Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και έχει ενδιαφέρον το συγκεκρίμενο gaming monitor και πολλοί περιμένουν να το παραλάβουν ή περιμένουν εντυπώσεις από χρήστες για το αν αξίζει, ανοίγω ένα σχετικό θέμα για να μην σπαμάρουμε το γενικό.

• Like 3
  • Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/55717745/Xiaomi-G-Pro-27i-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-180Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

Με βάση τα τελευταία updates στις τιμές, κάπου στα 318€ είναι η χαμηλότερη. Αξίζει όμως η αγορά από τέτοια μαγαζιά; Ή καλύτερα να δώσεις το premium των 12€ στο eshop και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος(αρκετά επίφοβο με xiaomi);

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

https://www.skroutz.gr/s/55717745/Xiaomi-G-Pro-27i-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-180Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

Με βάση τα τελευταία updates στις τιμές, κάπου στα 318€ είναι η χαμηλότερη. Αξίζει όμως η αγορά από τέτοια μαγαζιά; Ή καλύτερα να δώσεις το premium των 12€ στο eshop και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος(αρκετά επίφοβο με xiaomi);

Ακριβώς για τον λόγο που είπες περιμένεις με υπομονή το eshop.

• Like 1
Δημοσ.

Το ETD δεν είναι καινούριο μαγάζι και αναφέρει εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας, εγώ το προτίμησα, αν θα τιμήσει το 2-3 μέρες θα φάνει σύντομα, θα δω όταν έρθει αν αναφέρει κάπου infoquest στο κουτί και θα ενημερώσω.

Για το eshop κάποιοι που έβαλαν νωρίτερα έχουν περάσει τον έλεγχο, ενώ εμένα δεν είχε περάσει (26/9), επίσης μου την ακύρωσαν άμεσα, κάτι μου λέει δεν ήταν και κοντά η παράδοση, τέλος δεν αναφέρει πουθενά αν είναι από infoquest και τι εγγύηση δίνει.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά μην περιμένετε το eshop να είναι infoquest απλά δεν είναι μια τρύπα που μπορεί αύριο να κλείσει και να πρέπει να στείλεις την οθόνη στην Κίνα.

Εγώ φοβάμαι ότι θα πέσουν άκυρα από το eshop άσχετα που εγώ την ακύρωσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικές εντυπώσεις από χρήση 3 ημερών.

Χρησιμοποίησα τις ρυθμίσεις από το review Tom's Hardware για desktop και SDR χρήση. Απενεργοποίησα το local dimming για αυτή τη χρήση.

https://www.tomshardware.com/monitors/gaming-monitors/xiaomi-g-pro-27i-27-inch-qhd-180-hz-gaming-monitor-review

Η οθόνη είναι από default πολύ φωτεινή και βγάζει μάτια. Έτσι είναι ξεκούραστη. Για SDR gaming επίσης το άφησα έτσι και μου άρεσε.

Το Low Blue Light mode χαλάει πολύ τα χρώματα.

Για HDR τώρα, το δοκίμασα μόνο σε κάποια video και όντως τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά.

Εδώ να ευχαριστήσω τον φίλο @Arkin για την βοήθεια.

Πρέπει αρχικά να ανοίξετε το HDR από Windows και από την οθόνη βάζετε HDR Auto και High το Local Dimming.

Κατεβάζετε από MS Store το παρακάτω εργαλείο και κάνετε τη διαδικασία:

https://apps.microsoft.com/detail/9n7f2sm5d1lr?hl=el-gr&gl=GR

Σώζει ένα προφίλ στα Display settings.

Screenshot 2024-10-13 191531.png

Μετά μπαίνετε με Chrome-Brave-Edge (όχι Firefox) στα παρακάτω κανάλια και αρχίζει η απόλαυση:

https://www.youtube.com/watch?v=LxnMg0I0LZM

https://www.youtube.com/@EugeneBelsky/videos

https://www.youtube.com/@VIRTUALJAPAN/videos

Κάτω δεξιά στα video settings του Youtube πρέπει να γράφει HDR στην ανάλυση που θα επιλέξετε.

Περισσότερα την επόμενη φορά όπου θα γράψω για HDR gaming. Εδώ και μια λίστα με τα υποστηριζόμενα παιχνίδια:

https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_games_that_support_high_dynamic_range_display_(HDR)

Επεξ/σία από Despotas
Προσθήκη Virtual JAPAN
  • Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά. Πρέπει όμως να βγάλουν εύχρηστο calibration tool και για το EOTF curve. Ουσιαστικά το gamma του HDR, έτσι όπως το έχω καταλάβει.

@Despotas 

Τα settings του Tom's hardware ρίχνουν πολύ το κόκκινο. Ίσως το μοντέλο τους να έχει το red tint bug μόλις αλλάζεις μεταξύ SDR και HDR. Δοκίμασε καλύτερα τα settings του ρώσου reviewer(09:40), ο οποίος βρήκε το μόνιτορ πολύ καλά καλιμπραρισμένο από το εργοστάσιο. Σε αντίθεση με τον Ιάπωνα που το έθαψε βγάζοντας την xiaomi ψεύτρα.

Spoiler

Δηλαδή, Picture Mode ->Standard , color space -> DCI-P3 και φωτεινότητα ~10% για σχετικό περιεχόμενο.

Ή Picture Mode ->Standard , color space -> native, color temp -> standard(πιο ρεαλιστικό λευκό) ή warm(πιο ξεκούραστο λευκό), gamma ->2.2 ή 2.4(για εντονότερο κοντράστ) και φωτεινότητα την ίδια, για ιστοσελίδες κτλ.

Το sRGB δεν είναι αρκετά πιστό, με μόνο 92% coverage.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα έχω ως εξής και τα βρίσκω μια χαρά:

Picture Mode=Standard

Game mode=Off

Color temp=Standard

Color space=Native

Brightness=16

Contrast=70

Gamma=2.2

Response=Fastest

Hue-Saturation-Sharpness-Dark scene boost=Όλα 50, δεν τα πείραξα

DCR=Off

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μόλις επικοινώνησα με eshop και η ενημέρωση που έχουν είναι ότι πέμπτη παραλαμβάνουν εκείνοι στις αποθήκες τους στην Αθήνα οπότε και θα αρχίσουν να αποστέλλουν τις οθόνες από εκεί και πέρα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Να υποθεσω τις ρυθμισεις τις κανεις απο την οθονη δεν εχει καποιο Software

Ναι. Το μενού είναι πολύ εύχρηστο.

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρέλαβα και γω. Έκδοση 1.0.06 το λογισμικό.

version.jpg.f2c050213ed5ee3067c22f30aa3d9909.jpg

-Η εικόνα κοκκινίζει σε standard color temp και σε standard λειτουργία(όχι όμως σε energy saving mode που η θερμοκρασία είναι ούτως ή άλλως κλειδωμένη). Δεν ξέρω αν είναι το red tint bug. Στα windows με HDR on η εικόνα κοκκινίζει αλλά τα HDR videos δεν φαίνονται θερμά σε πρόχειρες συγκρίσεις με την κάμερα του κινητού. Απλά διαφορετικά από αυτά του SDR(με custom color temp) κυρίως στην αίσθηση του gamma(και στα χρώματα αλλά όχι προς το θερμότερο απαραίτητα). Θέλει διερεύνηση.

-Color temp: Custom και τα αφήνω τα RGB σε 50-50-50. Είναι ελάχιστα ψυχρή εικόνα αλλά πιο σωστή στο μάτι και λιγότερο κουραστική από τη στοκ(standard).

-Φωτεινότητα για το βράδυ στο 5%.

-Dark Scene boost στο 60(από 50 default) γιατί το gamma στο 2.2 είναι λίγο υψηλό και κρύβει λεπτομέρειες.

-Color Space: Native που μοιάζει με DCI-P3 με κάποια settings ξεκλείδωτα.

-Το FALD προκαλεί κάποιες ανομοιογένειες στην φωτεινότητα και μπορεί να κουράσει σε desktop χρήση. Ορατά τα LD artifacts με τον κέρσορα είναι σχεδόν αποκλειστικά σε υψηλές φωτεινότητες(30% και άνω). Βλέπεις όμως λίγο σπανιότερα και στις χαμηλές. Δεν χτυπάει έντονα πάντως.

-Το native contrast είναι πολύ καλό. Αρκετές φορές πλησιάζει το παλιό μου AMVA(άψογο για desktop) αλλά όχι όταν υπάρχει πολύ μαύρο στην οθόνη. Γίνεται λίγο πιο αισθητό το light bleed εκεί που το AMVA μοιάζει με πίσσα. Δεν υπάρχει κάποια σημαντική ανομοιογένεια στο bleed.

-Αντιληπτή φωτεινότητα: Αισθητά υψηλότερη του BenQ GW2450HM σε SDR αλλά όχι κάτι τραγικά διαφορετικό στο μάτι. Δεν πέτυχα μέχρι στιγμής HDR που να δείχνει φωτεινότερο από SDR. Στον κορεσμό των χρωμάτων η διαφορά είναι μεγαλύτερη. Παρατίθεται* εικόνα όπου εστιάζω στο LED πληκτρολόγιο για να φανεί καλύτερα η αντίθεση(SDR στο 100%). Η εικόνα στο μάτι δεν είναι καθόλου ενοχλητική και δείχνει πολύ ρεαλιστική. Σηκώνει και άλλο(εδώ σκέφτομαι τι θα έκανα με OLED).

-Σε φωτεινότητα το HDR είναι σαφώς σκοτεινότερο κατά μέσο όρο από SDR τερματισμένο. Αλλά το πλησιάζει στις πιο φωτεινές σκηνές. Δεν δοκίμασα και πολλά.

-Διαφορά 1080p με 1440p. Στα γράμματα κυρίως. Όχι τόσο στην εικόνα. 720p βίντεο σε 1080p οθόνη δείχνει θολό. 1080p βίντεο σε 1440p οθόνη είναι ΟΚ.

-Ξάσπρισμα στα άκρα για το AMVA. Σκοτείνιασμα για το IPS. Εδώ προτιμώ το AMVA. Γωνίες θέασης παρόμοιες. Πραγματικά το BenQ ήταν άψογο για την εποχή του με πολύ όμορφη εικόνα στο μαξ(μετά και από καλιμπράρισμα μέσα από τα windows) πλην response time. Σε desktop εμπειρία είναι παρόμοια πλην των πιο κορεσμένων χρωμάτων.

SDR_Bright.jpg.816bcbaf5a96bf6a076c25b82856b370.jpg

υ.γ.: Ο χειρισμός της οθόνης γίνεται με joystick και ευτυχώς δεν χρειάζεται να το πατάς σαν πλήκτρο. Η καταχώρηση γίνεται και με μία τελευταία κίνηση προς τα δεξιά.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν έχω παρατηρήσει την κοκκινίλα που αναφέρεις.

Κατά τα άλλα θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις σου και θα ενημερώσω.

Αυτό που λείπει όσον αφορά το χειρισμό σε σχέση με την Samsung C24FG73 που είχα πριν είναι τα 3 profile buttons.

Εκεί έσωζες τις ρυθμίσεις που ήθελες και με ένα κλικ άλλαζες μεταξύ τους. Πολύ βολικό και θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε οθόνη μαζί ασφαλώς με το joystick.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Despotas είπε

Δεν έχω παρατηρήσει την κοκκινίλα που αναφέρεις.

Κατά τα άλλα θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις σου και θα ενημερώσω.

Αυτό που λείπει όσον αφορά το χειρισμό σε σχέση με την Samsung C24FG73 που είχα πριν είναι τα 3 profile buttons.

Εκεί έσωζες τις ρυθμίσεις που ήθελες και με ένα κλικ άλλαζες μεταξύ τους. Πολύ βολικό και θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε οθόνη μαζί ασφαλώς με το joystick.

Όταν λέω κοκκινίλα εννοώ πιο χαμηλή θερμοκρασία. Τα γρίζα πλαίσια του insomnia(π.χ. αυτό που γράφει "1 λεπτό πριν, Despotas είπε") φαίνονται λίγο ροζ. Κάνε εναλλαγές ανάμεσα σε standard και custom(όλα 50) color temp και θα το δεις. Πάντως όταν καλιμπράρισα με το μάτι την BenQ κατέληξα σε πιο ζεστό χρώμα. Επίσης τα 6500K κάνουν το λευκό λίγο πιο κίτρινο και κοκκινωπό σε σχέση με τις μεγαλύτερες τιμές. Είναι και θέμα προτιμήσεων και συνθηκών.

Π.χ. Με αναμένη λάμπα(LED) μέσα στο δωμάτιο το πιο ψυχρό χρώμα δείχνει καλύτερο. Με φως απέξω προτιμώ το πιο ζεστό χρώμα.

Στο HDR βλέπω άλλες αποχρώσεις στα σχετικά HDR βιντεο κόντρα στο HDR τους. Δεν θα έλεγα ότι κυριαρχεί κάποιο χρώμα. Δεν διαπιστώνω κάποια αλλοίωση.

Σε γενικές γραμμές πολύ εντυπωσιακή εικόνα. Το HDR ακόμα και να δείχνει πιο σκοτεινό από το reference δεν είναι μαυρίλα που λένε κάποιοι. Καλή εμπειρία είναι με αρκετά φωτεινές σκηνές. Μένει να τσεκάρω και το HDR gaming.

υ.γ.: Όλα αυτά που έγραψα χωρίς κανένα καλιμπράρισμα του HDR στα win.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...