Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, konet είπε

21mb είναι πολλά; Βάση μετρούμενη σε GB είναι πλέον πάρα πολύ normal 😅

Εξαρτάται πως το βλέπεις...

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

CyberCr33p, όπως τα λες, και ξέρω ότι ότι λες είναι κατά βάση το τι ακολουθεί η αγορα και οι host providers,
η όλη μετάβαση και διαδικασία, όοοταν γινει, θα γινει σχεδόν -για την πλευρά των χρηστων/πελατων,
αυτοματοποιημένα από την εταιρία hosting.
Και λογικό μου ακούγεται.
Όλο αυτό, αν στηθεί και γινει σωστά από τον host provider (αυτόματη προσαρμογή στη δομή δεδομένων κλπ),
θα είναι μια διαδικασία πολύ πιο smooth/ομαλη και hassle-free σε σχέση με το να εμπλέξεις σε τεχνικές διαδικασίες χειροκίνητων αναβαθμίσεων,
εκατοντάδες πελάτες που φιλοξενείς.

Οποτε, κάποια στιγμή θα το στήσουν και θα αναβαθμίσουν σε mysql 8,
και εγώ απλα (εκτος συγκλονιστικού απροοπτου) θα έχω το (απλό είναι αλήθεια) wordpress site μου να τρέχει σε mysql 8.
Οποτε με αυτό τον τρόπο, και σε 8αρα έκδοση θα είναι χωρίς δικη μου παρέμβαση,
και άμεσα την κατεβάζω και τοπικά για δοκιμες, χωρίς να ασχολούμαι εγώ με αχρείαστες 'μετατροπές' από την mysql 5.7.

Έτσι όπως τα λες, και με δεδομένη την σταθερότητα της πλατφόρμας wordpress,
είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο, ότι κυριολεκτικά, 'όλα θα πανε καλα', και για εμάς 'αυτοματοποιημένα'.

----

geomagas μόλις αρχίσω τους πειραματισμούς ξανά, θα ποσταρω εδώ αναλυτικότερα τα error messages

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λογικα, αν καποια στιγμη ο host provider, δουλεψει πανω σε αυτο, και κανει την μεταβαση/upgrade ολων των βασεων που φιλοξενει, δηλαδη μετατρεψει, ολες τις databases σε mysql8, θα μας ερθει καποιο μηνυμα ότι το πραγματοποιησαν, ή πρεπει να εχουμε το νου μας και να παρατηρουμε διαρκως στο controlpanel κλπ, για το τι εκδοση mysql γραφει οτι εχουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά πρέπει να ενημερώσουν εκ των προτέρων γιατί έτσι και αλλιώς κατά την αναβάθμιση θα υπάρξει downtime όπως επίσης ίσως να υπάρξουν μετά την αναβάθμιση και προβλήματα με παλαιότερες εκδόσεις εφαρμογών. Αλλά γιατί δεν ρωτάς τον πλέον αρμόδιο να σου δώσει απάντηση, δηλαδή τον webhost σου;

Επεξ/σία από CyberCr33p
  • Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, CyberCr33p said:

Κανονικά πρέπει να ενημερώσουν εκ των προτέρων γιατί έτσι και αλλιώς κατά την αναβάθμιση θα υπάρξει downtime όπως επίσης ίσως να υπάρξουν μετά την αναβάθμιση και προβλήματα με παλαιότερες εκδόσεις εφαρμογών. Αλλά γιατί δεν ρωτάς τον πλέον αρμόδιο να σου δώσει απάντηση, δηλαδή τον webhost σου;

Ενταξει, διερευνηση κανω.

Ξερεις αν εχουν ξεκινησει στην Ελλαδα ή εξωτερικο τετοια διαδικασια; Ή ολοι ειναι στο περιμενε, για να μην επιβαρυνουν πιθανως και τα helpdesk τους, ή αναμενοντας να περασει λιγος χρονος να αναβαθμιστουν ακομη περισσοτερα 'συστηματα'/web apps/κλπ, για να υπαρχει το μικροτερο δυνατο downtime ή πιθανα προβληματα.

Δημοσ.

Λογικά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα

έχω ήδη κάνει μεταφορά site που έτρεχε σε παλιά ver sql σε πρόσφατη 8αρα και έπαιξε μια χαρά

τι version php και τι version wordpress τρέχει αυτή την στιγμή το site σου?

τα έχεις κάνει όλα update μέχρι στιγμής?

θες να μου στείλεις ένα backup της sql να το δώ?

στείλε pm

Δημοσ.
5 hours ago, Giannis77i said:

Λογικά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα

έχω ήδη κάνει μεταφορά site που έτρεχε σε παλιά ver sql σε πρόσφατη 8αρα και έπαιξε μια χαρά

τι version php και τι version wordpress τρέχει αυτή την στιγμή το site σου?

τα έχεις κάνει όλα update μέχρι στιγμής?

θες να μου στείλεις ένα backup της sql να το δώ?

στείλε pm

php 8.x και wordpress το απολυτως τελευταιο.

Πως εκανες τη μετατροπη, απο mysql 5.x σε 8;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, mindreader said:

Ενταξει, διερευνηση κανω.

Ξερεις αν εχουν ξεκινησει στην Ελλαδα ή εξωτερικο τετοια διαδικασια; Ή ολοι ειναι στο περιμενε, για να μην επιβαρυνουν πιθανως και τα helpdesk τους, ή αναμενοντας να περασει λιγος χρονος να αναβαθμιστουν ακομη περισσοτερα 'συστηματα'/web apps/κλπ, για να υπαρχει το μικροτερο δυνατο downtime ή πιθανα προβληματα.

Όση διερεύνηση και να κάνεις ο αρμόδιος να απαντήσει είναι ο webhost σου. Μόνο αυτός ξέρει εάν και πότε θα κάνουν αναβάθμιση στη MySQL. Έτσι και αλλιώς η υποστήριξη της προηγούμενης σειράς έχει τελειώσει πριν από περισσότερο από ένα έτος, οπότε εάν υπάρξει κάποιο σοβαρό κενό ασφαλείας τι θα κάνουν; Πάντως δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί η αναβάθμιση διότι είναι βέβαιο ότι το WordPress σου θα είναι συμβατό.

Δεν γνωρίζω τι κάνουν άλλοι webhosts στην Ελλάδα, πάντως εξωτερικό έχω πετύχει webhosts και με εκδόσεις 5.5 και 5.6. Εμείς την αναβάθμιση από 5.7 σε 8.0 την είχαμε κάνει αρχές του 2022 και δεν συναντήσαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Όμως το είχαμε ψάξει πολύ πριν την αναβάθμιση και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε μετά την αναβάθμιση για τις περισσότερες σελίδες που ήταν σε παλιές εκδόσεις, κυρίως Joomla 1.5 & 2.5, Drupal 6 & 7, και παλαιότερες εκδόσεις  CsCart, Prestashop και Opencart. Kάποιες από τις σημειώσεις που έχω κρατήσει τις έχω δημοσιεύσει στο:

Επεξ/σία από CyberCr33p
  • Like 1
Δημοσ.

Χαζη ερωτηση, αλλα για να βεβαιωθω, που μπορω μεσα στο plesk του hosting provider, να δω ποια εκδοση mysql τρεχει; Για την εκδοση php, και το γραφει εμφανως, και μπορω και εγω να το αλλαξω. Για mysql, οσο και αν εψαξα, δεν μπορεσα πουθενα να εντοπισω αυτη την πληροφορια.

Δημοσ.
21 hours ago, geomagas said:

Μπορείς να τη δεις από το phpmyadmin στο [Home].

Α να σαι καλα.

Μπηκα, και βλεπω αυτο

c.jpg

Δηλαδη, υπαρχει εκδοση 8.3.12, ακριβως οπως και η php version, δηλαδη τρεχει ηδη 8αρα mysql;

---

Και αν ναι, πως η 8αρα online, γινεται import τοπικα σε server me mysql 5, χωρις εγω να βλεπω προβληματα;

Δημοσ.

Όχι, αυτά αφορούν τον web server (επομένως και την php). Θα πρέπει λογικά να υπάρχει άλλο ένα πλαίσιο με επικεφαλίδα "Database Server".

Σε μένα, εμφανίζεται πάνω από το πλαίσιο που δείχνεις.

Δημοσ.
10 hours ago, geomagas said:

Όχι, αυτά αφορούν τον web server (επομένως και την php). Θα πρέπει λογικά να υπάρχει άλλο ένα πλαίσιο με επικεφαλίδα "Database Server".

Σε μένα, εμφανίζεται πάνω από το πλαίσιο που δείχνεις.

Σε εμενα δεν εμφανιζεται. Αν θες δωσε ενα screenshot μηπως με βοηθησει, πως το δειχνει σε εσενα, αλλιως, μπορω να το δω απο καπου; Μου κανει εντυπωση να μην υπαρχει πουθενα μες το plesk αυτη η πληροφορια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...