Προς το περιεχόμενο

Το Steam ενημερώνει τους χρήστες ότι τα παιχνίδια που αγοράζουν δεν τους ανήκουν


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 minutes ago, nikos5800 said:

Epic game store μέχρι να σβήσει ο ήλιος 

Quote

Ο νόμος θα εφαρμοστεί σε ψηφιακά αντίγραφα βιντεοπαιχνιδιών, μουσικής, ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και ηλεκτρονικών βιβλίων που διατίθενται μέσω διαδικτυακών καταστημάτων.

Οι εταιρείες που δεν θα συμμορφωθούν με τον νέο νόμο ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα για παραπλανητική διαφήμιση, εάν δεν εξηγούν με σαφή τρόπο τους περιορισμούς που συνοδεύουν μια ψηφιακή αγορά. 

O νόμος θα ισχύει για τα πάντα, δυστυχώς....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όλοι μαζί όλοι ξερουνε ότι η πειρατεία κάνει καλό σε όλους. Όσο πέφτει τοσο βλεπεις πόσο ξεδιάντροπα σε κλέβουν.

Δυστηχως είναι  τόσοι πολλοί που θα συνεχίσουν να αγοράζουν ώστε να μπορούσαμε να πούμε στις όλοι να δεις πως αλλάζει.

Και ακόμα με αυτές τις σάχλες πόσο πρέπει να πάει υο παιχνίδι?1 έως 5 ευρώ το ακριβότερο και πολλά λεω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο προβληματικά είναι τα digital copies, άλλο τόσο ήταν και τα hard copies όσο αναφορά το pc gaming preservation και εξηγούμε. Τα περισσότερα cd copy protection tools (Securom/Starforce κλπ) λειτουργούσαν σε επίπεδο kernel στα παλαιότερα λειτουργικά Win95/98/NT/XP οπότε σε νεότερα τρώνε πακέτο (και δε περιμένει κανείς να τρέξει νέο hardware σε τόσο παλιά windows - ακόμα και vm's δεν δουλεύουν). έτσι έχεις ουσιαστικά 2 λύσεις:

  1. Αν υπάρχει crack να το κατεβάσεις (και ας έχεις γνήσιο ακόμα το game) μήπως καταφέρεις και το παίξεις με win98/xp compatibility mode και κάποιο findling στα αρχεία και στα settings. Πχ μπορεί να χρειαστούν voodoo wrappers κλπ.
  2. Αν υπάρχει gog έκδοση να το ξανααγοράσεις, γιατί tbh είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να παιχτεί σε νέο σύστημα. Το steam απλά δεν ασχολείται και αν δείτε στα περισσότερα παλαιά games γράφει ότι δεν είναι compatible με win10/11.

Με λίγα λόγια hard copy έχει πλεον νόημα μόνο σε κονσόλες και αυτό υπό προϋποθέσεις. Δεν υπάρχουν "hard copy" pc games πλέον, μόνο κλειδί θα βρεις μέσα, ίσως και ένα cd με setup του launcher πάνω στο οποίο τρέχει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

54 λεπτά πριν, tony_boy είπε

Θυμάμαι παλιά, πλήρωνες λιγότερα λεφτά. Έπαιρνες ένα κουτί που μέσα είχε ένα cd/dvd/Blu-ray με το παιχνίδι/πρόγραμμα. Το άνοιγες, το εγκαθιστουσες στον υπολογιστή και έπαιζες όσο ήθελες? Το έκανες ότι ήθελες. Το πουλούσες και σε άλλον αν ήθελες. Το κουτί ήταν όμορφο στην βιβλιοθήκη και μέσα είχε μερικές φορές κ βιβλίο να διαβάσεις. Ήταν φτιαγμένα όλα με μεράκι. Τώρα πάρτε συνδρομή...

Ωραίες εποχές. Τι δεινόσαυροι και οπισθοδρομικοί που είμαστε μερικοί. Το βλέπαμε να έρχεται αλλά...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά στον ψηφιακό κόσμο είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος πως δεν του ανήκει κάτι, είτε λέγεται πνευματικά δικαιώματα, είτε περιορισμένο δικαίωμα χρήσης, είτε είναι εύκολο να χαθεί ανά πάσα στιγμή για έτερους λόγους.

Το ίδιο συμβαίνει και στον υλικό κόσμο, ούτε τα σπίτια, ούτε τα αυτοκίνητα είναι δικά μας. Όλα υπόκεινται σε περιορισμούς και υποχρεώσεις τέτοιες ώστε ουσιαστικά πληρώνεις ετήσια συνδρομή για να τα διατηρείς και κάποιο επόμενο έτος λόγω αλλαγής συνθηκών μπορεί να τα χάσεις. Η ιδιοκτησία είναι ψευδαίσθηση, πια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά μην τσατίζεστε. Αυτό ισχύει χρόνια. Δυστυχώς αλλά ισχύει. 

Για αυτό και έχω έναν "προσωπικό" κώδικα τιμής. Από τη στιγμή που έχω πληρώσει για ένα license, μου δίνω το δικαίωμα να κατεβάσω πειρατικο για διατήρηση το εν λόγο software.

Παρόλα αυτά επειδή ξαναλέω συμφωνώ ότι είναι άθλιο θα συμμετείχα σε ένα μαζικό μποϋκοτάζ και δεν θα ξαναγόραζα κάτι καινούργιο αν μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

53 λεπτά πριν, screaming_trees είπε

Το οτι αγοραζεις την αδεια χρησης ισχυει εδω και δεκαετιες. Ακομα και δισκακι που αγοαζαμε αυτο γραφει. Δεν καταλαβαινω προς τι η φασαρια. Ειναι προφανες οτι το παιχνιδι δεν σου ανήκει και οτι η εταιρια σου παραχωρει την αδεια για χρηση. Για παραδειγμα δεν σου παραχωρει το source code. Εδω μιλαμε για πλευματικα διακιωματα. 

Ακομα και για τα αυτοκίνητα που γραφεις, για χρηση δεν τα αγοραζεις? Δεν σου δινει η εταιρια το σχεδιο του, ουτε τα σχεδια του πως ειναι σχεδιασμενος ο εγκεφαλος του ουτε τιποτα τετοιο. Το αγοραζεις για χρηση. Ετσι ειναι και το software...το αγοραζεις για χρηση. Η μεταπωληση επιτρέπεται βαση νομου, το αναφερω γιατι σιγουρα περναει απο τη σκεψη καποιων πως και δεν ειναι παρανομη πραξη αφου αγοραζουμε μονο τη χρηση.   

Μας εκπαίδευσαν να σκεφτόμαστε έτσι αλλά δεν λειτουργεί έτσι η ιδιοκτησία.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, MSSB είπε

Μα, το σκεπτικό ότι αγοράζω ένα παιχνίδι σε ψηφιακή μορφή και το κρατάω να το παίζω για "πάντα", είναι πρακτικά αδύνατο. Παιχνίδια διαγράφονται όλη την ώρα από digital καταστήματα. Ο μόνος λόγος που αγοράζεις ένα παιχνίδι -ιδικά single player- είναι για το γεγονός ότι σου έχει αρέσει και θέλεις με αυτόν το τρόπο να υποστηρίξεις αυτούς που το δημιούργησαν. Το "αγοράζω κάτι ψηφιακά για να το κρατήσω για πάντα και να παίζω μετά από 25χρ" λογική, δεν στέκει έτσι και αλλιώς. Σε όποιον αρέσει ένα παιχνίδι και θέλει να το έχει για πάντα, ας το αγοράσει πρώτα, ας το κατεβάσει από κάπου και πολύ απλά ας το περάσει σε εξωτερικό δίσκο, να το έχει για πάντα. Θα μου πείτε, αυτό που λες δεν είναι λογική και δεν είναι σωστό. Αλλά στη ψηφιακή κατάσταση που είναι τα παιχνίδια πλέον, σχεδόν όλα, σκεφτείτε πόσες εταιρίες κλείνουν, πόσες αλλάζουν χέρια, πόσα δικαιώματα παιχνιδιών αλλάζουν χέρια συνέχεια, πόσοι server κλείνουν.

Για να ολοκληρώσω. Το point μου είναι, όταν κάτι πραγματικά σου αρέσει, αγόρασε το. Στήριξε τους ανθρώπους που ξόδεψαν ατελείωτες ώρες για το φτιάξουν και πολύ απλά αν το θέλεις για "πάντα" και όχι για 1 - 2 playthrough, κατέβασέ το στη τοπική σου ψηφιακή βιβλιοθήκη. Idk, απλώς δεν μου φαίνεται λογικό να πιστεύουν όλοι ότι αγοράζω ένα παιχνίδι από μια πλατφόρμα και μου ανήκει μέχρι το τέλος του κόσμου.

Από τις λίγες φωνές λογικής στο insomnia.

  • Haha 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ενημερώσουμε και εμείς με τη σειρά μας οτι τα χρήματα που έχουμε δώσει στο steam δεν είναι δικά τους και ανα πάσα στιγμή θα μπορούμε να τα πάρουμε πίσω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τι παίζει πλέον, ακούω τα πιτσιρίκια που λένε "έχω χαλάσει  Χ ποσό ευρώ σε skin στον καρκίνο που λέγεται fortnite" και σκέφτομαι κατα πόσο πραγματικά τους ανήκει κάτι που είναι άϋλο και που όταν φάνε ban η πάψει το παιχνίδι δεν θα το χαρούν.

Νομίζω ότι με αυτό το νόμο η εταιρείες προλειαίνουν το έδαφος για monetazation στα πάντα, ήδη πολλά mmo έχουν αρχίσει το άρμεγμα.

Επεξ/σία από cpc464
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Georgios Pappas είπε

σε κανει ωντος να μην θές να ξαναγοράσεις. Ενοιωθα άσχημα όταν ακουγα για πειρατικά παιχνίδια γιατί ηθελα να πληρώνονται οι developers. Αλλα με κάτι τέτοια με κάνει να μην με νοιάζει πλεον

Denuvo activations. Η καλύτερη τιμωρία για τις φαύλες δυτικές εταιρείες παράλληλα με ενίσχυση του βασικού τους εχθρού. Αφού οι περισσότεροι sellers από εκεί προέρχονται.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...