Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι 45 χρονών. Όταν την ξεκίνησα, δεν άντεχα άλλο, δεν μπορούσα να χάσω γραμμάριο στην κυριολεξία, τρώγοντας όντως ΜΟΝΟ ένα γεύμα την ημέρα. Διαπίστωσα λοιπόν πως τσιμπούσα χίλιες δύο χαζομάρες δεξιά και αριστερά. 

Ακούω πως υπάρχει κάτι που μπορώ να το δοκιμάσω, αφού ούτως ή άλλως ένα γεύμα την ημέρα έκανα. 

Ξεκίνησα με 99 κιλά περίπου στα μέσα Ιουλίου και ύψος 1.74 με σκοπό να αλλάξω το βάρος (και όχι το ύψος απλά το αναφέρω) 😁

12-8 μεσημέρι με απόγευμα τρώω ένα γέυμα στην κυριολεξία αυτούσιο με ψωμί σαλάτα αλοιφές. Μία φορά την εβδομάδα τρώω έξω χωρίς περιορισμό. Μην το ξεχάσω και παγωτό ή βαφλα ή κρέπα αναλόγως 1με 2 φορές επίσης την εβδομάδα. Καφέ πίνω σκέτο με γάλα ΟΛΗ την μέρα (δεν το έκοψα το γάλα). Δηλαδή έκοψα τα γλυκά που έτρωγα, το τσιμπολόγημα τα πατατάκια, οτιδήποτε μασιέται από τις 8 το απόγευμα μέχρι τις δώδεκα. Το μεσημεριανό μου το τρώω στις 5 μετά τη δουλειά και το γλυκό αμέσως μετά. 

Σήμερα που ζυγίστηκα το πρωί χωρίς καφέ παιδιά έχω φτάσει 84 κιλά. και φυσικά μου πέφτουν τα παντελόνια αφού εκτός από κιλά, έχασα και υπερβολικό λίπος στην κοιλιά που έιχα σε περιφέρεια και μπούτια. 

Υπήρξα και στο παρελθόν παχύσαρκος, είχα φτάσει 110 και σε διαιτολόγο πήγα και έφτασα 77 αλλά μέσα σε πολύ λίγο χρόνο σταθεροποιήθηκα στα 95 και δεν κατέβαινα με τίποτα. Με τον διαιτολόγο όμως πεινούσα ακατάσχετα και δεν έιχα υπομονή καθόλου. 

Τώρα με αυτό το πρόγραμμα, πραγματικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου για μένα που κάνω μονο ένα γεύμα την ημέρα και δεν έχανα. Ήρθε κουτί. 

Η αλήθεια είναι πως φοβάμαι λίγο γιατί δεν μπορώ να φάω πολύ. Δηλαδή οι ποσότητες που τρώω ενώ πεινάω, είναι κατα 2/3 μικρότερες και ξαφνικά χορταίνω. Νοιώθω πως έχει μικρύνει το στομάχι μου. Μπορεί να είναι και αυθυποβολή δεν ξέρω. 

Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως μπορώ και τρώω και γλυκό όποτε θέλω δηλάδη αυτές τις 2 φορές την εβδομάδα. Άλλες δεν χρειάζομαι. 

• Like 4
Δημοσ.

Το μυστικό σε οποιαδήποτε δίαιτα είναι να τρως μεγάλες ποσότητες από τρόφιμα που έχουν χαμηλές θερμίδες, πχ πράσινα λαχανικά. Αν τα συνδυάσεις με τη σωστή ποσότητα πρωτεινών και υδατανθράκων για το ύψος, το βάρος σου, και το επίπεδο γυμναστικής σου, δεν θα νιώθεις ποτέ πεινασμένος. Το πως χωρίζεις τα γεύματα είναι καθαρά θέμα τι βολεύει τον καθένα, δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα.

• Like 2
Δημοσ.

Η διαλειμματική όπως και κάθε άλλη δίαιτα, έχει αποτέλεσμα εφόσον βρίσκεσαι σε θερμιδικό έλλειμμα. Δεν έχει καμια σημασία ποιες ώρες τρως, πόσες φορές και πόσο συχνά. 

Ούτε χάνεις πιο εύκολα, ούτε πιο γρήγορα. Η ίδια πρόσληψη θερμίδων, θα έχει την ίδια απώλεια σε βάρος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, harris231 είπε

τρώγοντας όντως ΜΟΝΟ ένα γεύμα την ημέρα. Διαπίστωσα λοιπόν πως τσιμπούσα χίλιες δύο χαζομάρες δεξιά και αριστερά. 

Ακούω πως υπάρχει κάτι που μπορώ να το δοκιμάσω, αφού ούτως ή άλλως ένα γεύμα την ημέρα έκανα. 

Αν τσιμπούσες δεξιά κι αριστερά τότε δεν έκανες μόνο ένα γεύμα την ημέρα όπως νομίζεις.

Αυτό που κατάφερες στην ουσία είναι να κόψεις θερμίδες και έχασες κιλά. Λίπος έχασες γιατί δεν δίνεις τροφή στον οργανισμό από τη στιγμη του γεύματος μέχρι τον γεύμα της επόμενης ημέρας οπότε "τρώει" από το λίπος για να μπορέσει να λειτουργήσει. 

Στην αρχή είναι εύκολο να χάσεις κιλά αλλά κάποια στιγμή αναγκαστικά θα χτυπήσεις τοίχο. Από κει και μετά πρέπει να αρχίσεις να προσέχεις περισσότερο την ποιότητα της διατροφής και θα βάλεις στη ζωή σου και την αεροβική. 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Η διαλειμματική όπως και κάθε άλλη δίαιτα, έχει αποτέλεσμα εφόσον βρίσκεσαι σε θερμιδικό έλλειμμα. Δεν έχει καμια σημασία ποιες ώρες τρως, πόσες φορές και πόσο συχνά. 

Ούτε χάνεις πιο εύκολα, ούτε πιο γρήγορα. Η ίδια πρόσληψη θερμίδων, θα έχει την ίδια απώλεια σε βάρος.

Θα διαφωνήσω λίγο με την ισοπέδωση όλων. Δεν ξέρω κάτι επιστημονικό αλλά έχω καθαρά εμπειρική επαφή, αφού το έτερόν μου ήμισυ την εφαρμόζει. Ελάχιστα για θέμα κιλών (το "κλασσικά" 1-2 κιλά που τρελαίνουν τις γυναίκες) και κυρίως για θέματα βελτίωσης των αποτελεσμάτων της γενικής αίματος. Έχει δει αποτέλεσμα και στα δύο (κιλά και νούμερα).

Σημ. Εκείνη βέβαια έχει λίγο διαφορετικό ωράριο (από το πρωί ως το μεσημέρι) και όχι αυτό που παρέθεσε ο ts

Με δεδομένο δε ότι έχει δοκιμάσει και άλλες προσεγγίσεις στο παρελθόν και επίσης είναι αρκετά επίμονη σε αυτό που αποφασίζει να κάνει, χωρίς να κάνει "αβαρίες", θα έλεγα ότι τα αποτελέσματα/συμπέρασμά της είναι αρκετά "αντικειμενικά" (όσο μπορεί να το πει αυτό κάποιος για κάτι που γίνεται εκτός εργαστηρίου)

Εννοείται πως πάντα μιλάμε για ένα συγκεκριμένο άτομο και το πως λειτουργεί σε αυτό.

Δημοσ.

Το μεγαλο θεμα ειναι το φαγητο το βραδυ.Εκει γινεται η ζημια.

Πλεον προσπαθω να τρωω μαξ μεχρι τις 8μιση και μετα γεια μας.

Αν ημουν λιγο πιο αυστηρος, θα ειχα χασει 15 κιλα απο τον Ιουνιο που το αρχισα αλλα ειμαι στα 9.

Κομμενο το μετα τις 8μιση και ιδιως τα γλυκα το βραδυ.

Μπραβο φιλε μου!

Δημοσ.

Βράδυ τρώω μόνο ξηρούς καρπούς/ελιές/γιαούρτι με μέλι.

Μόνο σε περίοδο διακοπών ή σε κάποια άλλη περίσταση μπορεί να φάω κάτι που παραπέμπει σε γεύμα.

• Like 1
Δημοσ.

Την εκανα και γω πριν μερικα χρονια, αποτελεσματικη και ωραια γενικα εμπειρια.Δεν εχασα κιλα επειδη εκανα ΔΝ αλλα επειδη ταυτοχρονα ετρωγα λιγοτερο σε σχεση με πριν. Αν βολευει καποιον ειναι ιδανικη λυση, αν οχι κανενα προβλημα παλι χανεις κιλα σε θερμιδικο ελλειμα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι ταλαιπωρια ειναι αυτη βρε ανθρωπε...

βρες αγαπη για καποιο σπορ και ξεκινα να αθλεισε.

Αν εχεις καποιο αθλημα αναγκαστηκα τρως μονο δυο φορες τη μερα με μεγαλη αποσταση ωρων,δηλαδη πολυ πριν το αθλημα και μετα.

Το μεγαλο μου δειπνο το κανω 23:00 και πινω κιολας.Μη φαντασεις οτι ειμαι μικρος, 43 κλεισμενα.

Επεξ/σία από dsi44
Δημοσ.
2 hours ago, haris_216 said:

Θα διαφωνήσω λίγο με την ισοπέδωση όλων. Δεν ξέρω κάτι επιστημονικό αλλά έχω καθαρά εμπειρική επαφή, αφού το έτερόν μου ήμισυ την εφαρμόζει. Ελάχιστα για θέμα κιλών (το "κλασσικά" 1-2 κιλά που τρελαίνουν τις γυναίκες) και κυρίως για θέματα βελτίωσης των αποτελεσμάτων της γενικής αίματος. Έχει δει αποτέλεσμα και στα δύο (κιλά και νούμερα).

Σημ. Εκείνη βέβαια έχει λίγο διαφορετικό ωράριο (από το πρωί ως το μεσημέρι) και όχι αυτό που παρέθεσε ο ts

Με δεδομένο δε ότι έχει δοκιμάσει και άλλες προσεγγίσεις στο παρελθόν και επίσης είναι αρκετά επίμονη σε αυτό που αποφασίζει να κάνει, χωρίς να κάνει "αβαρίες", θα έλεγα ότι τα αποτελέσματα/συμπέρασμά της είναι αρκετά "αντικειμενικά" (όσο μπορεί να το πει αυτό κάποιος για κάτι που γίνεται εκτός εργαστηρίου)

Εννοείται πως πάντα μιλάμε για ένα συγκεκριμένο άτομο και το πως λειτουργεί σε αυτό.

Καμία ισοπεδωση, δεν ξέρω πως προέκυψε ότι ισοπεδώνω την διαλειμματικη. Απλά λέω ότι δεν αποτελεί το Αγιο Δισκοπότηρο της απώλειας βάρους όπως πολύς κόσμος θεωρεί. Είναι μια δίαιτα όπως όλες. 

Μεμονωμένα περιστατικά δεν αποτελούν ικανό δείγμα, δηλαδή κάτι που συνέβη σε εμένα ή εσένα, δεν είναι αρκετό για να εξάγουμε συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα κάποιας μεθόδου. 

Αντίθετα αυτή η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν παίζει κανένα ρόλο ή ώρα που προσλαμβάνεις τις θερμίδες. Αλλά το σύνολο αυτών των θερμίδων μέσα στην μέρα. 

Δεν παχαίνει ούτε το βραδινό, ούτε το ψωμί, ούτε το γλυκό, ούτε ο υδατάνθρακας. Παχαίνει να τρως παραπάνω απ αυτό που καις 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Καμία ισοπεδωση, δεν ξέρω πως προέκυψε ότι ισοπεδώνω την διαλειμματικη. Απλά λέω ότι δεν αποτελεί το Αγιο Δισκοπότηρο της απώλειας βάρους όπως πολύς κόσμος θεωρεί. Είναι μια δίαιτα όπως όλες

Μεμονωμένα περιστατικά δεν αποτελούν ικανό δείγμα, δηλαδή κάτι που συνέβη σε εμένα ή εσένα, δεν είναι αρκετό για να εξάγουμε συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα κάποιας μεθόδου. 

Αντίθετα αυτή η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν παίζει κανένα ρόλο ή ώρα που προσλαμβάνεις τις θερμίδες. Αλλά το σύνολο αυτών των θερμίδων μέσα στην μέρα. 

Δεν παχαίνει ούτε το βραδινό, ούτε το ψωμί, ούτε το γλυκό, ούτε ο υδατάνθρακας. Παχαίνει να τρως παραπάνω απ αυτό που καις 

Ίσως εγώ δεν το διατύπωσα καλά. Αλλά για να είμαι ειλικρινής πάλι το ίδιο αίσθημα "ισοπέδωσης" μου βγάζει το υπογραμμισμένο που γράφεις.

Προφανώς και τα μεμονωμένα περιστατικά δεν αποτελούν έρευνα αλλά όπως έγραψα, συμφώνησαν τα δεδομένα (για την ακρίβεια το θετικό feeling) της γυναίκας μου με αυτό του ts. Και αυτό κατέθεσα. Επίσης έχοντας σαν δεδομένο τη γυναίκα μου, με τον χαρακτήρα της, τον τρόπο λειτουργίας της, τα ωράριά της, κλπ θεωρώ ότι μπορώ να έχω μία εικόνα για το πως έχουν λειτουργήσει 2-3 διαφορετικές δίαιτες που έχει δοκιμάσει μη έχοντας αλλάξει κάτι άλλο στην καθημερινότητά της (επαναλαμβάνω ότι αυτά αφορούν μόνο εκείνη και για εκείνη μιλάω).

Τώρα αφού μου παραθέτεις ΜΙΑ μελέτη που συμφωνεί με αυτά που λες, και χωρίς να θέλω να τη βγάλω σκάρτη, θα σου πω ότι και αυτή (από την δική μου οπτική) αποτελεί "μεμονωμένο περιστατικό" μελέτης. Προφανώς αν συνεχίσουμε το googlάρισμα θα βρούμε 10άδες που άλλες θα υποστηρίζουν τη μία θέση και άλλες την άλλη.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν απάντησα δογματικά, ως κάτοχος της υπέρτατης αλήθειας

• Confused 1
Δημοσ.

Απλά θα καταστρέψεις το στομάχι και το ζάχαρο. 

Πολλά μικρά γεύματα με το σύνολο θερμίδων που πρέπει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kostasspil είπε

Ψάχνοντάς το λίγο παραπάνω είδα (CNN.com) ότι τελικά αυτή η μελέτη, όπως φαίνεται τόσο χρονολογικά (2022) αλλά και σαν αριθμός δείγματος (το 139 άτομα βγάζει μάτι), δείχνει να έχει γίνει με...κινέζους participants.

Δεν το θέτω ρατσιστικά ή με τον όποιο άλλο αρνητικό τρόπο και ούτε γνωρίζω αν και κατά πόσο κάτι τέτοιο θα επηρέαζε και πως τα όποια αποτελέσματα αλλά δεν θα ήταν ένα εύλογο ερώτημα κατά πόσο αφορά όλους αφού μιλάμε για άλλη φυλή, με διαφορετικό τρόπο διατροφής και γενικότερα όλες τις διαφορές που ενδεχομένως υπάρχουν;

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, geomrk είπε

γιατί;

Όταν παραμείνει το στομάχι άδειο για πάρα πολλές ώρες τα γαστρικά υγρά θα χτυπήσουν κόκκινο

Επίσης το ζάχαρο από τα τράταρα θα χτυπήσει απότομα ταβάνι 

Γαστρεντερολογικό Σύστημα και Διαλειμματική Νηστεία

Οι ώρες νηστείας που προτείνει το συγκεκριμένο διατροφικό σχήμα είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα σε άτομα με γαστρίτιδα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πολύωρη νηστεία έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή έκκριση γαστρικού υγρού στο στομάχι, το οποίο λόγω της οξύτητας του μπορεί προκαλέσει καούρες, τυμπανισμό και να επηρεάσει αρνητικά τη χλωρίδα του εντέρου, δημιουργώντας πιο έντονα συμπτώματα κολίτιδας. Συνεπώς, άτομα  με γαστρίτιδα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και έλκος στομάχου καλό θα ήταν να αποφεύγουν την παρατεταμένη νηστεία που πιθανόν θα εντείνει την ένταση των συμπτωμάτων τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...