Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

330€ είναι μια χαρά δοθέντος της κατάστασης του firmware και του EOTF curve. Η εικόνα σε HDR(εύκολο πλέον για το 100% των games, αν έχεις nvidia, και με διορθώσιμο EOTF) δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιοδήποτε άλλο IPS ή VA.

Καλοδούλευτη! Τσέκαρε όποτε μπορείς και για το red tint bug που αναφέρω. Είμαι περίεργος να δω αν είχε να κάνει με τους drivers της κάρτας μου.

Κάνε αλλαγή σε Energy Saver και πάλι πίσω σε Standard να δεις αν αλλάζει η θερμοκρασία χρώματος. Το ίδιο και με HDR αμέσως μετά.

Βασικά την χρησιμοποιώ μόνο με κονσόλες. PS5 και Switch κυρίως. 

Δεν παρατήρησα κάποιο θέμα με το άσπρο. Εν τω μεταξύ η εικόνα μου αρέσει περισσότερο όταν έχω το ld στο high 😅

• Like 2
  • Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα σήμερα την πήρα και εγώ απο Κωτσόβολο για να αντικαταστήσει μια KTC 1080p . έχουμε κάπου τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε σε SDR για να είναι οκ τα χρώματα?? από όσο διάβασα για γενική χρήση συν παιχνίδια αφήνουμε sdr και κλειστό το LD και όταν θέλουμε να δούμε hdr περιεχόμενο το ανοίγουμε και ενεργοποιούμε και το LD στο high σωστά????

Επεξ/σία από teohokage
Δημοσ.
1 ώρα πριν, teohokage είπε

καλησπέρα σήμερα την πήρα και εγώ απο Κωτσόβολο για να αντικαταστήσει μια KTC 1080p . έχουμε κάπου τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε σε SDR για να είναι οκ τα χρώματα?? από όσο διάβασα για γενική χρήση συν παιχνίδια αφήνουμε sdr και κλειστό το LD και όταν θέλουμε να δούμε hdr περιεχόμενο το ανοίγουμε και ενεργοποιούμε και το LD στο high σωστά????

sRGB color space για το Desktop είναι αρκετό. Αυτό προτείνει και η xiaomi στο calibration report. Θα έχεις λίγο πιο άτονα χρώματα από το μέσο sRGB μόνιτορ αλλά είναι όλα σωστά σεταρισμένα, κυρίως το gamma, για να έχεις τη μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια σε σκιές. DCI-P3 για πιο ζωηρό χρώμα.

Στα παιχνίδια για να πάρεις το 100% καλύτερα να παίζεις με HDR+LD high. Δικό τους ή RTX HDR.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχουμε μάθει αν νεότερες παρτίδες έχουν το "πιθανο" fix για τα 'θεματάκια' που έχουν αναφερθεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Έχουμε μάθει αν νεότερες παρτίδες έχουν το "πιθανο" fix για τα 'θεματάκια' που έχουν αναφερθεί;

Στις 15/11/2024 στις 10:09 ΜΜ, Bourdoulas είπε

Όχι. Πήρα από Public και είναι το 1.06

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, pirmen56 είπε

sRGB color space για το Desktop είναι αρκετό. Αυτό προτείνει και η xiaomi στο calibration report. Θα έχεις λίγο πιο άτονα χρώματα από το μέσο sRGB μόνιτορ αλλά είναι όλα σωστά σεταρισμένα, κυρίως το gamma, για να έχεις τη μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια σε σκιές. DCI-P3 για πιο ζωηρό χρώμα.

Στα παιχνίδια για να πάρεις το 100% καλύτερα να παίζεις με HDR+LD high. Δικό τους ή RTX HDR.

Καλημέρα σε ευχαριστώ έβαλα sRGB και LD off σε SDR αλλά σε παιχνίδια δεν θα έχω θέμα να ορίσω HDR λόγω οτι το response time πέφτει στο standard?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, teohokage είπε

Καλημέρα σε ευχαριστώ έβαλα sRGB και LD off σε SDR αλλά σε παιχνίδια δεν θα έχω θέμα να ορίσω HDR λόγω οτι το response time πέφτει στο standard?

Στα single player και το standard είναι καλό. Το standard, βάσει μετρήσεων, είναι καλύτερο από το μέσο overdrive των fast VA panels.  Σε competitive απλά ξεχνάς το HDR.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Στα single player και το standard είναι καλό. Το standard, βάσει μετρήσεων, είναι καλύτερο από το μέσο overdrive των fast VA panels.  Σε competitive απλά ξεχνάς το HDR.

κατα κύριο λόγω cs go - lol - mmorpg παίζω άρα το αφήνω SDR σε αυτά. Αν αφήσω στο SDR το local dimming στο high θα έχω θέμα?

Επεξ/σία από teohokage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, teohokage είπε

κατα κύριο λόγω cs go - lol - mmorpg παίζω άρα το αφήνω SDR σε αυτά. Αν αφήσω στο SDR το local dimming στο high θα έχω θέμα?

Το local dimming(FALD) σε SDR χαλάει την πιστότητα των χρωμάτων γιατί προκαλεί αλλοιώσεις στο gamma. Το έχω δει να συμβαίνει και σε KTC με FALD. Σε HDR το FALD δεν "βλέπει" μόνο χρώματα αλλά και πληροφορία φωτεινότητας. Έτσι δεν υπάρχουν χρωματικές αλλοιώσεις παρά μόνο τα κλασικά blooming, reverse blooming και vignetting artifacts σε τεχνητό περιεχόμενο(γράμματα, "καθαρά" σχήματα όπως τετράγωνα κλπ.)

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 16/11/2024 στις 1:40 ΜΜ, Bourdoulas είπε

Βασικά την χρησιμοποιώ μόνο με κονσόλες. PS5 και Switch κυρίως. 

Δεν παρατήρησα κάποιο θέμα με το άσπρο. Εν τω μεταξύ η εικόνα μου αρέσει περισσότερο όταν έχω το ld στο high 😅

Πως πάει με HDR σε ps5; Παλεύεται η το δουλεύεις μόνο σε SDR;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, wakabanka είπε

Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μόνιμα HDR με high local dimming και VRR. Να σημειωθεί ότι προέρχομαι από μια απλή κινεζικη 1440p οθόνη με μετριότατο HDR. 

Παίζω μόνο single player αν αυτό έχει σημασία.

Στο Switch κλείνω το local dimming τελείως γιατί εμφανίζεται έντονα σε μαύρη οθόνη αυτό που είπαν τα παιδιά πριν, blooming.

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, LLLEFTERIS said:

Έχουμε εικόνα από κατόχους εξωτερικού; ( Λοιπό Ευρωπαϊκό έδαφος ) Γενικότερα αν κυκλοφορεί νεότερο revision και τι διορθώσεις εμπεριέχει.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Έχουμε εικόνα από κατόχους εξωτερικού; ( Λοιπό Ευρωπαϊκό έδαφος ) Γενικότερα αν κυκλοφορεί νεότερο revision και τι διορθώσεις εμπεριέχει.

Το red tint bug είναι οριστικά διορθώσιμο και ίσως να μην υπάρχει καν αν περάσεις φρέσκους nvidia drivers. Το EOTF διορθώνεται σχεδόν παντού εκτός ίσως από τα HDR vids στο youtube. 

Αν περιμένεις το τελικό firmware μπορεί να έχουν βγει ένα σωρό άλλα μοντέλα. Οι βελτιώσεις είναι μάλλον δευτερεύουσες αφού αλλάζει μόνο το τελευταίο ψηφίο.

3 ώρες πριν, wakabanka είπε

Αν υπάρχουν εκτενείς ρυθμίσεις γύρω από το HDR στα ps5 games ναι.

Διάβαζα σχόλια π.χ. στο reddit ότι το Cyberpunk σε HDR είναι τόσο σκοτεινό που δεν παίζεται. Ανεβάζοντας το mid point(middle grey στο RTX HDR, overall brightness στο Horizon Zero Dawn, brightness και mid luminance στο Silent Hill 2 κλπ.) μια χαρά παίζεται. Φωτεινότερο συνολικά από το προηγούμενο μόνιτόρ μου στα 300 nits. Δεν χάνεται καμία σημαντική λεπτομέρεια.

Βλακεία τους πάντως που δεν έδωσαν μια ποικιλία από EOTF curves όπως στο mini LED της AOC.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Δεν γνωριζω.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...