Προς το περιεχόμενο

Φτηνό αυτοκίνητο=ταλαιπωρία;

jim_66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 minutes ago, madboy said:

Να είσαι σίγουρα όχι ο ίδιος οδηγός. Γιατι αν τον πιάσουν ενώ του έχουν πάρει δίπλωμα, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, μετά ακολουθούν άγριες περιπτύξεις.

Τι ακριβως λες;

4 minutes ago, Sablj said:

Μήπως είσαι απ' αυτούς που μπαίνουν "για λίγο" στην ΛΕΑ και το μπλόκο σου δυσκολεύει την καθημερινότητα ?

ειμαι απο αυτους που ταξιδευουν με αεροπλανο 3 φορες τον μηνα  χρησιμοποιω τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ δρομο που οδηγει στο αεροδρομιο.

Ειμαι απο αυτους που τουλαχιστον 10 ημερες τον μηνα χρησιμοποιει την Αττικη οδο για την εργασια μου.
και δεν ανεχομαι να μου δημιουργει προβλημα μια κρατικη υπηρεσια που υποτιθεται ειναι εκει για να ΛΥΝΕΙ προβληματα οχι για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 259
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, tzotzo είπε

ειμαι απο αυτους που ταξιδευουν με αεροπλανο 3 φορες τον μηνα  χρησιμοποιω τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ δρομο που οδηγει στο αεροδρομιο.

Ειμαι απο αυτους που τουλαχιστον 10 ημερες τον μηνα χρησιμοποιει την Αττικη οδο για την εργασια μου.
και δεν ανεχομαι να μου δημιουργει προβλημα μια κρατικη υπηρεσια που υποτιθεται ειναι εκει για να ΛΥΝΕΙ προβληματα οχι για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ. 

Φθηνές δικαιολογίες όλα αυτά που γράφεις φιλαράκι.. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Τι ακριβως λες;

Ασυναρτησιες ενος τυπου που θεωρει δικαιωμα του να οδηγει στη λεα επειδη ειναι πιο μαγκας απο τους αλλους.

Περνα μια φορα απο τη λεα διπλα μου ενω ειμαι στη δεξια λωριδα και θα σε στειλω στις μπαριερες.

Επισης δεν ηξερα οτι μονο η ΑΟ οδηγει στο αεροδρομιο, το εμαθα σημερα!

• Like 3

1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Υπερβολικό πάντως ότι ένα αυτοκίνητο 10ετίας είναι άχρηστο, επικίνδυνο και πρέπει να αλλαχτεί. Τα αμάξια έως 15ετίας περίπου θα είναι euro5 που δεν έχει τόσο τραγικές διαφορές σε σχέση με το euro6, ούτε καίνε απαραίτητα πολύ περισσότερο από ένα σύγχρονο αμάξι, ούτε τόσο υπολείπονται στα συστήματα ασφαλείας ούτε είναι απαραίτητο ότι θα σου βγάζουν συνέχεια ζημιές (που εντάξει αυτό αφορά τον ιδιοκτήτη περισσσότερο). 

Γιατι μονο 10ετιας ; Το 1990 δεν κυκλοφορουσαν αυτοκινητα στους δρομους ; Τωρα αυτα γιατι ειναι σκοτωστρες και τοτε δεν ηταν ; Αν ειναι σωστα συντηρημενα , φρενα , λαστιχα , abs γιατι ειναι τωρα επικινδυνα; Επειδη κυκλοφορησαν το 1990 ; Θεωρητικα οι υποδομες απο τοτε εχουν αλλαξει προς το καλυτερο οπως ασφαλτος, σημανση, φωτισμος, φαναρια.Γιατι τωρα θα σκοτωθεις στο <<σαραβαλακι>> 20ετιας , ενω 20 χρονια πριν ησουν ασφαλης ;

Παρτε χαμπαρι μερικοι οτι η πλειοψηφια των ατυχηματων εχουν τον οδηγο ως υπευθυνο , ειτε λογω μαγκιας, μεθης , υπερεκτιμησης ικανοτητων (οδηγου+οχηματος).

• Like 2
  • Thanks 2

2 minutes ago, tzotzo said:

Τι ακριβως λες;

Τα αυτονόητα. Ότι δεν υπάρχει περίπτωση οδηγός που έχει φάει κλήση για Λεα και του έχουν πάρει πινακίδες και έγγραφα και να εμφανιστεί την επόμενη μέρα. 

• Like 1

Στις 13/10/2024 στις 11:47 ΠΜ, Dinos1973 είπε

22 χρονων αυτοκινητο, ημαρτον ουτε στην Αφρικη! εαν υπηρχε σοβαρο κρατος σε αυτη την χωρα θα ειχε κανει την κυκλοφορια οχηματων +15 ετιας ασυμφορη οικονομικα!!! και θα εδινε σοβαρα κινητρα για την αγορα νεου! βεβαια την ενοχλουν τα πλαστικα καλαμακια και ποτηρια και οχι το ντουμανι, και η υπερκαταναλωση καυσημων τον παλαιων οχηματων!!!!

μπορει λες να υπαρξει σοβαρο κρατος με κουλη, τσιμπλα , αντρουλακη και τους υπολοιπους ?

1 λεπτό πριν, leolipop είπε

Γιατι μονο 10ετιας ; Το 1990 δεν κυκλοφορουσαν αυτοκινητα στους δρομους ; Τωρα αυτα γιατι ειναι σκοτωστρες και τοτε δεν ηταν ; Αν ειναι σωστα συντηρημενα , φρενα , λαστιχα , abs γιατι ειναι τωρα επικινδυνα; Επειδη κυκλοφορησαν το 1990 ; Θεωρητικα οι υποδομες απο τοτε εχουν αλλαξει προς το καλυτερο οπως ασφαλτος, σημανση, φωτισμος, φαναρια.Γιατι τωρα θα σκοτωθεις στο <<σαραβαλακι>> 20ετιας , ενω 20 χρονια πριν ησουν ασφαλης ;

Παρτε χαμπαρι μερικοι οτι η πλειοψηφια των ατυχηματων εχουν τον οδηγο ως υπευθυνο , ειτε λογω μαγκιας, μεθης , υπερεκτιμησης ικανοτητων (οδηγου+οχηματος).

Τα αυτοκινητα που κυκλοφορουσαν το 1990, ηταν αυτοκινητα που δεν ειχαν ουτε abs, ουτε esp, ουτε αεροσακους, ουτε ζωνες παραμορφωσης, ουτε σοβαρα ελαστικα και φρενα. Ηταν κουτια με ροδες. Τοτε ενα τρακαρισμα = θανατος.

Επισης σε σχεση με το σημερα, τα αυτοκινητα εχουν βαρυνει, αν ειχες τρακαρει τοτε με το fiat uno με το golf της εποχης, ισως ζουσατε, τωρα αν τρακαρεις με το Uno με ενα golf , θα σε συνθλιψει η διαφορα μαζας

• Like 1

8 λεπτά πριν, leolipop είπε

Γιατί ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, malakudi είπε

Γιατί ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ!

Αυτο γιατι ξαφνικα ειναι προβλημα ατομικα του καθενος ; Τοτε δε ρυπαιναν ; Οπως εχουν πει και ποσοι ακομα , πολλοι απο αυτους που αποφασιζουν δηθεν για το καλο του περιβαλλοντος , κλεινουν τα ματια σε ατομα και επιχειρισεις με δυναμη και περιμενουν απο εσενα και εμενα να αλλαξουμε τον κοσμο και ολα μεσα σε αυτον.

Οπως και σε αλλους τομεις ετσι και στην αυτοκινητοβιομηχανια για καθε λυση που βρισκει καποιος, δημιουργειται ενα προβλημα.

Tελικα ειναι ακαταλληλα για κυκλοφορια επειδη ρυπαινουν η επειδη θα πεθανουν οσοι εμπλακουν σε  ατυχημα ; Γιατι ακομα κατασκευαζονται δικυκλα ; Εκει δεν ειναι κινδυνος θανατος η χρηση τους ;

Επεξ/σία από leolipop
  • Like 1
  • Thanks 1

15 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Τα αυτοκινητα που κυκλοφορουσαν το 1990, ηταν αυτοκινητα που δεν ειχαν ουτε abs, ουτε esp, ουτε αεροσακους, ουτε ζωνες παραμορφωσης, ουτε σοβαρα ελαστικα και φρενα. Ηταν κουτια με ροδες. Τοτε ενα τρακαρισμα = θανατος.

Επισης σε σχεση με το σημερα, τα αυτοκινητα εχουν βαρυνει, αν ειχες τρακαρει τοτε με το fiat uno με το golf της εποχης, ισως ζουσατε, τωρα αν τρακαρεις με το Uno με ενα golf , θα σε συνθλιψει η διαφορα μαζας

Το 1996 έγινε υποχρεωτικό το ABS, το 2006 το ESP και το 2012 το ESC, οπότε θεωρώ ότι από το 2012 και μετά οι διαφορές στην ασφάλεια δεν είναι τόσο δραματικές, όχι ότι δεν υπάρχουν, τώρα τα επόμενα 2 δραστικά που βλέπω ότι αναμένονται μέτρα είναι για την υποχρεωτική παραμονή σε λωρίδα και για την αυτόματη αποφυγή συγκρούσεων.  Ένα νεότερο αυτοκίνητο θα είναι και ασφαλέστερο αλλά νομίζω ότι ένα αμάξι (σε μέσους όρους του 2012 δεν έχει τόση διαφορά ασφαλείας με ένα αμάξι του 2022 όσο έχει ένα αμάξι του 2007 (που θα έχει σίγουρα ESP) σε σχέση με ένα του 1997. 

