10/10 σχέση ποιότητας/τιμής. 3. Για δουλειά είναι ένα ωραίο IPS αλλά έχει πολλά να ζηλέψει από ένα 5K UW σε productivity και δεν κάνει για color grading. Με local dimming ή και HDR on υπάρχει πρόβλημα οπότε πρέπει πολύ την ώρα να αλλάζεις τα settings. Εσείς τι βαθμολογίες θα δίνατε; Πάνω κάτω τα ίδια. Στις ταινίες δεν ενθουσιάστηκα. Είναι mastered σε λίγα nits με μικρής έκτασης highlights. Ευνοούν το γυαλί, το πολύ βαθύ μαύρο και τον per pixel έλεγχο φωτεινότητας. Είναι κομμένες και ραμμένες για OLED. Αντίθετα στα παιχνίδια η εικόνα είναι πορωτική λόγω των χρωμάτων και των δυνατών αντιθέσεων ακόμα και σε φωτεινές σκηνές. Συνήθως τα highlights τους είναι αρκετά φωτεινά και σχετικά μεγάλης επιφάνειας, ώστε να μην γίνεται εύκολα triggered το ABL των mini LED. Επίσης, σχεδόν τέλειο μου φαίνεται και το 1440p για 27". Πάντως τώρα που συνήθισα το HDR1000 μου φαίνεται πως θα χρειαζόταν κάτι πιο κοντά στα 4000 nits για end game. 1
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 07:54 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:54 μμ 3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Πάνω κάτω τα ίδια. Στις ταινίες δεν ενθουσιάστηκα. Είναι mastered σε λίγα nits με μικρής έκτασης highlights. Ευνοούν το γυαλί, το πολύ βαθύ μαύρο και τον per pixel έλεγχο φωτεινότητας. Είναι κομμένες και ραμμένες για OLED. Αντίθετα στα παιχνίδια η εικόνα είναι πορωτική λόγω των χρωμάτων και των δυνατών αντιθέσεων ακόμα και σε φωτεινές σκηνές. Συνήθως τα highlights τους είναι αρκετά φωτεινά και σχετικά μεγάλης επιφάνειας, ώστε να μην γίνεται εύκολα triggered το ABL των mini LED. Επίσης, σχεδόν τέλειο μου φαίνεται και το 1440p για 27". Πάντως τώρα που συνήθισα το HDR1000 μου φαίνεται πως θα χρειαζόταν κάτι πιο κοντά στα 4000 nits για end game. Βαλε dldsr 4k οπου μπορεις και τραβαει η καρτα
pirmen56 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:57 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:57 μμ Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Βαλε dldsr 4k οπου μπορεις και τραβαει η καρτα Παίζω ακόμα το HZD. Τώρα πια με το transformer model για dlss(quality) και δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω. Είναι πολύ crisp η εικόνα. Σαν να έχω ήδη το "έξυπνο" sharpen του DLDSR. 1
prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 08:02 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:02 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, elpenor said: Ναι Έχω ένα Dell 27 4K και ένα LG 27 4K, ένα Dell 34 UW Ultrasharp, ένα Dell Gaming παλιό, ένα από τα πρώτα LG 5K UW 40 μία OLED C2 και μία Samsung QN90A. Δίπλα έχουν μία Odyssey G9 OLED και μία 65 Sony OLED. Στο γραφείο υπάρχουν iMac διαφόρων ετών. Δεν μιλάω για color grading για Hollywood, μιλάω για απλά web πράγματα που θέλεις να βλέπεις σωστά και σχολιάζω ότι δεν είναι η καλύτερη οθόνη επειδή είναι λίγο off σε κάποιες συνηθισμένες διαβαθμίσεις του γκρίζου σε σχέση με μία Ultrasharp. Δεν καταλαβαίνω που θέλεις να καταλήξεις με αυτά. Γιατί να κάνω όσα γράφεις σε ένα Gaming monitor; Βάλε εσύ στο αντίστοιχης αξίας productivity monitor σου να παίξεις spiderman που παίζει ο γιος μου και μετά να δούμε ποιος θα αισθανθεί περισσότερο μειονεκτικά, εγώ που θα χάσω κάποια αστεράκια ή εσύ που θα βλέπεις την μουντίλα την ίδια στο game. Εκτός αν θέλεις να μου πεις ότι με 3 φορές παραπάνω χρήματα + burn in (ναι ναι ξέρω δεν παθαίνουν burn in απλά κανένας σοβαρός reviewer δεν το έχει γράψει) θα έχω καλύτερη εικόνα... +1 με μόνη διαφωνία ότι το matte antiglare είναι καλό για κάποιους χώρους. Και το Xiaomi ειναι 2 φορές παραπάνω χρήματα απο το dell για να παίζει μάλιστα χειρότερα σε SDR υλικό + τα διάφορα bugs που έχει και δυστυχως δεν παιζει απροβλημάτιστα. Εσύ ανέφερες το color grading σε gaming monitor, όχι εγώ. Και σου έγραψα οτι ελπίζω να μην το έγραψες σοβαρά. Εγραψα πολλές φορές οτι αναφέρομαι σε SDR και εσυ προφανώς αναφέρεσαι σε HDR. γιατι αν ο γιος σου (να τον χαίρεστε επι ευκαιρίας) παιξει σε SDR και χωρις LD που ειναι λογικό για SDR, το DELL των 200€ που αναφέρω θα εχει μεγαλύτερη αντίθεση 1800:1, απο το xiaomi των 1400:1 και ακόμα καλύτερη εικόνα θα έχει μια σωστή υλοποίηση με black ips που σε QHD ανάλυση ειναι στο κόστος του xiaomi. Με λίγα λόγια, η μουντίλα που αναφέρεις, σε SDR, θα ειναι σαφώς μεγαλύτερη στο Xiaomi. 33 minutes ago, pirmen56 said: Πάνω κάτω τα ίδια. Στις ταινίες δεν ενθουσιάστηκα. Είναι mastered σε λίγα nits με μικρής έκτασης highlights. Ευνοούν το γυαλί, το πολύ βαθύ μαύρο και τον per pixel έλεγχο φωτεινότητας. Είναι κομμένες και ραμμένες για OLED. Αντίθετα στα παιχνίδια η εικόνα είναι πορωτική λόγω των χρωμάτων και των δυνατών αντιθέσεων ακόμα και σε φωτεινές σκηνές. Συνήθως τα highlights τους είναι αρκετά φωτεινά και σχετικά μεγάλης επιφάνειας, ώστε να μην γίνεται εύκολα triggered το ABL των mini LED. Επίσης, σχεδόν τέλειο μου φαίνεται και το 1440p για 27". Πάντως τώρα που συνήθισα το HDR1000 μου φαίνεται πως θα χρειαζόταν κάτι πιο κοντά στα 4000 nits για end game. παλι η ίδια παραπληροφόρηση! οχι δεν ειναι κομμένες και ραμμένες για OLED αλλα γιατί τα καλύτερα μονιτορ που έχουμε στον πλανήτη αυτόν, οχι στον δικό σου, εχουν limitation και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ να καίμε πληροφορίες ή να οδηγούμε στα άκρα consumer προιοντα για καποιους οπαδούς της φωτεινότητας που δεν κατανοούν βασικά, τεχνικά limitation (πόσο μάλλον καλλιτεχνικά) και δεν εχουν καμία απολύτως γνώση γιατί γίνονται οι επιλογές αυτές. και η γνώση τους περιορίζετε σε gaming προιόντα και κοινότητες που η ημιμάθεια κυριαρχεί. στο βάζω και εδω για επανάληψη μήπως έτσι κατανοήσεις αν και στο επόμενο μήνυμα πάλι κασέτα στο repeat θα ειναι. Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:27 μμ από prefuse
elpenor Δημοσ. Τετάρτη στις 08:39 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:39 μμ (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, prefuse said: γιατι αν ο γιος σου (να τον χαίρεστε επι ευκαιρίας) Ευχαριστώ! 38 minutes ago, prefuse said: Εγραψα πολλές φορές οτι αναφέρομαι σε SDR και εσυ προφανώς αναφέρεσαι σε HDR. γιατι αν ο γιος σου (να τον χαίρεστε επι ευκαιρίας) παιξει σε SDR και χωρις LD που ειναι λογικό για SDR, το DELL των 200€ που αναφέρω θα εχει καλυτερη εικόνα 1800:1, απο το xiaomi των 1400:1 και ακόμα καλύτερη εικόνα θα έχει μια σωστή υλοποίηση με black ips που σε QHD ανάλυση ειναι στο κόστος του xiaomi. Πιθανότατα να έχεις δίκιο για το SDR, όμως η διαφορά ανάμεσα σε 1400:1 και 1800:1 δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό. Την οθόνη στην τελική αποκλειστικά για το HDR την αγόρασα. Στα παιχνίδια που παίζει ο γιος μου και τα ανίψια μου το HDR (ακόμα και το auto HDR) προσφέρει ποιότητα εικόνας πραγματικά ανώτερη από SDR monitor. Τα μόνα παιχνίδια που έχω δει να παίζουν και να είναι καλύτερα χωρίς Auto HDR είναι τα Mario. Spoiler Συγκεκριμένα παιχνίδια που παίζουν που το HDR τα απογειώνει: 1. Spiderman -> true HDR 2. Minecraft -> fake auto HDR με καλύτερο αποτέλεσμα για παιδιά, ίσως πολύ ψεύτικο για κάποιον πιο μεγάλο. 3. Horizon -> true HDR 4. Fortnite -> optimized για fake auto HDR με πολύ καλό αποτέλεσμα 5. Forza Horizon -> true HDR 6. Path of Exile 2 -> optimized για fake auto HDR με αρκετά καλό αποτέλεσμα. 7. Red dead Redemption 2 -> true HDR 8. Assassin's Creed -> true HDR 9. Flight Simulator -> true HDR Υποθέτω ότι από εδώ και πέρα τα περισσότερα παιχνίδια θα υποστηρίζουν HDR ή θα είναι optimized για Auto HDR οπότε αυτό με απασχολεί παραπάνω. Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:40 μμ από elpenor 1
prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 09:11 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:11 μμ (επεξεργασμένο) 33 minutes ago, elpenor said: Ευχαριστώ! Πιθανότατα να έχεις δίκιο για το SDR, όμως η διαφορά ανάμεσα σε 1400:1 και 1800:1 δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό. Την οθόνη στην τελική αποκλειστικά για το HDR την αγόρασα. Στα παιχνίδια που παίζει ο γιος μου και τα ανίψια μου το HDR (ακόμα και το auto HDR) προσφέρει ποιότητα εικόνας πραγματικά ανώτερη από SDR monitor. Τα μόνα παιχνίδια που έχω δει να παίζουν και να είναι καλύτερα χωρίς Auto HDR είναι τα Mario. Hide contents Συγκεκριμένα παιχνίδια που παίζουν που το HDR τα απογειώνει: 1. Spiderman -> true HDR 2. Minecraft -> fake auto HDR με καλύτερο αποτέλεσμα για παιδιά, ίσως πολύ ψεύτικο για κάποιον πιο μεγάλο. 3. Horizon -> true HDR 4. Fortnite -> optimized για fake auto HDR με πολύ καλό αποτέλεσμα 5. Forza Horizon -> true HDR 6. Path of Exile 2 -> optimized για fake auto HDR με αρκετά καλό αποτέλεσμα. 7. Red dead Redemption 2 -> true HDR 8. Assassin's Creed -> true HDR 9. Flight Simulator -> true HDR Υποθέτω ότι από εδώ και πέρα τα περισσότερα παιχνίδια θα υποστηρίζουν HDR ή θα είναι optimized για Auto HDR οπότε αυτό με απασχολεί παραπάνω. Τώρα γράφεις σωστά. Όχι όμως πιθανότητα αλλά σίγουρα. Απλά αυτή την διευκρίνιση έκανα καθώς υπάρχει μεγάλη παρανόηση ότι πχ η Xiaomi ή οποιαδήποτε άλλη που είναι απλό ips με local dimming ξαφνικά και μαγικά μπορεί να γίνει εξαιρετικό μόνιτορ σε όλα. Σε HDR true περιεχόμενο σαφώς και έχει προτερήματα από το dell και κάθε dell. Σε fake HDR δημιουργούνται προβλήματα, επηρεαζει συνήθως πολύ το eotf και γίνονται οι σκηνές πιο σκοτεινές από όσο πρέπει και το ανάποδο. ίσως δεν τα παρατηρήσεις άμεσα σε μια σκηνή και καλό είναι να είναι disabled, όπως και κάθε ψευτο enchanchment, dynamic, fake HDR κτλ τώρα βέβαια κανένα μικρό παιδί δεν θα παραπονεθεί για το οτιδήποτε οπότε τα ενεργοποιείς και βλέπεις αν σας αρέσει ή όχι. Όλα αυτά τα fake enchanchment είναι για να μασκαρευουν τις ατέλειες και τα ελαττώματα φθηνότερων πάνελ και κακού video processing και συνήθως κάνουν μεγάλη ζημιά. Γι'αυτό και τα επαγγελματικά μόνιτορ δεν έχουν, τέτοιες ρυθμίσεις. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:13 μμ από prefuse
elpenor Δημοσ. Τετάρτη στις 09:25 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:25 μμ (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, prefuse said: Τώρα γράφεις σωστά. Όχι όμως πιθανότητα αλλά σίγουρα. Απλά αυτή την διευκρίνιση έκανα καθώς υπάρχει μεγάλη παρανόηση ότι πχ η Xiaomi ή οποιαδήποτε άλλη που είναι απλό ips με local dimming ξαφνικά και μαγικά μπορεί να γίνει εξαιρετικό μόνιτορ σε όλα. Σε HDR true περιεχόμενο σαφώς και έχει προτερήματα από το dell και κάθε dell. Σε fake HDR δημιουργούνται προβλήματα, επηρεαζει συνήθως πολύ το eotf και γίνονται οι σκηνές πιο σκοτεινές από όσο πρέπει και το ανάποδο. ίσως δεν τα παρατηρήσεις άμεσα σε μια σκηνή και καλό είναι να είναι disabled, όπως και κάθε ψευτο enchanchment, dynamic, fake HDR κτλ τώρα βέβαια κανένα μικρό παιδί δεν θα παραπονεθεί για το οτιδήποτε οπότε τα ενεργοποιείς και βλέπεις αν σας αρέσει ή όχι. Όλα αυτά τα fake enchanchment είναι για να μασκαρευουν τις ατέλειες και τα ελαττώματα φθηνότερων πάνελ και κακού video processing και συνήθως κάνουν μεγάλη ζημιά. Γι'αυτό και τα επαγγελματικά μόνιτορ δεν έχουν, τέτοιες ρυθμίσεις. To fake Auto HDR είναι των Windows 11 όχι του monitor. Δεν παίζω games για να παρατηρώ λεπτομέρειες αλλά έχω καταλάβει ότι είναι πολύ διαφορετικό να ενεργοποιείς το fake Auto HDR σε ένα game που δεν είναι optimized για αυτό και διαφορετικό σε games όπως το Path of Exile 2 ή το Fortnite που έχουν γίνει optimized για το Auto HDR και γράφουν στην επίσημη σελίδα τους ότι υποστηρίζουν HDR λόγω αυτού του optimize. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:30 μμ από elpenor
prefuse Δημοσ. Τετάρτη στις 09:30 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:30 μμ (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, elpenor said: Δεν παίζω games για να παρατηρώ λεπτομέρειες αλλά έχω καταλάβει ότι είναι πολύ διαφορετικό να ενεργοποιείς το fake Auto HDR σε ένα game που δεν είναι optimized για αυτό και διαφορετικό σε games όπως το Path of Exile 2 ή το Fortnite που έχουν γίνει optimized για το Auto HDR και γράφουν στην επίσημη σελίδα τους ότι υποστηρίζουν HDR λόγω αυτού του optimize. Δεν είναι θέμα λεπτομερειών πχ μπορεί να χάνεις γιατί στα σκοτεινά μπορεί να χάνεις πληροφορίες και να στην έχει στημένη ένας κρυμμένος primen56 ή akoinonitos. Σε αντίθεση περίπτωση κάποιοι ανεβάζουν πολυ την φωτεινότητα για να βλέπουν στο σκοτάδι, χαλώντας την εικόνα. Γι'αυτό και το reshade έχει γίνει banned σε online gaming. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:32 μμ από prefuse
akoinonitos Δημοσ. Τετάρτη στις 10:40 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:40 μμ 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε @akoinonitos Έχεις windows 11 και αν ναι τι βλέπεις αν πας Display Settings/Color Profile/Automatically manage colors for apps; Είναι on ή off; off ειναι 1
PadPoet Δημοσ. Πέμπτη στις 12:53 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:53 πμ Μου συνέβει κάτι εντελώς κουλό. Ενώ την είχα ανοιχτή παρατηρώ μια μαύρη γραμμή σε άσπρο φόντο σαν τα σκουπιδάκια που μπαίνουν καμιά φορά ανάμεσα στο πάνελ. Υπόψιν την οθόνη την προσέχω σαν μωρό παιδί, ίσα που αφαιρώ την σκόνη με rocket blower που εχουν για τις φωτογραφικές και πολύ απαλά με ένα πανάκι μικροινών. Δεν παίζει να μπήκε τίποτα ανάμεσα στο πάνελ. Καθαρίζω το σημείο μπας και είναι κάτι εξωτερικό, τίποτα. Την έσβησα για να το επιβεβαιώσω. Την βγάζω και την βάζω 2 φορές στο ρεύμα, τίποτα. Την τρίτη την βγάζω από το ρεύμα και ξανακαθαρίζω την περιοχή (δεν είχε τίποτα αλλά λέω ας το κάνω) και κουμπώνω πάλι το τροφοδοτικό της στο ρεύμα και το μαύρο στίγμα είχε εξαφανιστεί. Ευτυχώς πρόλαβα και το έβγαλα φωτογραφία, ήτανε στο κέντρο σχεδόν, λίγο αριστερά. Γνωρίζει κανείς ποιά είναι η εγγύηση της Xiaomi για τα pixel αν το ξαναεμφανίσει; Από eshop ειναι αγορασμένη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα