Bill1933 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους. Πήγα σήμερα στην τράπεζα για ενεργοποίηση e-pos (με ενδιαφέρει κυρίως η λιανική αποκλειστικά μέσω διαδικτύου), όλη η γραφειοκρατία ολοκληρώθηκε, πλήρωσα και την συνδρομή για το nexi, αλλά όταν μετά ρώτησα για δημιουργία eshop με woocommerce το πράγμα έγινε πολύ μπερδεμένο. Δέν έχω καμία εμπειρία από eshop και whocommerce, αλλά από το λίγο που έψαξα το plugin, είδα ότι για να ενεργοποιήσεις τις πληρωμές μέσω καρτών απλώς βάζεις τους κωδικούς εμπόρου που σού δίνει η τράπεζα (alpha στην περίπτωσή μου), χωρίς να χρειάζεται κάτι άλλο. Ο υπάλληλος τής τράπεζας όμως επιμένει ότι η δημιουργία τού eshop είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, ότι πρέπει να πληρώσω περίπου 70 ευρώ επιπλέον και να συνεννοηθώ με τους τεχνικούς τής τράπεζας για να λειτουργήσει η πληρωμή μέσω κάρτας. Πραγματικά έχω μπερδευτεί. Εάν ισχύει αυτό που μού λέει δηλαδή, το POS απλώς το πληρώνω γιατί είναι υποχρεωτικό, αλλά για να δώσω την δυνατότητα στον πελάτη να πληρώσει με κάρτα, πρέπει οπωσδήποτε να έχω eshop για το οποίο υπάρχει άλλη ξεχωριστή διαδικασία και κόστος; 😒
vngls7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 3 hours ago, Bill1933 said: Καλησπέρα σε όλους. Πήγα σήμερα στην τράπεζα για ενεργοποίηση e-pos (με ενδιαφέρει κυρίως η λιανική αποκλειστικά μέσω διαδικτύου), όλη η γραφειοκρατία ολοκληρώθηκε, πλήρωσα και την συνδρομή για το nexi, αλλά όταν μετά ρώτησα για δημιουργία eshop με woocommerce το πράγμα έγινε πολύ μπερδεμένο. Δέν έχω καμία εμπειρία από eshop και whocommerce, αλλά από το λίγο που έψαξα το plugin, είδα ότι για να ενεργοποιήσεις τις πληρωμές μέσω καρτών απλώς βάζεις τους κωδικούς εμπόρου που σού δίνει η τράπεζα (alpha στην περίπτωσή μου), χωρίς να χρειάζεται κάτι άλλο. Ο υπάλληλος τής τράπεζας όμως επιμένει ότι η δημιουργία τού eshop είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, ότι πρέπει να πληρώσω περίπου 70 ευρώ επιπλέον και να συνεννοηθώ με τους τεχνικούς τής τράπεζας για να λειτουργήσει η πληρωμή μέσω κάρτας. Πραγματικά έχω μπερδευτεί. Εάν ισχύει αυτό που μού λέει δηλαδή, το POS απλώς το πληρώνω γιατί είναι υποχρεωτικό, αλλά για να δώσω την δυνατότητα στον πελάτη να πληρώσει με κάρτα, πρέπει οπωσδήποτε να έχω eshop για το οποίο υπάρχει άλλη ξεχωριστή διαδικασία και κόστος; 😒 Η Alphabank είναι λίγο περίεργη στη διασύνδεση με WP. Επειδή το ψάχναμε τελευταία, ότι πρόσθετο μας έδωσαν σαν nexi από την υποστήριξη της τράπεζας δεν λειτουργεί στην Ελλάδα (δεν αναγνωρίζονται οι παραγγελίες στα tests τους). Πήραμε αυτό της OBS που είναι για nexi και λειτούργησε μια χαρά. Κάπου στα 50€ ήταν το κόστος και αν θυμάμαι καλά αναφέρουν ότι μπορούν να στο σετάρουν χωρίς έξτρα κόστος. Αν ψάχνεις να βρεις δωρεάν λύση δεν νομίζω να βρεις πολύ εύκολα.
Bill1933 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, Άρα, είχε δίκιο ο υπάλληλος, το POS και η πληρωμή στην nexi δεν είναι αρκετά, όπως διαβάζω στην obs χρειάζεται ξεχωριστό αίτημα στην τράπεζα για ecommerce και ταυτόχρονα εγκατάσταση τού plugin τής obs ή κάποιου άλλου. Δεν είναι ότι σκέφτομαι τα 50 ή 70 ευρώ, απλώς για 20 ή 30 προϊόντα που θέλω να έχει το eshop, δεν ξέρω καν αν αξίζει η όλη φασαρία. Έχω αγοράσει άλλωστε ψηφιακή ταμειακή και προς το παρόν οι παραγγελίες γίνονται με απλή φόρμα παραγγελίας στο wordpress. Ξέρω ότι ένα eshop είναι πολύ πιο εύκολο για τον πελάτη, αλλά τέλος πάντων... άλλωστε νομίζω ότι το woocommerce μπορεί να το εγκαταστήσει κάποιος ενεργοποιώντας μόνο το paypal, την αντικαταβολή και το iris. Και αν τα πράγματα πάνε καλά, βλέπουμε...
konet Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Αν πας να προσεγγίσεις νεότερο ηλικιακά αγοραστικό κοινό, θα σε βοηθήσει να τους προσφέρεις όσο περισσότερους τρόπους πληρωμής γίνεται. Κοιτάς το long run στο eshop και όσο περισσότερο το φροντίσεις, τόσο περισσότερα έσοδα θα σου αφήσει. 🙂 1
Λύση vngls7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Λύση Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 18 hours ago, Bill1933 said: Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, Άρα, είχε δίκιο ο υπάλληλος, το POS και η πληρωμή στην nexi δεν είναι αρκετά, όπως διαβάζω στην obs χρειάζεται ξεχωριστό αίτημα στην τράπεζα για ecommerce και ταυτόχρονα εγκατάσταση τού plugin τής obs ή κάποιου άλλου. Δεν είναι ότι σκέφτομαι τα 50 ή 70 ευρώ, απλώς για 20 ή 30 προϊόντα που θέλω να έχει το eshop, δεν ξέρω καν αν αξίζει η όλη φασαρία. Έχω αγοράσει άλλωστε ψηφιακή ταμειακή και προς το παρόν οι παραγγελίες γίνονται με απλή φόρμα παραγγελίας στο wordpress. Ξέρω ότι ένα eshop είναι πολύ πιο εύκολο για τον πελάτη, αλλά τέλος πάντων... άλλωστε νομίζω ότι το woocommerce μπορεί να το εγκαταστήσει κάποιος ενεργοποιώντας μόνο το paypal, την αντικαταβολή και το iris. Και αν τα πράγματα πάνε καλά, βλέπουμε... Πρέπει να κάνεις αίτηση για ePos (ηλεκτρονικό POS δηλαδή), που επιτρέπει δυνατότητα πληρωμής online μέσω της τράπεζας. Δεν έχει σχέση με τον επαγγελματικό λογαριασμό, την ταμειακή ή το φυσικό POS. Τις αποδείξεις πάλι manual θα τις κόβεις, δεν είναι απαραίτητο ακόμη να συνδεθεί το eshop με ταμειακές, mydata κλπ. Θα μπορείς απλά να δέχεσαι πληρωμή με κάρτα και τα χρήματα να πηγαίνουν απευθείας στη συνεργαζόμενη τράπεζα. Αυτό έχει διαφορετικό κόστος ανάλογα με την τράπεζα, τον πελάτη κλπ. Το plugin είναι για να μπορέσεις να συνδέσεις το ePos με το eShop σου. Διαφορετικό κόστος, καμία σχέση με την τράπεζα. Σχετικά με το IRIS, ανάλογα με το πως θέλεις να λειτουργεί μπορείς να ακολουθήσεις 2 τρόπους. Είτε ενεργοποιείς το IRIS for ecommerce που κάνει τη διαδικασία αυτοματοποιημένη (όταν πληρώνεται μια παραγγελία την κάνει να φαίνεται πληρωμένη όπως με το ePos - Paypal κλπ. Νομίζω ότι το παρέχει η ΔΙΑΣ, κάνεις αίτηση κανονικά και έχει προμήθεια συναλλαγών) είτε βάζεις απλά στην κατάθεση ή κάποιο άλλο μη αυτόματο τρόπο πληρωμής κάποιες πληροφορίες στο πως να πληρώσουν (τηλέφωνο, αφμ κλπ). Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να κοιτάς αν έχει γίνει η πληρωμή, όπως με την τραπεζική κατάθεση (από την εμπειρία μου ο δεύτερος τρόπος μπερδεύει λίγο τους πελάτες). Μπορείς να δεις και Viva wallet που δίνει Apple pay, Google Pay, IRIS, klarna κλπ. Εδώ και κάποιους μήνες δεν είναι δωρεάν, νομίζω το φθηνότερο πακέτο τους είναι 5€/μήνα. Εκεί γλυτώνεις τα χρήματα του plugin γιατί τα δικά τους δουλεύουν. 1
Bill1933 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση🙂, τώρα αρχίζουν τα πράγματα κάπως να ξεκαθαρίζουν...
ucode Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2024 Επειδη το ξερω το θεμα να βοηθήσω. Η συγκεκριμένη υπηρεσία λεγετε ecommerce με sandbox για ενεργοποίηση μεσω eshop ιστοσελίδας της επιχείρησης. Παραθέτω κ το λινκ.(θελει σίγουρα developer κ υποστηρίζει κ το IRIS οπως θα δεις στα changelog) Όσο αφορά για την διασύνδεση με την ΑΑΔΕ για τα Ecommerce δεν εχει βγει ακόμα κάποια διάταξη.
vngls7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2024 3 hours ago, ucode said: Επειδη το ξερω το θεμα να βοηθήσω. Η συγκεκριμένη υπηρεσία λεγετε ecommerce με sandbox για ενεργοποίηση μεσω eshop ιστοσελίδας της επιχείρησης. Παραθέτω κ το λινκ.(θελει σίγουρα developer κ υποστηρίζει κ το IRIS οπως θα δεις στα changelog) Όσο αφορά για την διασύνδεση με την ΑΑΔΕ για τα Ecommerce δεν εχει βγει ακόμα κάποια διάταξη. Πάντως πριν κάνα μήνα με το συγκεκριμένο η πλατφόρμα δεν έβλεπε τα test και δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία. Τώρα λειτουργεί? Πάντα για Alphabank.
Giannis77i Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Παίζουν όλα ok. Έκανα εγκατάσταση σε πελάτη τον προηγούμενο μήνα. Ακολουθήστε τις οδηγίες που λάβατε από την τράπεζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα