ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Θα μου πείτε εχουμε ακόμα ένα ετος αλλά δυστυχώς μέσα στην διάρκεια της μέρας δεν γινεται η αλλαγη σε ενα workstation την στιγμή που δουλευει ο συνάδελφος πχ οπότε πάμε για περίπου 11-12 σαββατοκύριακα δουλεια Στα σίγουρα , κανενα pc από τα 11 που εχουμε δεν επιτελει καποια βαρια εργασία πχ. Mail, erp, browsing , αντε κανα αρχειο office , μονο ας το πουμε να πάρουμε ενα 2 πιο δυνατα απο μνημη για 2 συναδελφους που βγαζουν καποια reports από το ERP συνεχώς Κοιταζω γενικα καποια HP με 3 ετη Onsite HP Pro Tower 290 G9 i3-12100 - 8GB - 256GB SSD - Intel UHD Graphics - Windows 11 Pro Και ενα ωραιο μοντελακι της Asus με 5 ετη Asus ExpertCenter D5 (D500SER-NN31C1X) - i3-13100 - 8GB - 512GB SSD - Windows 11 Pro Σιγουρα καπως ανώτερο το δευτερο και πιο φτηνό Εκεί ψάχνουμε . γενικά από 350-400-450 +ΦΠΑ ας πουμε απλά προσανατολίζομαι γενικά τα περισσοτερα για να μην πω ολα να ειναι ιδια. Και ας παρουμε και ενα spare για παν ενδεχομενο πχ. Απο θεμα backup ειμαστε οκ με το NAS. Αλλα ας το πουμε εχουμε να κάνουμε με προβληματα που μπορει πχ να κακαρώσει το τροφοδοτικό η καμια μητρικη οπότε και λόγω καθημερινής δουλειας , φορτώνεις το backup από το nas στο νεο Pc και μέχρι να έρθει o τεχνικος με το on site ο χρηστης μέσα σε 2 το πολύ ώρες θα μπορέσει να συνεχίσει πχ Προσανατολίζομαι φυσικα στο asus και σκεφτομαι μηπως παρουμε πχ αρχικα 8 μηχανάκια . το πολύ πολύ μεχρι να στηθουν ολα να χασει καποιο λιγους μηνες από τα 5 έτη πχ Αλλα δεν ξερω το support γενικά της asus η της hp Πχ Τι προτείνετε γενικά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) γιατί δε γίνεται κατά τη διάρκεια λειτουργίας, στο background να κατέβει το update από τη microsoft και να αναβαθμιστεί σε WIN_11? piece of cake ....ειδικά αφού δεν εκτελούνται κ τρελες εργασίες Από κει κ πέρα, ό,τι κ να πάρεις, μπορείς να πάρεις κ επέκταση εγγύησης, οπότε βάζεις τα κόστη κ ψάχνεις κριτικές των εταιρειών υποστήριξης, ως εταιρεία σε νοιάζει και το onsite στο χώρο σου. spare πλέον , πηγαίνοντας σε επώνυμα συστήματα , δε χρειάζονται. Κρατάς κ αναβαθμίζεις 1-2 από τα τωρινά (πχ παίρνεις ram από αυτά που θα αποσύρεις κ τις βάζεις σε αυτά που θα κρατήσεις), κρατάς κ τροφοδοτικά + δίσκους. Αν τα κρίσιμα αρχεία των χρηστών υπάρχουν σε cloud κ κάνοντας login παίζουν από το One drive Κλπ, είσαι ΟΚ 28 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε μέχρι να έρθει o τεχνικος με το on site ο χρηστης μέσα σε 2 το πολύ ώρες συνήθως είναι Next business day , αν θες σε 4ωρο κλπ, χρεώνεται παραπάνω.... 29 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε το πολύ πολύ μεχρι να στηθουν ολα να χασει καποιο λιγους μηνες από τα 5 έτη πχ όχι έτσι. Θα κάνεις συμφωνία πχ για 8ΗΥ, αλλά θα πεις θέλω τους 3 στις (λεμε τώρα) 10 Νοέμβρη με δελτίο αποστολής κ τους ξεπετάς τους επόμενους 3 στις 1 Δεκ με νέο δελτίο αποστολής κ τους ξεπετάς τους τελευταίου 2 στις 20 ΔΕΚ πάλι με ξεχωριστό δελτίο αποστολής. εξασφαλίζεις πιο εύκολα το DOA σου ... Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου από Kthulhou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Καλησπέρα Κανενα μηχάνημα από αυτά που εχουμε δεν δεχεται τα 11. Το δικο μου πχ ειναι i5 2ης γενιάς. Και υπάρχουν και αλλα refurbished με i3 πχ 2ης γενιάς. 5 μηχανήματα αλλα που εχουμε τα πηραμε και μέσω ΕΣΠΑ το 18 ., hp με ryzen 2 και 3 το ενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου δεν ξέρουμε αν θα δωση παράταση και ποση θα είναι και τα w11 περνανε με rufus σε αυτά τα μηχανήματα δεν τα εχουν κλειδώσει ενω μπορούν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 10 hours ago, ΜΑΝΩΛΗΣ1 said: Καλησπέρα Κανενα μηχάνημα από αυτά που εχουμε δεν δεχεται τα 11. Το δικο μου πχ ειναι i5 2ης γενιάς. Και υπάρχουν και αλλα refurbished με i3 πχ 2ης γενιάς. 5 μηχανήματα αλλα που εχουμε τα πηραμε και μέσω ΕΣΠΑ το 18 ., hp με ryzen 2 και 3 το ενα Με Rufus μπαίνουν πανευκολα τα win11. Spoiler -Τώρα εάν υπάρχει κάποιο κενό ασφαλείας δεν το γνωρίζω.- Επιπλέον στα 5 τελευταία μηχανήματα εάν δεν θέλεις την διαδικασία με Rufus θα μπορούσες απλά να αλλάξεις cpu. Στα 90 ευρώ ο 4600g(υπάρχει και ο 5500gt στα 100 αλλά δεν τον ξέρω) και δεν θα χεις downtime/φας σαββατοκυριακα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
29gk Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Σε τετοιες περιπτωσεις, αυτο που κοιτατε δεν ειναι η δουλεια και οι υποχρεωσεις που ο υπευθυνος του ΙΤ θα χρειαστει αλλα τους εξης 2 παραγοντες: α) κοστος αγορας και β) υποστηριξη Και οι 2 εταιρειες που κοιτας, οπως φυσικα και αλλες οπως πχ η DELL εχουν την δυνατοτητα απευθειας παραγγελειας με καποιου ειδους συμβολαιο που θα καλυψει τους 2 παραγοντες οπως και το σημαντικοτερο την διαρκεια και τον τυπο της υποστηριξης. Ειδικα λοιπν σε οτι αφορα το πρωτο, μαλλον ο "αρχηγος" της εταιρειας θα δωσει το πρασινο φως εκτιμωντας το κοστος κτησης, ενω σε οτι αφορα το δευτερο ολοι οι επωνυμοι προσφερουν 5 ετη υποστηριξης, ειτε απευθειας ειτε μεσω της αγορας πακετων επεκτασης ενω κατι που θα πρεπει να υπολογιζετε ειναι οτι το περιφημο "next business day", παντα ή τουλαχιστον σε οτι αφορα τους "μεγαλους" μεταφραζεται σε βηματα. Πρωτα διαγνωζεται η βλαβη και τα αναγκαια parts, μετα φθανουν αυτα που θα παραγγελθουν και τοτε την επομενη ημερα γινεται η επισκευη. Αυτο πρακτικα σημαινει αναγκστικα κατι παραπανω απο "την επομενη ημερα". Βεβαια οτι η επισκευη ή η αντικατασταση θα γινουν ειναι κατι σιγουρο. Τελος γνωμη μου και αυτο υπο παμπολλες προυποθεσεις, σε επαγγελματικα περιβαλλοντα οπου τα pc δεν μπορουν να βγουν εκτος ειτε για λογους hardware ή software, λυσεις τυπου rufus και αμφιβολης εγκαταστασης, υποστηριξης και νομιμοτητας χρησης του λειτουργικου, ειναι απολυτως εκτος συζητησης. Ακομα κι αν η επιλογη δεν ειναι windows αλλα μια επιλογη διανομης linux. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Εγκριση έχω πάρει. Το θέμα ειναι οπως σε αρκετες διαδικασίες της εταιρίας οτι θέλω σαν IT ας πούμε να εχω ήσυχο το κεφάλι μου. Το να παίξω με rufus θα το εκανα στο σπιτι πχ με ενα κλειδι από το ιντερνετ Εδω μιλάμε οτι πρέπει οτι πρεπει να αγοράσουμε 11 αδειες αυθεντικες με ενα κοστος πχ πανω απο 1500-1600 ευρω Αν βαλω στα μηχανάκια με τους ryzen πχ 5 νεα cpu πάμε πχ αλλα 500 ευρώ. Οπότε φτανουμε στα 2100 Με 2,5-3 χιλιαρικα παραπάνω πχ εχω και το κεφάλι μου ησυχο για 5 χρονια αν πάμε σε ASUS πχ Αν καει η μητρικη πχ σε καποιο μηχάνημα 8ετιας και βαλε από αυτα που εχουμε μέσα τι θα τους πω . Πρεπει να παρουμε νεο? Οπότε ξεχνάω προσωπικά λύσεις παρομοιες. Ισως πχ δοκιμάσω να παρω το μηχανημα με τον ryzen 3 να του βάλω 4600G συν αγορα αδειας windows και να το κρατησω για το γραφειο το δικο μου. μανι μανι γλυτώνουμε 200-250 ευρω απο το να παρω προσωπικά και εγω ενα asus με 5ετη εγγυηση. Εγω προσωπικα δεν εχω θέμα αν παθει κατι το δικο μου pc. οπως και στους αλλους ολα γινονται backup και εγω εχω την υπομονη να φτιαξω σε δευτερο χρονο το δικο μου. Αν πχ καει του αφεντικου εδω εχουμε θεμα. Δεν υπάρχει υπομονη γενικα. Δεν ειμαστε μαγοι εμείς οι τεχνικοί. Πολλοι νομίζουν οτι σε 5 λεπτα θα ειναι ολα μελι γαλα Για αυτό σκέφτομαι και την λύση ενος spare μηχανηματος παρομοιο με τα αλλα για παν ενδεχόμενο. Ημουν πανω από 6 χρονια εκτός από την αγορά της πληροφορικής. Εκανα βεβαια καποια τεχνικά αλλα οι καιροι άλλαξαν. Το 2018 που γυρισα στην αγορα ολα ειχαν αλλαξει από το 11-12 που εφυγα από αυτην. Οπότε αναγκαστικά ζήτησα βοήθειες από συνεργάτες και ειμαι σε ενα σημειο που παίζω μονος μου πλεον αλλα ζητάω γενικα κατευθύνσεις και λυσεις. Αυτα. Θα σας πω αν ειναι Ευχαριστώ EDIT . Τα 5 μηχάνηματα που εχουμε αυτή την στιγμή με Ryzen Ειναι PC HP DESKTOP PRO A MT G2 RYZEN 3 2200G ( 4 τεμάχια ) Και αλλο ενα PC HD DESKTOP PRO A MT G2 RYZEN 5 2400G Τα πήραμε το 2019 φορτωμενα με 10. Οπότε οχι το 18. που ειπα Τα αλλα 6 ειναι αρκετα παλαιοτερα Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου από ΜΑΝΩΛΗΣ1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του support των Windows 10 επι πληρωμή από την Microsoft Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, duffyduck είπε Υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του support των Windows 10 επι πληρωμή από την Microsoft Το γνωρίζω αλλα εχουμε να κανουμε και με τις εγγυήσεις του Hardware πιο πολύ. Και οι εκτυπωτες που εχουμε ειναι refurbished και οι οθόνες ειναι παλιες πχ αλλα παντα υπάρχει μια οθονη spare και ενας laser spare για παν ενδεχομενο απλα με τα μηχανήματα ειναι αλλη φαση. Επειδή εγω θα τρεξω οτι και αν γινει προσπαθω σε πολλες περιπτωσεις να μετριασω τα αγχη μου και να ειμαι σιγουρος για καποια θεματα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) ΟΚ. Τότε κοιτάς για business PCs με εγγυηση και support τουλάχιστον 3, ή καλύτερα 5 έτη. Οπότε λόγω της εγγυησης και του support θα φουσκωσει ο OEM την τιμή (τα ξερεις). Κρατήστε όμως και 1-2 από τους παλιους υπολογιστες για καλό και για κακό. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου από duffyduck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Θα κρατηθουν ειδικα οι ryzen.. Τα μηχανήματα θα αγοραστούν ολα από συνεργάτη μας. Ήδη έχουμε πάρει αρκετα καλύτερη προσφορά από την τιμη λιανικής για αγορά πχ 8 μηχανημάτων. Παω με κλειστα μάτια εκεί γιατι και συνεργαζόμαστε και ξέρω τα παιδια και δουλευα στο support 2 χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) On 11/10/2024 at 17:41, ΜΑΝΩΛΗΣ1 said: Θα μου πείτε εχουμε ακόμα ένα ετος αλλά δυστυχώς μέσα στην διάρκεια της μέρας δεν γινεται η αλλαγη σε ενα workstation την στιγμή που δουλευει ο συνάδελφος πχ οπότε πάμε για περίπου 11-12 σαββατοκύριακα δουλεια Στα σίγουρα , κανενα pc από τα 11 που εχουμε δεν επιτελει καποια βαρια εργασία πχ. Mail, erp, browsing , αντε κανα αρχειο office , μονο ας το πουμε να πάρουμε ενα 2 πιο δυνατα απο μνημη για 2 συναδελφους που βγαζουν καποια reports από το ERP συνεχώς Κοιταζω γενικα καποια HP με 3 ετη Onsite HP Pro Tower 290 G9 i3-12100 - 8GB - 256GB SSD - Intel UHD Graphics - Windows 11 Pro Και ενα ωραιο μοντελακι της Asus με 5 ετη Asus ExpertCenter D5 (D500SER-NN31C1X) - i3-13100 - 8GB - 512GB SSD - Windows 11 Pro Σιγουρα καπως ανώτερο το δευτερο και πιο φτηνό Εκεί ψάχνουμε . γενικά από 350-400-450 +ΦΠΑ ας πουμε απλά προσανατολίζομαι γενικά τα περισσοτερα για να μην πω ολα να ειναι ιδια. Και ας παρουμε και ενα spare για παν ενδεχομενο πχ. Απο θεμα backup ειμαστε οκ με το NAS. Αλλα ας το πουμε εχουμε να κάνουμε με προβληματα που μπορει πχ να κακαρώσει το τροφοδοτικό η καμια μητρικη οπότε και λόγω καθημερινής δουλειας , φορτώνεις το backup από το nas στο νεο Pc και μέχρι να έρθει o τεχνικος με το on site ο χρηστης μέσα σε 2 το πολύ ώρες θα μπορέσει να συνεχίσει πχ Προσανατολίζομαι φυσικα στο asus και σκεφτομαι μηπως παρουμε πχ αρχικα 8 μηχανάκια . το πολύ πολύ μεχρι να στηθουν ολα να χασει καποιο λιγους μηνες από τα 5 έτη πχ Αλλα δεν ξερω το support γενικά της asus η της hp Πχ Τι προτείνετε γενικά? Προτεινω να κρατησετε τα μηχανηματα σας,προς το παρον τουλαχιστον και να εχετε υποστηριξη απο την συγκεκριμενη εταιρια : https://0patch.com/index.html Πολυ φτηνες τιμες,αξιοπιστη εταιρια απο Σλοβενια. Εναλλακτικα μπορειτε να αγορασετε πολυ φτηνα σειριακους απο κλειδαδικα για Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 που θα εχουν υποστηριξη απο την Microsoft μεχρι το 2032. Ετσι και αλλιως ειναι φτιαγμενη για εταιριες η συγκεκριμενη version Windows. https://learn.microsoft.com/en-us/lifecycle/products/windows-10-iot-enterprise-ltsc-2021 Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου από benign Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 18 hours ago, ΜΑΝΩΛΗΣ1 said: Καλημέρα. Εγκριση έχω πάρει. Το θέμα ειναι οπως σε αρκετες διαδικασίες της εταιρίας οτι θέλω σαν IT ας πούμε να εχω ήσυχο το κεφάλι μου. Το να παίξω με rufus θα το εκανα στο σπιτι πχ με ενα κλειδι από το ιντερνετ Εδω μιλάμε οτι πρέπει οτι πρεπει να αγοράσουμε 11 αδειες αυθεντικες με ενα κοστος πχ πανω απο 1500-1600 ευρω Αν βαλω στα μηχανάκια με τους ryzen πχ 5 νεα cpu πάμε πχ αλλα 500 ευρώ. Οπότε φτανουμε στα 2100 Με 2,5-3 χιλιαρικα παραπάνω πχ εχω και το κεφάλι μου ησυχο για 5 χρονια αν πάμε σε ASUS πχ Αν καει η μητρικη πχ σε καποιο μηχάνημα 8ετιας και βαλε από αυτα που εχουμε μέσα τι θα τους πω . Πρεπει να παρουμε νεο? Οπότε ξεχνάω προσωπικά λύσεις παρομοιες. Ισως πχ δοκιμάσω να παρω το μηχανημα με τον ryzen 3 να του βάλω 4600G συν αγορα αδειας windows και να το κρατησω για το γραφειο το δικο μου. μανι μανι γλυτώνουμε 200-250 ευρω απο το να παρω προσωπικά και εγω ενα asus με 5ετη εγγυηση. Εγω προσωπικα δεν εχω θέμα αν παθει κατι το δικο μου pc. οπως και στους αλλους ολα γινονται backup και εγω εχω την υπομονη να φτιαξω σε δευτερο χρονο το δικο μου. Αν πχ καει του αφεντικου εδω εχουμε θεμα. Δεν υπάρχει υπομονη γενικα. Δεν ειμαστε μαγοι εμείς οι τεχνικοί. Πολλοι νομίζουν οτι σε 5 λεπτα θα ειναι ολα μελι γαλα Για αυτό σκέφτομαι και την λύση ενος spare μηχανηματος παρομοιο με τα αλλα για παν ενδεχόμενο. Ημουν πανω από 6 χρονια εκτός από την αγορά της πληροφορικής. Εκανα βεβαια καποια τεχνικά αλλα οι καιροι άλλαξαν. Το 2018 που γυρισα στην αγορα ολα ειχαν αλλαξει από το 11-12 που εφυγα από αυτην. Οπότε αναγκαστικά ζήτησα βοήθειες από συνεργάτες και ειμαι σε ενα σημειο που παίζω μονος μου πλεον αλλα ζητάω γενικα κατευθύνσεις και λυσεις. Αυτα. Θα σας πω αν ειναι Ευχαριστώ EDIT . Τα 5 μηχάνηματα που εχουμε αυτή την στιγμή με Ryzen Ειναι PC HP DESKTOP PRO A MT G2 RYZEN 3 2200G ( 4 τεμάχια ) Και αλλο ενα PC HD DESKTOP PRO A MT G2 RYZEN 5 2400G Τα πήραμε το 2019 φορτωμενα με 10. Οπότε οχι το 18. που ειπα Τα αλλα 6 ειναι αρκετα παλαιοτερα Εγώ κατάλαβα λάθος, νόμιζα πως η επιχείρηση ήταν δική σου οπότε θα προχωρουσες σε ότι λύση ενώ γνώριζες τα πιθανά θέματα(π.χ Rufus). Οι άδειες των win10 που έχετε ήδη αγορασει δεν αναβαθμίζοντε δωρεάν σε win11 ?(αν άλλαζες μόνο cpu- το άλλο θετικό σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ο δικός σου χρόνος που δεν ξαναεστεινες το software εξαρχης - εάν δεν πήγαινε κάτι στραβά με το bios θα σου έπαιρνε ένα ~τέταρτο το κάθε pc-) Τεσπά, εφόσων δεν τα πληρώνεις από την τσέπη και σε οποιαδήποτε στραβή θα τρέξεις εσυ και θα βρεις και τον μπελλα σου-> Εισηγησου για 11 καινούργια μηχανήματα από dell/hp κοκ. Εάν τους φανούν πολλά τα χρήματα, ανέφερε το plan b (αναβάθμιση επεξεργαστών) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Καλημέρα Τα λεφτα δεν ειναι λίγα αλλα οχι και πολλα. Το θεμα ειναι η εγγυηση. Αυτη την στιγμη ειμαστε εκτος εγγυησης σε ολες τις θέσεις εργασιας. Εχουν γινει αρκετες κινήσεις και με hardware (firewall,nas) και με software (endpoint,db cloud backup σε azure 3 φορες την μέρα) . Τωρα σκεφτομαι να καταργησω το meraki γιατι πέρα από καποιες γνώσεις και πραγματα που εκανα η κανω . μου σπάει λιγο τα νευρα . Σε 3 εβδομαδες θα μας φέρουν και οπτικη οπότε σκέφτομαι να παω μεσω συνεργάτη να βάλουμε κανα watchguard και να κατσουμε να το φτιάξουμε Κοιταζουμε παραλληλα ειτε για ενα καλό workstation με vm είτε για dr φαση με τον server. Γενικά δίνονται χρήματα , οπότε ας το εκμεταλλευτουμε για να ειμαστε ήσυχοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) On 11/10/2024 at 17:41, ΜΑΝΩΛΗΣ1 said: Θα μου πείτε εχουμε ακόμα ένα ετος αλλά δυστυχώς μέσα στην διάρκεια της μέρας δεν γινεται η αλλαγη σε ενα workstation την στιγμή που δουλευει ο συνάδελφος πχ οπότε πάμε για περίπου 11-12 σαββατοκύριακα δουλεια Στα σίγουρα , κανενα pc από τα 11 που εχουμε δεν επιτελει καποια βαρια εργασία πχ. Mail, erp, browsing , αντε κανα αρχειο office , μονο ας το πουμε να πάρουμε ενα 2 πιο δυνατα απο μνημη για 2 συναδελφους που βγαζουν καποια reports από το ERP συνεχώς Κοιταζω γενικα καποια HP με 3 ετη Onsite HP Pro Tower 290 G9 i3-12100 - 8GB - 256GB SSD - Intel UHD Graphics - Windows 11 Pro Και ενα ωραιο μοντελακι της Asus με 5 ετη Asus ExpertCenter D5 (D500SER-NN31C1X) - i3-13100 - 8GB - 512GB SSD - Windows 11 Pro Σιγουρα καπως ανώτερο το δευτερο και πιο φτηνό Εκεί ψάχνουμε . γενικά από 350-400-450 +ΦΠΑ ας πουμε απλά προσανατολίζομαι γενικά τα περισσοτερα για να μην πω ολα να ειναι ιδια. Και ας παρουμε και ενα spare για παν ενδεχομενο πχ. Απο θεμα backup ειμαστε οκ με το NAS. Αλλα ας το πουμε εχουμε να κάνουμε με προβληματα που μπορει πχ να κακαρώσει το τροφοδοτικό η καμια μητρικη οπότε και λόγω καθημερινής δουλειας , φορτώνεις το backup από το nas στο νεο Pc και μέχρι να έρθει o τεχνικος με το on site ο χρηστης μέσα σε 2 το πολύ ώρες θα μπορέσει να συνεχίσει πχ Προσανατολίζομαι φυσικα στο asus και σκεφτομαι μηπως παρουμε πχ αρχικα 8 μηχανάκια . το πολύ πολύ μεχρι να στηθουν ολα να χασει καποιο λιγους μηνες από τα 5 έτη πχ Αλλα δεν ξερω το support γενικά της asus η της hp Πχ Τι προτείνετε γενικά? Τι δεν σας αρεσει απο την οικονομικη λυση που σας προτεινα?Δεν εχω καταλαβει,παρα μονο οτι η χρηση των μηχανηματων ειναι πολυ ελαφρια. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου από benign Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα