lkv100 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Καλησπέρα στην ομάδα! Ψαχνω να στησω ενα gaming pc το οποιο θα ειναι και για καθημερινη χρηση και για προγραμματισμο και ότι αλλο απλο προκυψει. Τα games που θελω να παιζω ειναι απο πχ CS2, Valorant, FIFA, LoL κτλ μεχρι καποια απαιτητικα καινουρια single player AAA games σε High settings με ικανοποιητικα fps και εννοειται και indie games. Εχω δει διαφορα builds αλλα ρωτησα και copilot του edge για μια πιο γρηγορη απαντηση και απαντησε το παρακατω που μου φαινεται λιγο τραβηγμενο και σε τιμη βγαινει πολυ ακριβο πιο ακριβο απο οσο θεωρουσα οτι θα χρειαζομουν συνολικα ~1200-1500 μαζι με keyboard, mouse, screen κτλ: Mid-Range to High-End PC Build with Prices Processor (CPU) AMD Ryzen 7 7800X3D - Approx. €450 Graphics Card (GPU) NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti - Approx. €800 Motherboard ASUS ROG Strix B550-F Gaming (Wi-Fi 6) - Approx. €200 Memory (RAM) Corsair Vengeance LPX 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600MHz - Approx. €150 Storage Samsung 970 EVO Plus 1TB NVMe SSD - Approx. €120 Seagate Barracuda 2TB HDD - Approx. €60 Power Supply (PSU) Corsair RM750x 750W 80+ Gold - Approx. €130 Case NZXT H510 - Approx. €90 Cooling Noctua NH-D15 - Approx. €90 1) Τελευταια φορα που εφτιαξα pc κομματι κομματι ηταν πριν 10 χρονια. Υπαρχει κατι ετοιμο, αξιολογ και σε καλη τιμη ή θα πρεπει να χτισω απο την αρχη; 2) Με λιγο διαβασμα ειδα οτι τελευταια η Intel σε επεξεργαστες εχει τα θεματα της οποτε παμε για AMD + nVidia υποθετω 3) Οθονες και ηχεια θα βολευτω το πρωτο διαστημα με Εχετε να προτεινετε τιποτα για γραφειο και καρεκλα gaming (ή γενικοτερα γραφειου με καλη στηριξη) ειτε απο προσωπικη χρηση ή γενικοτερα? Γενικα υπολογιζα οτι pc + καρεκλα + γραφειο θα μου πηγαινε χοντρικα 2000ευρω αλλα μαλλον ξεφευγει
nickol-us Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Δημοσ. 11 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Τι ανάλυση μόνιτορ έχεις; Είναι κάπως υπερβολικό το Setup αν θες να μείνεις μόνο σε αυτά τα παιχνίδια που αναφέρεις. Το copilot ευτυχώς για την ώρα δεν μας τρώει τη "δουλειά" H μητρική που σου προτείνει και οι μνήμες ΔΕΝ είναι συμβατές με το am5 socket και τον 7800x3d. Έχεις επίσης επιλέξει αχρείαστα ακριβό nvme, καθώς σε αυτά περίπου τα χρήματα παίρνεις 2tb χωρητικότητα. Επίσης δεν καταλαβαίνω τη χρηστικότητα του μηχανικού σκληρού... Ψύκτρα επίσης μπορείς να πέσεις χαμηλότερα. Γενικά, δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις (βάσει χρήσης), στα 1200-1500€ φτιάχνεις άνετα σύστημα για αυτά που ζητάς, μένει μόνο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή σύνθεση στα μέτρα σου. Τα έτοιμα απλά ξέχνα τα....παίζει να είναι χειρότερα του copilot 😂 Πες αν γνωρίζεις από συναρμολόγηση ή αν θα πρέπει να το πάρεις έτοιμο συναρμολογημένο (ώστε να έρθει η ανάλογη πρόταση) Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου από nickol-us 2
TopCLR Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Στην σύνθεση που παραθέτεις υπάρχει ένα πρόβλημα. Ενώ η μητρική είναι AM4 και σωστά η μνήμη είναι DDR4, ο επεξεργαστής είναι AM5. Δεν ταιριάζουν. Όσο για το PC, καλύτερα να επιλέξεις τα κομμάτια που θέλεις και χρειάζεσαι παρά να πας σε κάτι έτοιμο. Το οποίο έτοιμο θα έχει ένα-δύο υποσυστήματα "κράχτες" (επεξεργαστή και ίσως κάρτα γραφικών) αλλά στα υπόλοιπα θα έχει χάλια επιλογές (κυρίως σε ποιότητα). 2
lkv100 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Με αυτα που βλεπω δεξια κι αριστερα ισως παω σε κατι σαν το παρακατω: CPU: AMD Ryzen 5 7600 GPU: Gigabyte GeForce RTX 4070 Super 12GB GDDR6X Windforce OC Motherboard: MSI B650 Gaming Plus WiFi Motherboard ATX RAM: TeamGroup Delta RGB White 32GB DDR5 6000 (2x16GB) SSD: Western Digital Blue SN580 SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 PSU: Corsair RMx Series RM850x (2021) 850W Full Modular 80 Plus Gold Case: ??? (δεν ξερω τι θα τα χωρεσει ολα αυτα) Οθονη: Samsung Odyssey G5 VA HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 165Hz ή Gigabyte M27Q (Rev. 2.0) IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 165Hz Γραφείο: Songmics LSD016X01 140x60x72/120 Καρέκλα: Anda Seat Luna Large Παρεθεσα links απο skroutz αλλα μπορει καποια να βρεθουν απο αλλα sites/μαγαζια ή και amazon Γερμανιας αν βολεψει πιστευω. Ως προς το PC build υπαρχει καποια αντιστοιχη προταση/αναβαθμιση ή αντικατασταση για πιο φτηνο?
tzavardin Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Δημοσ. 15 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, lkv100 είπε Με αυτα που βλεπω δεξια κι αριστερα ισως παω σε κατι σαν το παρακατω: CPU: AMD Ryzen 5 7600 GPU: Gigabyte GeForce RTX 4070 Super 12GB GDDR6X Windforce OC Motherboard: MSI B650 Gaming Plus WiFi Motherboard ATX RAM: TeamGroup Delta RGB White 32GB DDR5 6000 (2x16GB) SSD: Western Digital Blue SN580 SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 PSU: Corsair RMx Series RM850x (2021) 850W Full Modular 80 Plus Gold Case: ??? (δεν ξερω τι θα τα χωρεσει ολα αυτα) Οθονη: Samsung Odyssey G5 VA HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 165Hz ή Gigabyte M27Q (Rev. 2.0) IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 165Hz Γραφείο: Songmics LSD016X01 140x60x72/120 Καρέκλα: Anda Seat Luna Large Παρεθεσα links απο skroutz αλλα μπορει καποια να βρεθουν απο αλλα sites/μαγαζια ή και amazon Γερμανιας αν βολεψει πιστευω. Ως προς το PC build υπαρχει καποια αντιστοιχη προταση/αναβαθμιση ή αντικατασταση για πιο φτηνο? Έχεις βελτιώσει αρκετά το build και με τη βοήθεια των παιδιών. Τι θα άλλαζα προσωπικά. Η 4070 super να γίνει 7800xt ή καλυτερα 7900 GRE. Οι μνήμες που έχεις έχουν υψηλό latency, 38. Θέλεις κάποιες με 6000mt, αλλά me cas 30. Όπως οι gskill flare x5, οι αντίστοιχες teamgroup κλπ. Ναι στην μητρική, ναι στον δίσκο, ναι στο rm850x ειδικά όσο είναι σε αυτά τα χρήματα. Θα σου έλεγα να το πάρεις και αμέσως όσο προλαβαίνεις το τελευταίο. Για κουτί δες ένα από τα Corsair 4000d airflow, be quiet 500dx, lianli lancool 216, montech sky two gx, fractal meshify c ενδεικτικά. Μη περιοριστικά εννοείται είναι και θέμα γούστου Πάρε και μια ψυκτρα που δεν έχεις βάλει arctic freezer 36, την απλή, τη μαύρη, ή την rgb, ό,τι προτιμάς. Μακριά από την odyssey g5. Η m27q είναι μια χαρά, ή κάποια lg ή aoc ips 27 ιντσών qhd μέχρι 300 ευρώ (δεν θυμαμαι ποια μοντελα παιζουν τωρα διαθεσιμα). Στείλε και το μοντέλο εδώ άμα θες έξτρα γνώμη, ή τσέκαρε review στο rtings, ή οθόνη είναι δύσκολη υπόθεση και είναι στη μέση και το ύψος σου, αν θες να έχει ρυθμιζόμενη βάση κλπ. Τέλος η καρεκλα αυτή έχει όριο 100 κιλά. Αν είσαι πάνω από 80 ξέχασέ τη, θες καλυτερη της ίδιας εταιρείας. Συγγνώμη που δεν έβαλα links, είμαι από κινητό. Αν δυσκολεύεσαι να βρεις κάτι γραψτο και θα σου στείλω εγώ αργότερα ή κάποιος άλλος το link. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου από tzavardin 1 1
LouCi4er Δημοσ. 16 Νοεμβρίου Δημοσ. 16 Νοεμβρίου Συμφωνω σε ολα με τον tzavardin εκτος απο την καρεκλα.Ειμαι 84 κιλα και πηρα μετα απο πολυ σκεψη (το μεγιστο οριο των 100 κιλων ηταν που με χαλαγε και εμενα) την Phantom iii η οποια ειναι αν δεν κανω λαθος στα ιδια maximum κιλα.Καθομαι πανω και δεν κατεβαινει ουτε ενα χιλιοστο,δεν ξερω πως γινεται.Την εχω ενα χρονο τωρα και ειναι σκυλι.Βεβαια δεν καθομαι τις ατελειωτες ωρες πανω της αλλα δειχνει να μην καταλαβαινει καθολου τα κιλα μου.Απο υψος θα σου πω οτι ειναι αρκετα ψηλη,ειμαι 1,85 και αν την σηκωσω τερμα,δεν φτανω να πατησω κατω.Με το που ανοιξεις το κουτι της,καταλαβαινεις αμεσως την ποιοτητα της.Αν εισαι κατω απο 90 κιλα,μην πας σε XL μοντελο,μια χαρα ειναι τα L. 2
Chris2756 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου Δημοσ. 16 Νοεμβρίου Για μνημες 2x16, νομιζω οτι καλυπτουν τις αναγκες των περισσοτερων απο εμας. Για AMD εγω θα πηγαινα σε 6000/cl 30, που ολοι λενε οτι ειναι και το σουιτ σποτ για AMD. Δεν νομιζω στην πραξη να καταλαβουμε την διαφορα με μνημες π.χ. 6400. Τροφοδοτικο, εγω παιδια, οσο ζω, οχι Μαζο, αλλα seasonic!!! Mε την NH-D15, ψυκτρα που αναφερθηκε, μπορει ναναι κορυφαια, αλλα δεν ταιριαζει με ολες τις μνημες. Ανεφερα στην noctua, επεξεργαστη, μητρικη, μνημες ακι μου συνεστησαν την NH-D15S, που χωρουσαν οι μνημες μου. Για οθονη κοιταξτε και τις ultragear της LG. Eιχα και εχω 24αρα και 32αρα, αλλα και φιλοι που εχουν 27αρες μονο καλα λογια εχουμε να πουμε. Για γραφειο, αναλογα και με τον χωρο, προτιμω να παρω εναν παγκο γραφειου, υπαρχουν σε πολλες διαστασεις η κοβεις στα μετρα σου, περνεις κι ενα ζευγαρι μεταλικα ποδια, η ξυλινα καβαλετα κι εχεις μια γερη κατασκευη στα μετρα σου. Μπορεις αντι για ποδια να προσαρμοσεις συρταριερες. Αυτες οι ψευτοκατασκευες των 200Ε, εμενα δεν με ικανοποιουν. Απο τις οικονομικες καρεκλες, μια χαρα με εξυπηρετει η Markus. Θα την αλλαζα για να παω σε κατηγορια 600+Ε. ΑΛΛΑ πριν την επιλογη οποιασδηποτε καρεκλας δοκιμη-δοκιμη-δοκιμη
tzavardin Δημοσ. 16 Νοεμβρίου Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, LouCi4er είπε Συμφωνω σε ολα με τον tzavardin εκτος απο την καρεκλα.Ειμαι 84 κιλα και πηρα μετα απο πολυ σκεψη (το μεγιστο οριο των 100 κιλων ηταν που με χαλαγε και εμενα) την Phantom iii η οποια ειναι αν δεν κανω λαθος στα ιδια maximum κιλα.Καθομαι πανω και δεν κατεβαινει ουτε ενα χιλιοστο,δεν ξερω πως γινεται.Την εχω ενα χρονο τωρα και ειναι σκυλι.Βεβαια δεν καθομαι τις ατελειωτες ωρες πανω της αλλα δειχνει να μην καταλαβαινει καθολου τα κιλα μου.Απο υψος θα σου πω οτι ειναι αρκετα ψηλη,ειμαι 1,85 και αν την σηκωσω τερμα,δεν φτανω να πατησω κατω.Με το που ανοιξεις το κουτι της,καταλαβαινεις αμεσως την ποιοτητα της.Αν εισαι κατω απο 90 κιλα,μην πας σε XL μοντελο,μια χαρα ειναι τα L. Κάνεις καλή χρήση. Το πρόβλημα είναι αν κάτσει κάποιος με δύναμη, που στην πράξη μπορεί να υπερβεί τα 100 κιλά. Όσον αφορά ότι τα κιλά είναι πιστά στην περιγραφή για τις anda μπορώ να το επιβεβαιώσω, σε αυτό έχεις δίκιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα