pirmen56 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, Nik1239 είπε Αξίζει το συγκεκριμένο στα 330€ για χρήση ps5 και pc κυρίως σε horror/σκοτεινά games? Πώς είναι τα μαύρα του; Παίζω μόνο single player games. Υπάρχουν αρκετά videos για να πάρεις μια ιδέα. Δες αυτό που ανεβάζει το ISO της κάμερας για να φανεί καλύτερα η διαφορά με LD off. Spoiler Το μαύρο του είναι λίγα κλικ πάνω από το απόλυτο σκοτάδι. Σκηνές όπως αυτές του Stalker 2 με τον φακό(06:00) είναι οι σπεσιαλιτέ του. Εστιάζοντας στη δράση το αντιλαμβάνεσαι εντελώς μαύρο. Δεν αποπροσανατολίζει ακόμα και αν το αντιληφθείς. Η αδυναμία του είναι σκοτεινές σκηνές με πολλά και μικρά φώτα. Γιατί οι dimming zones είναι μεγαλύτερες. Spoiler Το βαρύ πυροβολικό είναι οι μεγάλες αντιθέσεις. Π.χ. 1) Εστίαση του κινητού στο φωτιζόμενο έμβλημα: 2) Εστίαση του κινητού στη διαφήμιση "Avante" Το κινητό κατέστρεψε χρώμα και εικόνα. Το βάζω για να δείξω μόνο την αντίθεση. Με τα συνήθη monitors βλέπεις καλές αναπαραστάσεις φωτεινών πινακίδων, neon lights κλπ. Σε QD miniLED βλέπεις τις φωτεινές πινακίδες, τα neon lights κλπ. Χωρίς να ξεθωριάζει η υπόλοιπη εικόνα. Υπάρχει ένα μέρος στο Westbrook του CP77 με έναν τεράστιο φωτιζόμενο τοίχο*. Δεν χορταίνεις να τον κοιτάς από κοντά. Το gamut και η full screen φωτεινότητα το πάνε σε άλλο επίπεδο. Ανακαλύπτεις και άλλες πτυχές του HDR πέρα από τα σκοτάδια με τις πυγολαμπίδες των LG demos. *απλό screenshot: Spoiler
Nik1239 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 20 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Υπάρχουν αρκετά videos για να πάρεις μια ιδέα. Δες αυτό που ανεβάζει το ISO της κάμερας για να φανεί καλύτερα η διαφορά με LD off. Απόκρυψη περιεχομένων Το μαύρο του είναι λίγα κλικ πάνω από το απόλυτο σκοτάδι. Σκηνές όπως αυτές του Stalker 2 με τον φακό(06:00) είναι οι σπεσιαλιτέ του. Εστιάζοντας στη δράση το αντιλαμβάνεσαι εντελώς μαύρο. Δεν αποπροσανατολίζει ακόμα και αν το αντιληφθείς. Η αδυναμία του είναι σκοτεινές σκηνές με πολλά και μικρά φώτα. Γιατί οι dimming zones είναι μεγαλύτερες. Απόκρυψη περιεχομένων Το βαρύ πυροβολικό είναι οι μεγάλες αντιθέσεις. Π.χ. 1) Εστίαση του κινητού στο φωτιζόμενο έμβλημα: 2) Εστίαση του κινητού στη διαφήμιση "Avante" Το κινητό κατέστρεψε χρώμα και εικόνα. Το βάζω για να δείξω μόνο την αντίθεση. Με τα συνήθη monitors βλέπεις καλές αναπαραστάσεις φωτεινών πινακίδων, neon lights κλπ. Σε QD miniLED βλέπεις τις φωτεινές πινακίδες, τα neon lights κλπ. Χωρίς να ξεθωριάζει η υπόλοιπη εικόνα. Υπάρχει ένα μέρος στο Westbrook του CP77 με έναν τεράστιο φωτιζόμενο τοίχο*. Δεν χορταίνεις να τον κοιτάς από κοντά. Το gamut και η full screen φωτεινότητα το πάνε σε άλλο επίπεδο. Ανακαλύπτεις και άλλες πτυχές του HDR πέρα από τα σκοτάδια με τις πυγολαμπίδες των LG demos. *απλό screenshot: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Οκ φαίνεται πως θα με καλύψει και με το παραπάνω γιατί έχω συνηθίσει με ένα φθηνό Samsung va και μια TV με υπερκορεσμενα χρώματα με HDR. Πάω να την πάρω από Κωτσόβολο σε λίγο και θα έρθει αναλυτικό review το βράδυ που θα κάτσω να την σκαλίσω. 1
Razor333 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 17 ώρες πριν, pirmen56 είπε Διάβαζα σχόλια π.χ. στο reddit ότι το Cyberpunk σε HDR είναι τόσο σκοτεινό που δεν παίζεται. Ανεβάζοντας το mid point(middle grey στο RTX HDR, overall brightness στο Horizon Zero Dawn, brightness και mid luminance στο Silent Hill 2 κλπ.) μια χαρά παίζεται. Φωτεινότερο συνολικά από το προηγούμενο μόνιτόρ μου στα 300 nits. Δεν χάνεται καμία σημαντική λεπτομέρεια. Βλακεία τους πάντως που δεν έδωσαν μια ποικιλία από EOTF curves όπως στο mini LED της AOC. Το CP77 δεν έχει ρύθμισεις για το HDR και στο PC και σε καμία περίπτωση δεν το λες σκοτεινό, ίσως να ήθελα ένα κλικ πιο πάνω το mid point, αλλά πάλι πιο φωτεινό είναι από όπως το έπαιζα με την IPS κατεβασμένη στα 150nits για να μην είναι απλά γκρι το μαύρο. Τουλάχιστον το HDR 1000, είναι έντονο και φαίνεται το δυναμικό εύρος, δεν είναι απλά καλά μαύρα με ένα κλικ elevated brightness στο λευκό, στο CP77 ότι είναι φωτεινό βγάζει μάτι, πινακίδες νέον, φώτα, ο ήλιος κτλ. είναι eye piecing και δημιουργούν έντονα την αίσθηση του μεγάλου δυναμικού εύρους, που είναι στην τελική το HDR, γιατί με 300-400nits σε 25% παράθυρο, δεν πας πουθενά. Αυτό με την ποικιλία σε EOTF curvers θα ήταν ενδιαφέρον να το είχαμε, για όσες περιπτώσεις δεν έχουμε την δυνατότητα ρύθμισης.
pirmen56 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 9 λεπτά πριν, Razor333 είπε Το CP77 δεν έχει ρύθμισεις για το HDR Τι εννοείς;
Razor333 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 15 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Τι εννοείς; Οκ είμαι εντελώς στραβός, δεν το είδα το μενού. Πάντως και default δεν ήταν σκοτεινό, εκτός τώρα αν στο PS5, έχουν άλλα settings.. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Εμενα μου ηρθε ειδοποιηση να παω να την παρω αλλα δεν θα παω γιατι βρηκα απο αγγελια σε σουπερ τιμη 32αρα.
Nik1239 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Λοιπόν εγώ την παρέλαβα χτες και σήμερα έκατσα τελικά να την δοκιμάσω. Θα ακολουθήσει αναλυτικό reviews μόλις φτιάξω τον ήχο. Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να κάνω τα ηχεία της να λειτουργήσουν είτε στο pc είτε στο ps5. Καμιά ιδέα κανείς; Πάω doa?
pirmen56 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Λοιπόν εγώ την παρέλαβα χτες και σήμερα έκατσα τελικά να την δοκιμάσω. Θα ακολουθήσει αναλυτικό reviews μόλις φτιάξω τον ήχο. Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να κάνω τα ηχεία της να λειτουργήσουν είτε στο pc είτε στο ps5. Καμιά ιδέα κανείς; Πάω doa? Δεν πρέπει να έχει ηχεία. Άσχετα αν στο PC φαίνεται να παίρνει σήμα από την Dport. Αλλά και να είχε για τα σκουπίδια θα ήταν. Δεν έχεις δικά σου; υ.γ.: Έχει φυσικά έξοδο ήχου για ηχεία. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου από pirmen56 1
Votritis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 14 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Λοιπόν εγώ την παρέλαβα χτες και σήμερα έκατσα τελικά να την δοκιμάσω. Θα ακολουθήσει αναλυτικό reviews μόλις φτιάξω τον ήχο. Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να κάνω τα ηχεία της να λειτουργήσουν είτε στο pc είτε στο ps5. Καμιά ιδέα κανείς; Πάω doa? Δεν εχει ηχεια , ποια εκδοση firmware εχει? 1
Nik1239 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 59 λεπτά πριν, Votritis είπε Δεν εχει ηχεια , ποια εκδοση firmware εχει? 1.06 αγορά από Κωτσόβολο 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Δεν πρέπει να έχει ηχεία. Άσχετα αν στο PC φαίνεται να παίρνει σήμα από την Dport. Αλλά και να είχε για τα σκουπίδια θα ήταν. Δεν έχεις δικά σου; υ.γ.: Έχει φυσικά έξοδο ήχου για ηχεία. Ναι για κάποιο λόγο είδα τις τρύπες πάνω για τον εξαερισμό και νόμιζα ήταν ηχείο 😅 τουλάχιστον έχει jack. 1
PadPoet Δημοσ. Τετάρτη στις 12:07 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:07 μμ Έχει τύχει σε κανέναν που έχει την συγκεκριμένη οθόνη να έχει firmware πιο νέο από το 1.07; Αν ναι, από ποίο μαγαζί την πήρατε;
pirmen56 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:44 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:44 μμ 5 ώρες πριν, PadPoet είπε Έχει τύχει σε κανέναν που έχει την συγκεκριμένη οθόνη να έχει firmware πιο νέο από το 1.07; Αν ναι, από ποίο μαγαζί την πήρατε; Όποιος την έχει θα είναι μάλλον από εξωτερικό. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. Τετάρτη στις 05:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:47 μμ 20 ώρες πριν, Nik1239 είπε 1.06 αγορά από Κωτσόβολο Ναι για κάποιο λόγο είδα τις τρύπες πάνω για τον εξαερισμό και νόμιζα ήταν ηχείο 😅 τουλάχιστον έχει jack. Το Jack στις οθονες ποτε δεν το καταλαβα, ποια η ουσια να βαλεις στην οθονη τα ηχεια και οχι πανω στον υπολογιστη; Εκτος αν θελεις με εναν δεκτη αν την μεταρεψεις σε τηλεοραση οπως εχει κανει φιλος.
Votritis Δημοσ. Τετάρτη στις 05:51 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:51 μμ Μόλις τώρα, LLLEFTERIS είπε Το Jack στις οθονες ποτε δεν το καταλαβα, ποια η ουσια να βαλεις στην οθονη τα ηχεια και οχι πανω στον υπολογιστη; Εκτος αν θελεις με εναν δεκτη αν την μεταρεψεις σε τηλεοραση οπως εχει κανει φιλος. οταν την χρησιμοποιείς με κονσολα βγαζεις απο εκει τον ηχο , για αυτο ειχα απορρίψει καποια DELL μονιτορ που δεν εχουν αλλα απ'οτι εψαξα το ps5 βγαζει ηχο και απο τo usb του , το xbox νομίζω οχι. 2
Nik1239 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:38 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:38 μμ 49 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Το Jack στις οθονες ποτε δεν το καταλαβα, ποια η ουσια να βαλεις στην οθονη τα ηχεια και οχι πανω στον υπολογιστη; Εκτος αν θελεις με εναν δεκτη αν την μεταρεψεις σε τηλεοραση οπως εχει κανει φιλος. Εγώ το θέλω για να έχω ήχο στα ηχεία μου από όλες μου τις πηγές που έχω συνδεμένες στην ίδια οθόνη (pc,ps5,κινητό). Και αν θέλω να χρησιμοποιήσω ακουστικά τα συνδέω με την εκάστοτε συσκευή λόγο ευκολίας και καλύτερης (αναλόγως την περίπτωση) ποιότητας ήχου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα