Προς το περιεχόμενο

Κατάθεση 4.000€ σε λογαριασμό

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Neptu είπε

εσένα ποιος σε πήρε τηλέφωνο, η πειραιώς; Πήρε τηλέφωνο σε κάτοχο λογαριασμού εξωτερικού; Και που βρήκε το τηλέφωνο σου, μίλησαν με τον πατέρα σου και τους το έδωσε; Κι αυτοί πήραν τηλέφωνο κάπου που τους είπε ο πατέρας σου, ρωτώντας τι;

- Φιλαράκι φήμες λένε ότι έχεις ένα λογαριασμό πχ στη Γερμανία και έστειλες λεφτά σε πελάτη μας.

Θεωρω οτι ηδη εχεις βγαλει πορισμα οποτε δεν θα χαλασω αλλο την ωρα μου.
Εγραψα τι εγινε.
Και αν εισαι υπαλληλος της Πειραιως, το πιο γελοιο στην υποθεση μου ειναι στην Πειραιως δεν στελνεις τα λεφτα στην Πειραιως αλλα στο καταστημα της 😆 "Θα πρεπει να μιλησετε με το καταστημα που στειλατε τα χρηματα" 😂.
Το μονο πραγμα που χρειαζεται να ξερεις ειναι πως ευτυχως εκλεισα οτι λογαριασμο ειχα στην Πειραιως 😉.

Επεξ/σία από dbrillis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
12 ώρες πριν, Mene είπε

Για να καταλάβεις πόσο λάθος επιλογή είναι να ρωτάς σε forum για τέτοια θέματα, σκέψου οτι μπορεί μια από τις παραπάνω απαντήσεις να είναι από τη λογίστρια του πατέρα σου!

Χαχαχ, σωστά... διαβάζω Insomnia πάνω από δέκα χρόνια κι έχει κάπως δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι παίρνω πολύ χρήσιμες κι έγκυρες απαντήσεις εδώ.

30 minutes ago, Nikolis_05 said:

Χαχαχ, σωστά... διαβάζω Insomnia πάνω από δέκα χρόνια κι έχει κάπως δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι παίρνω πολύ χρήσιμες κι έγκυρες απαντήσεις εδώ.

Βρε οι απαντήσεις μια χαρά χρήσιμες και έγκυρες είναι συνήθως, αλλά σε θέματα που μια λάθος κίνηση μπορεί να κοστίσει, πρέπει να επιβεβαιώνεις και με κάποιον ειδικό.

14 ώρες πριν, Nikolis_05 είπε

Σωστά. Δεν το σκέφτηκα. Απλώς...

Η απορία μου είναι, δεν πρέπει να μένει, να υπάρχει δηλαδή ένα τέτοιο ποσό στην τράπεζα; Διότι το εισόδημά μου φέτος ήταν 6.000€ αλλά τα έχω δώσει σε ενοίκιο και supermarket όλα, οπότε θεώρησα ότι και πάλι δε δικαιολογείται να έχω τέτοιο ποσό.

Το να τα μεταφέρεις σε συγγενή δεν σε γλιτώνει από κάτι.
Στην, σχετικά σπάνια, περίπτωση ελέγχου πρέπει να δικαιολογήσεις και πού τα βρήκες τα χρήματα, και γιατί τα κατέθεσες στον συγγενή. Άσε που θα μπλέξεις και τρίτο πρόσωπο που δεν φταίει. 
Προσπαθείς να ξεγελάσεις το σύστημα που στήθηκε για να πιάνει περιπτώσεις σαν την δική σου. Το καλό είναι πως το ποσό είναι μικρό και ίσως δεν ασχολήθεί κανένας.

• Like 1

14 ώρες πριν, Nikolis_05 είπε

Δεν έχω εισόδημα. Είχα εργαστεί νωρίτερα φέτος εξωτερικό για τρεις μήνες κι έβγαλα αυτό το ποσό. Πληρώθηκα Revolut όπου είναι συνδεδεμένο το ΑΦΜ μου. Ενοίκιο πλήρωνα εκεί, εδώ μένω με τους γονείς μου.

Αυτά θα πρέπει να τα δηλώσεις στην επόμενη δήλωση. Ίσως και να τα παίρνουν και αυτόματα πια αν η Revolut έχει το ΑΦΜ  σου.

Οπότε λογικά θα φορολογηθείς για αυτά όπως και να είναι, αν σου αναλογεί κάποιος φόρος γενικά.

16 hours ago, Nikolis_05 said:

Καλησπέρα σας,

θα αγοράσω σκούτερ. Τα χρήματα τα' χω σε μετρητά. Μετρητά αυτή η αντιπροσωπεία δέχεται μέχρι 500€, τα νόμιμα. Οπότε θα του κάνω κατάθεση τα χρήματα σε λογαριασμό του.

Μου φαίνεται μεγάλο ποσό και φοβάμαι για εφορία. Πιστεύετε θα έχω θέμα;

Τράβα σε αυτόν που σου πουλάει το μηχανάκι και εξήγησέ του τι συμβαίνει. Ούτε ο 1ος "ντελιβεράς" με μαύρα που πας είσαι ούτε ο τελευταίος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Nikolis_05 είπε

δεν έχω εισόδημα, από μαύρη εργασία είναι τα χρήματα

Θα πας στο ταμείο με τα μετρητά και θα πεις θέλω να κάνω κατάθεση στον τάδε λογ/σμο. Κανένα πρόβλημα. Αυτός που δέχεται την κατάθεση θα ελεγχθεί (αν ελεγχθεί), εσύ όχι. Πήγα πρόσφατα σε ταμείο για κατάθεση ποσού άνω των 2Κ σε λογ/σμο τρίτου. Ούτε ταυτότητα δεν μου ζήτησαν, μόνο τα στοιχεία μου με ρώτησε και τι αιτιολογία να βάλει.

18 ώρες πριν, soteras είπε

Μιλα με το λογιστή καλύτερα είναι ο μόνος που ξέρει να σου απαντήσει σωστά

Ο λογιστής τι να του πει; Το σκουτερ δεν περνάει σε καμία φορολ. δήλωση ως τεκμήριο. Δεν είναι αυτοκίνητο. Ο μόνος τρόπος να "φαινόταν" ως αγορά στη δήλωση είναι αν πλήρωνε με κάρτα ή με μεταφορά από δικό του λογ/σμο. 

18 ώρες πριν, Nikolis_05 είπε

Σωστά. Δεν το σκέφτηκα. Απλώς...

Η απορία μου είναι, δεν πρέπει να μένει, να υπάρχει δηλαδή ένα τέτοιο ποσό στην τράπεζα; Διότι το εισόδημά μου φέτος ήταν 6.000€ αλλά τα έχω δώσει σε ενοίκιο και supermarket όλα, οπότε θεώρησα ότι και πάλι δε δικαιολογείται να έχω τέτοιο ποσό.

Οι έλεγχοι δεν γίνονται έτσι, δηλαδή βάσει υπολοίπου (εκτός αν μιλάμε για 100Κ). Οι έλεγχοι γίνονται βάσει πρωτογενών καταθέσεων. Αν εσύ δηλαδή έβαζες συνεχώς μετρητά στο λογ/σμο σου ενώ αυτά δεν δικαιολογούνται. Το να έχεις περίσσευμα αλλά οι καταθέσεις να έχουν γίνει νόμιμα από εισόδημα, δεν υπάρχει τίποτα παράνομο. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1

Επισκέπτης
20 λεπτά πριν, 1comment είπε

Θα πας στο ταμείο με τα μετρητά και θα πεις θέλω να κάνω κατάθεση στον τάδε λογ/σμο. Κανένα πρόβλημα. Αυτός που δέχεται την κατάθεση θα ελεγχθεί (αν ελεγχθεί), εσύ όχι. Πήγα πρόσφατα σε ταμείο για κατάθεση ποσού άνω των 2Κ σε λογ/σμο τρίτου. Ούτε ταυτότητα δεν μου ζήτησαν, μόνο τα στοιχεία μου με ρώτησε και τι αιτιολογία να βάλει.

