@topos Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 9 hours ago, Κάβουρας said: 3 με 3,5 ανάλογα τον καφέ. Προσοχή τον μύλο τον αλλάζεις μόνο όταν κόβει καφέ. Πως ξέρεις πόσο fine/coarse να κόψεις με αυτές τις μηχανές? -Ειλικρινη ερωτηση/απορια- Spoiler Γατί εγώ έχω μια ανατροφοδότηση(ξεχωριστό μύλο/καφετιέρα)-> μπορώ να ζυγισω το τι βγάζει ο μύλος και να δω τι γίνετε κατά την εκχύλιση(οπτικά κ χρόνος που παίρνει). Και να ρυθμίσω ανάλογα. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από @topos
Κάβουρας Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 ώρα πριν, @topos είπε και να δω τι γίνετε κατά την εκχύλιση(οπτικά κ χρόνος που παίρνει) Αυτό + γεύση + και μπορείς να δεις το χρησιμοποιημένο καφέ μετά.
@topos Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, Κάβουρας said: Αυτό + γεύση + και μπορείς να δεις το χρησιμοποιημένο καφέ μετά. H αφορμή της σκέψης μου-> Ένας φίλος έχει μια Philips 2200(?) all in one Spoiler εδώ να σημειώσω ότι δεν έχει "εξεζητημένα" γούστα απλά του φαινότανε ξινός και μου λέει πριν ~10 μερες "πήρα έναν άθλιο καφέ (round cup Santa Barbara) και δεν μπορώ να τον πιω και έχω ακόμα 2 συσκευασίες, τις θες?" Φερτές του λέω. Λοιπόν αν και κλειστές(2x250gr) και με roast date Δεκέμβρη ήθελαν πολυ-πολυ ψιλό κόψιμο. Spoiler Στο 0,5 στον specialita- δεν έχω ξανακοψει τόσο λεπτά άλλο καφε- Οπότε ήθελε πολύ περισσότερη ώρα να κάνει grind ~14sec για 17gr που συνήθως είμαι γύρω στα 8,5sec(λίγο πάνω,λίγο κάτω ανάλογα με τον καφέ) Το θέμα είναι, ότι με το time based του δικού του μύλου(οκ έχει 3 ρυθμίσεις στο ~περίπου), δεν θα προλάβαινε να κόψει ποτέ την σωστή ποσότητα καφέ ο μύλος του(ακόμα και να μπορούσε να πάει τόσο fine-που μάλλον δεν θα μπορούσε) για να βγει καφές. Θέλω να πω , ότι απλά δεν θα μπορούσε ποτέ να τον πιει ότι και να εκανε με τα limitations που έχει η all in one(στο ~περίπου πόσα γραμμάρια θα κόψει, στο ~περίπου πόσο νερό θα περάσει, πέρα από το pressurized μπασκετ που το αφήνω απέξω) Έχει κάποιο λάθος το σκεπτικό μου? Spoiler Εμένα πάλι όταν ρύθμισα τον μύλο εκεί που έπρεπε δεν με χάλασε καθόλου ο συγκεκριμένος καφές. -Για να μην παρεξηγηθω,δεν είμαι κατά των all in one, θεωρώ ότι έχουν τρομερή ευκολία/ταχύτητα και βγαζουν σαφέστατα πολύ καλύτερο καφές από καψουλομηχανες- Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από @topos
Κάβουρας Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Το μεγαλύτερο limitation σε αυτές είναι ο μύλος. Δεν κόβουν τα πάντα από ότι έχω καταλάβει. Τα γραμμάρια που κόβει σε κάθε ρύθμιση τα βρίσκεις στο ίντερνετ και έχουν μικρή απόκλιση από κόψιμο σε κόψιμο. Αλλά το θέμα είναι έχεις μόνο 5 επιλογές για τα γραμμάρια και με την μεγαλύτερη γύρω στα 14. 1
@topos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 13 minutes ago, Κάβουρας said: Το μεγαλύτερο limitation σε αυτές είναι ο μύλος. Δεν κόβουν τα πάντα από ότι έχω καταλάβει. Τα γραμμάρια που κόβει σε κάθε ρύθμιση τα βρίσκεις στο ίντερνετ και έχουν μικρή απόκλιση από κόψιμο σε κόψιμο. Αλλά το θέμα είναι έχεις μόνο 5 επιλογές για τα γραμμάρια και με την μεγαλύτερη γύρω στα 14. Πάντως δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι σχετικά ακριβής η μέτρηση γιατί εξαρτάτε πολυ από τον καφέ + πόσο καφέ έχει μέσα το hopper Spoiler O δικός μου μύλος που είναι time based έχει αποκλιση πάνω απο 1gr ανάλογα με το πόσο γεμάτο είναι το hopper(οπότε "σπρώχνει" τον καφέ προς τα κάτω και βγάζει περισσοτερα gr όταν είναι γεματο, τον σπρώχνει λιγότερα όταν είναι στην μέση κοκ) Τεσπά ίσως αυτο να είναι ένα τίμημα της ευκολίας.Απλα μάλλον πρέπει να βρεις ένα σχετικά ευκολο καφέ που αρέσει και σε εσένα και στην μηχανή σου και δεν πολυασχολεισε από εκεί και περα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα