LLLEFTERIS Δημοσ. Τετάρτη στις 06:48 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:48 μμ 8 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Εγώ το θέλω για να έχω ήχο στα ηχεία μου από όλες μου τις πηγές που έχω συνδεμένες στην ίδια οθόνη (pc,ps5,κινητό). Και αν θέλω να χρησιμοποιήσω ακουστικά τα συνδέω με την εκάστοτε συσκευή λόγο ευκολίας και καλύτερης (αναλόγως την περίπτωση) ποιότητας ήχου. Και εγω θα προτιμουσα η G7 neo που πηρα μπροστα αντι να εχει αυτα τα χαζα φωτακια να εχει δυο ηχεια εστω 1w
pirmen56 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:17 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:17 μμ (επεξεργασμένο) Νέο υποκειμενικό review από το IGN: https://www.ign.com/articles/xiaomi-g-pro-27i-mini-led-monitor-review "Overall, the Xiaomi G Pro 27i blew me away. As someone who reviews monitors for a living, I did not expect this level of performance from a monitor with an MSRP of $370 and, at the time of this review, a nice $40 off coupon to bring that down to $330. That price may even go down as time goes on, but let’s be clear: even at $370, this is a great value. I have spent most of this year testing high-end monitors that usually start around $700 and extend well above $1,000, but over the years, I’ve tested dozens of more affordable options too. The G Pro 27i has way more in common with those expensive monitors than it does with anything in the budget or mid-tier of gaming monitors. It’s not perfect, but for picture quality and HDR, it punches way above its class and comes surprisingly close to some of the pricier OLEDs that have been released this year." "The other mini-LED and traditionally backlit monitors simply don’t compare to the picture quality it’s able to deliver when everything is dialed in." "According to my colorimeter, it’s able to output around 960 nits of sustained brightness on a full-white screen in HDR. OLED monitors, by contrast, typically only hit those levels (and, in fairness, can often get significantly brighter) in very small percentages of the screen, limiting peak brightness to highlights only. " Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:21 μμ από pirmen56 3
music_lover Δημοσ. Τετάρτη στις 08:37 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:37 μμ Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει panel παραγωγής της BOE και το μοντέλο είναι το ME270QHB-NM1-Z941. https://www.panelook.com/ME270QHB-NM1-Z941_BOE_27.0_CELL_overview_65283.html Δεν βρήκα άλλα μοντέλα που να διαθέτουν το συγκεκριμένο panel. 1
pirmen56 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:48 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:48 μμ 3 λεπτά πριν, music_lover είπε Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει panel παραγωγής της BOE και το μοντέλο είναι το ME270QHB-NM1-Z941. https://www.panelook.com/ME270QHB-NM1-Z941_BOE_27.0_CELL_overview_65283.html Δεν βρήκα άλλα μοντέλα που να διαθέτουν το συγκεκριμένο panel. Λέει ότι πάντως ότι δεν έχει backlight. Είμαι περίεργος να δω τι backlight χρησιμοποίησαν και με πόσα bit chip ελέγχου φωτεινότητας. Λίγο παλιότερα για 1152 zones το κύκλωμα ελέγχου μόνο είχε καμιά 350άρα(0,3€ ανά ζώνη), από ένα post του reddit έτσι όπως το θυμάμαι. Δεν υπάρχει δικαιολογία τώρα να μην πάνε εκεί και οι υπόλοιποι. Διάβασα εν τω μεταξύ σε φόρουμ της Coolermaster από άτομο στο support ότι ετοιμάζουν 1152 zones VA για τη νέα χρονιά. Αυτοί κάνουν rebrand KTC μοντέλα. 1
TrackM@steR Δημοσ. Πέμπτη στις 01:15 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:15 μμ (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα.Επειδή με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη οθόνη,προσπάθησα να διαβάσω τις εντυπώσεις σας αλλά κάπου χάθηκα.Έχω αυτή την οθόνη: https://www.skroutz.gr/s/34614046/Dell-G2722HS-IPS-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html Κάρτα γραφικών 4070 Ti Super 16gb.Χρήση για games αποκλειστικά(όλων των ειδών τα games). Αξίζει να επενδύσω σε αυτή την αγορά?Για 2Κ φυσικά ενδιαφέρομαι! Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:16 μμ από TrackM@steR 1
pirmen56 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:27 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:27 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, TrackM@steR είπε Παιδιά καλησπέρα.Επειδή με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη οθόνη,προσπάθησα να διαβάσω τις εντυπώσεις σας αλλά κάπου χάθηκα.Έχω αυτή την οθόνη: https://www.skroutz.gr/s/34614046/Dell-G2722HS-IPS-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html Κάρτα γραφικών 4070 Ti Super 16gb.Χρήση για games αποκλειστικά(όλων των ειδών τα games). Αξίζει να επενδύσω σε αυτή την αγορά?Για 2Κ φυσικά ενδιαφέρομαι! Ειδικά για games χιλιοαξίζει γιατί με τις ρυθμίσεις τους φέρνεις το HDR στα μέτρα σου. Καμία σχέση με αυτή που έχεις στην όλη εμπειρία. Όσα reviews λένε αρνητικά για το pre-calibrated χρώμα κατά 99% είναι λόγω του bug με τη θερμοκρασία χρώματος. Αν ακολουθήσεις αυτά που έγραψα σε προηγούμενη σελίδα θα λυθεί οριστικά(αν υπάρχει κιόλας). Spoiler Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:28 μμ από pirmen56
dimoskoutr Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ (επεξεργασμένο) Την πυροβόλησα ξανά και εγώ από κότσο αυτή τη φορά. Ελπίζω ότι θα έρθει όχι όπως την κοροϊδία από το κίτρινο μαγαζί που φάγαμε. Ελπίζω να μην μετανιώσω αν και από αυτά που βλέπω στα reviews και που διαβάζω εδώ μέσα μια χαρά νομίζω θα τα πάμε. 😛 Ρε συ πιρμεν56 αυτό το ποστ για την εξάλειψη του red tint δεν γίνεται να γίνει sticky στην αρχή του θέματος; Θα το ψάχνουμε με τα κυάλια σε λίγο εδώ μέσα αν μεγαλώσει και άλλο το θέμα. Πάντως απορώ πώς δεν είδαν καν τέτοιο θέμα εκεί στα ανατολικά οι άνθρωποι…είναι δυνατόν; Ένας δεν άνοιξε την οθόνη να πειράξει λίγο τα modes; Από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε σε μια καινούργια οθόνη είναι να πάμε πέρα δώθε στα modes και στις ρυθμίσεις…θα ήταν κουρασμένοι μάλλον… Επεξ/σία Σάββατο στις 12:16 μμ από dimoskoutr 1
Nik1239 Δημοσ. Σάββατο στις 12:34 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:34 μμ Λοιπόν την χρησιμοποιώ 3εις μέρες τώρα και έχω να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ζωντανά χρώματα και καλό HDR στα games. Εκτός gaming κλείνω HDR και local dimming γιατι εκτός του ότι είναι πολύ φωτεινή έχει και το glow που εμένα δεν μου αρέσει όταν διαβάζω κάτι ή κάνω οτιδήποτε άλλο στο pc. Red tint που λέτε δεν παρατήρησα οπότε ή είμαι τυχερός ή είναι ελάχιστο και δεν το παρατηρώ. Την έχω αφήσει stock από χρώματα. Όντως τονίζει τις λεπτομέρειες πολύ ωραία απλά έχει σε σημεία λίγο glow όταν είναι ένα φωτεινό αντικείμενο σε σκοτεινό τοπίο. Δεν ενοχλεί απλα το καταλαβαίνεις και μπορείς με την φωτεινότητα του HDR να το φέρεις στα μέτρα σου όπως έκανα μέσω κάθε game και από windows/ps5 HDR settings Κάποιες ενδεικτικές εικόνες Εδώ άνετα την περνάς για oled. Καθόλου glow και άψογο μαύρο. Spoiler Spoiler Εδώ δεν φαίνεται καλά λόγο κινητού αλλα η εικόνα έμοιαζε σχεδόν όπως το screenshot απλά λίγο ποιο φωτεινή στον καθρέφτη (Alan wake 2 ps5) Resident evil 4 remake Spoiler Πάλι αρκετά πίστη απεικόνιση απλά λίγοτερο "κίτρινο" το μέρος. Final fantasy 7 rebirth Spoiler Εδώ δεν είχα αγγίξει καθόλου τα settings του παιχνιδιού και τα λίγο ποιο φωτεινό το τοπίο σε σχέση με το screenshot. Εμένα μου άρεσε και το είχα αφήσει έτσι τονίζει καλύτερα τα χρώματα. Πάντως μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου μέσα από το game. Γενικά πολύ ευχαριστημένος για τα χρήματα που έδωσα μιας και είδα από κοντά τις εναλλακτικές επιλογές κυρίως lg στα 250-350 και καμιά δεν με έπεισε με τα χρώματα της όσο η Xiaomi. Το vrr άψογο στο ps5 αλλά και στο pc. Μηδέν ghosting και τα άλλα προβλήματα που είχα με ένα φθηνό va Samsung αλλά και χαμηλή απόκριση για ips και χωρίς να το βάλω στο fastest. Αξίζει τα 330€ ως μέση λύση αντί να πάει κάποιος στα 600-700 που ζητάνε τα oled με ίδια χαρακτηριστικά. 6
pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 01:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:00 μμ (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Την πυροβόλησα ξανά και εγώ από κότσο αυτή τη φορά. Ελπίζω ότι θα έρθει όχι όπως την κοροϊδία από το κίτρινο μαγαζί που φάγαμε. Ελπίζω να μην μετανιώσω αν και από αυτά που βλέπω στα reviews και που διαβάζω εδώ μέσα μια χαρά νομίζω θα τα πάμε. 😛 Ρε συ πιρμεν56 αυτό το ποστ για την εξάλειψη του red tint δεν γίνεται να γίνει sticky στην αρχή του θέματος; Θα το ψάχνουμε με τα κυάλια σε λίγο εδώ μέσα αν μεγαλώσει και άλλο το θέμα. Πάντως απορώ πώς δεν είδαν καν τέτοιο θέμα εκεί στα ανατολικά οι άνθρωποι…είναι δυνατόν; Ένας δεν άνοιξε την οθόνη να πειράξει λίγο τα modes; Από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε σε μια καινούργια οθόνη είναι να πάμε πέρα δώθε στα modes και στις ρυθμίσεις…θα ήταν κουρασμένοι μάλλον… Το bug είναι υπαρκτό. Υπάρχει χαμηλή θερμοκρασία χρώματος από το πρώτο άνοιγμα. Όχι κάτι που θα καταλάβουν οι περισσότεροι. Φεύγει αν αλλάξεις picture mode και ξαναγυρίσεις στο αρχικό. "Χτυπάει" περισσότερο στο μάτι η διόρθωσή του ειδικά αν είσαι σε sRGB mode που ρώσος reviewer το μέτρησε ελαφρά ψυχρότερο από το reference(στα 6800K χωρίς το bug). Κάτι που επιβεβαιώνω και εγώ εν σχέσει με το IPS της δουλειάς. Ξαναεμφανίζεται αν ανοίξεις HDR από τα Windows με το HDR της οθόνης στο Auto. Αλλά μόνο για τα SDR στοιχεία των windows. Το HDR περιεχόμενο είναι παραδόξως σωστό. Σε 1.0.07 έκδοση απ' ότι κατάλαβα το bug υπάρχει μόνο στη μετάβαση σε από SDR σε HDR. Δεν εμφανίζεται κατά το άνοιγμα. Ελεεινό firmware όντως. 27 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Λοιπόν την χρησιμοποιώ 3εις μέρες τώρα και έχω να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ζωντανά χρώματα και καλό HDR στα games. Εκτός gaming κλείνω HDR και local dimming γιατι εκτός του ότι είναι πολύ φωτεινή έχει και το glow που εμένα δεν μου αρέσει όταν διαβάζω κάτι ή κάνω οτιδήποτε άλλο στο pc. Red tint που λέτε δεν παρατήρησα οπότε ή είμαι τυχερός ή είναι ελάχιστο και δεν το παρατηρώ. Την έχω αφήσει stock από χρώματα. Όντως τονίζει τις λεπτομέρειες πολύ ωραία απλά έχει σε σημεία λίγο glow όταν είναι ένα φωτεινό αντικείμενο σε σκοτεινό τοπίο. Δεν ενοχλεί απλα το καταλαβαίνεις και μπορείς με την φωτεινότητα του HDR να το φέρεις στα μέτρα σου όπως έκανα μέσω κάθε game και από windows/ps5 HDR settings Κάποιες ενδεικτικές εικόνες Εδώ άνετα την περνάς για oled. Καθόλου glow και άψογο μαύρο. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εδώ δεν φαίνεται καλά λόγο κινητού αλλα η εικόνα έμοιαζε σχεδόν όπως το screenshot απλά λίγο ποιο φωτεινή στον καθρέφτη (Alan wake 2 ps5) Resident evil 4 remake Απόκρυψη περιεχομένων Πάλι αρκετά πίστη απεικόνιση απλά λίγοτερο "κίτρινο" το μέρος. Final fantasy 7 rebirth Απόκρυψη περιεχομένων Εδώ δεν είχα αγγίξει καθόλου τα settings του παιχνιδιού και τα λίγο ποιο φωτεινό το τοπίο σε σχέση με το screenshot. Εμένα μου άρεσε και το είχα αφήσει έτσι τονίζει καλύτερα τα χρώματα. Πάντως μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου μέσα από το game. Γενικά πολύ ευχαριστημένος για τα χρήματα που έδωσα μιας και είδα από κοντά τις εναλλακτικές επιλογές κυρίως lg στα 250-350 και καμιά δεν με έπεισε με τα χρώματα της όσο η Xiaomi. Το vrr άψογο στο ps5 αλλά και στο pc. Μηδέν ghosting και τα άλλα προβλήματα που είχα με ένα φθηνό va Samsung αλλά και χαμηλή απόκριση για ips και χωρίς να το βάλω στο fastest. Αξίζει τα 330€ ως μέση λύση αντί να πάει κάποιος στα 600-700 που ζητάνε τα oled με ίδια χαρακτηριστικά. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο για τις συγκριτικές φωτό; Επεξ/σία Σάββατο στις 01:02 μμ από pirmen56
Nik1239 Δημοσ. Σάββατο στις 01:09 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:09 μμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Μπορείς να εξηγήσεις λίγο για τις συγκριτικές φωτό; Κάτι συγκεκριμένο; Ουσιαστικά έβγαλα φωτογραφία με το κινητό τι έβλεπα και έβαλα και ένα screenshot για να δει ο καθένας την εικόνα όπως την δίνει το game και να την συγκρίνει με της Xiaomi όσο γίνεται. Θέλω να τονίσω την πίστη απεικόνιση χρωμάτων και λεπτομερειών. Από settings είναι ανοιχτό το HDR , LD high, και το HDR "calibration" μέσω PS5 μόλις το συνδέσεις σε νέο monitor. Επεξ/σία Σάββατο στις 01:09 μμ από Nik1239
pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 01:14 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:14 μμ (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Κάτι συγκεκριμένο; Ουσιαστικά έβγαλα φωτογραφία με το κινητό τι έβλεπα και έβαλα και ένα screenshot για να δει ο καθένας την εικόνα όπως την δίνει το game και να την συγκρίνει με της Xiaomi όσο γίνεται. Θέλω να τονίσω την πίστη απεικόνιση χρωμάτων και λεπτομερειών. Από settings είναι ανοιχτό το HDR , LD high, και το HDR "calibration" μέσω PS5 μόλις το συνδέσεις σε νέο monitor. Στο AW2 βλέπω 2 φωτογραφίες από κινητό. Όπου η μία είναι πολύ σκοτεινή. Άσχετα με αυτά, η κάμερα ποτέ δεν θα αποδώσει κάτι όπως το βλέπει το μάτι από κοντά. Ειδικά τα χρώματα είναι αλλού για αλλού. Το μόνο που μπορείς να δείξεις σε κάποιον με κάμερα είναι το πόσο βαθύ μαύρο έχει η οθόνη. Και πάλι πρέπει να είναι γνωστό το ISO της λήψης για να καταλάβεις. εδιτ: Γράψε λάθος. Ο γαλάζιος φωτισμός πάνω και πίσω από την οθόνη φαίνεται σαν κομμάτι των screenshots. Νομίζεις ότι είναι φωτό από οθόνη. Φαίνεται αρκετά φωτεινή στα games που δείχνεις και δεν έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Δεν χάνεται λεπτομέρεια ακόμα και στο σκοτεινό RE4. Επεξ/σία Σάββατο στις 01:44 μμ από pirmen56 1
TrackM@steR Δημοσ. Σάββατο στις 01:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:17 μμ Παιδιά επειδή διαβάζω ότι κάνετε ρυθμίσεις όταν μπαίνετε στα games,μετά απενεργοποιέιτε κάποιες όταν βγαίνετε.Δεν γίνεται να υπάρχει δηλαδή κάτι σταθερό έτσι ώστε να μην χρειάζονται αυτές οι αλλαγές? Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να μπω σε μια τέτοια διαδικασία να αλλάζω τις ρυθμίσεις μια στα games μια στo windows περιβάλλον.
pirmen56 Δημοσ. Σάββατο στις 01:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:25 μμ 1 λεπτό πριν, TrackM@steR είπε Παιδιά επειδή διαβάζω ότι κάνετε ρυθμίσεις όταν μπαίνετε στα games,μετά απενεργοποιέιτε κάποιες όταν βγαίνετε.Δεν γίνεται να υπάρχει δηλαδή κάτι σταθερό έτσι ώστε να μην χρειάζονται αυτές οι αλλαγές? Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να μπω σε μια τέτοια διαδικασία να αλλάζω τις ρυθμίσεις μια στα games μια στo windows περιβάλλον. Για HDR αναγκαστικά θα πας στα settings των win να το ανοίξεις. Ή θα χρησιμοποιήσεις το γνωστό shortcut. Από την οθόνη πείραγμα θέλει μόνο το local dimming. Το ανοίγεις σε HDR και το κλείνεις σε SDR. Ακόμα και οι κάτοχοι OLED πρέπει να αλλάζουν κάποια settings(π.χ. το color space) για να παίξουν σε HDR. Αν θες κάτι σταθερό μπορείς να τρέχεις την οθόνη μονίμως σε HDR με LD high. Απλά να ξέρεις ότι έτσι θα υπάρχουν ανομοιομορφίες στη φωτεινότητα λόγω του LD. Ενώ σε OLED δεν θα έχεις θέματα φωτεινότητας αλλά το χρώμα σε HDR είναι λάθος για μέσα στα windows.
dimoskoutr Δημοσ. Σάββατο στις 03:29 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:29 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Το bug είναι υπαρκτό. Υπάρχει χαμηλή θερμοκρασία χρώματος από το πρώτο άνοιγμα. Όχι κάτι που θα καταλάβουν οι περισσότεροι. Φεύγει αν αλλάξεις picture mode και ξαναγυρίσεις στο αρχικό. "Χτυπάει" περισσότερο στο μάτι η διόρθωσή του ειδικά αν είσαι σε sRGB mode που ρώσος reviewer το μέτρησε ελαφρά ψυχρότερο από το reference(στα 6800K χωρίς το bug). Κάτι που επιβεβαιώνω και εγώ εν σχέσει με το IPS της δουλειάς. Ξαναεμφανίζεται αν ανοίξεις HDR από τα Windows με το HDR της οθόνης στο Auto. Αλλά μόνο για τα SDR στοιχεία των windows. Το HDR περιεχόμενο είναι παραδόξως σωστό. Σε 1.0.07 έκδοση απ' ότι κατάλαβα το bug υπάρχει μόνο στη μετάβαση σε από SDR σε HDR. Δεν εμφανίζεται κατά το άνοιγμα. Ελεεινό firmware όντως. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο για τις συγκριτικές φωτό; Βέβαια εγώ ψάχνω μπελάδες τώρα να σου πω την αλήθεια μου…δεν ξέρω αν το πρόγραμμα που είπες για την λύση του red tint επηρεάζει κάθε οθόνη χωριστά αλλά έχω δύο οθόνες οπότε αν είναι για όλες τις οθόνες τα ίδια settings μάλλον θα την φάω. Επίσης εκτός από windows gaming pc έχω και Mac mini συνδεδεμένο επάνω για όλα τα υπόλοιπα σοβαρά εκτός gaming…άσε σου λέω ψοφάω για να στραβώσω τώρα εγώ…😐 Αναρωτιέμαι πώς θα είναι το χρώμα σε hdr στο desktop των mac. Τόσο ότι να ναι όσο των windows; Επεξ/σία Σάββατο στις 03:30 μμ από dimoskoutr
pantelis20 Δημοσ. Σάββατο στις 07:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:59 μμ Στα 330 λετε αξιζει αυτο το monitor ή αξιζει να περιμενω λιγο καιρο για καλυτερη τιμη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα