john_023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Παιδιά καλησπέρα. πείτε κάποιες εταιρίες καφέ έτσι ώστε να αρχίσω να ψάχνομαι, καθώς θέλω να ανοίξω ένα κατάστημα καφέ take away. Γνωρίζω αρκετές όπως τις Illy, Taf , lavazza ktl ,αλλά θέλω να βρώ ένα χαρμάνι το οποίο να είναι οσο το δυνατόν πιο safe ...να αρέσει δλδ στους περισσότερους. Βέβαια άλλος καφές ενδείκνυται για καπουτσίνο και άλλος για φρέντο,οπότε θέλω να έχω αν αυτό απαιτεί και 2 χαρμάνια για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Έχετε υπόψιν κάτι που ενδεχομένως να πατάμε στα σίγουρα? Επίσης πείτε κάποιες προτάσεις και για μηχανές μιας και παίζει σημαντικό ρόλο και η μηχανή στο όλο αποτέλεσμα. Έχω την εντύπωση...μπορεί και να κάνω λάθος ...πως το τρίπτυχο της επιτυχίας του καφέ είναι σωστό προιόν/μηχανή/μπαρίστας.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 56 λεπτά πριν, john_023 είπε Παιδιά καλησπέρα. πείτε κάποιες εταιρίες καφέ έτσι ώστε να αρχίσω να ψάχνομαι, καθώς θέλω να ανοίξω ένα κατάστημα καφέ take away. Γνωρίζω αρκετές όπως τις Illy, Taf , lavazza ktl ,αλλά θέλω να βρώ ένα χαρμάνι το οποίο να είναι οσο το δυνατόν πιο safe ...να αρέσει δλδ στους περισσότερους. Βέβαια άλλος καφές ενδείκνυται για καπουτσίνο και άλλος για φρέντο,οπότε θέλω να έχω αν αυτό απαιτεί και 2 χαρμάνια για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Έχετε υπόψιν κάτι που ενδεχομένως να πατάμε στα σίγουρα? Επίσης πείτε κάποιες προτάσεις και για μηχανές μιας και παίζει σημαντικό ρόλο και η μηχανή στο όλο αποτέλεσμα. Έχω την εντύπωση...μπορεί και να κάνω λάθος ...πως το τρίπτυχο της επιτυχίας του καφέ είναι σωστό προιόν/μηχανή/μπαρίστας. Έχεις σκοπό να αγοράσεις μηχανή? Δεν ξέρω που θα ανοίξεις κατάστημα αλλά μήπως ήτα καλύτερα να βρεις εταιρία που θα σου παρέχει και μηχανή/υποστήριξη Όσο για το καφέ Όλες οι εταιρίες που αναφέρεις δεν έχουν μόνο μια ποικιλία καφέ αλλά πολλές, ξεκινάς να μιλάς μαζί τους περνεις προσφορές και ιδανικά πας από τα γραφεία τους και δοκιμάζεις καφέδες EDIT Κάτι που ξέχασα να αναφέρω μεγάλη σημασία έχει και η εκπαίδευση του προσωπικού, μπορεί να βρεις την καλύτερη ποικιλία καφέ αλλά επειδή ο barista βαριέται, δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά η οτιδήποτε άλλο να βγάζει χάλια αποτέλεσμα, οπότε θέλει και σωστό προσωπικό δεν είναι μόνο ο καφές Μπορεί με μέτριο καφέ και καλό προσωπικό να κάνει παπάδες ένα μαγαζί, και το ίδιο μαγαζί με τοπ καφέδες κτλ με προσωπικό που δεν ξέρει να κάνει φραπέ να πατώσει 2
john_023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, Inuyasha είπε Έχεις σκοπό να αγοράσεις μηχανή? Δεν ξέρω που θα ανοίξεις κατάστημα αλλά μήπως ήτα καλύτερα να βρεις εταιρία που θα σου παρέχει και μηχανή/υποστήριξη Όσο για το καφέ Όλες οι εταιρίες που αναφέρεις δεν έχουν μόνο μια ποικιλία καφέ αλλά πολλές, ξεκινάς να μιλάς μαζί τους περνεις προσφορές και ιδανικά πας από τα γραφεία τους και δοκιμάζεις καφέδες EDIT Κάτι που ξέχασα να αναφέρω μεγάλη σημασία έχει και η εκπαίδευση του προσωπικού, μπορεί να βρεις την καλύτερη ποικιλία καφέ αλλά επειδή ο barista βαριέται, δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά η οτιδήποτε άλλο να βγάζει χάλια αποτέλεσμα, οπότε θέλει και σωστό προσωπικό δεν είναι μόνο ο καφές Μπορεί με μέτριο καφέ και καλό προσωπικό να κάνει παπάδες ένα μαγαζί, και το ίδιο μαγαζί με τοπ καφέδες κτλ με προσωπικό που δεν ξέρει να κάνει φραπέ να πατώσει Μηχανή όχι δεν θα αγοράσω, θα βρω μια εταιρία έτσι ώστε να μου προσφέρει και μια υποστήριξη . Βρίσκω αρκετές πέριξ των 3000 ευρό μεταχειρισμένες αλλά δεν θέλω να μπλέξω. Όσο αφορά στη σωστή εκπαίδευση του μπαριστα είναι έτσι ακριβώς όπως τα λές. Απλά θέλω να βρω ένα καλό χαρμάνι και από εκεί και έπειτα να δίνω καθημερινή βάση στη σωστή παραγωγή του καφέ.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 12 λεπτά πριν, john_023 είπε Μηχανή όχι δεν θα αγοράσω, θα βρω μια εταιρία έτσι ώστε να μου προσφέρει και μια υποστήριξη . Βρίσκω αρκετές πέριξ των 3000 ευρό μεταχειρισμένες αλλά δεν θέλω να μπλέξω. Όσο αφορά στη σωστή εκπαίδευση του μπαριστα είναι έτσι ακριβώς όπως τα λές. Απλά θέλω να βρω ένα καλό χαρμάνι και από εκεί και έπειτα να δίνω καθημερινή βάση στη σωστή παραγωγή του καφέ. Το χαρμάνι είναι καθαρά θέμα προτίμησης 10 άτομα να βάλεις να το δοκιμάσουν τον ίδιο ακριβώς καφέ 10 διαφορετικές γνώμες γνώμες θα πάρεις Οπότε η πας στη λύση 3-4 χαρμάνια με διαφορετικά γευστικά προφίλ Είτε ξεκινάς με ένα "γενικής" χρήσης που θα σου αρέσει και αργότερα αν θες προσθέτεις έξτρα χαρμάνια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα