Jiakometi Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JcD είπε Ταλαιπωρία είναι παιδιά, πήρε πρόσφατα φίλος στο Ηράκλειο το jeep, έχει λέει κάπου 400χλμ αυτονομία αλλά στα Χανιά δεν θα ξαναέρθει γιατί δεν θέλει να ψάχνει σημεία φόρτισης κλπ. Σίγουρα σε πόλεις μεγάλου μεγέθους θα κάνουν καλό τα ηλεκτρικά όσον αφορά στην ρύπανση αλλά στην Ελλάδα ειδικά δεν υπάρχει και η υποδομή ακόμα. Και 300 χλμ να έχει πραγματική αυτονομία το Avenger, ξεκινώντας φορτισμένος στο 90% από το σπίτι του στο Ηράκλειο φτάνει να έλθει Χανιά, κάνει μερικές βόλτες και να ξαναγυρίσει Ηράκλειο. Αν το παραπάνω σενάριο δεν ισχύει γιατί πχ «καίγεται» να φύγει από το Ηράκλειο και το αυτοκίνητο είναι φορτισμένο στο 50% τότε μπορεί άνετα να φορτίσει στον δρόμο …. Βέβαια ……. Όπως φαίνεται και παραπάνω υπάρχει σοβαρή έλλειψη φορτιστών στην διαδρομή Ηράκλειο - Χανιά Εν κατακλείδι …. Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο …. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου από Jiakometi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Κινητες νεκροφορες δηλαδη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JcD Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 15 minutes ago, Jiakometi said: Και 300 χλμ να έχει πραγματική αυτονομία το Avenger, ξεκινώντας φορτισμένος στο 90% από το σπίτι του στο Ηράκλειο φτάνει να έλθει Χανιά, κάνει μερικές βόλτες και να ξαναγυρίσει Ηράκλειο. Αν το παραπάνω σενάριο δεν ισχύει γιατί πχ «καίγεται» να φύγει από το Ηράκλειο και το αυτοκίνητο είναι φορτισμένο στο 50% τότε μπορεί άνετα να φορτίσει στον δρόμο …. Βέβαια ……. Όπως φαίνεται και παραπάνω υπάρχει σοβαρή έλλειψη φορτιστών στην διαδρομή Ηράκλειο - Χανιά Εν κατακλείδι …. Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο …. Προφανώς για να λέει ο ίδιος ότι είναι ταλαιπωρία να κάνει την διαδρομή κάτι θα ξέρει, προφανώς πας από την μία πλευρά στην άλλη για να κάνεις και καμπόσες βόλτες, προφανώς δεν είναι και ότι καλύτερο να περιμένεις ώρες να φορτίσει το εργαλείο για να κάνεις τις βόλτες σου, εκτός κι αν πετάνε μπαλαντέζες από τα ξενοδοχεία για τα ηλεκτρικά 😀 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 9 λεπτά πριν, mindreader είπε Κινητες νεκροφορες δηλαδη. δηλαδή .............. απο που το συμπέρανες αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, JcD είπε Προφανώς για να λέει ο ίδιος ότι είναι ταλαιπωρία να κάνει την διαδρομή κάτι θα ξέρει, προφανώς πας από την μία πλευρά στην άλλη για να κάνεις και καμπόσες βόλτες, προφανώς δεν είναι και ότι καλύτερο να περιμένεις ώρες να φορτίσει το εργαλείο για να κάνεις τις βόλτες σου, εκτός κι αν πετάνε μπαλαντέζες από τα ξενοδοχεία για τα ηλεκτρικά 😀 Στον DC ταχυφορτιστη στο Ρέθυμνο θα ήθελε το πολύ μισή ώρα …. (Δεν ξέρω με τι ταχύτητα φορτίζει το Jeep.) Ένα καφέ δηλαδή. Και αυτό στην περίπτωση της εκτακταης ανάγκης. Στο πρώτο σενάριο κανένα πρόβλημα … Αλλα οκ. Εννοείται ότι δικαιούται να αισθάνεται έτσι αλλά πως με αυτό το mindset αγόρασε ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δεν πήρε ένα diesel να σωθεί’ ? 2 ώρες πριν, mindreader είπε Κινητες νεκροφορες δηλαδη. Εννοείται !!! Κοιτα μην σε παραπλανήσουν και πάρεις κανένα και την πατήσεις……./S Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου από Jiakometi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JcD Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 3 minutes ago, Jiakometi said: Στον DC ταχυφορτιστη στο Ρέθυμνο θα ήθελε το πολύ μισή ώρα …. (Δεν ξέρω με τι ταχύτητα φορτίζει το Jeep.) Ένα καφέ δηλαδή. Και αυτό στην περίπτωση της εκτακταης ανάγκης. Στο πρώτο σενάριο κανένα πρόβλημα … Αλλα οκ. Εννοείται ότι δικαιούται να αισθάνεται έτσι αλλά πως με αυτό το mindset αγόρασε ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δεν πήρε ένα diesel να σωθεί’ ? Εννοείται !!! Κοιτα μην σε παραπλανήσουν και πάρεις κανέναν και την πατήσεις……./S Είναι μάλλον το θέμα της μόδας στην μέση? Φάση τύπου έχω κι εγώ ηλεκτρικό? Δεν ξέρω! Από δικής μου πλευράς τώρα αυτό που μου λες μισή ώρα... εγώ με τίποτα πάντως, ούτε δέκα λεπτά 😆 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, mindreader είπε Κινητες νεκροφορες δηλαδη. 1 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, JcD είπε Είναι μάλλον το θέμα της μόδας στην μέση? Φάση τύπου έχω κι εγώ ηλεκτρικό? Δεν ξέρω! Από δικής μου πλευράς τώρα αυτό που μου λες μισή ώρα... εγώ με τίποτα πάντως, ούτε δέκα λεπτά 😆 Σε καταλαβαίνω, ο καθένας έχει τις κόκκινες γραμμές του. Κι εγώ θα διάλεγα EV με την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία ώστε να μειώσω τον πιθανό χρόνο ανεφοδιασμού εν μέσω ταξιδιού …. Παντως αν μένεις Χανιά τα περισσότερα EV στην μεσαία κατηγορία σε πάνε Σουγιά ή Φραγκοκάστελο και πίσω ή Ηράκλειο και πίσω χωρίς ανεφοδιασμό οπότε ….. Φορτίζεις πάλι τη νύχτα στο σπίτι σου χωρίς άγχος και με φτηνό ρεύμα … Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου από Jiakometi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JcD Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 1 hour ago, Jiakometi said: Σε καταλαβαίνω, ο καθένας έχει τις κόκκινες γραμμές του. Κι εγώ θα διάλεγα EV με την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία ώστε να μειώσω τον πιθανό χρόνο ανεφοδιασμού εν μέσω ταξιδιού …. Παντως αν μένεις Χανιά τα περισσότερα EV στην μεσαία κατηγορία σε πάνε Σουγιά ή Φραγκοκάστελο και πίσω ή Ηράκλειο και πίσω χωρίς ανεφοδιασμό οπότε ….. Φορτίζεις πάλι τη νύχτα στο σπίτι σου χωρίς άγχος και με φτηνό ρεύμα … Δεν εχω τίποτα αυτοκίνητο τώρα και καιρό φίλε μου, ζω στην Μόσχα με κάπου 1300 ηλεκτρικα λεωφορεία και λοιπές υποδομές μετακίνησης οπότε σπάνια χρησιμοποιώ αυτοκίνητο πλέον με τον τρόπο του car sharing, τις διακοπές μου κάνω στην κρήτη πλέον και κάτι ελιές που μου απέμειναν εκεί 😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Jiakometi είπε Σε καταλαβαίνω, ο καθένας έχει τις κόκκινες γραμμές του. Κι εγώ θα διάλεγα EV με την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία ώστε να μειώσω τον πιθανό χρόνο ανεφοδιασμού εν μέσω ταξιδιού …. Παντως αν μένεις Χανιά τα περισσότερα EV στην μεσαία κατηγορία σε πάνε Σουγιά ή Φραγκοκάστελο και πίσω ή Ηράκλειο και πίσω χωρίς ανεφοδιασμό οπότε ….. Φορτίζεις πάλι τη νύχτα στο σπίτι σου χωρίς άγχος και με φτηνό ρεύμα … αν έχεις χώρο στο σπίτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε αν έχεις χώρο στο σπίτι. Προφανώς…. Θα συζητήσουμε τα αυτονόητα και τα χιλιοειπωμένα ? Άλλωστε στην επαρχία το θέμα χώρου είναι μικρότερο πρόβλημα απ ότι στην Αττική / Θεσσαλονίκη. Γιατί τότε θα έπρεπε να συζητάμε τι γίνεται και με αυτούς που μένουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και δεν μπορούν να έχουν καθόλου αυτοκίνητο (θερμικό ή ηλεκτρικό) γαιτί απλά δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης. Η αυτούς που μένουν στο Κολωνάκι / Λυκαβηττό που πρέπει να πληρώσουν ένα ενοίκιο διαμερίσματος ακόμη, για μια θέση στάθμευσης. Οπότε ας μην συνεχίσουμε μα τα κλισέ … Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, Jiakometi είπε Προφανώς…. Θα συζητήσουμε τα αυτονόητα και τα χιλιοειπωμένα ? Άλλωστε στην επαρχία το θέμα χώρου είναι μικρότερο πρόβλημα απ ότι στην Αττική / Θεσσαλονίκη. Γιατί τότε θα έπρεπε να συζητάμε τι γίνεται και με αυτούς που μένουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και δεν μπορούν να έχουν καθόλου αυτοκίνητο (θερμικό ή ηλεκτρικό) γαιτί απλά δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης. Η αυτούς που μένουν στο Κολωνάκι / Λυκαβηττό που πρέπει να πληρώσουν ένα ενοίκιο διαμερίσματος ακόμη, για μια θέση στάθμευσης. Οπότε ας μην συνεχίσουμε μα τα κλισέ … Kαι επαρχία δεν είναι όλοι σε μονοκατοικίες με αυλή ούτε και έχουν πάρκινγκ απο κάτω τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Kαι επαρχία δεν είναι όλοι σε μονοκατοικίες με αυλή ούτε και έχουν πάρκινγκ απο κάτω τους. Δεν είχα αντιληφθεί ότι το θέμα των ηλεκτρικών οχημάτων τίθεται στην βάση «Όλοι ή κανένας» Εννοειται ότι και στην επαρχία δεν έχουν όλοι χώρο στάθμευσης, Υπέρχει όμως μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν περισσότεροι. Αρα για αυτούς η φόρτιση να είναι μικρότερο θέμα . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 6 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Δεν είχα αντιληφθεί ότι το θέμα των ηλεκτρικών οχημάτων τίθεται στην βάση «Όλοι ή κανένας» Εννοειται ότι και στην επαρχία δεν έχουν όλοι χώρο στάθμευσης, Υπέρχει όμως μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν περισσότεροι. Αρα για αυτούς η φόρτιση να είναι μικρότερο θέμα . για αυτό και έγραψα "αν έχουν χώρο" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 12/10/2024 στις 2:19 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Μονο που για το κινητό δεν χρειάζεται να ψάχνεις ειδικούς φορτιστές αλλά βρίσκεις παντού.Στα παλιά κινητά ,πριν usb , υπήρχε πρόβλημα συμβατότητας καθώς ειχαν διαφορετικά βύσματα. Κλασική περίπτωση βλάβης σε παρομοίωση. Στις 12/10/2024 στις 2:21 ΜΜ, magicnumbers είπε Τα byd ηρθαν χτες ξερω γω,αν εχει κ κανα 2 στον πλανήτη αντιστοιχα οκ. Ειναι το 10% ικανό ποσοστο; Μιλαμε για ρεαλισμο με ρεαλισμο οχι ψαρευοντας μια.ειδηση εδω κ μια εκει. Ακόμα κ ετσι ομως στο τελος της μέρας για την Ελλάδα θα μιλησουμε,σε ελληνικό δρόμο κινούνται με τις εδω συνθηκες κ πυροσβεστικη δύναμη. Οχι 1 στην Αγγλία κ 2 στη Γερμανία. Σκέψου ότι όταν δοκιμάζουμε ένα φάρμακο γίνεται σε λιγότερο από 1%. Όταν συλλέγουμε Ιατρικά δεδομένα πάλι το ποσοστό αυτό μπορεί να μην ξεπεράσει το 1%. Γενικότερα όταν βγάζουμε στατιστικά αποτελέσματα δεν παίρνουμε το σύνολο αλλά δείγμα του συνόλου. Έτσι δουλεύει η στατιστική χρόνια τώρα. Δεν ξέρω γιατί ξαφνιάζεσαι. Τώρα γιατί η Ελληνικοί δρόμοι μπορούν να επειρεάσουν τις συνθήκες μετακίνησης, ασφάλειας και όποιες άλλες συνθήκες ενός ηλεκτρικού έτσι ώστε να χρειαστεί περιμένω να μας πεις. Τι διαφορά έχουμε ας πούμε με τους Ιταλικούς δρόμους όπου μετατρέπει την Ελλάδα ένα ιδιαίτερο σύνολο διερεύνησης; Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου από manolis940 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα