geomagas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mindreader είπε Οποτε εσυ εχεις mysql 5.6.14 Στον localhost. Στο production έχω MariaDB κι εγώ. 1 ώρα πριν, mindreader είπε Τι εκδοση ειναι αυτη; Καλή, αλλά υπάρχει και καλύτερη. Έχει κυκλοφορήσει και η 11.
mindreader Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, geomagas said: Στον localhost. Στο production έχω MariaDB κι εγώ. Καλή, αλλά υπάρχει και καλύτερη. Έχει κυκλοφορήσει και η 11. Η Μαρια τι εκδοση ειναι ομως; 1
mindreader Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 13 hours ago, geomagas said: Εμμμμμ..... 10.2.44?!?!? Τι μπορει να ειναι αυτο που δειχνει;
geomagas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, mindreader είπε Τι μπορει να ειναι αυτο που δειχνει; Φιλοσοφικά;
mindreader Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 4 hours ago, geomagas said: Φιλοσοφικά; Εννοω, εκδοση 10 δεν υπαρχει, ακομη.
geomagas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mindreader είπε Εννοω, εκδοση 10 δεν υπαρχει, ακομη. Στις 16/12/2024 στις 11:43 ΠΜ, geomagas είπε Έχει κυκλοφορήσει και η 11. Google is your friend: https://mariadb.org/ 1
mindreader Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 6 minutes ago, geomagas said: Google is your friend: https://mariadb.org/ Νομιζα οτι maria ειναι ενα ονομα που διαλεγουν οι host providers.
mindreader Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Λοιπον, επιχειρω να 'μεταφερω', με καποιο τροπο, τοπικα, την βαση mysql του wordpress, απο εκδοση 5.7, να την 'κανω' με καποιο τροπο να παιζει σε 8. Δοκιμασα διαφορα. Πρωτα απ'ολα, στο phpmyadmin οταν τρεχω την εκδοση 8, ενω ΔΕΝ δειχνει την βαση που εχω στην 5.7 με το ονομα της αριστερα στο panel, οταν παω να κανω create, μου λεει οτι ηδη υπαρχει στο schema! Εγω ομως δεν την βλεπω! Την χρειαζομαι, με αυτο το ονομα, γιατι επειτα.... επειτα θελω να προσπαθησω να κανω import την .sql βαση (5.7) ενω τρεχω την εκδοση 8, οποτε να την κανω import και να τρεξει σε 8. Προφανω κανω λαθη. Τι πρεπει να αλλαξω σε αυτη τη διαδικασια;
mindreader Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 On 20/12/2024 at 20:22, mindreader said: Λοιπον, επιχειρω να 'μεταφερω', με καποιο τροπο, τοπικα, την βαση mysql του wordpress, απο εκδοση 5.7, να την 'κανω' με καποιο τροπο να παιζει σε 8. Δοκιμασα διαφορα. Πρωτα απ'ολα, στο phpmyadmin οταν τρεχω την εκδοση 8, ενω ΔΕΝ δειχνει την βαση που εχω στην 5.7 με το ονομα της αριστερα στο panel, οταν παω να κανω create, μου λεει οτι ηδη υπαρχει στο schema! Εγω ομως δεν την βλεπω! Την χρειαζομαι, με αυτο το ονομα, γιατι επειτα.... επειτα θελω να προσπαθησω να κανω import την .sql βαση (5.7) ενω τρεχω την εκδοση 8, οποτε να την κανω import και να τρεξει σε 8. Προφανω κανω λαθη. Τι πρεπει να αλλαξω σε αυτη τη διαδικασια; Μπορω να βαλω τον server τοπικα να τρεχει σε mysql 8, και κανω import τη βαση (sql.zip) που εχει γινει export απο mysql 5.7; Οταν ομως πηγα να το κανω, οπως περιεγραψα πιο πανω, δεν γινονταν, ηταν σαν να την εβλεπε, και δεν με αφηνε. Αρα δεν ξερω αν γινεται, και αν γινεται, δεν ξερω αν γινεται σωστα. Ξερει καποιος να μου πει;
Giannis77i Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Η πρόταση μου είναι η εξής Στήσε ένα virtual μηχάνημα σε Linux πχ Ubuntu , centos η όποιο νιώθεις πως το έχεις καλύτερα και κάνε δοκιμές εκεί. Η ζήτα ένα test hosting για 10 μέρες από κάποιον provider μπας και φταίει κάτι στο setup σου. 1
mindreader Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου On 16/12/2024 at 10:36, mindreader said: Α ωραια, με βοηθησε το παραπανω... Οποτε εσυ εχεις mysql 5.6.14, και εγω εχω τη...Μαρία! Τι εκδοση ειναι αυτη; Ρωτησα το chatgtp, οριστε η απαντηση: MariaDB 10.2.44 is a version of MariaDB that is based on MySQL 5.7. This means that while it is a fork of MySQL, it aims to maintain compatibility with MySQL 5.7. However, there may be differences and additional features in MariaDB that do not exist in the corresponding MySQL version.
mindreader Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Ας πουμε λοιπον, οτι κανω export μια database mysql 5.7, σε εκδοση 8. Μετα, πως κανω το wordpress, να παιζει με 8αρα, τοπικα; Η δικη μου σκεψη, βηματα: - Αλλαζω τον τοπικο server απο 5.7, να τρεχει σε mysql 8. - Κανω import την 8αρα βαση που μετετρεψα πιο πριν - Αρα πλεον, μια 'νεα' βαση, 8αρα, βρισκεται μες το φακελο mysql8. Εχει την ιδια ονομασια ομως, με την αλλη που ετρεχε σε 5.7. Ελπιζω αυτο να μη δημιουργει προβλημα - Το wordpress, ειναι ενταξει, παιζει, βλεπει τη νεα 8αρα βαση;
geomagas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Ναι, αυτά είναι τα βήματα που θα έκανα κι εγώ. 4 λεπτά πριν, mindreader είπε Το wordpress, ειναι ενταξει, παιζει, βλεπει τη νεα 8αρα βαση; Το wp είναι συμβατό με mysql8, οπότε λογικά θα παίζει χωρίς πρόβλημα. Αν βγάλει θέματα, το πρόβλημα θα είναι κάπου αλλού. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα