aspirin Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Λοιπόν έχω το σύστημα της υπογραφής μου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βρώ ένα σημείο που να είμαι 100% σταθερός. Καταρχήν με διαιρέτη στις μνήμες 1:1 όταν βάλω FSB 200+ πάνω μου πετάει μπλέ οθόνες. Παίζοντας ασύγχρονα διαπίστωσα ότι το πρόβλημα είναι στον επεξεργαστή που πάνω από 200 δεν παίζει με τίποτα. Οπότε αυτό με περιορίζει στα 11.5χ198.7=2285. Αλλά κ εκεί πάλι πρόβλημα έχω. Στην αρχή δουλεύα με timings 11-3-2-2 και 2.7 βόλτ στις μνήμες κ 1.813 στον επεξεργαστή. Ενώ στην αρχή δουλεύαν όλα ωραία κ καλά, μου πετάει μια ωραία μπλέ οθόνη. Βάζω τις μνήμες να τρέχουν με κανονικά timings αλλά τίποτα. Τελικά αυξάνω μια σκάλα την τάση στον επεξεργαστή κ πάω στα 1.844 βόλτ. Για λίγο διάστημα ήμουνα πάλι σταθερός. αλλά μετά πάλι μπλέ οθόνη. Τώρα τί πρέπει να γίνει για να είμαι σταθερός? Η μνήμη δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα. Με έχει τρελάνει το συστημά μου. Ο επεξεργαστής πάντως μου βγήκε μούφα. Δεν ανεβαίνει με τίποτα κ είναι αχόρταγος σε volts. Με τις μπλέ οθόνες, φοβάμαι πως θα μου μείνουν οι σκληροί δίσκοι στα χέρια. Κάθε φορά που βγάινει μια μπλέ οθόνη σβήνουν οι σκληροί δίσκοι κ όταν κάνω επαννεκίνηση ξαναξεκινάνε. Ο Θεός να τους προστατεύει! Οι μπλέ οθόνες γράφουν κάτι για dump memory μπλά μπλά μπλά. Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά κάτι σχετικά με τη μνήμη. Αλλά η μνήμη δεν έχει πρόβλημα. Είναι μέν valueram αλλά πάει καλά.
ODT Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Βασικά, καλό θα ήταν να μα έλεγες τί λένε αυτές οι μπλε οθόνες στην ανάγκη γράφτο κάπου. Αλήθεια η κανονική συχνότητα λειτουργείας του επεξεργαστή σου ποια είναι?Εκεί είναι σταθερό το σύστημά σου :?:
aspirin Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Μια πρόσφατη μπλέ οθόνη έγραφε περίπου τα εξής: stop: 0x00000050 (0xE1E9F00,0x0000..... Kmixer,sys 0 adress AA8FE200 Datestamp..... Beginning dump of physical memory Physical emory dump complete. Η κανονική συχνότητα είναι τα 1917Hz. Είναι ο 2600+ με πολλαπλαστιαστή 11.5 Εκεί είναι σταθερότατο το σύστημα
Highlander Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Μια πρόσφατη μπλέ οθόνη έγραφε περίπου τα εξής:stop: 0x00000050 (0xE1E9F00' date='0x0000..... [b']Kmixer.sys[/b] 0 adress AA8FE200 Datestamp..... Το Kmixer.sys προφανώς είναι αρχείο από κάποια συσκευή σου και πιθανότατα είναι από την κάρτα ήχου. Το πρόβλημα είναι εκεί. Προσπάθησε να δεις αν όντως είναι από την κάρτα ήχου το αρχείο ή από οτιδήποτε κι αν είναι, βρες νέους drivers αν υπάρχουν και μάλλον θε ξεπεράσεις το πρόβλημά σου. Αν πάλι με τους drivers δεν λύσεις το πρόβλημα, δεν αρέσει στην συσκευή ο υπερχρονισμός. Περιμένουμε νέα....
omnimal Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Η γνωμη μου ειναι η εξης : φταιει η θερμοκρασια και οι πιθανον χαμηλοι διαθεσιμοι ποροι του συστηματος δηλ. υπηρεσιες και προγραμματα που τρεχουν στο background χωρις λογο και " κουραζουν" τον επεξεργαστη και τη μνημη . αν θες να "στειλεις" μερικα πηγαινε 1) start -> search -> και γραψε msconfig πηγαινε στην τελευταια καρτελα και βγαλε μερικα . Και 2) start -> search -> και γραψε services.msc κανε μερικες automatic υπηρεσιες manual . και θα δεις . . . ο επεξεργαστης που εχεις ειναι μαλλον με τον παλιο πυρηνα ( core ) του atlon που παρουσιαζει ασταθεια μεγαλες θερμοκρασιες και δεν ειναι φτιαγμενος για υπερβολικα μεγαλη πιεση . :wink:
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Όταν ανεβάζεις την ταχύτητα του Bus η ταχύτητα στις PCI παραμένει στα ίδια MHz?
aspirin Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Μια από τις μπλέ οθόνες έγραφε για αυτό το αρχείο. Άλλες έχουν μόνο κωδικους κλτ. Πάντως θα ανβαθμίσω όλους τους οδηγούς για να αποκλείσω να προέρχεται από εκεί το πρόβλημα. Η θερμοκρασία είναι φυσιολογική για την εποχή μας. Έχω καλή ψύχτρα κ σε full load δεν ανεβάζει ο επεξεργαστής θερμοκρασία πάνω από 50C κ θερμοκρασία δωματίου 33!!!!Επίσης έχω αφήσει τις απαραίτητες υπηρεσίες κ έχω σκοτώσει τις υπόλοιπες. Ο επεξεργαστής είναι ηλικίας 1 μηνός. Κ ενός φίλου μου ο ίδιος επεξεργαστής+ ίδιας ηλικίας(τους αγοράσαμε κοντά) έχει παρόμοια συμπεριφορά στο σύστημα μου. Είναι στεπίνγκ AQXA ο δικός μου αν δεν κάνω λάθος. Θα το κοιτάξω κ θα σας πώ. Πάντως είναι πολύ περίεργος ο επεξεργαστής μου στο o/c. H μητρική μου έχει pci/agp lock. Παραμένει στα ίδια mhz. Σήμερα το απόγευμα έκανα μερικές μετρήσεις στις γραμμές του τροφοδοτικού. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι η γραμμή 12v έχει ένα ψιλοπρόβλημα. Κυμαίνεται στα 11.70volt περίπου. Κ φαίνεται να είναι λίγο ασταθής. Οι άλλες γραμμές είναι κανονικές. Τώρα ποιά διαδικασία να ακολουθήσω για να βρώ τί φταέι?
polidis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 File kati me dump kai etsi mou ekane emena palia otan eixa 2 dimmakia kai mou ekane se asketo xrono epanakiniseis kai mple othones. Evgala ti mia tin mnimi kai apo tote eime ok. 100% exeis problem me tis mnimes
kavaliotis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 Και εμενα μνημη μου μυρισε οταν το διαβασα, οποτε δοκιμασε του φιλου σου την μνημη ή πανε πισω αυτην που εχεις να στην αντικαταστησουν. Τρεξε βεβαια προγραμματα που τεσταρουν την μνημη (εχουν αναφερθει απειρες φορες στο φορουμ, κανε ενα search) για να δεις. Τι τροφοδοτικο εχεις?
manik Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 Οι μνήμες σου είναι 400άρες ε;Γιατί αν είναι 333άρες λίγο χλωμό να ανέβουν πολύ.Πάντα όταν o/cάρουμε κοιτάζουμε να έχουμε και καλό PSU.Τα 11.7 είναι χαμηλά αρκετά.Επίσης δώσε στις μνήμες όσα volt υποστηρίζει το AN7 για να δεις αν έχεις πάλι πρόβλημα.Άλλαξε τα timmings και βάλε χαλαρότερα.Να ξέρεις ότι το NForce είναι πολύ δύστροπο με τις μνήμες, δεν του κάθονται ολες . Και βάλε και κανα BIOS της προκοπής made by Tic-tac ή κάποιου άλλου που είναι πολύ καλύτερα από τα μαμίσια της Abit.
aspirin Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει. Από bios έχω το καλύτερο που κυκλοφόρησε ο tictac(an7de8). To PSU με προβλημάτισε. Δεν το είχα πολύμετρήσει ποτέ! Είναι ένα innovator. Ένα dimmaki έχω μόνο. Θα δοκιμάσω κ καμιά άλλη μνήμη. Επίσης έριξα 3.2volt στη μνήμη κ μια από τα ίδια. Επίσης χαλάρωσα κ τα timings. Η μνήμη είναι 400άρα. Οπότε το λιγότερο που θα έπιανε 100% αξιόπιστα είναι 400, αλλά κ εκεί έχει πρόβλημα (( Τώρα που τα έχω όλα default οι μνήμες δουλεύουν τζιτζί. Πώς θα μου την αλλάξουν αφού δεν έχει κανένα πρόβλημα? Έχω χάσει κ το κουτάκι της μνήμης ρε γμτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.