Μόλις τώρα, leolipop είπε

Αυτο γιατι ξαφνικα ειναι προβλημα ατομικα του καθενος ; Τοτε δε ρυπαιναν ; Οπως εχουν πει και ποσοι ακομα , πολλοι απο αυτους που αποφασιζουν δηθεν για το καλο του περιβαλλοντος , κλεινουν τα ματια σε ατομα και επιχειρισεις με δυναμη και περιμενουν απο εσενα και εμενα να αλλαξουμε τον κοσμο και ολα μεσα σε αυτον.

Οπως και σε αλλους τομεις ετσι και στην αυτοκινητοβιομηχανια για καθε λυση που βρισκει καποιος, δημιουργειται ενα προβλημα.

Και τοτε ρυπαιναν, γι αυτο ειχε γινει χαμος με τα καταλυτικα.

Βγαλαν τοτε παλι επιδοτησεις αποσυρσης για να παρεις καινουριο με καταλυτη.

Παλι γκρινιαζαν ολοι για τα παντα τοτε.

• Like 1

14 minutes ago, Ntinaras said:

Ασυναρτησιες ενος τυπου που θεωρει δικαιωμα του να οδηγει στη λεα επειδη ειναι πιο μαγκας απο τους αλλους.

Δεν εχω γραψει πουθενα κατι τετοιο. Αλλα αν σε κανει χαρουμενο πες το να το πιστεψεις.

14 minutes ago, Ntinaras said:

Περνα μια φορα απο τη λεα διπλα μου ενω ειμαι στη δεξια λωριδα και θα σε στειλω στις μπαριερες.

Το ενα ειναι τροχαια παραβαση που τιμωρειται με 200€ προστιμο και αφαιρεση πινακιδων και διπλωματος
και το αλλο ειναι αποπειρα ανθρωποκτονιας απο προθεση και τιμωρειται με φυλακιση.
Μακαρι να εισαι τοσο μαγκας στην πραγματικοτητα.

21 minutes ago, Ntinaras said:

Επισης δεν ηξερα οτι μονο η ΑΟ οδηγει στο αεροδρομιο, το εμαθα σημερα!

Ναι αν ζεις στο Κορωπι, στα Καλυβια, ή στη Νεα Μακρη ειναι λιγο ηλιθιο να πας απο Αττικη Οδο.
Επισης ειναι εξισου λογικο καποιος που μένει Κορινθο να πάει αεροδρομιο απο Παραλιακη.
Επισης ειναι εξισου λογικο καποιος που μενει Θηβα να παει αεροδρομιο απο παλια εθνικη και παραλιακη.

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Δεν εχω γραψει πουθενα κατι τετοιο. Αλλα αν σε κανει χαρουμενο πες το να το πιστεψεις.

Το ενα ειναι τροχαια παραβαση που τιμωρειται με 200€ προστιμο και αφαιρεση πινακιδων και διπλωματος
και το αλλο ειναι αποπειρα ανθρωποκτονιας απο προθεση και τιμωρειται με φυλακιση.
Μακαρι να εισαι τοσο μαγκας στην πραγματικοτητα.

Ναι αν ζεις στο Κορωπι, στα Καλυβια, ή στη Νεα Μακρη ειναι λιγο ηλιθιο να πας απο Αττικη Οδο.
Επισης ειναι εξισου λογικο καποιος που μένει Κορινθο να πάει αεροδρομιο απο Παραλιακη.
Επισης ειναι εξισου λογικο καποιος που μενει Θηβα να παει αεροδρομιο απο παλια εθνικη και παραλιακη.

Πειραιας - Αεροδρομιο

αν πας απο ΑΟ γλιτωνεις 9 λεπτα και κανεις 8.5χλμ παραπανω πληρωνοντας και 2.5 ευρω.

Κατα τα αλλα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δρομος που παει αεροδρομιο.

image.png.813fe32ef755d7362bd487ceda7ae1b3.png

Οσο για την οδηγηση στη ΛΕΑ ,εχεις μεινει λιγο πισω ως προς τις ποινες.

Τρως ανετα και φυλακη αν γουσταρουν.

https://www.typosthes.gr/koinonia/328374_odigisi-me-ih-aytokinito-sti-lea-pote-mporei-na-epiferei-isobia-fylakisi

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 1

1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Αν κατάλαβα καλά δεν αφορά τα όρια αλλά τον τρόπο που μετριούνται ώστε να είναι πραγματικές οι τιμές που δίνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, σωστά;

Οι κύριες διαφορές μεταξύ Euro 6 και Euro 6d αφορούν τα όρια εκπομπών ρύπων και τις μεθόδους δοκιμής τους.

H Euro 6d δηλαδή είναι αυστηρότερη και εστιάζει σε πιο ρεαλιστικές μετρήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...