Προς το περιεχόμενο

Το Steam ενημερώνει τους χρήστες ότι τα παιχνίδια που αγοράζουν δεν τους ανήκουν


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Choronzoon είπε

Καταλαβαίνω τι λες , προσωπικά γι'αυτό είμαιβυπςρ του φυσικάλ και ότι δεν υπάρχει και θέλω να παίξω το περνώ στο στιμ πάντα σε έκπτωση 

το παιχνίδι αυτό είχε κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή το πρόβλημα στις μέρες δεν ειναι η ψηφιακή μορφή αλλά η ασυδοσία (καθώς και ο μηδενικός σχεδόν έλεγχος) των διαχειριστών. 
 

Για παράδειγμα στην περίπτωση του age of empires online το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνει η microsoft είναι 2 πράματα

ή βασικά 1 , να απενεργοποιήσει την υποχρεωτική ανάγκη να γίνει Login για να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τις single player δυνατότητες του παιχνιδιού.

2 (και αυτό στις μέρες που ο χωριάτης έχει πάρει τόσο θάρος που όχι μόνο ανέβηκε στο κρεβάτι μας αλλά .. τεσπα )θα ήταν να επιτρέψει στους homebrewers να σηκώσουν δικό τους server (δίνοντας πχ τα βασικά στοιχεία για να δουλέψει ένας) έτσι ώστε να μπορεί το παιχνίδι να παιχτεί και online απο την όποια κοινότητα θέλει να το παίξει. 

1 ώρα πριν, SeaLion είπε

Αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί και ρεαλιστές, αν έχει σημασία το τι ισχύει vs το τι αρέσει σε εμάς ή το τι καταλάβαμε: ιδιοκτησία σου είναι στην κυριολεξία ένα κομμάτι πλαστικό, και τα λεφτά τα έδωσες για να έχεις το δικαίωμα στην αναπαραγωγή των περιεχομένων του. Έχεις αγοράσει κάτι άυλο πρακτικά, μαζί με κάτι χειροπιαστό το οποίο εξυπηρετεί ουσιαστικά την πρόσβασή του στο "άυλο" περιεχόμενο. Αν αγοράσω ένα κομμάτι από το iTunes το ίδιο θα ισχύει, αλλά χωρίς καν το πλαστικό, μου το προσφέρουν σε ψηφιακό αρχείο.

Όχι δεν θα ισχύει το ίδιο γιατί το Itunes όποτε θέλει αφαιρεί το τραγούδι και χάνω την πρόσβαση. 

Και αυτό μου έχει συμβεί στο spotify btw λολ αλλά εκει οκ δεν αγόρασα ποτέ το τραγούδι απλά πλήρωνα συνδρομή για να μου δοθεί πρόσβαση στην βιβλιοθήκη με τα τραγούδια τους άλλο αυτό. 

Επίσης δεν έχω αγοράσει κάτι άυλο το τραγούδι ειναι ένα σύνολο 0,1 τυπωμένων εγκοπών πάνω στο CD (που διαβάζει μετά το μάτι του laser και τα μεταφέρει στον buffer και μετά το buffer στο DAC και το DAC στα ηχεία) όπως όταν αγοράζω εναν πίνακα ζωγραφικής δεν ειναι κάτι άυλο ειναι ο συνδυασμός χρωμάτων πάνω σε έναν καμβά που δημιουργεί μια εικόνα. 

Όταν αγοράζω ένα πρόγραμμα πάλι δεν αγοράζω κάτι άυλο αγοράζω μια σειρά απο δυαδικό κώδικα αυστηρώς καθορισμένη και την χρησιμοποιώ όπως θέλω. 


Πνευματικό δικαίωμα σημαίνει ότι εσύ έχεις το δικαίωμα να δηλώσεις ότι εισαι ο δημιουργός απο κάτι, (όχι ο ιδιοκτήτης) γιαυτό λέγεται και πνευματικό δικαίωμα και όχι πνευματική ιδιοκτησία.

Και σου δίνει το δικαίωμα να βγάζεις λεφτά πουλώντας αυτό το κάτι σε 3ους 

 

Δεν σημαίνει όμως ότι σου ανήκει αυτό που πούλησες στον 3ο, αυτό που πούλησες στον 3ο ειναι η ιδιοκτησία ΤΟΥ. 

Γιαυτό είπα "εμένα ο πάριος δεν μπορεί να μου απαγορέψει να παίζω το τραγούδι" 

Ο πάριος μπορεί να απαγορέψει σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό να παίζει το τραγούδι γιατί ειναι πνευματικό δικαίωμα και άρα μπορεί να αποφασίζει αν θέλει να βγάλει λεφτά απο αυτό ήόχι (πχ εισπράττοντας royalties απο τον σταθμό ) και αν δεν θέλει λέει μην το παιζετε (και ο σταθμός με την σειρά όταν το παίζει άμεσα ή έμμεσα -πχ απο διαφημίσεις βγάζει χρήματα και εκει ειναι που σχετίζονται τα πνευματικά δικαιώματα  και μετατρέπεται σε ευχέρεια του Πάριου να σταματήσει η όχι την αναπαραγωγή της μουσικής του εκει.

Σε εμένα που το αγόρασα το CD για την ΠΑΡΤΗ μου ως ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ δεν μπορεί ούτε μήνυση να μου κάνει ούτε να με ελέγξει σε τίποτα απολύτως ότι θέλω εγώ κάνω με την μουσική ΣΤΟ CD MOY γιατί ΜΟΥ ανήκει!

Ακόμη και να το μοιραστώ με φίλους στον γάμο μου ή σε πάρτι αν θέλω μπορώ το κάνω. 

Τα πνευματικά δικαιώματα του πάριου με σταματούν στο να λέω "εγώ ειμαι αυτός που τραγουδάει και όχι ο Πάριοσ" σε άλλους ή στο να πουλήσω (να βγάλω χρήματα κοπιάροντας ) το CD.

Το ίδιο το CD όμως (και όχι κόπιες του) ΜΠΟΡΩ να το πουλήσω γιατί ειναι ΙΔΙΩΚΤΗΣΙΑ ΜΟΥ. 

Επίσης ΜΠΟΡΩ και να το ΚΟΠΙΑΡΩ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΩ!!! αρκεί να το κάνω για προσωπική μου χρήση χωρίς να βγάζω χρήματα απο αυτό (και εκει πατάνε πολλά sites με ROMs ή torrents στο ότι δηλαδή απλά έχουν τις κόποιες για τα άτομα που έχουν ήδη στην ιδιοκτησία τους πχ το CD απλά δεν θέλουν να το γρατζουνίσουν και σηκώνουν ένα iso για να χρησιμοποιούν το περιεχόμενο του CD χωρίς να χαλάνε τον ίδιο τον δίσκο, και το περιεχόμενο ειναι ιδιοκτησία τους όχι μόνο το πλαστικό)  τώρα το αν πολλοί πειρατές μπαίνουν σε τετοια site και τα παίρνουν τζαμπέ χωρίς να αγοράσει κάτι απο πριν, ειναι το "μεταξύ κατεργαρέων μυστικό" αλλά ο νομικός λόγος που απλά δεν στέλνει κάποιος την αστυνομία για να τα κλείσει αυτά τα site ειναι αυτός. 

 

Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση ειναι το γεγονός του πόσο άνετα δέχεσαι να σε εκμεταλλεύονται σαν να έχεις εντυπωμένη την ψυχολογία του σκλάβου εννοώ ακόμη και αν είχες δίκαιο και όταν αγοράζεις ένα CD ειναι μόνο το πλαστικό δικό σου δεν μπορώ να το καταλάβω πως θα το δεχόσουν  κάτι τέτοιο δηλαδή σε πιάνει ο άλλος κορόιδο στο τέρμα και λές "α οκ μια χαρά ευχαριστώ που δέχτηκες τα χρήματα μου για να μπεις στο κόπο να μου κάνεις την χάρη να ακούσω τον ήχο σου" λολ 

Αλλά όπως είπα τέτοια βλέπει ο Γκέιμπ και ο κάθε χοντροπατέλας γκέιμπ στην νέα γενιά και τους αρμέγει με 100 χέρια το πρόβλημα όμως ειναι ότι μαζί με τα ξερά καιγόμαστε και οι υπόλοιποι από τέτοιες πρακτικές... 

 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, polaki είπε

Μα δεν μπορείς να το κατεβάσεις για πάντα αυτό είναι το θέμα. 

Και το πρόβλημα δεν είναι στα multiplayer που εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή θα καταργηθούν.

Αλλά στα single player που μπορεί εσύ να θες μετά από 30 χρόνια να το ξαναπαίξεις για τον οποιονδήποτε λόγο.

Αν λοιπόν μπορούσες να το κατεβάσεις ως standalone που λέμε, θα μπορούσες να είχες ένα virtual machine με το λειτουργικό του σήμερα  ώστε το 2054 να το παίξεις.

Οπως πχ έκανα εγώ μες την καραντίνα που ξανά-έπαιξα Lands of Lore the throne of chaos σε VM windows 98. 

Ε στα games που λέμε τώρα δεν μπορείς. Ακόμα και στα single player. 

Φαντάζομαι ότι αν μπορούσες με κάποιο τρόπο να κάνεις extract το κατεβασμένο game έξω από το Steam, ίσως υπήρχε τρόπος να το κρατήσεις. 

Εναλλακτικά, Jack Sparrow και ηρέμησες. Αναγκαστικά.

Sail to the 7 seas brother ..

Sail to the 7 seas ..και στις 8.και στις 10...

 

  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Mythoplasths είπε

Sail to the 7 seas brother ..

Sail to the 7 seas ..και στις 8.και στις 10...

 

Εγώ πλέω προς μια γυναίκα και βοηθάω στο ξεπακετάρισμα στο πλοίο της γιατί ειναι πολύ όμορφη, το πιο ωραίο fitgirl ;) 

  • Like 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 hours ago, alexioannou said:

Πήρα 19.90€ το sniper elite 5.

Και 4 έξτρα  πίστες σε βάθος χρόνου,όλα σε προσφορά....

Ούτε 40€ σύνολο,ναι είναι εκεί στο PC μου.

Η τιμή του φουλ στο steam σήμερα είναι 79€.

παιχνιδάρα το multiplayer SE5 το single player οχι και τόσο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα έτσι ήταν... Ότι digital asset  νομίζεις έχεις ανήκει στην εταιρία  που έχει το game απλά σε αφήνουν να παίζεις η να κάνεις collect ποτέ δεν πουλάνε απλά εσύ νομίζεις 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Όχι δεν θα ισχύει το ίδιο γιατί το Itunes όποτε θέλει αφαιρεί το τραγούδι και χάνω την πρόσβαση. 

Το iTunes, το Bandcamp ή οποιοδήποτε online δισκάδικο δεν σβήνουν τα αρχεία που έχω κατεβάσει (και τα οποία δεν έχουν DRM) όπως και αν τυχόν αποσυρθεί ένα CD δεν θα σε ψάξουν να το πάρουν πίσω.

4 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Επίσης δεν έχω αγοράσει κάτι άυλο το τραγούδι ειναι ένα σύνολο 0,1 τυπωμένων εγκοπών πάνω στο CD

Θα σου ξαναπώ, δεν έχει σημασία τι σου αρέσει σαν ιδέα, αλλά αγοράζεις άδεια χρήσης υλικού με πνευματικά δικαιώματα, το μέσο δεν έχει σημασία ποιό είναι, απλά η αδεία είναι "δεμένη" με αυτό το μέσο.

4 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

όπως όταν αγοράζω εναν πίνακα ζωγραφικής

Αν αγόραζες έναν μοναδικό πίνακα θα ήταν όντως δικός σου (μάλλον;)
Καμία σχέση με το να αγοράσεις ένα αντίγραφο ενός έργου.

4 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Πνευματικό δικαίωμα σημαίνει ότι εσύ έχεις το δικαίωμα να δηλώσεις ότι εισαι ο δημιουργός απο κάτι, (όχι ο ιδιοκτήτης) γιαυτό λέγεται και πνευματικό δικαίωμα και όχι πνευματική ιδιοκτησία.

Και σου δίνει το δικαίωμα να βγάζεις λεφτά πουλώντας αυτό το κάτι σε 3ους 

Εχμμ.. είναι μία απλή αναζήτηση μακριά η διαπίστωση πως το copyright, όπως το λέμε πιο απλά, είναι ένα πράγμα και όχι 2 ή 3 διαφορετικά. Δεν ξέρω τι εξυπηρετεί ο διαχωρισμός αυτός στον συλλογισμό σου. Ιδιοκτησία σου είναι ένα κομμάτι πλαστικό, ή ένα αρχείο κώδικα και αυτά συνοδεύονται από μια άδεια χρήσης.

4 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Σε εμένα που το αγόρασα το CD για την ΠΑΡΤΗ μου ως ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ δεν μπορεί ούτε μήνυση να μου κάνει ούτε να με ελέγξει σε τίποτα απολύτως ότι θέλω εγώ κάνω με την μουσική ΣΤΟ CD MOY γιατί ΜΟΥ ανήκει!

Καλά κρασιά.... Τα CD από πίσω γράφουν καμιά δεκαριά "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ". Όσο και να χτυπιέσαι τυπικά ΔΕΝ μπορείς να κάνεις "απολύτως ό,τι θέλεις", ασχέτως αν κανείς δεν ασχολείται με το αν π.χ. δανεισες το CD (γιατί είναι χαζό και πρακτικά δεν γίνεται)

Δεν σου λέω πως στηρίζω αυτό το concept, ή πως -αλίμονο- έχω υπάρξει τυπικός και νομοταγής σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία σε όλη την ζωή μου σαν άγιος. Ούτε βέβαια πως στηρίζω τις πρακτικές της κάθε εταιρίας που θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους νόμους και τις συνθήκες για να ξεζουμίσει τους χρήστες. Σου λέω ποια είναι η πραγματικότητα, τι ισχύει νομικά, τι ισχύει στους τύπους.

Το ότι έχεις το CD ενός παιχνιδιού δεν σε κάνει ιδιοκτήτη του binary code που περιέχει. Η άδεια χρήσης του μπορεί να περιλαμβάνει όπως σωστά λες την δημιουργία αντιγράφου για προσωπική χρήση. Δεν περιλαμβάνει όμως reverse engineering, decompiling etc δεν είναι δικός μου ο κώδικας να τον κάνω ό,τι θέλω! Βέβαια, ναι, φυσικά δεν θα με πιάσει κανείς αν το κάνω για τον χαβαλέ μου σπίτι μου ή με τους φιλους σε ένα μικρό community μου αλλά αυτό εν τέλει είναι άσχετο με τους τύπους.

Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά. Μου φαίνεται έχεις σκαλώσει με το "έχω physical copy άρα το κάνω ό,τι θέλω"

 

Και στο YouTube να θες να ακούσεις μουσική πάλι μια αντίστοιχη "συναλλαγή" συμβαίνει. Αποδέχεσαι τους όρους του YouTube, το οποίο έχει εξασφαλίσει για σένα άδεια χρήσης για την μουσική που προσφέρει.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, gurgurant είπε

Τέλεια δν θα ξαναγοράσω.

*denuvo has joined the chat*

Ποια είναι η τελευταία φορά που έσπασε κάποιο παιχνίδι με προστασία Denuvo; Ένα χρόνο πριν και βάλε; Άρα αν η έκδοση στο Steam έχει Denuvo (που σημαίνει ότι δεν υπάρχει και στο GOG) και θες να το παίξεις άμεσα θα ξανααγοράσεις, και αν όχι εσύ άλλοι.

 

22 ώρες πριν, MSSB είπε

Μα, το σκεπτικό ότι αγοράζω ένα παιχνίδι σε ψηφιακή μορφή και το κρατάω να το παίζω για "πάντα", είναι πρακτικά αδύνατο. Παιχνίδια διαγράφονται όλη την ώρα από digital καταστήματα. Ο μόνος λόγος που αγοράζεις ένα παιχνίδι -ιδικά single player- είναι για το γεγονός ότι σου έχει αρέσει και θέλεις με αυτόν το τρόπο να υποστηρίξεις αυτούς που το δημιούργησαν. Το "αγοράζω κάτι ψηφιακά για να το κρατήσω για πάντα και να παίζω μετά από 25χρ" λογική, δεν στέκει έτσι και αλλιώς. Σε όποιον αρέσει ένα παιχνίδι και θέλει να το έχει για πάντα, ας το αγοράσει πρώτα, ας το κατεβάσει από κάπου και πολύ απλά ας το περάσει σε εξωτερικό δίσκο, να το έχει για πάντα. Θα μου πείτε, αυτό που λες δεν είναι λογική και δεν είναι σωστό. Αλλά στη ψηφιακή κατάσταση που είναι τα παιχνίδια πλέον, σχεδόν όλα, σκεφτείτε πόσες εταιρίες κλείνουν, πόσες αλλάζουν χέρια, πόσα δικαιώματα παιχνιδιών αλλάζουν χέρια συνέχεια, πόσοι server κλείνουν.

Το πρόβλημα δεν είναι το ότι παιχνίδια σταματούν να διατίθενται στα καταστήματα (άλλωστε αυτό συμβαίνει και στα φυσικά αντίτυπα, τίποτα δεν είναι διαθέσιμο στα ράφια για πάντα), το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές ήδη αγορασμένα προϊόντα σταματούν να λειτουργούν λόγω online DRM. Στα παιχνίδια από το GOG δεν συμβαίνει αυτό, μέχρι και offline installer σου δίνουν. Και ναι, ο offline installer θα λειτουργεί μετά από 25 χρόνια.

Επεξ/σία από kurkosdr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, freegr είπε

Δηλαδή πληρώνουν και τους γδέρνουν αφού δεν θεωρούνται νόμιμοι κάτοχοι; Αυτό όντως είναι φούσκα που θα έχει τέλος 

Νοικιάζω ένα σπίτι 500 ευρώ. Δηλαδή και πληρώνω και με γδέρνουν και δεν θεωρούμαι ο νόμιμος κάτοχος του σπιτιού;

Επεξ/σία από gokuthelegend
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικό σενάριο: έχω στο PC μου το Just Cause 2 εκτός οποιοσδήποτε πλατφόρμας. Όποτε θέλω το ανοίγω και παίζω όσο θέλω, δεν το έχω τερματίσει ακόμη........

Με την λογική της αφείρεσης των παιχνιδιών αυτό σημαίνει ότι αν το είχα πχ στο EPIC store μια μέρα απλά θα εξαφανίζονταν ακόμα και αν το PC μου ήταν απολύτως ικανό να το παίξει.

Αυτό που περιγράφω βέβαια είναι εντελώς διαφορετικό από το The Crew που ήταν έτσι κιαλλιως Online-only.

Πιστεύω ότι ο νόμος είναι σωστός αφού θα πρέπει οι εταιρείες να δίνουν εγγυήσεις ότι τα παιχνίδια τους δεν θα "εξαφανιστούν" έτσι απλά μια μέρα!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

Αυτό το παραμύθι με τα datacenters... και στην τελική ας τα φιλοξενήσουν οι ίδιες οι εταιρίες παιχνιδιών και το Steam να έχει απλά links προς αυτούς.

Θεωρείς δηλαδή πως έχουν άπειρο χώρο ή τέλος πάντων πως θα πρέπει να φτιάχνουν ασταμάτητα χώρους αποθήκευσης για να κρατάνε αρχεία επ άπειρο ? Εξήγησε μου πως το φαντάζεσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 hours ago, kurkosdr said:

*denuvo has joined the chat*

Ποια είναι η τελευταία φορά που έσπασε κάποιο παιχνίδι με προστασία Denuvo; Ένα χρόνο πριν και βάλε;

4 μέρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, sotos2004 είπε

Πραγματικό σενάριο: έχω στο PC μου το Just Cause 2 εκτός οποιοσδήποτε πλατφόρμας. Όποτε θέλω το ανοίγω και παίζω όσο θέλω, δεν το έχω τερματίσει ακόμη........

Με την λογική της αφείρεσης των παιχνιδιών αυτό σημαίνει ότι αν το είχα πχ στο EPIC store μια μέρα απλά θα εξαφανίζονταν ακόμα και αν το PC μου ήταν απολύτως ικανό να το παίξει.

Αυτό που περιγράφω βέβαια είναι εντελώς διαφορετικό από το The Crew που ήταν έτσι κιαλλιως Online-only.

Πιστεύω ότι ο νόμος είναι σωστός αφού θα πρέπει οι εταιρείες να δίνουν εγγυήσεις ότι τα παιχνίδια τους δεν θα "εξαφανιστούν" έτσι απλά μια μέρα!!!!

Άρα οι εταιρίες πρέπει να βρούν τρόπο να κρατάνε τα παιχνίδια , τα οποία πλέον μπορεί να είναι και 50-60-70gb έκαστο, αποθηκευμένα κάπου για πάντα ? Ώστε να μπορείς εγώ και εσύ να το παίξουμε 40 χρόνια απο τώρα ας πούμε ?

Κάπου πρέπει να μπει και η λογική..Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό εκτός και αρχίσουν να χρεώνουν πολύ μεγαλύτερα ποσά για τα παιχνίδια και πληρώνεις ουσιαστικά άδεια χρήσης αλλά και φιλοξενία του παιχνιδιού για τις επόμενες δεκαετίες σε κάποιο data center.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Θεωρείς δηλαδή πως έχουν άπειρο χώρο ή τέλος πάντων πως θα πρέπει να φτιάχνουν ασταμάτητα χώρους αποθήκευσης για να κρατάνε αρχεία επ άπειρο ? Εξήγησε μου πως το φαντάζεσαι.

Ο αποθηκευτικός χώρος αυτός καθ' αυτός είναι κάτι ασήμαντο για αυτούς. Τα κόστη τους είναι στο traffic. Επίσης απάντησα, ας τα μεταφέρουν στα gaming studio ή να τους βάλουν να πληρώσουν.

Αυτό που πάντα την πληρώνει ο **** ο πελάτης πρέπει να σταματήσει.

9 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Άρα οι εταιρίες πρέπει να βρούν τρόπο να κρατάνε τα παιχνίδια , τα οποία πλέον μπορεί να είναι και 50-60-70gb έκαστο, αποθηκευμένα κάπου για πάντα ? Ώστε να μπορείς εγώ και εσύ να το παίξουμε 40 χρόνια απο τώρα ας πούμε ?

Κάπου πρέπει να μπει και η λογική..Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό εκτός και αρχίσουν να χρεώνουν πολύ μεγαλύτερα ποσά για τα παιχνίδια και πληρώνεις ουσιαστικά άδεια χρήσης αλλά και φιλοξενία του παιχνιδιού για τις επόμενες δεκαετίες σε κάποιο data center.

Γιατί να με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο? Μου το πουλάς δεν μου το νοικιάζεις. Διαφορετικά άλλαξε το business μοντέλο.

Ας τα χρεώνουν περισσότερο όπως λες. Αλλά αν το κάνουν αυτό ο κόσμος θα πάει σε άλλες λύσεις γιατί 70 ευρώ για ένα παιχνίδι δε τα λες και λίγα.

Επεξ/σία από atypicalcoder
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

Ο αποθηκευτικός χώρος αυτός καθ' αυτός είναι κάτι ασήμαντο για αυτούς. Τα κόστη τους είναι στο traffic. Επίσης απάντησα, ας τα μεταφέρουν στα gaming studio ή να τους βάλουν να πληρώσουν.

Αυτό που πάντα την πληρώνει ο **** ο πελάτης πρέπει να σταματήσει.

Γιατί να με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο? Μου το πουλάς δεν μου το νοικιάζεις. Διαφορετικά άλλαξε το business μοντέλο.

Ας τα χρεώνουν περισσότερο όπως λες. Αλλά αν το κάνουν αυτό ο κόσμος θα πάει σε άλλες λύσεις γιατί 70 ευρώ για ένα παιχνίδι δε τα λες και λίγα.

Ασήμαντο ? Έχεις κάποιο σύνδεσμο για αυτό ή απλά εσύ το θεωρείς ασήμαντο ? Το να τα μεταφέρουν στα studio δεν αλλάζει κάτι. Πάλι κάποιος πρέπει να κρατάει εκατομμύρια δεδομένων επ αόριστον. Απλά δεν γίνετε.

Ερώτηση εφόσον ο χώρος είναι ασήμαντος, γιατί δεν στέλνετε στην google , apple κλπ που σου δίνουν 5/15gb free cloud να το κάνουν 1tb free και να χρεώνουν 1€ για άλλο ένα 1tb ???

Τα 70€ για μερικά είναι πολλά για άλλα λίγα. Υπάρχουν παιχνίδια με 200 εκατομμύρια+ κόστος σχεδιασμού. Δεν φτιάχνονται σε ένα υπόγειο απο 15 άτομα.

Επεξ/σία από Chocobo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...