Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ενα ψυγείο Bosch 15ετίας το οποίο ξαφνικά άρχισε να σφυρίζει οτι είναι υψηλή η θερμοκρασία.

Ήρθε ενας μάστορας, έβαλε φρέον. Έλεγε οτι μάλλον έχει διαρροή. Μετά απο 2-3 μέρες πάλι το ίδιο.

Κάλεσα άλλον, ο οποίος πολύ πιο σωστά είδε οτι είχε γεμίσει πάγω εσωτερικά το ψυγείο γιατί δεν έκανε απόψυξη οπότε δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει ο αέρας. Έτσι άλλαξε τον αισθητήρα που είχε όντως καεί και το ψυγείο ήταν μια χαρά για αρκετές μέρες.

Νεο πρόβλημα:
Το ψυγείο έχει πολλή υγρασία στην ψύξη και η κατάψυγη, πιάνει πάγο σε κάποια σημεία σε μορφή σταγόνων , σαν σταλακτίτες δηλαδή. Γύρω γύρω απο την πόρτα και σε κάνα 2 σημεία κάπου κοντά στο κέντρο. Αυτό δέν είναι μεγάλο θέμα αλλά είναι δύσχρηστο και μου είπε οτι λογικά απο την πόρτα ή απο κάπου αλλού μπαίνει αέρας ο οποίος σχηματίζει υγρασία η οποία παγώνει σε αυτή την μορφή.

Δοκίμασε διάφορα πράγματα, αλλά τίποτα. Η πόρτα φαίνεται να βεντουζάρει καλά γενικά.

Ξέρει κάποιος αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο; Ή πάω για αλλαγή όπως είπε και ο ψυκτικός; Μου κάνει εντύπωση οτι έτυχε τώρα αυτό που άλλαξε ο αισθητήρας και το φρέον. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε η ώρα για άλλο ψυγείο. Δεν αξίζει να φέρεις πάλι μάστορα. Πιο πολλά θα σου κοστίσει στο τέλος απο το να πάρεις καινούριο.

Άσε που άμα όντως μπάζει αέρα θα δουλεύει συνέχεια και θα καίει ρεύμα.

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 1
Δημοσ.

Ισχύει και αυτό. Απλά μου φαίνεται τόσο κουλό που δέν είχε τέτοιο πρόβλημα πριν αρχίσει τα θέματα και ξαφνικά έχει υγρασία. Έτυχε τώρα με την αλλαγή αισθητήρα/φρέον; Πολύ ατυχία μαζί 😅

Δημοσ.

Και πως έβαλε φρεον σε κλειστό κύκλωμα από το εργοστάσιο; Και αν έκανε την διαδικασία να βάλει είδες ζυγαριά; Μπήκε το σωστό ψυκτικό υγρό.....;

Πρώτα σου άλλαξαν το μισό ψυγείο και τώρα σου λένε να το πετάξεις... πολύ λογικό και επαγγελματικό...

Βάλε φωτογραφίες το πρόβλημα και το ταμπελακι του ψυγείου.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostadinosnno είπε

Μετά την αλλαγή του αισθητήρα όχι γιατί δουλεύει μια χαρά απο άποψη ψύξης. Πρίν την αλλαγή ναι είχα κάνει 3-4 φορές.

Κοίτα, όλες τις φορές που είχα το πρόβλημα που έχεις το ψυγείο ήθελε απλά απόψυξη και ξεβούλωμα το σωληνάκι αποστράγγισης. Δεν έφευγε σωστά η υγρασία, πάγωνε η κατάψυξη και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει ο ψυχρός αέρας στην συντήρηση.

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Klausx είπε

Και πως έβαλε φρεον σε κλειστό κύκλωμα από το εργοστάσιο; Και αν έκανε την διαδικασία να βάλει είδες ζυγαριά; Μπήκε το σωστό ψυκτικό υγρό.....;

Πρώτα σου άλλαξαν το μισό ψυγείο και τώρα σου λένε να το πετάξεις... πολύ λογικό και επαγγελματικό...

Βάλε φωτογραφίες το πρόβλημα και το ταμπελακι του ψυγείου.

Καλημέρα,

Ο πρώτος έκανε μου είπε όλη τη διαδικασία, ζύγισε, με ρώτησε τι φρέον λέει πίσω ο συμπιεστής, έκοψε το σωληνάκι, το ξανακόλλησε κλπ.

Αλλά και πάλι λάθος ήταν αυτό απ'ότι μου είπαν αφού είχε πάγο η αντίσταση όπως είδαμε με τον επόμενο ψυκτικό.

Ανεβάζω τις φώτο αν βοηθάει κάπως, ευχαριστώ!

20241011_185858-min.jpg

20241011_191250-min.jpg

20241011_191254-min.jpg

20241011_191325-min.jpg

20241011_191345-min.jpg

20241012_094012-min.jpg

14 ώρες πριν, Lucifer είπε

Κοίτα, όλες τις φορές που είχα το πρόβλημα που έχεις το ψυγείο ήθελε απλά απόψυξη και ξεβούλωμα το σωληνάκι αποστράγγισης. Δεν έφευγε σωστά η υγρασία, πάγωνε η κατάψυξη και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει ο ψυχρός αέρας στην συντήρηση.

Καθάρισα χθες το σωληνάκι αποστράγγισης αλλά δεν βλέπω να άλλαξε κάτι. Η απόψυξη είναι πολύ δύσκολη γιατί είναι γεμάτο το ψυγείο και πριν μπει ο νέος αισθητήρας, είχε γίνει 4 μέρες απόψυξης το ψυγείο. Άρα ότι ήταν να λιώσει/καθαρίσει έγινε τότε. Θεωρώ ότι σε αυτή την φάση δεν θα βοηθήσει αλλά ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγάλε τα ράφια της κατάψυξης για λιγο. Βάλε ένα ισχυρό φακό μέσα το βράδυ και κλείσε την πόρτα. Κοίτα αν από κάπου βγαίνει φως (συνήθως το λάστιχο της πόρτας ξεραινεται και σκάει σε κάποια γωνια και μπαίνει αέρας και υγρασία μέσα). Το λάστιχο αν έχει πρόβλημα αλλάζει εύκολα και κάνει γύρω στα 20€. 

Πάντως σιγά σιγά να προγραμματίζεις την αλλαγή του ψυγείου, γιατί μάλλον δεν είναι ινβερτερ και σε χρεώνει γύρω στα 15€ το μήνα ρεύμα παραπάνω από ένα ινβερτερ.

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Βγάλε τα ράφια της κατάψυξης για λιγο. Βάλε ένα ισχυρό φακό μέσα το βράδυ και κλείσε την πόρτα. Κοίτα αν από κάπου βγαίνει φως (συνήθως το λάστιχο της πόρτας ξεραινεται και σκάει σε κάποια γωνια και μπαίνει αέρας και υγρασία μέσα). Το λάστιχο αν έχει πρόβλημα αλλάζει εύκολα και κάνει γύρω στα 20€. 

Πάντως σιγά σιγά να προγραμματίζεις την αλλαγή του ψυγείου, γιατί μάλλον δεν είναι ινβερτερ και σε χρεώνει γύρω στα 15€ το μήνα ρεύμα παραπάνω από ένα ινβερτερ.

Καλή ιδέα, θα το δοκιμάσω το βράδυ σε ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostadinosnno είπε

Καλημέρα,

Ο πρώτος έκανε μου είπε όλη τη διαδικασία, ζύγισε, με ρώτησε τι φρέον λέει πίσω ο συμπιεστής, έκοψε το σωληνάκι, το ξανακόλλησε κλπ.

Αλλά και πάλι λάθος ήταν αυτό απ'ότι μου είπαν αφού είχε πάγο η αντίσταση όπως είδαμε με τον επόμενο ψυκτικό.

20241011_185858-min.jpg

20241011_191250-min.jpg

20241011_191254-min.jpg

20241011_191325-min.jpg

20241011_191345-min.jpg

20241012_094012-min.jpg

Καθάρισα χθες το σωληνάκι αποστράγγισης αλλά δεν βλέπω να άλλαξε κάτι. Η απόψυξη είναι πολύ δύσκολη γιατί είναι γεμάτο το ψυγείο και πριν μπει ο νέος αισθητήρας, είχε γίνει 4 μέρες απόψυξης το ψυγείο. Άρα ότι ήταν να λιώσει/καθαρίσει έγινε τότε. Θεωρώ ότι σε αυτή την φάση δεν θα βοηθήσει αλλά ευχαριστώ πολύ.

Απαράδεκτο σε δύο μέρες να είναι έτσι.Είχα ένα indesit με πρόβλημα στη συντήρηση . Υστερα από επισκευή μου έκανε το ίδιο ειδικά στη συντήρηση πάγο στην πλάτη.

Το έστειλα για ανακύκλωση και πήρα άλλο τότε που είχε και την επιδότηση.Κοίτα να το ξεφορτωθείς και μην ξοδεύεσαι σε μαστόρους.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostadinosnno είπε

Καλημέρα,

20241011_185858-min.jpg

Τι φρεον λέει πίσω ο συμπιεστής; Γενικά το ψυγείο έχει αυτοδιάγνωση, μπήκαν να δουν τι γίνεται; Έγινε έλεγχος όλων των εξαρτημάτων; Γενικά το ψυγείο σου είναι πλέον κουμπαράς, ειδικά όταν έβαλαν χέρι στο "φρεον" χωρίς λόγο. Οι βλάβες στα οικιακά έχουν συνήθως μεγάλο κόστος και το ιδανικό είναι να γίνονται στο εργαστήριο του τεχνικού και όχι βιαστικά λύνοντας πλαστικά μέσα στο πάγο με τα αποτελέσματα των φωτογραφιών....

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Klausx είπε

Τι φρεον λέει πίσω ο συμπιεστής; Γενικά το ψυγείο έχει αυτοδιάγνωση, μπήκαν να δουν τι γίνεται; Έγινε έλεγχος όλων των εξαρτημάτων; Γενικά το ψυγείο σου είναι πλέον κουμπαράς, ειδικά όταν έβαλαν χέρι στο "φρεον" χωρίς λόγο. Οι βλάβες στα οικιακά έχουν συνήθως μεγάλο κόστος και το ιδανικό είναι να γίνονται στο εργαστήριο του τεχνικού και όχι βιαστικά λύνοντας πλαστικά μέσα στο πάγο με τα αποτελέσματα των φωτογραφιών....

R600a λέει πίσω. 

Ναι κατά πάσα πιθανότητα κάτι έγινε λάθος κατά την επισκευή. Και έξω ήταν μόνο ο αισθητήρας το θέμα απέκτησε και άλλο τώρα..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostadinosnno είπε

R600a λέει πίσω. 

Ναι κατά πάσα πιθανότητα κάτι έγινε λάθος κατά την επισκευή. Και έξω ήταν μόνο ο αισθητήρας το θέμα απέκτησε και άλλο τώρα..

Θυμάσαι τι μπουκάλα είχαν; Σε μέγεθος. Γενικά το r600a παίρνει πολύ λίγα γραμμάρια και θέλει προσοχή στην πλήρωση και τα ειδικά εργαλεία. Βάλε ένα θερμόμετρο στην κατάψυξη να δεις τι γίνεται.

1:
Screenshot_518.png.80ab7729073867f6d8e3f610742e5700.png

2:
Screenshot_519.png.0071bcde28a58302511b0903bbc9431c.png

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Klausx είπε

Θυμάσαι τι μπουκάλα είχαν; Σε μέγεθος. Γενικά το r600a παίρνει πολύ λίγα γραμμάρια και θέλει προσοχή στην πλήρωση και τα ειδικά εργαλεία. Βάλε ένα θερμόμετρο στην κατάψυξη να δεις τι γίνεται.

1:
Screenshot_518.png.80ab7729073867f6d8e3f610742e5700.png

2:
Screenshot_519.png.0071bcde28a58302511b0903bbc9431c.png

Κάτι από το 2ο σίγουρα. Κάτι μικρό. Θα βάλω ναι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...