Ο λογιστής τι να του πει; Το σκουτερ δεν περνάει σε καμία φορολ. δήλωση ως τεκμήριο. Δεν είναι αυτοκίνητο. Ο μόνος τρόπος να "φαινόταν" ως αγορά στη δήλωση είναι αν πλήρωνε με κάρτα ή με μεταφορά από δικό του λογ/σμο. 

Οι έλεγχοι δεν γίνονται έτσι, δηλαδή βάσει υπολοίπου (εκτός αν μιλάμε για 100Κ). Οι έλεγχοι γίνονται βάσει πρωτογενών καταθέσεων. Αν εσύ δηλαδή έβαζες συνεχώς μετρητά στο λογ/σμο σου ενώ αυτά δεν δικαιολογούνται. Το να έχεις περίσσευμα αλλά οι καταθέσεις να έχουν γίνει νόμιμα από εισόδημα, δεν υπάρχει τίποτα παράνομο. 

Σ' ευχαριστώ πολύύ. Τα έκανα κατάθεση νωρίτερα. Ναι, δε μου ζητήθηκε καν ταυτότητα.

Πολλά "χαχα" έλαβε η απάντησή μου ότι δεν έχω εισόδημα και ότι είναι από μαύρη εργασία. Άρχισα να γελώ κι εγώ, χαχαχ.

19 ώρες πριν, Nikolis_05 είπε

Καλησπέρα σας,

θα αγοράσω σκούτερ. Τα χρήματα τα' χω σε μετρητά. Μετρητά αυτή η αντιπροσωπεία δέχεται μέχρι 500€, τα νόμιμα. Οπότε θα του κάνω κατάθεση τα χρήματα σε λογαριασμό του.

Μου φαίνεται μεγάλο ποσό και φοβάμαι για εφορία. Πιστεύετε θα έχω θέμα;

Το ποσό δεν πάει 'μόνο' του.

Έχει να κάνει με το εισόδημα που δηλώνεις.

Ρωτα την αντιπροσωπεια το τραπεζικο της λογαριασμο...

Μπες σε μια τραπεζα και πηγαινε σε ενα μηχανημα συναλλαγων (οχι τα ΑΤΜ )...

Καταθεση σε λογαριασμο - λογαριασμος εταιριας- Αιτιολογια το ονομα σου ..

Σου τυπωνει ενα χαρτι το μηχανημα οτι εκανες την καταθεση και ολα μελι γαλα.....

Ετσι ειχε κανει κολλητος το 2019 σε τραπεζα Πειραιως για αγορα Αυτοκινητου..

Αγορασε το scooter με τον πατέρα σου 50 - 50

Και βάλε τον πατέρα σου να κάνει την πληρωμή

Ο πατέρας σου λόγω πολλών χρόνων εργασίας θα μπορεί δικαιολογήσει το ποσό

5 ώρες πριν, Nikolis_05 είπε

Και είπες ν' ανοίξεις το θέμα λίγο πριν μπει η Παρασκευούλα. Έμαθες καλά, 10 χρόνια τώρα. Πλακίτσα θα έχει να διαβάζουν Insomnia και στην ΑΑΔΕ.

• Haha 1

1 λεπτό πριν, Koopas είπε

Και είπες ν' ανοίξεις το θέμα λίγο πριν μπει η Παρασκευούλα. Έμαθες καλά, 10 χρόνια τώρα. Πλακίτσα θα έχει να διαβάζουν Insomnia και στην ΑΑΔΕ.

Και θα αρχίσει η ααδε να ψάχνει όλους τους Νικοληδες ?

• Haha 1

9 λεπτά πριν, Koopas είπε

Μονο στις αγγελιες να παει να ψαξει .... θα βγαλει λαβρακια....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...